Втори клас - втори срок - 5

• 39 472
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
За задачата се включвам. Според мен се броят само съботите и неделите, т.е. не да се пише всяка дата, а през седем. Така става ясно колко точно са съботите и съответно неделите. Прилича ми на типа задачи с рождените дни, напр. "Иван има РД в четвъртък, а Петър е с 18 дни по-голям от него, какъв ден от седмицата се пада РД на Петър." Признавам си, че не съм минала още темите от читанката и нямам в главата си всички типове задачи, но това е смятане по модул 7.

Моята дъщеря ще ходи на ВМС, записана е в 125-то, поради което печели нощувка при баба и дядо, тъй като ги събират преди 8:30 за състезанието.
Яна за математическата читанка ли говориш? Там ли са описани типовете задачи?

# 196
търся задачите от евр.кенгуру 2 кл. Ако някой ги има, моля да ми ги прати на <sis_co@abv.bg>
Благодаря

# 197
  • София
Да, vela, там ги има основните типове, с примерни решени и допълнително за упражнение, има и учебна тетрадка към нея. Но тук в темата подробно е коментирана тази читанка и затова си позволих да я спомена като нещо познато. Аз умишлено не съм я започнала, ще я гледаме на спокойствие през лятото, сега детето ходи на олимпийския принцип, за да свиква.

# 198
  • София
И ние ще участваме на ВМС. Във втората читанка една от темите е за календара. Общо взето по тези читанки могат почти всички задачи да се обяснят. Аз обаче на някои места срещам неразбиране и оставям читанката, търсейки по разбираемо обяснение за детето.  Снощи се увлякохме по обясненията и правилата за фигурите, които се рисуват "на един дъх". Не се занимаваме систематично, все още.

# 199
  • Пловдив
Много моля да ми обясните за тази читанка. Не съм я срещала по книжарниците, питала съм, но ми паказаха за 4 клас. Искам и за да я закупя, както и тетрадката към нея. Лятото да можем да я разгледаме и дано й подбутна интереса, че... Ще може ли да дадете линк за тези пособия и да кажете от къде да ги закупя. Благодаря предварително.

# 200
# 201
Яна, и моят син ще е в 125-то, може да са в една стая с твоето дете -106 Simple Smile

# 202
# 203
  • В светлината на слънцето
Ние отпаднахме от ВМС. В последния момент сама се отказа. Не я натиснах - щом не иска, ОК.
Така че ще стискаме палци на участниците и късмет. Peace

# 204
Ние също няма да ходим,аз за това и не пиша в момента,защото не мога да се включа по темата.И аз ще стискам палци.Важното е децата да са доволни.

# 205
  • София
Яна, и моят син ще е в 125-то, може да са в една стая с твоето дете -106 Simple Smile

Али е в 101.

# 206
  • София
Вероятно вече сте го коментирали назад в темите, но съм пропуснала, затова ще питам - децата ви работят ли по това помагало "Четене с разбиране"?
Попаднах случайно на него в книжарницата, знам, че не го използват в училището и се чудя дали да го взема за лятната ваканция.
ние го имаме - точно за ваканцията съм го взела. На първи поглед ми харесва  Peace

# 207
Здравейте мами,има ли дечица от 2клас ,които ще ходят на ВМС  в 2 соу,мисля че сме 205стая

# 208
Здравейте мами,има ли дечица от 2клас ,които ще ходят на ВМС  в 2 соу,мисля че сме 205стая
Ние ще сме в 125

# 209
Записвам се в темата с моята второкласничка Жужа.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт