Банята - 19-та тема

• 116 852
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Ангала, по повод на материалите за нашия ремонт до момента са отишли 1500кг строителни материали....това само за изравняване и запълване на стените....не се знае дали няма да иска още защото в момента сме на този етап, оправяне на стените още....

# 241
С такова нетърпение чакам някой да се похвали с готова баня, и да сложи снимки Simple Smile

# 242
Още не сме започнали. В момента сме в процес на събиране на оферти, засега само една.  Peace

Някой може ли да ми каже къде във Варна могат да ми направят мебели за баня по поръчка, какти и параван от закалено стъкло???  Praynig
Шкафчета от Викард, Декорати, Джорди22. Параван поръчахме от Досев импекс, но и на тези, които изброих също предлагат.

# 243
  • Варна
Благодаря за полезната информация!  Peace

Искам да ви питам нещо. Решили сме да правим такъв параван със същата форма: http://art-glass.bg/2-fiksirani-chasti-i-1-otvariaema-vrata-1817.html
Само, че решихме да изграждаме праг, който да се облепи с плочки. Просто си мислех, че това е единствения вариант, а сега попадам на такава снимка без праг, което ми харесва много повече. Та въпроса ми е, как се закрепя всъщност паравана, тече ли вода отдолу под стъклото и изобщо как става? Все още банята не е започната, няма плочки. И задължително ли е да има лентов сифон вътре? Може ли обикновен? Някой беше споменал, че се оставят предварително фуги в плочките за паравана и със силикон. Но аз тук не виждам такова нещо, което явно е и целта де. А и този силикон ме тревожи, че ще почернее след време и ще започне да се вижда или и аз не знам. Ще се радвам някой да обясни, а ако имате и снимки ще е супер.

Другият ми въпрос е каква врата на банята сложихте? В едно от жилищата, в които сме живели разсипахме врата от МДФ само за 2 години. Не е мокрена директно, много голяма баня, но от влагата в долния край се разяде. В сегашното жилище сме с дървена врата, голяма баня, не се мокри директно вратата и само за една година долния й край е ужасен - в мухъл (който се чисти редовно само с вода без препарати) и и пак изглежда като разядена. Остана ПВЦ и стъкло.  Thinking Като стъклото го изключвам, а ПВЦ не ми харесва. То нищо не остана, в шах съм!  Praynig

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 11:19 от *Галя*

# 244
Здравейте! Предстои ни да си правим банята, която е много мъничка около 1,30/1,80. Към момента сме замислили да е нещо такова: (само шкафчето е по-различен модел, но не намерих нашето на картинка в нета). Приемам съвети и идеи за подобряване на проекта Simple Smile

# 245
Лично на мен декора и фризовете ми идват в повече, но това е въопрос на вкус - важно е на вас да харесва.

# 246
Тази година явно повечето сме на червена вълна  Wink

Нашата баня също е много малка, ето проекта и плочките:

http://media.snimka.bg/s1/2310/030863245.jpg
http://media.snimka.bg/s1/2310/030863135.jpg
http://media.snimka.bg/s1/2310/030863138.jpg

# 247
А и този силикон ме тревожи, че ще почернее след време и ще започне да се вижда или и аз не знам.

Другият ми въпрос е каква врата на банята сложихте? В едно от жилищата, в които сме живели разсипахме врата от МДФ само за 2 години. Не е мокрена директно, много голяма баня, но от влагата в долния край се разяде. В сегашното жилище сме с дървена врата, голяма баня, не се мокри директно вратата и само за една година долния й край е ужасен - в мухъл (който се чисти редовно само с вода без препарати) и и пак изглежда като разядена. Остана ПВЦ и стъкло.  Thinking Като стъклото го изключвам, а ПВЦ не ми харесва. То нищо не остана, в шах съм!  Praynig

Освен със силикон едва ли с друго ще стане  newsm78. А иначе мисля, че има специални такива, които са за баня и се съмнявам да почернеят. Относно вратите, ние не сложихме в старата баня вентилатор и много ме е яд и затова сега не я и затваряме. Къпем се на полуотворена баня  Laughing. Майтапът настрана, но като поръчвахме нашите врати имаше възможност да поръчаш с решетка за баня, така че да излиза парата и да не се надува или образува мухъл, въпреки че прозводителя ме увери, че това е по-скоро за успокоение на клиентите, иначе вратите били издръжливи и наистина досега конкретно в банята нямаме проблеми.. Стискам палци да намериш решение за паравана, защото така е наистина по-красиво  Peace

# 248
  • Варна
Ей сега гледах вратите с решетка, но май не е вариант, тъй като ме притеснява влагата, която всъщност ще отива в коридора. То в новото строителство и без това има проблем с влагата. Другото нещо - в банята има прозорче, което вероятно ще стои отворено почти постоянно и ще става течение така  Thinking

Хрумна ми една идея, но изглежда малко извънбюджетно.  ooooh! Мислех си за стъклена врата, но от боядисано стъкло, вместо матово. Дали ще има такава?! Проблема със стъклената врата е, че тоалетната е точно насреща й и то съвсем близо. Никак няма да е приятно да се вижда някакъв силует, седнал на тоалетната. Представям си гостите ни колко неудобно ще се чувстват или пък ние самите, когато имаме гости (което е доста често).  Thinking И мъжа ми рече и отсече НЕ  Naughty, а той не се обажда за нищо, свързано с интериора. Щом каза нещо, значи е сериозно.  Mr. Green

# 249
Та въпроса ми е, как се закрепя всъщност паравана, тече ли вода отдолу под стъклото и изобщо как става? Все още банята не е започната, няма плочки. И задължително ли е да има лентов сифон вътре? Може ли обикновен?
Лайсни за душ кабина /кореанова/:
Скрит текст:
http://www.novabania.net/shop/shop/xwayz/index.php?cPath=55_58

Може обикновен сифон,
но трябва да се направи хубав наклон спрямо площа на частта, където е заградено.
Следствието е, че монтажа на стъклата е прецизен, понеже те са изрязани под прав ъгъл,
а основата е с наклон и не сключва със стената прав такъв.

Това е добро решение - душовото пространство е под основното ниво:
Скрит текст:
Скрит текст:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=39169

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 14:24 от Анонимен

# 250
Имам нужда от съвет от тези, които не са си заградили душа....
Другата седмица се нанасяме в ново жилище, но не останаха пари за параван за душа. Умирам от яд, защото най-малко 2 пъти на ден ще се мокри цялата баня и си представям, че след 1 месец ще заприлича на нищо (въпреки подсушаването).
Вие как се справяте да я запазите чиста и да не се натрупва варовик? Някакъв трик, съвет да ми дадете....и наистина ли се съсипват бързо, ако няма параван или аз само си въобразявам? Tired

# 251
  • Варна
PAV1, благодаря. Тези лайсни ги знам, но пред тях предпочитам изграденото прагче. Другата идея също никак не е лоша.

Dund1chk4, аз досега все бани без параван съм ползвала и никога, ама никога не съм подсушавала. Нищо няма да й стане, нали е баня. Ако си с тъмни плочки и водата ви е варовита, също ще отнеме поне няколко месеца да се отложи безвъзвратно варовик по плочките. Мисля, че малко си се ошашкала без причина.  Peace BTW, вие каква подготовка направихте за паравана, как ще го поставяте? Ако може и снимки.  Praynig

# 252
Ей сега гледах вратите с решетка, но май не е вариант, тъй като ме притеснява влагата, която всъщност ще отива в коридора.
Решетките са по друга причина.  Wink
Когато е затворена плътно вратата, то да може да функционира пълноценно вентилатора.
Вентилаторът засмуква въздух.

# 253
  • Бургас
я кажете какво се използва за изолация...преди да се налепят плочките, където е слаган гипсокартон знам че се маже едно като смола за изолация. Кажете марки и имена за да знам какво да купувам?

# 254
Записвам се тук да си крадвам идеи от вас.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт