Втори клас - втори срок - 5

• 40 183
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
  • София
vela, и нашите работят по него през годината и на всеки предмет отзад има по 2 теста. Тези са правили досега + 2 диктовки. Щели да правят и още изходни. Май, всеки учител има собствен прочит.  Rolling Eyes

# 541
4 по рисуване  Crazy и аз не го разбирам това.

rosikosefi, възможно ли е това да е следствие на нещо друго - лошо поведение в час, неподготвен (без материали) или нещо подобно  Rolling Eyes при нас на няколко деца смъкнаха с по 1 от оценката заради лошо поведение в часовете.

# 542
Първо искам да пожелая бързо въстановяване на футболистката.
Това което научих от синчето,че не е имал няколко рисунки в папката,аз за две рисунки знам,че беше сложил много боя и бяха се скъсали и той не е искал класната да ги види.Ако нашата класна смъкваше оценки за лошо държание,то по всичко щяхме да имаме двойки.Въпреки,че и това може да има значение.Ще видим по други предмети колко ще има.На изходните нива по математика,БЕЛ и околен свят има шестици,но през годината имаше и други оценки.За мен лично не е правилно да се свалят оценки по предмети за лошо държание.Нали са важни знанията,които децата показват.И ние сме се били в училище ,колко пъти са ме обиждали,както и да е той ако се укроти малко цена няма да има.Още повече,че през цялата година да има една-две шестици по рисуване,всичко друго е по ниско.Той рисува много хубаво с моливи и фулмастри,но с боичките му е доста по трудно.

# 543
И аз по принцип бях против да се свалят оценките заради лошо поведение, но след като на няколко пъти учителката не може да си проведе часа, и в следващия се натрупва двойно повече материал, което се отразява на всички деца... А по английски, за да я чува, жената е стояла плътно до нея, когато я изпитвала (да не говорим, че самото дете не може да се съсредоточи в такава обстановка), и т.н., и т.н. И родителите не правят нищо вече 2 г. по въпроса, вече нямам против да се понижава с 1 единица, щом е единственото нещо, което има ефект.
Права си, че би трябвало да се оценяват знанията, но пък не виждам нищо лошо и оценката да е комплексна - знания, разбира се, на първо място, и допълнително - старание, уважение към преподавателя и не на последно място, да пречи на съучениците си да получат знания.

rosikosefi, това е конкретно за нашия клас, да не си помислиш, че говоря за твоето дете  Simple Smile

# 544
Кейси, аз въобще за пръв път чувам за стандартизирани тестове от фирми, нашите изходни нива госпожата си ги е съставила, мисля  newsm78, а нашия тест по математика мноооого се различава от тиражираните в нета.

Не съм видяла изходни нива за 2 клас. Сестра ми миналата седмица беше възмутена от качеството на такива в техния 3 клас, защото създават грешно впечатление за знание. Възможно е до 4 клас учителките да имат повече свобода в избора, какво да попадне в теста.
Иначе, ако не си видяла т.нар. матура по ЧП в края на 4 клас, това е типичен стандартизиран тест в най-лошата му форма.
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/top_men … -15_vo4kl-ChP.pdf
Погледни, как са конструирани отговорите, това е съвсем целенасочено.  Simple Smile Книги са изписани за стандартизираните тестове, индустрията и как се правят.

Биби, бъро възстановяване!

# 545
Казвам по принцип за всяко едно дете не лично за моето.Още повече,че нашите провинения са главно в междучасието,много рядко в час и то не така,че да пречи на всички останали.Та нашата класна си е малко по така,не обича да губи,ако дете и се противопостави,го приема като лична обида,а моя син показва непослушание пред целия клас.Прави се на клоун за да го мислят другите за готин,колко пъти сме обяснявали,че това не е начина.Иначе като цяло съм доволна от нея,винаги когато е трябвало да го защити го е правила и не само него,всички деца.Обича си ги,но иска да са по сериозни в което не я обвинявам,просто все още са малки за да разберат някои неща.Той си е виновен,цяла година и лази по нервите,но той си е такъв,още от бебе,много труден характер,до сега само една учителка в градината се е справяла с него,намерила е начин,за съжеление беше само една година,но тя ми каза така,че на него само положителни неща трябва да му се говорят и само с добро,което за съжеление,никой друг учител не го постигна и още по жалкото е,че ние с баща му като родители все още не успяваме да го приложим,не,че не се опитваме.

# 546
Не съм видяла изходни нива за 2 клас

Аз пуснах нашите, ако искащ ги погледни. Според мен не са чак толкова зле, средна работа, но при Математиката и БЕЛ, мисля че могат да дадат представа за нивото  Peace

# 547
  • София
Габи ми донесе за подпис едни тестове, които бяха като тестовете, които си правят редовно от някакъв сборник.
Като я попитах това ли им е изходния тест, тя каза - не знам, май е това.

# 548
Цитат
вече нямам против да се понижава с 1 единица, щом е единственото нещо, което има ефект.
Ми не , не е добра идея да се намаляват оценки за лошо поведение, това е средство за измерване на знание, а не за измерване на възпитание. Какво ще кажете да намалят заплатата на някой с някакъв процент ако е вдигнал скандал в офиса???
Както навсякъде в живото трябва и в образователна система да има мерил ки и лостове за управление на поведението на общността, в случая учениците.... И колкото и да плюем онази оценка за поведение в социализма, тя е по коректна , отколкото намаляването на оценки или  безсилието на учителите пред лошата дисциплина на отделни деца, от което страдат всички останали.

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 15:49 от mivan

# 549
Мерси Човече.  Simple Smile
Добри тестове, поне не изискват само да запълваш кръгчета.
Но, тестът, който lorenca пусна по-напред, е най-добрия типов вариант, който за съжаление, изчезва.

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 14:37 от Кейси

# 550
Кейси  Peace Затова и го пуснах. Не изчезва, просто го няма.
Този го е правила госпожа в 2008/ 2009 г. някъде ...

# 551
Извинявайте,че пак ви занимавам,но ето пресен пример от днес.Две момчета са се сбутали и едното момче бута другото,върху крака на моя син,явно много го е заболяло защото веднага е станал и е ударил момчето което е паднало върху него в корема,класната го е наказала него,въпреки,че се е опитал да обясни.Проблема е,че утре сме на турнир по футбол,а в момента не знам дали ще успеем да отидем защото много го боли крака,ако това стане и не отидем на турнир,вече ще се разправям,на моменти ми писва,значи цяла година тренира и се готви и заради един които няма да коментирам какъв е и друго момче,може и да не отиде на турнира и е бил наказан.Много често съм се замисляла за смяна на училището,но той не иска и да чуе.Не го оправдавам,че е ударил момчето което е паднало върху него,но явно наистина много го е заболяло.

# 552
Кейси  Peace Затова и го пуснах. Не изчезва, просто го няма.
Този го е правила госпожа в 2008/ 2009 г. някъде ...

Дано и тестовете, като на Човечето, в които все още има поне някакво действие с химикал, не започнат прогресивно да намаляват или също да ги няма скоро.
Нещата са свързани. Ние сме на задни места по разните ПИСА и т.н. класации - следователно, трябва да повишим резултатите, но това става най-бързо със стандартизирани тестове - родителите са доволни, защото виждат предимно отлични оценки - министерството е доволно, защото резултатите са високи - България се покачва 5-10 места нагоре в класацията и всички дружно ръкопляскаме.

Извинявайте,че пак ви занимавам,но ето пресен пример от днес.Две момчета са се сбутали и едното момче бута другото,върху крака на моя син,явно много го е заболяло защото веднага е станал и е ударил момчето което е паднало върху него в корема,класната го е наказала него,въпреки,че се е опитал да обясни.

rosikosefi, не го извинявай, защото за мен и недовото поведение е недопустимо също. Той нали тренираше бойно изкуство. Това е първото, което би трябвало да ги учат там, че току така удари не се раздават. Нека да научим децата си, да си контролират гнева.

# 553
Е как така ще удря детето в корема? Извинявам се, но от случката изглежда, че настъпването е било неволно, от къде накъде ще отвръща с физическо насилие? Съжалявам, че реагирам така, но не можах да се стърпя. Снощи малкият ми син си играеше с едно детенце и то размахвайки играчка го удря, малкият започва да реве и тича при мен, аз го гушвам и казвам, че сигурно го е заболяло и е тъжен. Той се успокоява и аз обяснявам, че детето неволно го е ударило, детето се беше и извинило веднага (но дори и да не беше), двамата продължават задружно играта, споделят играчките си и всичко е наред. Това за мен е адекватно поведение в подобни ситуации.

# 554
...Какво ще кажете да намалят заплатата на някой с някакъв процент ако е вдигнал скандал в офиса???...

На мен ми се струва логично, ако пречиш на работния процес и шефа ти и колегите не успяват да си свършат работата, още повече, ако има и физически тормоз, да има глоби, неустойки, рязане на заплата, дори уволнение.

Не оставай с впечатление, че това е след най-малкото нещо, говорим за натрупване през цялата година и то при много крайни ситуации. 

Иначе си правя, че трябва да се оценява знанието, но знанието за мен включва и това да знаят как да се държат на място като училище. В крайна сметка учителите не са пъдари.

Това, разбира се, е моето мнение, наясно съм, че всеки мисли различно, родителите имаха право да поискат обяснение, но не го направиха, защото и според тях е подействало в положителна посока.

Общи условия

Активация на акаунт