Детски градини Варна - прием 2013 - тема 1

• 71 577
  • 1 085
  •   1
Отговори
# 1 050
Миналата седмица, когато приеха моя син, имаше 7 деца с предимство. Като отидох да подавам заявлението попитах дали има дете с предимство за градината. Отговора беше- до сега няма дете с предимство за тук. Не знам колко си следят нещата от една в друга градина. Но в класирането нямаше дете с предимство за тази градина .
Тук една майка също сподели, че като е отишла да подава са й казали, че има дете с предимство и е променила желанията си.
Така, че най-добре да попиташ в градината  Peace

# 1 051
попитах, казаха ми,че нямат, но знам ли дали не са подали след мен с предмиство за същата градина,  сега гледам че вече са 2 с предимства

# 1 052
sled първоначалното класиране не съм подавала отново документи.Как става номера? Изтеглям документите от градината, в която съм подала и подавам в новата ?Бихте ли ми разяснили.Благодаря предварително

# 1 053
sled първоначалното класиране не съм подавала отново документи.Как става номера? Изтеглям документите от градината, в която съм подала и подавам в новата ?Бихте ли ми разяснили.Благодаря предварително
Здравей,никакви документи не се изтеглят.Отиваш в същата градина,в която сте си подали документите,при директорката естествено,и само си сменяте желанията за градина.Гледате в сайта за градините списъка,ако има градина според вашите предпочитания обявила свободни места спокойно си кандидатствате.Имате право на четири градини,като си сменяте желанията,и тези градини трябва да са обявили свободни места.Така можете всяка седмица да си сменяте желанията.Общо взето е това.

# 1 054
desislava79   bouquet огромно благодаря

# 1 055
Мили майки, на неприети деца вижте с каква новина ми започва деня и седмицата. Това е постнато от самия ИВан Портних в профила му  във фесйбук  - " За детските градини: чрез оптимизация на групите в сега съществуващите детски заведения осигурихме 350 места. В момента се работи в бившето училище "Малкия принц", където ще има още 100 нови места, други 50 ще се отворят във "Виница", където се строи нова сграда, 18- места ще има в детската градина, която започваме да строим на ул. "Д-р Железкова" и още 50 в ЦДГ 11, където направихме първа копка на разширението. Така общо новите места стават 780 при 650 недостигащи за децата, родени 2009-а и 2010-а г. Така че още малко търпение и този проблем остава в историята." Как да не започна деня си с усмивка и надежда, че и за нас ще има светлина в тунела  Grinning

# 1 056
след поредното класиране надеждата ми съвсем изчезна.Този път ударихме дъното, не знам да се смея ли , да плача ли...Нашата работа е смях през сълзи.
Новината е добра само дето не се споменава кога ще стане това???Защото в одз11 е направена само първа копка и до там, а тази градина д-р Железкова даже още не са почнали да я строят.Много се надявам това което го казва да се изпълни, защото ми омръзна всички да ме питат:"Как не сте приети на детска градина?".
Днес е първият учебен ден-успех на всички ученици!

# 1 057
т.Много се надявам това което го казва да се изпълни, защото ми омръзна всички да ме питат:"Как не сте приети на детска градина?".

Това беше най-тъпия въпрос, на който ми се налагаше да отговарям  Tired Който не се е мъкнал с месеци по томболи може да го зазаде.  Съпричастна съм с всички неприети, дано новия кмет изпълни обещанието си. Беше казал, че до 6 месеца след като стъпи във власт, ще разреши проблема.
Успех на всички   bouquet

# 1 058
desislava79   bouquet огромно благодаря
Радвам се ,че мога да помогна.  bouquet

# 1 059
Мили майки, на неприети деца вижте с каква новина ми започва деня и седмицата. Това е постнато от самия ИВан Портних в профила му  във фесйбук  - " За детските градини: чрез оптимизация на групите в сега съществуващите детски заведения осигурихме 350 места. В момента се работи в бившето училище "Малкия принц", където ще има още 100 нови места, други 50 ще се отворят във "Виница", където се строи нова сграда, 18- места ще има в детската градина, която започваме да строим на ул. "Д-р Железкова" и още 50 в ЦДГ 11, където направихме първа копка на разширението. Така общо новите места стават 780 при 650 недостигащи за децата, родени 2009-а и 2010-а г. Така че още малко търпение и този проблем остава в историята." Как да не започна деня си с усмивка и надежда, че и за нас ще има светлина в тунела  Grinning

Щом това те кара да се чувстваш по- добре, усмихвай се и се надявай, но според мойте аритметики, за детска градина към момента чакат приблизително 490 деца, а в неясно бъдеще ще се строят градини и ще се отворят още 218 места. Така че, ще ни трябва още много, много търпение, а до тогава децата ще порастнат и ще станат ученици. Само да не се окаже след две три години, че и в училищата няма места зя нашите деца.

# 1 060

Щом това те кара да се чувстваш по- добре, усмихвай се и се надявай, но според мойте аритметики, за детска градина към момента чакат приблизително 490 деца, а в неясно бъдеще ще се строят градини и ще се отворят още 218 места. Така че, ще ни трябва още много, много търпение, а до тогава децата ще порастнат и ще станат ученици. Само да не се окаже след две три години, че и в училищата няма места зя нашите деца.

Ами ако и спра да се надявам, не знам вече до къде мога да стигна. Постнах го, защото исках да дам надежда и на други майки като мен.  Думите на кмета бяха, че до 6 месеца ще се оправи проблема с детските градини, както виждаме работи се постоянно, аз вярвам в него и в това, че той прави всичко възможно да се оправи този проблем.  Една детска градина се строи   за 6 месеца, знам че не са започнали, но съм сигрна, че щом го е написал, ще запчнат (въпреки, че не е написал срок и дата). А относно аритметиката и аз ги смятам 218 свободни места, но според мен има техническа грешка в написаното от кмета, не може в една нова построена градина да има 18 места  Confused, според мен е искал да напише 180 .....

# 1 061
Интересно къде на Железкова има място за детска градина... newsm78

# 1 062
  • Варна
Здравейте, момичета,
не бъдете такива песимисти, аз съм мама на детенце, което 3 поредни години не бе прието в редовния прием и томболите за 2-3 бройки след това ... първо за одз, после за първа група, след това за втора ... подавах за Аспарухово, Младост, Трошево ... където излезеше, макар, че живеем в Бриз - кварталът без градина, освен, че нямаме градина, понеже са върнали сградата по реституцията, нямаме дори една детска площадка - за сравнение в по-старите квартали има по една пред блока и една зад ... това е друга тема де Grinning та след толкова чакане ни приеха в най-близката възможна с нова група, а не детето ми да е "пришалецът" изникнал една сутрин при другите деца  Hug
Смятам, че чакането си заслужаваше ... в един идеален свят не чакаш за нищо, нямаш трудности и проблеми, но за съжаление ние не живеем в такъв, това е реалността в България.
Не се отказвайте, не спирайте да подавате документи и не губете кураж! Успех на всички!

# 1 063
Зад майчин Дом .

# 1 064
  • Варна
Зад майчин Дом .
Shocked Сериозно, там ли ще бъде?
То наистина май само там може.

Мами и да кажа, не се отчайвайте.Моето дете сега август направи 4г. и сега посред лято точно в тези единични бройки като по чудо беше приета, та даже имах късмета да я разменя и сега ще посещава градината срещу блока ни.Е "пришълеца" ще е Simple Smile Но съм доволна, че въобще я приеха, вече си мислех, че ще чакаме да стане на 5г..
Даже съвсем скоро тръгва.

Общи условия

Активация на акаунт