Банята - 19-та тема

• 116 865
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, помагайте! Мъжлето ми иска да ремонтираме банята, което разбира се приветствам, само че е избрал доста скъп материал за целта. Иска да избие плочките, за да не остави фуги, които да чистим и да ги замени с облицовка от акрилен камък, като тук:

Някакъв негов познат си направи така банята и сега моят е полудял по този материал. То наистина изглежда хубаво, но човекът е едър бизнесмен и все едно бълха го е ощипала...
На мен мивката ми харесва страшно много, но за да се направи цялата баня така, ще ни излезе през носа. До колкото знам и трите фирми, предлагащи този продукт SKV, Stone Center и 3SD дават идентични цени, затова ако знаете друга, дайте алтернатива, моля ви! Чувала съм за китайски формован камък, който обаче бил много некачествен. А иначе тази тази мивка направо ми влезе под кожата и искам такава, но не и облицовката на стените, ако ще ни излезе златна.
Да не би да става въпрос за Corian? Студио Валиян имат добри цени за кориана, но според мен е мек материал (в сравнение с керамиката и техн. камък) и се надрасква лесно. Иначе да си облицовате цялата баня с технически камък наистина ще ви излезе златна Money  А и той, освен всичко друго, си тежи, не знам как се лепи на цяла стена  newsm78
Относно фугите и аз не ги искам, но няма как. Вариантът е да си избереш възможно по-големи плочки за стената, но пак ще си има някакви фуги. За пода може да направите епоксидна саморазливна настилка, която обаче също не е евтина, а и не е толкова изящна като повърхност.

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 16:43 от pokita

# 571
Ами да, за кориан, той се води формован камък, до колкото съм запозната, а акрилният камък примерно HI Macs е по лиценз и е същият материал, но от друг производител. Вече не знам какви са цените, защото още не сме направили проекта за банята, за да пуснем запитване към фирмите.
Благодаря за линка и предложението! Конкректо Валиан с кориан ли работят или с акрилен камък? Те ли са вносител? Това не знам, дали при вносителите, за които писах в предните ми постове, цените не са по-ниски.  newsm78

# 572
   Ето още една баня  Simple Smile Вече е завършена и обзаведена, но още сме в процес на преместване и нямам друга снимка.
https://lh5.googleusercontent.com/-dOBTl3bXa_E/T559Hg_tzyI/AAAAA … 16-no/photo+1.JPG

И тоалетна :
 https://lh4.googleusercontent.com/-k9RKl5fJL0I/T559IzrHviI/AAAAA … 16-no/photo+5.JPG

# 573
Ами да, за кориан, той се води формован камък, до колкото съм запозната, а акрилният камък примерно HI Macs е по лиценз и е същият материал, но от друг производител. Вече не знам какви са цените, защото още не сме направили проекта за банята, за да пуснем запитване към фирмите.
Благодаря за линка и предложението! Конкректо Валиан с кориан ли работят или с акрилен камък? Те ли са вносител? Това не знам, дали при вносителите, за които писах в предните ми постове, цените не са по-ниски.  newsm78
Валиан работят с кориан, но може и други материали да предлагат. Препоръчаха ми ги от DuPont България. СКВ мисля правят най-изгодни оферти за технически камък (Quarella и Silestone), но за Кориана и други акрили, които предлагат не знам.  Peace

# 574
Кашарел - много красива и весела и баня и тоалетна. Ще чакаме и снимки с обзавеждане.

# 575

Валиан работят с кориан, но може и други материали да предлагат. Препоръчаха ми ги от DuPont България. СКВ мисля правят най-изгодни оферти за технически камък (Quarella и Silestone), но за Кориана и други акрили, които предлагат не знам.  Peace
Разбирам. Благодаря още веднъж! Ще проверя при тях за кориан или акрилен камък, че технически камък вече си имаме в кухнята, но искаме да пробваме акрилен камък, че имам някои идейки за светещи мебели от транслуцентен формован камък.  Simple Smile
Нещо като основата на този плот

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 17:31 от Alcantara

# 576
Аз избрах от тях за банята, която е готова, остана само да сглобим шкафа и да сложим новия моноблок. Цената беше 25 лв. на квадрат.
Фризовете - 38 лв. на квадрат, като над ваната избрах една плочка отделно, цената й е 18 лв. на брой.
Много ми харесва как станаха, ще кача снимки по-късно да видите и вие.
Майсторът каза, че са добри, само му създаваха малко проблеми размерите. Плочката е доста дълга и му се отвори доста рязане.

от коя серия взехте? от къде ги купихте -дали ви направиха 3D проект?

# 577
  • София
Кашарел
Много красиви са банята и тоалетната.Със здраве да ги използвате.

# 578
  • Sunshine state
Кашарел,много весела баня! С настроение да се къпете в нея. Обичам такива цветове.   bouquet

# 579
   Благодаря ви Hug и на мен ми е много весела. Ще кача още като се преместя. Истински ад е, всичко у нас в кашони и чували, а в новото жилище чакам вратите в петък и да няма майстори да си почистя и пренасям събота и неделя.

# 580
Аз избрах от тях за банята, която е готова, остана само да сглобим шкафа и да сложим новия моноблок. Цената беше 25 лв. на квадрат.
Фризовете - 38 лв. на квадрат, като над ваната избрах една плочка отделно, цената й е 18 лв. на брой.
Много ми харесва как станаха, ще кача снимки по-късно да видите и вие.
Майсторът каза, че са добри, само му създаваха малко проблеми размерите. Плочката е доста дълга и му се отвори доста рязане.

от коя серия взехте? от къде ги купихте -дали ви направиха 3D проект?

Купихме ги от Джесика, не ни направиха 3Д проект, защото не беше безплатен, а ни искаха 100 лв.
Но им дадохме точни размери на банята и обясних на момичето къде какво искам, и съответно тя ни сметна от кое колко плочки трябва да вземем.
Моите са "неос мат тъмна" и "неос мат светла". Имам единична плочка "Тъмна орхидея", а фризовете са "неос тиара декор сив".
Ето тук можеш да хвърлиш един поглед, но снимките са от телефона и не са много добри, а и банята не е съвсем завършена.

http://jeniqa.snimka.bg/daily/remont.781488.31782136

# 581
инсп. Гаджет много благодаря за снимките- много е полезно да видиш в нормална българска баня плочките. Всички са страшно красиви, но се притеснявах как биха стояли в баня с моите размери- около 6 кв м. При теб е станало е много красиво, на мен също тази серия най много ми хареса- колебая се между нея, Бали и розовата Селена.
И аз мисля да ги купя от Джесика.

# 582
   Благодаря ви Hug и на мен ми е много весела. Ще кача още като се преместя. Истински ад е, всичко у нас в кашони и чували, а в новото жилище чакам вратите в петък и да няма майстори да си почистя и пренасям събота и неделя.

Peace  Честито!  И у нас е весело и светло Wink)) Леко довършване и със здраве!

# 583
  • Sunshine state
Не съм съгласна,че тъмните плочки стесняват чак толкова оптически помещението.Добре,че ме се вързах на това и си направихме банята в цвета,който искахме.Вярно,остават следи от варовик,но пък светлите не носят на замърсявания,а и ми седят някак стерилно.Фугите са ни в цвета на плочката-тъмно син.Промяна в цвета им няма. Изключително лесно се чисти всичко-взела съм си една телескопична подочистачка на К-Класс и с нея минавам точно за 5 мин всички плочки,включително и пода и нямам дерт с варовика. Peace Кабината допринася също за лесното почистване. За нея ползвам един препарат п-в варовик на А1-пръскаш,преседява 2-3 мин и отмиваш със слушалката.  Heart Eyes Sunglasses

Последна редакция: чт, 17 окт 2013, 21:35 от Pupitka

# 584
  • София
За малките тоалетни ,в които няма място за умивалник вижте 3 в 1
Моноблок с умивалник и биде
http://rumen1972.snimka.bg/daily/nabora.781763.31789933

Общи условия

Активация на акаунт