Февруарски недоспали мами на кресливи господа и дами

• 43 183
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Хайде и аз, че не съм писала от 100 години, само чета в последно време.

Вода пиеше в началото много, когато и минаха коликите отказваше и сега на 4м. и 5 дни пак пропи и аз се радвам много Simple Smile Иначе днес за втори път и дадох картофче с АМ и го хапва, преди това опитах с тиквичка, обаче нъц, та на картофа кандиса:) само не знам как ще стане да изяде 130мл.- много ми се виждат, пък тя съвсем бавничко си хапва. Сок не съм и давала, въпреки че педиатърката ми каза,  дадох 2 л. сок от ябълка и след това се размрънка и аз реших, че нещо не и се отрази добре.
Зор си е с това захранване и ми е объркано в главата, ама ще се наместим Rolling Eyes

# 601
Вили  предполагам , че Калоян се е запекал не толкова от тиквата , а от консистенцията.Все пак досега е бил само на мляко  Rolling Eyes Препоръчвам ти свещички Изи Лакс , а чая който Бъни ти е препоръчала се казва БЛЕВИТ Л.И друго щях да пиша , но  newsm78

# 602
каза, че си пробвала с термометър, веднъж и аз пробвах, но не се получи, та една бабка ме светна с дръжка от мушкато, намазано с малко бебешко кремче/олио и сеполучи, но избягвам да си помагам с теакива средства за да не свиква. Иначе наред с пюренцата накрая давам 2 лъжички пюре круша...ии май има ефект, че даже по 2 пъти на ден ходим, ама не да ни е разхлабило на диария, а съвсем хубави акита Simple Smile)) Иначе за грамажа, бебенце само ще си ги достигне, постепенно, като му се услади Simple Smile За консистенцията.. наистина в началото (особено картофа) е хубаво да е по-редичко:) А какви каши мислите да взимате? Ние сме пробвали една само круша на Слънчо и я яде (3 пъти), но спрях да я давам, за да ми свикне хубаво с пюретата да не става съвсем "мешана скара" на малкото тумбе Simple Smile

# 603
  • София !
Я тези който захранихте бързо казвайте някаква схема  Mr. Green , така да си знам ориентировъчно !!
С какво започнахте , по колко , след колко време се стига до по - голямо количество ( примерно половин пюре и половин АМ за обяд ( . Каши въведохте ли , ако ДА - кога , по колко и каква  Laughing . Голям разпит значи хаха , но искам да знам нещо ориентировъчно , така ще ми е по лесно  Peace .

Аз например искам да започна с пащърнак ама по колко трябва да дам , примерно първоначално 2лъжици , на другия ден 3-4 , и така с всеки изминал ден да увеличавам  newsm78 ..........

# 604
  • София !
Скоро ще дойде време за нова тема , аз ще пусна няколко заглавия , и искам да помоля да се гласува ТУК  alert !! Тъй като аз не съм в фейсбук групата , няма как да гласувам там , а мисля че тук всеки има достъп и всеки може да гласува !! Така че МОЛЯ ВИ тези който правят темата , пуснете анкета ТУК  Hug !!

1. Нашите сладки ФЕВРУАРСКИ душички преди година бяха само две чертички ! - това май е най - подходящо за сега  Simple Smile

2. Лято на вратата чука ФЕВРУАрче сладко гука !

3. Картоф , Тиква или Пащърнак ? ФЕВРУАРСКИте мами са в чуденка пак !

4. ФЕВРУАРски бебета на пюретата се мръщят , искат те на цИца да се връщат !
 Mr. Green

Последна редакция: нд, 09 юни 2013, 09:26 от bunny : )

# 605
  • София
Ами първият път дадох около 3 лъжички, някак на първата се чудеше, втората вика " Айде от мен да мине ще я хапна", пък за третата си отваряше устичката най-делово, след това и дадох около 6-7 тогава беше доволна и очаквах, че вчера ще изяде по-голямо количество, но не стана точно така. На сила не можеш да го тъпчеш- то само си показва, колко иска да изяде.... В крайна сметка не прояли няма Simple Smile

Каши и аз не съм давала по същата причина- първо да посвикне с пюренцата и след това. Иначе в къщи имам някаква на Нестле.

Аааа забравих: започнах с тиквичка, която не и хареса и днес ще ни е 4ти ден картофче.

# 606
Момичета, искам да ви попитам, бебчетата ви имали ли са разстройство до сега? Какво им давахте и кога подейства?

# 607
за разстройство знам оризова вода май беше...ама не съм го прилагала ( не се е налагало ) Simple Smile

# 608
Момичета, благодаря ви за съветите от вчера  Hug! Голям зор видяхме с малчо Sad. В крайна сметка след 1-часови опити с гимпастика, масаж на коремчето и термометърчето намазано с бебешки сапун успяхме да постигнем резултат. Голям рев беше  Confused! Явно много го болеше коремчето милото.
След тези преживявания 3 дни не съм давала пюре. Утре мисля да му дам, но ще го разредя с кърма.
Иначе за схемата - Бъни, започни от 1-2 лъжички, на другият ден 4-5, и така постепенно увеличавай. Не се очудвай, ако единият ден яде и иска още, а на другият се дърпа. Това е нормално и не я насилвай бубката. Давай й преди АМ. Хубаво е да е само на еднокомпонентно пюре, докато не стигнете прилично количество (1 бурканче), за да може да и привикне коречето. Поне моето мнение е че не трябва да се бърза и единият ден да даваш едно, на другия - друго. Да не стане шок за коремчето. После като стигнете до 1 бурканче можеш да добавиш и друг зеленчук към вече яденото и така постепенно да въвеждаш и другите зеленчуци.
За кашите - не съм мислила кога да давам, ама май ще пробваме първо зеленчуковите и по-нататък може да пробвам.
Ей днес нашия се скъса да реве. Дойдат ли почивните дни и като тръгнем по баби и дядовчи и всеки му се радва и на ръце, после вкъщи е майко-мила  ooooh!! Просто оставам без нерви. Явно си нарушава режима със спането и после е толкова превъзбуден, че не може да заспи. Чак ги намразвам тези почивни дни .....  Crossing Arms. При вас така ли е?

# 609
Хора,какви масажи,какви мушкатота,какви термометри?!! Лактулоза-разкарва до 2 часа.Някой по-назад беше казал,че "въртял корема" -започва се с по-малка доза от указаната,то си пише на листовката.За кърмачета е 5мл. аз давам 1.5 !Никакъв корем не "върти" малкия нито се напъва,нито превива,с баткото също съм я ползвала!

# 610
Хора,какви масажи,какви мушкатота,какви термометри?!! Лактулоза-разкарва до 2 часа.Някой по-назад беше казал,че "въртял корема" -започва се с по-малка доза от указаната,то си пише на листовката.За кърмачета е 5мл. аз давам 1.5 !Никакъв корем не "върти" малкия нито се напъва,нито превива,с баткото също съм я ползвала!
GodaiVa, първото нещо с което пробвах беше сиропа за запек. Повярвай ми, не подейства! И ти ако беше на мое място щеше да се чудиш какво да правиш и щеше да пробваш различни неща. И не виждам какво лошо има да направиш масаж на коремчето .... За какво "въртене" говориш?! Никой тук не е казвал такива неща ... При нас случая явно беше тежък, така че само един сироп не помогна. Благодарна съм на другите момичета, които бяха съпричастни с нашите тревоги и ми помогнаха със съвети   bouquet!

# 611
GodaiVa, първото нещо с което пробвах беше сиропа за запек. Повярвай ми, не подейства! И ти ако беше на мое място щеше да се чудиш какво да правиш и щеше да пробваш различни неща. И не виждам какво лошо има да направиш масаж на коремчето .... За какво "въртене" говориш?! Никой тук не е казвал такива неща ...  При нас случая явно беше тежък, така че само един сироп не помогна. Благодарна съм на другите момичета, които бяха съпричастни с нашите тревоги и ми помогнаха със съвети   bouquet!
Напротив,писано е! Не съм визирала теб,няколко поста по-назад една мама написа,че от него нея я "въртял" корема,за това не давала на детето.
Аз преди лактулозата бях пробвала един друг сироп-не подейства,но не реших да бъркам в дупето на детето си със зелении и щуротии,а пробвах с друг. Лактулозата е подействала безотказно и на двете ми деца,та за това ти предложих като наистина бърз вариант да не се мъчи малкото човече.Ти пък нещо се газира..Бъди си благодарна на "другите" момичета Wink Важно е бебо да не го боли,че са толкова мааалки сладурковци  Heart Eyes Heart Eyes

# 612
На нас лактулозата не ни подейства два пъти дадох,явно при всеки е разли4но.Вили и при нас е така днес бяхме до свекървата го оставили и като отидохме да си го взимаме беше кривичък и му се спеше и нащта го грабна на ръце и го люшка и тои веднага заспа,но вкъщи няма как да го правя аз това тъй като се изцеждам и полвината ми ден минава с помпата и няма как да го люшкам докато заспи ама такива са си бабите:)))Бъни много са интересни всички заглавия,ще гласуваме при първа възможност:))) Simple Smile

# 613
GodaiVa няма да споря с теб. Всеки сам си преценява какво и как да прави. Щом при нас и клизма не помогна значи не е било толкова леко. И се "газирах", защото пишеш с тон, все едно ние не знаем как да си гледаме бебетата и ги ползваме за опитни зайци. Такова нещо няма и методите, които се прилагат са напълно безвредни, ако не се използват системно. За щастие до сега ни си е случвало само веднъж, та се надявам да не се повтори скоро пак (ясно ми е, че такива случки ще имаме и занапред).
peteto28 бабите са голяма работа  Laughing! Безотказно и много успешно развалят всякаква дисциплина, ама какво да ги правиш.
А за заглавията - забравих да напиша в предишният пост, че и на мен много ми харесват всичките Simple Smile. Чак се вкарах в размисли кое е по-добре. Ще изберем някое щом се пусне анкетата Wink.

# 614
 Момииииичета, само исках да се похваля, че нашето бебче за първи път спа от 21:00 до 7:30 без да стане........дано не е единичен случай!
Успех и търпение на захранващите се Wink и лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт