Банята - 19-та тема

• 116 852
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
В град...?

# 226
# 227
  • Sofia
Благодаря на отговорилите ми
rumen_iankov   скъп ли е този перфоратор за стени? и целта точно каква е? ще съм благодарна да ми напишеш с 1-2 реда обяснение

Майстора напълно му се доверих, защото ми го препоръча познат, но той вижда, че аз нищо неразбирам и иска май много да ме преметне, но няма да му мине номера. Ще искам договор, както ме посъветва Биси 13, с опис и цена за всичко.

А за плочките тип "тухлички" никой нищо неписа - има ли в нашите магазини такива?
Плочки за банята съм харесала от Баухаус - немски по 30-35 лв. кв.м., като качество добри ли са?

# 228
  • София
Един перфоратор струва около 100лв.Но не виждам смисъл да го купувате вие.Ако
майстора няма просто не ви трябва да ви наплави банята.можете да го попитате как
ще продупчи стените за дюбели на умивалника и т,н.А въпросно дупченето на стените
трябва да стане подобно на снимката http://rumen1972.snimka.bg/daily/lozenec-1.733085.29754225
После минавате една ръка с теракол,който ще запълни дупките и така няма да паднат плочките.

# 229
Един перфоратор струва около 100лв.Но не виждам смисъл да го купувате вие.Ако
майстора няма просто не ви трябва да ви наплави банята.можете да го попитате как
ще продупчи стените за дюбели на умивалника и т,н.А въпросно дупченето на стените
трябва да стане подобно на снимката http://rumen1972.snimka.bg/daily/lozenec-1.733085.29754225
После минавате една ръка с теракол,който ще запълни дупките и така няма да паднат плочките.
Така като гледам въпросното дупчене може да се поизчука и с чук... Не знам има ли смисъл да се прави с перфоратор. Simple Smile)) Майстора за който аз споменах, че е работил месеци в банята също е бил препоръчан от познати, които и до ден днешен твърдят колко са били доволни от него. Не е никак сложно дупченето , но ми се струва, че човека просто си е малко тип тарикат баш майстор. Ще видим дали ще подпише договор.

# 230
  • Sofia
rumen_iankov да разбирам ли, че не е нужно да се маха това лепило, което е в момента по стените?

Биси 13 сутринта като дойде му казах, че искам да си сметне и опише всичко точно и да ми направи оферта с крайна цена - а той "неможело да се каже" аз "немога да ти възлагам работата без да имам крайна цена" та го оставих да мери и да гледа и да записва и да ми даде крайна цена - ако ме устройва ще работи, ако не ме устройва му казвам чао.

# 231
rumen_iankov да разбирам ли, че не е нужно да се маха това лепило, което е в момента по стените?

Биси 13 сутринта като дойде му казах, че искам да си сметне и опише всичко точно и да ми направи оферта с крайна цена - а той "неможело да се каже" аз "немога да ти възлагам работата без да имам крайна цена" та го оставих да мери и да гледа и да записва и да ми даде крайна цена - ако ме устройва ще работи, ако не ме устройва му казвам чао.
Точно така! Ти плащаш и ти поставяш условията. Крайна цена ,но описана в договора с неговите лични данни. В случай, че нещо не е както трябва да може да си търсите правата.Заплащането също е добре да е черно на бяло, а не на ръка- превод с основание, разписка за получена сума и тн... В никакъв случай не давайте цялата уговорена сума предварително.

Последна редакция: пн, 24 юни 2013, 12:02 от Биси 13

# 232
  • София
angala
Не е  нужно да сваляте цялото лепило,но ако не надупчите стените и залепите плочките
дирекно върху лепилото максимум след една година ще ги свалите и ще ги правите на
ново.А колко надница ви иска майстора за свалянето на лепилото и за колко време ще го
свали. newsm78
 Биси 13  ако основата е мазилка може да стане и на ръка пробиването на дупките.Но така
като гледам снимките май е панел и си трябва машина.

# 233
  • Sofia
Да ви доразкажа какво се случи днес Simple Smile
Последно майстора каза, че не е сигурен дали трябва да се сваля лепилото, щял да пробва да прави замазка без да го сваля, а в процеса на работа ако прецени, че има нужда щял да мисли с какво да го сваля/ някакъв разтвор имало, с който като се намажело и то можело да падне/, а съответно нито може да ми каже колко време ще го прави, нито колко ще струва / надницата му е 40 лв. за ден/
Ето каква му е офертата / по негови думи +- няколко чувала от материалите/
Под - 3,61 кв.м.
Стени 19,76 кв.м.
Общо 24 кв.м.
Пари за работа
1. Изчукване където трябва - 40 лв.
2. Грунд - 24 лв.
3. Мазилка/ измазване 24х7= 168 лв.
4. Лепене на плочки 24х15 = 360 лв.
Общо за труд 552лв./това го пише той, а сега като го сметнах общо е 592 лв.

Материали:
1. Пясък 10 чувала х 2 лв. = 20 лв.
2. Цимент 4 чувала х 5 лв. = 20 лв.
3. Варов разтвор 20 чувала х 2 лв. = 40 лв.
4. Теракол/ боро флекс/ 5 чувла х 15 лв. = 75 лв.
5. непредвидени  50 лв.
Общо за материали 205 лв.

ВиК неможе сам да го направи, ще викне познат, незнае колко ще струва
Ако възникне нещо друго, което трябва да се прави ще ми каже допълнително Simple Smile
Като му споменах, че искам договор, той се опули и се засмя и ми каза, че съм била много дребнава и как така не съм разбирала, че неможе точно да се определи каква е работата, колко ще са материалите.
А да добавя, че той нямал бус и за да ми докарат материалите ще платя 50 лв. за бус, който той ще наеме и ще наеме някой хамал на който да платим прилична сума/ неказва колко точно/ да качи материалите, защото имал дископатия и неможел той да ги качва Simple Smile

Е, на всички е ясно, че няма да го наема, посмейте се на цирка днес, но явно всякакви хора има Simple Smile
аз му казах, че нищо неразбирам и той ме взе за мезе Simple Smile

rumen_iankov , може ли да дадеш коментар на офертата, интересува ме материалите като количество за размерите на банята толкова ли са? И този теракол бил най-качественото лепило за плочки - така ли е според теб?

rumen_iankov какво е качеството на немските плочки в Баухаус в ценови клас 30-35 лв.
и още един въпрос - от къде купуваш на изгодни цени строителни материали?
Лека вечер на всички

# 234
  • София
Виж в тази тема е дискотирано http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=711448.0
а за въпроса за материалите вие качествени ли търсите или евтини.Защото в практикер
като има скъсани чували ги дават на 50 процента намалени.

# 235
  • Sofia
rumen_iankov  тази тема съм я гледала, но с инфото там немога да си отговоря на поставените въпроси.
Искам качествени материали Simple Smile нали от тях зависи и работата да се свърши качествено Simple Smile
А тези скъсаните чували променя ли се качеството на материала?
Ако можеш отговори и на другите въпроси от предишния ми пост, за което предварително благодаря Simple Smile

# 236
  • София
З а  лепене на плочки СМ 11 на цена 11лв в ПРактикер,Баумакс е добро.А за
въпроса за офертата всеки майстор си преценя колко му струва труда,но
обезателно трябва да има оглед на обекта.В Баухаус плочките са добри.Лайсните
са скъпи.Можете да намерите същите в Цем комерс на Обелски път на цени на.половина.
Също така майстора не е длъжен да ви носи материалите.Ако ви ги носи трябва допълнително
заплащане.

# 237
  • Варна
Angala, майсторът (първи засега), който водихме на нашия обект, каза същото - ако искаме той да купува и да достави материалите ще ни струва между 100 и 150 лв, тъй като наема бус и хамалската работа. Но ние имаме бус и мъжа ми с помощта на приятели ще донесе всички материали. Майсторът каза, че е най-добре всичко да е там на място (включително параван, тоалетна, мивка, шкафчета), за да може да започне работа. Около 10 дни срок за изпълнение даде за 4 кв. баня. Труда го смятахме също около 500 лв. - 15 лв./кв.м. лепене на плочни; 8 лв./кв.м. изравняване на стени, 10 лв/точка - местене на ВиК и др.

# 238
  • Sofia
Съгласна съм, че превоза на материалите и качването също е пари, но искам да знам предварително колко ще струва. Отделно майстора каза, че най-ниски цени на материалите са в магазин Ангро и той работи с него, а от там ми казаха доставката, че е 15 лв., така че няма нужда да се наема бус за 50. При изкъртването на апартамента, вкл. банята надницата на работниците/ мургавели за един ден е 30 лв., като къртят и носят чували 30-35 кила и работата им е доста тежка, напълниха около 300 чувала с боклуци т.е. по 100 чувала напълниха и свалиха 3 души за един ден, като преди това до 2 часа изкъртиха целия апартамент. Така че, мисля за 40 чувала/ описани преди няколко поста/ 20 лева е приемлива цена за качване с асансьор, но дори и 40-50 лв. да е, да се каже предварително ми се струва, че е нормално.

*Галя*  би ли ми казала за материали пясък, вар, цимент, теракол без плочки колко пари дадохте? моята баня също е 4 квадрата, знам че от стени до стени има разлика, но просто да имам представа. Също така от кой магазин купихте въпросните материали.

rumen_iankov ясно е, че всеки сам си оценява труда, аз по-скоро исках да ми кажеш дали количеството на описаните материали е дадено горе-долу коректно, естествено че 1 -2 чувала пясък и цимент не са проблем да се купят, но ако станат 20-30 повече цената значително се променя. Аз исках пълна оферта, а такава така и неполучих. Нито писа за тавана колко пари и материали ще са, нито включи хидроизолация, нито монтаж на санитария.

# 239
  • Варна
Още не сме започнали. В момента сме в процес на събиране на оферти, засега само една.  Peace

Някой може ли да ми каже къде във Варна могат да ми направят мебели за баня по поръчка, какти и параван от закалено стъкло???  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт