Детски градини Варна - прием 2013 - тема 1

• 71 752
  • 1 085
  •   1
Отговори
# 30
nikolovi, АлеНия, благодаря.  bouquet

# 31
Mona Liza76, напълно подкрепям всяка твоя дума от поста ти на стр. 50 от тема 4   bouquet. Ще си позволя от името на всички да помоля да го пуснеш и в новата тема, за да има по-голям шанс Register да го види и да отговори адекватно Peace.
Това мислех да напиша и аз.
Късмет на всички Peace

# 32
Здравейте! Искам да попитам дали може да се кандидатства в яслена група на ОДЗ ,при условие,че съм подала документи и за чисти ясли още миналата година.Не сме приети на ясла ,не знам кога ще ни дойде реда,но дали успоредно мога да кандидатстваме и в ОДЗ?
Тя Amica ти е отговорила, но и аз да кажа- да, може. Не знам къде го пише, но от познати мами така разбрах. На мен сега ми предстои да подам документи и за двата вида ДЗ.

# 33
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Айде и аз в новата темичка.

# 34
И аз де се включа към темичката.Ще подавам документи за ОДЗ за яслена група. Набавила съм си всички необходими документи, естествено с много мъки.
Късмет и успех на всички кандидатстващи.

# 35
здравейте,имам вдно въпросче.До миналата година октомври се самоосигурявах,към края на годината прекратих дейността и се записах в бюрото по труда.Почнах работа от няколко дни.От къде трябва да взема бележка - от работодателя нали.Защото данъчната декларация беше за минала година и да не ми искат и данъчна декларация....?

# 36
Здравейте, имам въпрос относно правилата за постъпване и заявлението, които са на сайта за приема в детски градини. Не мислите ли, че те не са актуални? Питам, защото нали уж се взе решение удостоверенията за дължими данъци да се изискват по служебен път, а не родителите да се занимават с изкарването им. И другият ми въпрос е относно самото заявление - ето какво пише в него: "Кандидатстващите за новосформирани яслени и първи групи (родени 2010) посочват желанията си само в съответния административен район, посочен като постоянен в т.I ." Защо от 2010 да са децата за ясла? Би трябвало приемът да е за родени 2011 (както е синът ми). Все ми се струва, че сайтът не е актуализиран и не бързам да подготвям документите. На вас как ви се струва?

# 37
reiaa , по твоя въпрос не мога да помогна .
Денислава Койчева , новосформирани яслени и първи групи (родени 2010) , 2010 е уточнението за първа група , за мен си е ясно написано.
Аз не съм чула/чела да са взели решение за удостоверението за данъци да е по служебен път. Това се отнася за осигуровките , като не е уточнено само дали за здравни и/или за социални става въпрос. Може да си се объркала, то човек лудва със всички неща  Crazy

# 38
Дано новата тема е на късмет  Grinning ! Ще ни трябва  Crazy !

# 39
Късмет на всички  Praynig

Момичета, аз пък се чудя дали има прозрачност на предимствата, по които се класират приетите деца. Чак сега се замислих че когато приеха дъщеря ми на градина, 15 деца от списъка бяха с предимство. 7 от тях са близнаци, но другите не  и се замислих че нещо не е наред. Нито едно от тези 8 нямаше братче или сестриче в горни групи... newsm78, нито студенти....

# 40
  • Варна
reiaa , по твоя въпрос не мога да помогна .
Денислава Койчева , новосформирани яслени и първи групи (родени 2010) , 2010 е уточнението за първа група , за мен си е ясно написано.
Аз не съм чула/чела да са взели решение за удостоверението за данъци да е по служебен път. Това се отнася за осигуровките , като не е уточнено само дали за здравни и/или за социални става въпрос. Може да си се объркала, то човек лудва със всички неща  Crazy
Писах и в предната тема за осигуровките, ще го напиша и тук.
Когато ходих мин. седмица да подавам документи за дъщеря ми, директорката пред мен отвори сайта на НАП и провери по ЕГН -то ЗО на съпруга ми.
Социалните защо да ги проверяват, нали носиш бележка от работодателя, т.е. имаш такива.
ЗО ги проверяват защото, ако прим. си на борсата и не ти плащат, тогава ЗО си ги плащаш сам.
Макар, че не виждам каква е логиката да гледа въобще осигуровките, ама това е друга тема.

Между другото в новите заявления има за попълване и ЕГН на родителя, в миналогодишните нямаше.

# 41
# 42
Когато ходих мин. седмица да подавам документи за дъщеря ми, директорката пред мен отвори сайта на НАП и провери по ЕГН -то ЗО на съпруга ми.

Между другото в новите заявления има за попълване и ЕГН на родителя, в миналогодишните нямаше.
Те хем така, хем така  ooooh!
Уж искат документи само на единия родител, а проверяват и другия. Ами ако мъжа пътува и не се осигурява (имам такива приятелки) , тогава няма да участва ли ?!
mmilityy , това не е  към теб, само се възмущавам .

# 43
  • Варна

Те хем така, хем така  ooooh!
Уж искат документи само на единия родител, а проверяват и другия. Ами ако мъжа пътува и не се осигурява (имам такива приятелки) , тогава няма да участва ли ?!
mmilityy , това не е  към теб, само се възмущавам .
Peace
Идея си нямам каква им е логиката....
Аз съм от тези без осигуровки временно заради поредната глупост на НАП/ глобите за Д7, които са нечовешки за безработен/.Пък съм безработна, заради пустата липса на места в градините...
Аман Crazy

Допълвам се, тук си пише как проверяват здр. и соц. статус в сайта на НАП.
http://www.moreto.net/novini.php?n=200570

Последна редакция: пт, 29 мар 2013, 13:31 от mmilityy

# 44
Здравейте!
Не съм много наясно,за това ми се иска да задам няколко въпроса...Предварително се извинявам,ако някъде го пише и не съм го прочела или вече е коментирано.
Дъщеря ми тази година (Май месец) става на 3,т.е. сега ни е момента да кандидастваме,нали?!Т.е. в годината в коята се навършват 3 години се кандидаства?
Опитах се да изкарам карта на район Младост или списък със заведенията,в които можем да кандидастваме,но без успех.Може ли някой да ми помогне?
За подвърждение - от 01.04. ли почва приема на документи?
Документите в най-близкото ОДЗ или ЦДГ ли се подават?
Благодаря предварително.Успех на всички кандидастващи!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт