Втори клас - втори срок - 5

• 39 496
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • София
На мен ми се струва по-трудно. Thinking В смисъл такъв, че доста по трудно е да избереш точно коя част е най-важна , за да се получи описание на случката, кое може да пропуснеш, кое- не може, тъй като това би нарушило смисъла на преразказа...това ми се върти в главата. Като преразказват подробно просто знаят какво точно трябва да преразкажат, гледат да не пропуснат нещо и така.
Знам ли и аз..със сигурност при нас сбит преразказ не са правили.

# 601
[quote

Shoni, не ми се струва редно това, говори с госпожата - на който я показах задачата, решението е точно така, да не би да е зачертала 14 просто, защото не е крайният отговор  newsm78
[/quote]
това, което той е написал 2.7= 14 плувци, тя го е задраскала и на негово място е написала спортни танци Simple Smile

# 602
Shoni, просто се е объркала. Да се коригира  Peace

# 603
Обещах да пусна линк към статията, като я публикуват, така че ето, ако ви е интересно да прочетете: Образованието има нужда от революция, не от еволюция.

# 604
  • София, Младост 2
Благодаря за топлото посрещане и за насоките Hug

Сбит преразказ не се учи все още - учат подробен. Но на мен изобщо не ми харесва точно как го учат, предвид че сверявам как се учат тези неща по американските учебни програми - там много повече им се обяснява и им се дават "пътеводители" в текста, учат се да откриват какъв е проблема в даден текст, да обръщат внимание на героите, как да подреждат случките и т.н. При нас доста малко се обръща внимание на тези неща, за съжаление. И бях абсолютно възмутена, че още на втория преразказ, който децата имаха за годината, вече бяха дали да се прави трансформиращ преразказ!, което е абсолютно недопустимо според мен. Както е недопустимо във втори клас да им се изисква да променят времето и т.н. Сега ако има колеги начални учители в темата, сигурно знаят кое защо и как е - но според мен изобщо не са добре структурирани и направени нещата и е струпано твърде много на много ранна възраст.

Доколкото виждам, едното помагало за ваканцията - Голямата ваканция - съм го уцелила. Аз поръчах и едно друго, на Понс, което е за БЕЛ, математика и английски - утре трябва да ми пристигне и ще дам отзиви Simple Smile

# 605
Здравейте и ние ще имаме помагалото "голямата ваканция"Списъка с книги,няма да го пиша,че е много дълъг.На родителската каза,че щяла да им даде две три книги,а моя е записал 16 като каза,че имало още,но не успял да ги допише и от всичките само една е чел миналата година.
И ние правим грешки на диктовки най често бърка между А и Ъ.

# 606
rosikosefi леле 16 книги, направо се е престарала  вашата класна.
Нашите още нямат списък,но на род. среща класната каза ,че ще даде препоръчителен списък, който не е нужно да се чете . Но е важно да четат.
hedra   ще чакам да споделиш за ваканционнната книжка на Понс, много и се чудя и ще ми бъде от полза чуждото мнение. Hug

# 607
  • София, Младост 2
Току-що ми пристигнаха книжките. Голямата ваканция изглежда страхотно и много занимателно, има куп неща за изрязване - дребната ги размахва очаровано, награби си ги и двете и отиде в стаята да си прави каквото й хареса в тях Laughing

Понс не е лоша, но е ужасно тъничка - като обем е предназначена за една седмица само. Интересно са преплетени трите предмета - БЕЛ, математика и английски - към всяка темичка в книжката. Изглежда една идея по-детска от другата... някак е по-елементарна (което не е непременно недостатък, зависи си от детето) и упражненията са много простички. Цената й просто не отговаря на формата и съдържанието, това ми е основната забележка.

А по математика какво ще препоръчате? Аз така или иначе вероятно пак ще ползвам основно scootpad.com за математиката (на английски е и е онлайн, както се вижда, нещата са доста различни от преподаваното тук, но са постижими - двете с дребната се занимаваме заедно с голямо удоволствие), но ако се вдъхновя за нещо... така и така ще поръчвам и онази книжка за четенето с разбиране, която много ми хареса (благодарности на Тай  bouquet) и бих взела и нещо математическо.

И още едно една книжка поръчах днес с голямо удоволствие (с безплатна доставка е) за четене за кеф през ваканцията - Голямото приключение на малкото таласъмче - книга-игра.

Сега остана да чакаме списъка с книги за ваканцията Grinning

# 608
hedra мерси! Така и предполагах за Понс ,че е доста елементарна.
По математика имаме това:
http://www.book.store.bg/p29605/zadachi-po-matematika-za-2-klas- … elina-dineva.html

Класната препоръча ето това- втората част, но за мен не е сложна, но ще я купя.

http://www.book.store.bg/p33024/iskam-da-znam-pomagalo-po-matema … na-dimitrova.html

Имем това:
http://www.book.store.bg/p62262/kurs-po-matematika-za-2-klas-bor … a-dacho-beev.html
но може да не го купуваш а да си изпринтиш всички математически   състезания.

Това също е хубаво:
http://www.book.store.bg/p25946/zadachi-po-matematika-za-byrzous … a-kaloianova.html

# 609
  • София, Младост 2
Класът на дъщеря ми работиха по Искам да знам цялата година, направиха и двете части - за първата със сигурност знам, че абсолютно всичко е решено, а от втората вероятно ще им оставят за ваканцията да си дорешават, ако нещо е останало.

Благодаря за останалите, ще разгледам да видим какво ще си харесаме  bouquet

# 610
Класът на дъщеря ми работиха по Искам да знам цялата година, направиха и двете части - за първата със сигурност знам, че абсолютно всичко е решено, а от втората вероятно ще им оставят за ваканцията да си дорешават, ако нещо е останало.

Благодаря за останалите, ще разгледам да видим какво ще си харесаме  bouquet
А има ли текстови задачи във втория сборник на "Искам да знам"?

Ето тези сайтова също са интересни:
http://math.cilenia.com/
 Това ни е фаворит.:
 http://palavni4e.webnode.com/obrazovatjelni-igri/igri-za-brojenj … /spasi-zajchjeto/

# 611
  • София
Ох, аз съвсем съм забравила да се регна в новата ни тема и тя вече стара станала! ooooh!

За ваканцията госпожата го е решила при нас, че няма да има списъци със задължителни неща, а само събрахме по 8 лв за Ваканционно другарче. Книжка, която ще бъде подарена на децата за завършването. Mr. Green Laughing

# 612
  • София, Младост 2
А има ли текстови задачи във втория сборник на "Искам да знам"?

Да, и в двата има и текстови, и всякакви други задачи - хич не е лошо помагалото и дребната си го харесва Peace

Копче, сега ще видя какво ви е препоръчала Миглена Mr. Green

# 613
Ето нашият списък за четене.

Не мисля да го карам да чете всичко, само каквото си хареса Simple Smile Лиско обаче не намирам никъде нова книжка, а от моите намерих само една, те ха хубави по спомен...

# 614
  • София, Младост 2
Книга за джунглата в оригиналния си вариант определено би ги затруднила.

Матилда сме я чели Hug

Том Сойер като за сина ми беше интересна, но той все пак е момче... дребната не съм сигурна, че ще се вдъхнови. И ние няма да четем всичко, определено - тя обича приказки, така че вероятно ако я оставя сама да избира, основно това ще чете.

Общи условия

Активация на акаунт