Банята - 19-та тема

• 116 983
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia, Bulgaria
не е точно така - че тези дето стягат бързо се и отлепват бързо..., на пода освен дето е най-важната част на хидроизолацията се ползва и хидроустойчиво лепило(флексово) - на почити всяко лепило пише време за ходене - това за под трябва да пише 1 ден, но обикновено в горещото време този период се съкращава.
Успех от мен!

# 316
  • Sunshine state
И все пак за какво ти е да ходиш вътре така,или иначе? Нито можеш да я ползваш,нито нищо. Трябва ти вариант за къпане,няма начин.  Grinning Плюс това на нашето лепило пише 48 часа.

# 317
  • София
Естествено,че няма какво да правя вътре,освен да ходя до тоалетна.Къпем се в приятели,роднини и т.н.,но все още не се е стигнало до лепенето на плочки.Чудя се,когато дойде момента, в който няма да се ползва тоалетна къде ще ходим.5 човека сме в къщи.Освен, да се вдигнем на палатка за един ден,пък и риба може да хванем  Laughing

# 318
  • Sunshine state
Ами може да измислите някакъв вариант с кофа или нещо такова,ама пък къде ще я хвърляте?  Laughing Ако имате заведения около вас,също става.  Sunglasses

# 319
  • Бургас
Абе най-добре си е човек да се изнесе за известно време, стига да има такава възможност, но не всички имат Confused
Пак да питам за ваните, ако се е появил някой компетентен - има ли проблеми с поддръжката на акрилните вани и за какво трябва да внимавам? Тези, които бях харесала, са големи. Разстоянието ни е 140 и такава вана трябва, ако и тя се събере.
Препоръчват ни тази фирма:

http://www.sanotechnik.com/

Някой да ги е ползвал?

# 320
  • Sunshine state
Да се изнесе,ама трябва да е някъде наблизо,за да може да наглеждаш как вървят нещата всеки ден.. За 1 седмица не си струва,ще се преживее. Ние сме си измислили схема-през ден ходим у свеки,която живее в съседния блок, да се къпем,а през този 1 ден промеждутък, се поливаме в едно корито взаимно. Laughing Тоалетната ни е отделно и това е голямо улеснение.Иначе предполагам,че щяхме да включим някаква кофа в експлоатация.

Ние в сряда сме готови-тогава ще поставят опънатия таван,ще монтират мивката +шкафовете и душ кабината. Днес ходих до Бриколажа за аксесоари като закачалки,сапунерка и етажерка за душ кабината. Не искам много да дупчим,за това ще монтираме 2 закачалки-една двойна за кърпите и 1 тройна за хавлиите.Отделно сапунерката държа да е метална и монтирана на стената,понеже не ми се мият гадните сапунерки,които събират вода.Етажерката е само на 2 малки етажа и няма да заема място-така или иначе,имаме сума си шкафове и няма да ни трябва повече. Peace

# 321
  • София
Tintina, ние сложихме вана 140см. на Видима. За тази фирма нямам мнение. За поддръжката - като всяка друга, нищо по-специално, поне аз не знам. Thinking
За размера - нашият майстор ми каза, че ако не се събират режат по малко от страничните кантове.

# 322
  • София
Де да беше и моята тоалетна отделно.
Вчера ходих за плочки,не съм предполагала,че е толкова трудно избирането им.Това,което ми хареса,или го нямаше в наличност,или беше на цена  Shocked.Днес трябва да е започнал лепеното майстора,нямах много време за избор,плюс това сме трима,всеки с различен вкус,изпокарахме се заради цвета,абе въобще,егати приключението.Вече не ме и интересува какъв цвят ще е,само да се свършва.

# 323
  • Sunshine state
И ние бяхме така с плочките-аз харесам едно,мъжът ми не го одобрява и обратното. Накрая избрахме едни с малък компромис от двете страни и тъкмо да ги поръчваме,видяхме в друг магазин нашите плочки. Crazy Веднага и двамата ги харесахме и взехме тях.Декорацията я избрахме без много мислене-хвана ни окото от раз. Ценово са среден клас,не са нито много скъпи,нито евтини.
Аз да се похваля,че вече фугираха и страшно много ми допада цвета на фугата-идеално пасва на плочките. Как го е докарал този прекрасен син цвят,не знам.Каза,че му е слагал някакви жълти пигменти,за да го получи.  Heart Eyes  Party
Останаха дреболиите за монтиране,а утре сутрин ще слагат опънатия таван.Живот и здраве,вечерта ще пусна снимки на готовата баня.  Simple Smile

# 324
Не вярвах,че в 21-ви век може да ми се случи нещо подобно, но.... Вчера направо ми се врътна шапката!!! 1месец ходя при една "специалистка" в един магазин за фаянс и всичко за банята (то така е и името на магазина - "Всичко за банята"). Еми, не успя да ми предложи проект на банята, която искам да е червена, но с общи усилия и то изцяло за моя сметка (т.е. висене в нета) стигнах до желан и приемлив вариант. Така или иначе за "проект" получих на мейла една снимка с изглед отгоре! Поръчах плочките, и майсторът започна работа, под надзора на ММ, тъй като аз заминах извън града.  Вчера отидох, за да видя как е свършена работата, защото стените вече са готови и  Shocked !?!?!? Не можете да си представите как на баня в червено и бяло са плеснати едни ЛИЛАВИ декор плочки!!!!! Направо  #Crazy Преди 2 дни ми звъннаха от обекта, че декор плочките розовеели, което просто го отдадох на мъжкото далтониство, но въобще не допуснах,че може да има грешка в цвета!!!
Ей, направо полудях, като ги видях! Слава богу вече всичко е ОК със само 2 жертви от белите плочки.  Свалихме грешните и сложихме вярните за сметка на заплеснатата продавачка.

Дано само това са ми неприятните премеждия до финала, че.... много се изчерпах!
Сега майсторът ще се пробва да прави две нива на пода на банята, та да видим, дали ще е успешно, че му е премиера  Laughing Става въпрос за нива, разликата на които е само една лайсна. При поглед от входа - подът е равен, а всъщност на мястото под душа е с 1см по.ниско и е отделен с лайсна, която не се вижда от вратата.

# 325
Здравейте, предстой ми ремонт на банята и със съпруга ми си харесахме едни плочки още в първия магазин Simple Smile Те обаче са малко по странни и се слагат по определен начин ( имам в предвид фугирането). Ако някой от вас има такива моля пишете дали се почистват лесно, има ли нещо специфично, което трябва да знаем.

http://topgroup.bg/products/6-terakot-i-fayans/277-magna-

http://topgroup.bg/products/6-terakot-i-fayans/277-magna-/754-et … niti-silvur-20h30

Предварително благодаря Simple Smile

# 326
  • Sofia
Страхотни са,много ми харесват,не съм виждала такива,а какъв е размера...

# 327
  • Sunshine state
На мен не ми допадат,но пък всеки си има вкус. Изглеждат ми малко като стара мозайка и някак убити като цвят..

Аз да се похваля-банята е готова!  Party Утре ще чистя и ще кача снимки.  Sunglasses

# 328
На снимката изглеждат различно..иначе като се налепят нямат фуга между тях и се фугира цялата плочка...става като цяло пано - само точките са релефни. Слагат се различни цветове, които приливат. Но точно това фигуране на цялата плочка ме притеснява - дали ще е лесно за поддръжка.
Размера е 20х30, но тъй като няма фуга между тях не се виждат отделните плочки.

# 329
На снимката изглеждат различно..иначе като се налепят нямат фуга между тях и се фугира цялата плочка...става като цяло пано - само точките са релефни. Слагат се различни цветове, които приливат. Но точно това фигуране на цялата плочка ме притеснява - дали ще е лесно за поддръжка.
Размера е 20х30, но тъй като няма фуга между тях не се виждат отделните плочки.

Щом ти харесват - опитай и ще споделиш Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт