Банята - 19-та тема

• 116 917
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Как може да се открие теч без разбиване на банята  Cry
Стената на хола, която граничи с банята има влага.....

# 421
Всяко ВиК има електронни апарати за откриване на течове по водопроводите. Обаче нямам никаква представа вършат ли работа за малък теч от малък диаметър тръба.
Мои познати имаха подобен проблем. Оказа се,че не е от водопроводната тръба,а от канализационната- на мивката. Тогава апаратът не върши работа.
Ако е от водопровода,там тръбите са под налягане и няма да е влага,ама дори може да протече.

# 422
  • в полите на Балкана
Благодаря!

# 423
  • София
Нашата тоалетна стана готова за 7 дни.Много съм доволна от фирмата,която ни я направи и още повече от резултата:
http://www.album.bg/inka091/images/30894971/
Сега вече съм доста подготвена за ремонта в банята,който ще е в необозримо бъдеще.Много се чудя за опънат таван.В тази тема разбрах що е то/много полезно клипче:)/ и започнах въобще да се заглеждам по таваните.Всички опанати тавани които видях ми харесват,но тук четох темата за тях и сега се чувствам объркана по въпроса.Дайте още мнения.

# 424
Inka - а какъв е размера на тоалетната ви? Към професионалистите тук имам въпрос за сифон - банята на която скоро започваме ремонт е 1,50 на 2,46 м. Ще слагам само душ със стъклен параван, като сифона в момента е там, където ще бъде сложен паравана. Въпросът ми е трябва ли да бъде местен сифона или може да си остане там - просто не зная как се слага стъкления параван - дали сифона ще може да обслужва мократа част с душа и сухата част с мивката?

# 425
  • София
По добре направете 2 сифона.

# 426
  • София
Тоалетната ни е 1.60кв.м.
Иначе и аз в банята ще слагам параван и ще си оставя 2 сифона.Харесват ми тези продълговатите сифони за паравана.

# 427
  • Sunshine state
За опънатия таван-и ние сме с такъв и за сега съм много доволна,а и хората ни дадоха 10 години гаранция.За мен си заслужава-няма мухъл,няма пребоядисване.Да не говорим,че не излиза скъпо.  Peace

# 428
  • София-в сърцата на моите деца
За опънатия таван-и ние сме с такъв и за сега съм много доволна,а и хората ни дадоха 10 години гаранция.За мен си заслужава-няма мухъл,няма пребоядисване.Да не говорим,че не излиза скъпо.  Peace
Простете невежеството ми-какво значи опънат таван? newsm78

# 429
Инка - аз питах като размер ширина/дължина за тоалетната.
Моята идея е точно за лентов сифон, който да се монтира точно където ще бъде стъкления параван, като водата от душа и тази, с  която примерно ще измия сухата част на банята да отива точно в този сифон. Мисля, че е възможно, но просто не съм наясно как точно се монтира този стъклен параван долу за пода - има ли разстояние, в две точки ли се захваща? Някой ако има снимка точно на такова нещо ще съм благодарна да видя. Държа да съм наясно още преди започване на цялата работа - така и резултата ще е този, който очаквам. Не ми се искат разни прагчета и други подобни.

# 430
  • София
Ширина/дължина -116/125см.Малка е.

# 431
  • Sunshine state
Простете невежеството ми-какво значи опънат таван? newsm78
http://www.misiamoiatdom.com/284-%D0%BE%D0%BF%D1%8A%D0%BD%D0%B0% … D0%B0%D0%BD%D0%B8

# 432
здравейте,

някой да си е купувал плочки от Топ Груп +?
Ние се спряхме на едни при тях, пише че са италиански, намерих и сайта на италианския производител и наистина видях, че я произвеждат тази серия.
Притеснявам се обаче да не купим китайкси плочки, представени за италиански и да не ми пробутат 2ро качество за 1во, че сумата, която ще платим хич не е малка...

# 433
  • София
Няма как да си сигурна, че не ти пробутват 2-ро качество. Имат хубави неща Топ груп и аз бях харесала от там плочки, даже за гърба на кухнята единият ми вариант са техни, но няма как да си сигурна, че не са китайски. А и какво като са китайски? Нашият гранитогрес в сегашния ни апартамент е китайски и е перфектен, на фона на испанските ми плочки в банята.
Пресен пример мога да ти дам с моите плочки за банята, перфектни, 1-во качество, в горния ценови диапазон....е заради 1 кашонче дефектни плочки, къртихме едната стена след фугирането.

# 434
Така е, няма как да съм сигурна.
Това с дефектите и мен ме плаши, ще се опитам да оглеждам кашончетата, ако има как де и дали ще видя нещо....

Общи условия

Активация на акаунт