Банята - 19-та тема

• 116 905
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Да не отварям нова тема-все пак тоалетната е в банята.Та имах две години квартирант и сега чистя след него-смених тапетите ,балатума ,мивката в банята.Но тоялетната чиния няма да я сменям-обаче е ужасно мръсна и вече две опаковки доместос и не мога съвсем да я изчистя.Дайте съвет какъв препарат по силничък да използвам,че да я изчистя.Скъсах си ръцете от търкане и не става.
.
Гръцки кислол или кислин ,не помня,почиства отлично тоалетната.НО МНОГО ВНИМАВАЙ !!! Ацки е силен и прочети упътването преди да го използваш .И спази времето ,че аз така свалих в банята фугиала ни защото го задържах повечко.

# 271
Да не отварям нова тема-все пак тоалетната е в банята.Та имах две години квартирант и сега чистя след него-смених тапетите ,балатума ,мивката в банята.Но тоялетната чиния няма да я сменям-обаче е ужасно мръсна и вече две опаковки доместос и не мога съвсем да я изчистя.Дайте съвет какъв препарат по силничък да използвам,че да я изчистя.Скъсах си ръцете от търкане и не става.
згура фаянс. Много силен препарат е, разяжда обаче метал и мозайка. Нещо подобно на кислола е, но по-силен.

Последна редакция: сб, 20 юли 2013, 18:40 от delphi_5

# 272
  • София
Много благодаря,утре ще пробвам Бреф-а,ако не стане и другите.Никога до сега не ми се е налагало да чистя такава мръсотия.Явно за двете години под наем този не е чистил нищо.

# 273
Здравейте отново!

Включвам се с пореден въпрос. Вчера ни монтираха нещата в банята. Когато обаче отидох да видя как е станало, останах озадачена, че коритото на душа не е уплътнено по никакъв начин (между пода и коритото има празно пространство). Ето намерих снимка от нета, изглежда по същия начин:

Скрит текст:

Та искам да питам това нормално ли е, или майсторът си е спестил труд и материали? И като стои така, няма ли да влиза вода и след време да има мухъл и мизерии отдолу newsm78 newsm78
И при мен положението беше подобно. Вдигнах луд скандал и майсторът пълен некадърник залепи една бяла лента, използват ги за вани. С времето тя се отлепя аз пак я лепя. Ужас! Тия душ кабини са произведени за бани без наклон Rolling Eyes  При първа възможност ще срина цялата баня  и ще я направя на ново, нищо че е 3-4 годишна и на практика нова, почти неизползвана  Angry

# 274
  • Sunshine state
Такааа,ето,че и аз с радост се записвам в темичката. Банята ни е просто в ПЛАЧЕВНО състояние-не е ремонтирана от самото построяване на блока,а и не беше и поддържана и чистена от свекърва ми в продължение на години. Резултатът- вкаменен мухъл и ръжда наявсякъде,тръби на показ,счупени плочки. Нямаше и отдушник,което ще рече поне 2 пръста мухъл по тавана. Sick
Сега вече имаме нужните средства за ремонта й и започваме от нулата. Всичко сме накупили,в момента майсторите къртят и у нас е паднала бомба. Та,ще изредя какво сме взели.
Плочките са на турска фирма. Водят се цвят Петрол в комбинация с бели си вървят. Слагам снимки на друга серия плочки от Баня стил,но те са абсолютно 1:1 с нашите на цвят и размер.

Ще преобладават сините. Взели сме и 2 декорации от Баня Стил :

От тях също поръчахме и овална кабина с лайсна без корито. Ще я монтираме с лайсна направо на земята,че тия корита са много паянтови и седят грозно.Ето я и нея:
Скрит текст:
Комплектът мивка с шкаф го взехме от Mr Bricolage на промоция.Много ми харесва,че мивката е голяма и с нестандартна форма,а шкафовете са големи и удобни,което ми е важно-да е фунционална. Огледалото ни е твърде голямо,а си е включено в цената.Него мислим да го сложим в спалнята над скрина,а за банята взехме едно друго малко шкафче с огледало и лампичка.
Ето ги и тях:
Скрит текст:

Душ-системата е съвсем обикновена,а самият душ е тип "пита" от големите. В кабината ще направим реденето на плочки шахматно-една бяла,една синя,за да се почиства по-лесно и за да не личи,ако има натрупване на котлен камък по сините плочки.
Вратата за банята ще е алуминиева с решетка за по-добра вентилация на помещението.
Скрит текст:
Таванът сме го поръчали вече-опънат таван светло син лак с 5 лед луни по него.
Това е в общи линии.   bouquet

Последна редакция: вт, 23 юли 2013, 08:07 от Pupitka

# 275
  • Бургас
да се отчета и с нашият ремонт, след месец и кусур работа на първия майстор и поисканите от него безумни суми, се наложи да го откажем, платихме му каквото е направил до сега и да си хваща багажа. Говорихме за едно в началото, в последствие поиска двойно повече защото вижда че аз ще раждам и че бързаме и реши че от нас ще изкяри. След това бързо намерихме други хора които да го заместят...за няколко дни сложиха плочките...днес ни монтират гипсокартона по тавана, утре ще слагаме осветленията и се надяваме да приключи всичко утре за да може да си изчистим преди бебка да се е появила Simple Smile После ще ви кача снимки от резултата. Плочките много си ги харесвам така като ги видя поставени Simple Smile

# 276
  • Sunshine state
Ето и снимки на вече изкъртената баня.
Скрит текст:

Таванът  Sick :

Утре започват с ВИК-то. Доста прахоляк се вдигна,но важното е,че приключиха с къртенето.  Simple Smile

# 277

Е ти пък  hahaha  С 2 доместоса няма да се разминеш. Вземи чиста белина и накисни от вечерта на сутринта търкане, плакнене. И така докато блезне гърнето.
Майка ми цял месец се разправяше след една мърла с банята беше заприличала на градски кенеф.
Даде поне 50 лв за препарати,като на Pupitka банята изглеждаше....  Така са наемателите....мизерни,не чистят.

Последна редакция: вт, 23 юли 2013, 01:52 от Дзън_Дзън

# 278
  • Sunshine state
То дето ще търкаш и даваш пари за препарати,вземи един евтин моноблок и да го сменят в край на сметка..  Sick Трябва да не си пускал вода месеци наред,за да се стигне до там. Егати хората мизерни.  ooooh!

# 279
  • Sofia
И аз бих го сменила,ако имах подобен проблем

# 280
Гръцкия кислол върши чудеса ! Simple Smile

# 281
  • София
Банята ми е цялата като тавана на Pupitka  Sick,на пода има плочки,без никакъв свястен наклон,по стените е мазано с боя,не знам колко пъти,на места е паднала,и то не само тя,ами и мазилката,на тавана е Хънтър Дъглас,слаган преди 30 години,изобщо..ужас!Сега изпаднаха едни пари,които ще вложа в ремонт,искам да сатне бързо,но,естествено,всички майстори на които съм звъняла са заети,препоръки за някой?

# 282
  • София
елказелка ,според мен,сега,в сезона на ремонтите читав майстор няма да намериш свободен.Моят до една седмица приключва при мен и го чакат за апартамент с две бани.Ако няма да ти е късно мога да ти дам координати да го "запазиш"за след около месец и нещо.Иначе ми направи всичко-от В и К-то до гипскартона.

# 283
  • София
елказелка
Мога да направя вик

# 284
  • София
ilianka/ILIANAD / ,дай на лични координати.
rumen_iankov ,ще го имам предвид,ако може на лични един телефон.
Благодаря ви

Общи условия

Активация на акаунт