Втори клас - втори срок - 5

• 39 514
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Shoni, и ние така, затова питах за отговори във втория (Дзвер благодаря за отговора  Peace ), че там са си баш задачки Simple Smile

Иначе за 3 кл - Първа математическа читанка е силно препоръчвана

http://www.book.store.bg/p11965/pyrva-matematicheska-chitanka-3- … tania-tonova.html
Охоо, читанките ги имаме от баткото и двете Peace, а и още подобни, но стига да има кой да ги решава Wink

# 151
Охоо, читанките ги имаме от баткото и двете Peace, а и още подобни, но стига да има кой да ги решава Wink

Е, значи сте заредени Simple Smile)) Аз ще трябва да запасявам, но като знам ваканциите какъв мързел и бойкот сме, предполагам само книги ще се четат от време на време  Rolling Eyes

# 152
E, чак пък "Иначе за 3 кл - Първа математическа читанка е силно препоръчвана ", за кого за състезателите или за тези които ще пробват СМГ или просто за упражнения..., все пак някой задачки там са трудни и на мен  newsm78

# 153
  • София
E, чак пък "Иначе за 3 кл - Първа математическа читанка е силно препоръчвана ", за кого за състезателите или за тези които ще пробват СМГ или просто за упражнения..., все пак някой задачки там са трудни и на мен  newsm78
Ами, зависи кой какво цели - и за състезателите, и за тези, които ще пробват СМГ, и за такива като мен например, които просто държат да покажат на детето, че математиката не е само "тъпи и скучни сметки" (мдам, "училищната" математика често ги оставя с такова усещане), а по-скоро мисъл и логика.... Дори и това, че всяко нещо си има"пиниз" и ако схванеш принципа на решаване на даден тип задачи, можеш да си добър и без да си "математик" по природа.

# 154
  • София
 Morrighan,   bouquet!

# 155
  • София
На мен ми е интересно да чета мненията ви за Читанката. Аз съм много далеч от математиката, никога не съм я обичала в училище и много, много се старая да не ми личи това пред детето. Тя определено предпочита БЕЛ, има афинитет към писането на малки разказчета и стихчета, обожава да чете книжки и искренно се забавлява , докато го прави. Математиката в никакъв случай не мога да кажа, че не я обича, но чак такава страст към нея няма. Решава си прилежно задачки и от училище, и от сборниците, които съм купила, понякога и е много забавно да го прави, понякога- не чак толкова.  В такива моменти не настоявам. Но определено ми се иска да развия точно логическото мислене у нея, не искам да става като мен Embarassed в това отношение. Та, в тази връзка, не зная дали е подходяща Читанката за нас- дете, което се справя отлично с училищните задачи, не ходи на математически състезания, но вече проявява желание за такива, решава старателно задачки, но не и със състезателна цел...На какво ниво са задачите в Читанката, стават ли за деца като моето?

# 156
Валенцето,
Morrighan по-добре ще ти отговори, но по показаните страници - със сигурност ще ви е от полза за развитие на логика. Която е не само в помощ за Математиката, а за живота като цяло - да вземем едно просто преместване на клечки в рибката Wink
Училищните задачи се решават за секунди. Целят оттрениране на бързи сметки, без замисляне. Тук-там се прокрадва някоя задача с мислене. На мен ми омръзнаха типовете - има 5 кг, другите са с 10 повече, колко пъти повече са вторите от първите ... Напоследък детето си избира първо тези да реши, защото са лесни. А аз искам всякакви други Simple Smile (с афинитет съм към МАТ, но ако не иска не натискам, засега не ходи на всякакви Мат.състезания, повече харесва всякакви творчески дейности - е там как помагат упражнения с клечки, пространствено разположение и подобни Simple Smile))

# 157
  • София
Благодаря, Лоренца, за мнението!

# 158
  • София
Валенце, така, както описваш детето си, моето е същото - "хуманитар" до мозъка на костите си.  Дай му да пише, да чете, да танцува, да рисува... Добра памет, много бързо "научава", но сякаш му липсва "тръпката" да открива сам логиката на нещата, да търси собствено решение. Та затова ръчкам аз в тази посока. Нито образованието ми, нито работата ми са свързани с математика, но съм изключително благодарна на баща ми, който навремето ме светна за красотата на тази наука, точно предлагайки ми предизвикателството на този тип задачки, наричани "състезателни" в днешно време.   Е, математик не станах по ред причини, но и досега обичам математиката и държа децата ми да не са на Вие с нея и най-вече да имат положително отношение към нея, макар и да виждам, че не е най-силната им страна. А "читанките" ги харесвам, защото са написани точно като читанка - дори и на пръв поглед сложни задачи са обяснени по достъпен за децата начин, нещо, което на мен лично понякога ми е безкрайно трудно.

# 159
  • Варна
Щом детето решава задачки без съпротива, какъв е проблемът да пробвате с всякакви сборници? Ако не потръгне - не потръгне... За читанката от мои познати съм чувала само хубави неща. Но на нея пише "3-ти клас" - моето дете изобщо не иска да седне да реши каквато и задача извън задължителните... Справя се добре, но няма търпение, а за писане - да не говорим... Ако може наум всичко - най-добре. Ако не може - ми няма да я решавам, не искам и точка?! На състезание сме първи да се запишем и да излезем веднага, щом квесторите разрешат Simple Smile Изобщо - състезател по скоростни дисциплини Simple Smile

# 160
  • София
Благодаря ви за споделените мнения!
 malina_m, не че има кой знае какъв проблем, просто азне се справям добре с математиката и никак не мога да помагам в логическите задачи, никак.

# 161
  • Варна
о, те ще са ти интересни и на теб Simple Smile

# 162
Математическите читанки са много полезни и увлекателни, не само за деца, които искат да се явяват успешно на  състезания и на приема в СМГ след 4кл.  Simple Smile

# 163
  • София
Дайте идеи за книжки за четене. Приключваме Тошко Африкански и се чудя каква да бъде следващата.

# 164
  • София, Младост
Ние сме на вълна Астрид Линдгрен-Емил от Льонеберя, Карлсон... Много й харесват. 

Общи условия

Активация на акаунт