Февруарски недоспали мами на кресливи господа и дами

• 43 238
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
е какво като са световно неизвестни ( поне на нас) важното е бебо да е добре и да вършат работа. И на мен премиума ми пропускаха, ако се загледате самата вата не стига отзад до края на пампито , но пък имам познати само такива ползват и са много много доволни. Трябва да се пробва всичко и да се уцели точно за нашето бебче Simple Smile

# 361
bunny:) може би и ние сме се докарали от Пуфис,защото Памперс Премиум ни пропускаха и аз реших да сменя...похвалиха ми Пуфис, е да ама всяко бебче си е различно.В един момент слагах и от двете марки, но сега сме на Babylove от dm и вече сме добре.Милото ти момиченце си го представям колко е страдало и плачкало със сълзички и ние така плачем за всичко.Направо ми идва и аз да плача като я гледам.
buf кремчето го ползвам от около 10дни, макар че имам и аз доста познания като теб имах нужда да прочета твоето мнение, за да се доубедя,че съм направила добър избор Simple Smile.Много ти благодаря  bouquet

# 362
  • София !
Благодаря ви момичета , дано се оправи че не знам вече  ooooh! .... Иначе и ние сме много белички , едно време и аз съм била така , все подсечена - все зачервена , майка ми едва се оправяла с мен . Та ето сега и моето дете така  Tired .

За памперсите ето че всяка кожа си е различна , ние първо бяхме с Pampers New Baby обаче много пропускаха , нахвалиха ми Prepium Care  взех от тях и на нас ни понасят много добре - ДОВОЛНА СЪМ !! Ето и Пуфис пробвахме , резултата е - РАЗОЧАРОВАЩ , според мен си е до кожа  Peace .

kristelle - Да много мъчно ми става като я видя да плаче особено със сълзички , направо и аз си плача с нея  Confused . По принцип все я глезя , и не давам да плаче ама има и такива моменти няма как  Simple Smile . Ще бера ядове аз с това глезене ама айде  Laughing ...

Бъни Този македонския крем и една друга майка от нашата група го похвали,както и други мои познати .Бепантена го имах на мостра и много ми хареса-не е толкова сух колкото Судокрема и го мажех навсякъде .

От къде мога да си го намеря този македонски крем ?? Иначе мисля да пробвам сега с Бепантена да видиме !!

Bunny Аз съм много доволна от Джинджира алба бебе, много е добър при подсичане.          
Пробвахме и с него , то е под формата на спрейче .. Първите няколко дни имаше ефект и после пак същата работа  Tired , както със всяко кремче става от начало ефект има - след някой и друг ден пак подсечено  Confused

Момичета аз все да питам , и все забравям  Laughing . Пазители си пъпчетата на бебенцата ?? И ако ДА мислите ли да ги хвърляте някъде - и къде ??
Аз си го пазя и мисля да го хвърля в Софийския университет  Thinking  Simple Smile !!

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 10:14 от bunny : )

# 363
Пазя пъпчето, и се чудех къде, има ли смисъл в БГ да го  хвърля като една институция няма на мястото си! Една позната все ми дава пример с  нейната щерка - преди 7 год. хвърлила пъпчето в банка, да имала парички или да стане банкерка, а на следващата година изтеглили такъв кредит, че сигурно ще и го завещаят да връща и тя Grinning  И аз си мислех за университет, но най- удобно ми е в Търновския, понеже аз уча там НО КАТЕГОРИЧНО ОТКАЗВАМ да си орисам детето на тази безделнишка система. И накрая май ще го пратя на кръстницата й в щатите да го метне в някой американски колеж или университет Simple Smile Не че там не се гърмят като кучета де ама.... Grinning  в краен случай ще си го държа при мен...  Flutter

# 364
Бъни, горката буболечка  Sad! Много неприятно, че сте с толкова чувствителна кожа. Дано се пооправи с времето, че то така ще си береш ядове и за напред  Confused.
На нашето момче не му е проблем смяната на памперсите (да чукам на дърво). Имаме здраво дупе и сменяме Памперс Премиум с Пуфис. В последно време не намирам Памперс и взимам на пуфис, но и от тях съм доволна. Малко по-дебели идват от Памперс, но за сега стават. За по-топлите месеци мисля да взимам на Памперс.
За пъпчето - не съм го хвърлила никъде и си го пазя в албумчето му със снимки. Честно казано не се сещам за подходящо място където да го хвърля. Май ще си го пазя при мен. Най-много накрая да си имам едно мамино синче, залепено за мама  hahaha.

# 365
  • София
Това с пъпчето и на мен ми е голяма чуденка newsm78 Викам си да го хвърля в университет, пък да вземе да си влачи следването цял живот, да го хвърля в банка- да плаща кредити и ей така всичко ми е с по две значения Rolling Eyes
 Бъни, да се оправя бебка, звучи ужасно  Sad

# 366
Бъни, знаеш ли какво се сетих сега докато си мислих за вашето подсичане?! Да те питам - с какво бършеш дупето на бебка щом го измиеш или изчистиш с мокри кърпички? Питам те защото е възможно да се задържа влага в сгъвките и затова да ти се подсича. Аз Калоян го подсушавам с тензух, а не с хавлия. Хавлийката е ползвам за постелка, а отгоре слагам тензух, с който внимателно подсушавам всички гънчици, така че да не остават капчици вода. Когато дребният беше на 1 месец се бяхме подсекли от мокрите кърпи поради същата причина - след като подсушавах дупето го оставях така и мажех с кремче, но се подсече. После започнах след мократа кърпа да минавам и със суха, за да обирам влагата. От както действам така нямаме проблеми с дупето.
Току виж пък проблемът при вас не е от крема, а от това че остава влага .....  newsm78

# 367
Една позната преди 2-3 години оправи сина си със преварена обезсолена свинска мас... носиха и кремчета от Германия, тук какво ли не пробва и ефекта беше временен. С маста се оправи...незнам дали просто си премина като период и реакция на кожата или наистина помогна, но факт е, че след това вече нямаше проблеми.

# 368
Абе мили мами, я кажете вашите мишончета гласовити ли са ???  newsm78 Нашата направо крещи, чак ме смайва от къде го вади този глас  #Crazy Тук от няколко дена е страшна какафония вкъщи  Shocked Предполагам, че вече си чува гласа и се забавлява, ама най-добре си крещи  Joy остава да си танцуваме в нейния ритъм... newsm44

# 369
Относно пъпчето нашето падна на изписването в мивката,като я миха и обличаха.Аз реших да си го взема и много мислих къде да го хвърля и мисля като порасне малката ,стане някъде на 10-12 годинки и си избере професия да си го хвърли тя където намери за добре.
Summer7ime и ние сме много гласовити,крещи като малко момиченце и много се забавляваме с нея Mr. Green
За памперсите ние сме на Пуфис и нямаме никакви проблеми,явно си е до кожа.Може да се каже,че съм по-доволна от тях от колкото на Памперс,те ми миришеха на машинно масло(не белите ,а другите)Също така и от фирмата вносител (КАВЕН)с която работим в аптеката казаха,че има много ментета на пазара.
Бъни кремчето на ГАЛАФАРМА го продават по аптеките,казва се мултивитаминен крем в розова опаковка е,има малка и голяма опаковка.Вземи малката опаковка ако си решила да го пробваш,че бях взела един път голяма и не беше много пресен крема,пресния крем трябва да мирише на дъвка ,а този миришеше малко странно ,но пък не сме имали проблеми  и си го измазахме.Можеш да помолиш да го отвориш и да го помиришеш ,няма предпазно фолио.Цената на малкия крем е 4,5лв -100гр.,а на големия е 9,20-250гр(приблизително).Много овлажнява и като я мия на чешмата направо отблъсква водата ,става и за цялото тяло.
Относно подсичането не ми стана ясно за кои гънки говориш,освен на дупето?
Ако кожата ви е суха не мисля,че е уместно със сапун да я миеш,сапуна малко или много дразни кожата и е хубава да я миеш с течен сапун на който пише,че не съдържа сапун.Също така може да смениш Бочкото ,нямам нищо срещу него ама за чувствителна кожа има специални продукти за миене.Разбира се е хубаво педито да каже дали е суха кожата или не и евентуално да препоръча някоя козметика.Аз имам какво да предложа ,но не смея не съм лекар.Но определено не сте за Бочко на този етап.
Със свинска мас(такава промита със студена вода) съм мазала беба зимата(с това правехме масажи преди банята,но после я измивах),но сега е летен сезон и не се препоръчва нито олио,нито свинска мас,понеже запушва порите и може да се обрине детето.Сменя се с мляко,зимата може пак.
Hug
stelico може мила да са пуснали крем без октокрилен, и да пише ,че става за бебета,все пак съм  в майчинство и не ходя нито на обучения,нито на промоции на нови продукти.Старите бяха със, специално ги гледах именно тях,понеже си купих и аз един промоционален пакет на БИОДЕРМА(за големи) и после разбрах,за вредните съставки и разгледах и детските кремове.Октокрилена го пише в състава на оригиналната опаковка(лепят инфо на БГ върху нея често) и е на 3-4 място обикновенно.Затова написах,че е важно да се чете състава,може този сезон да са се променили нещата:)))Ако го няма със здраве се мажете Hug Hug ако го има вие си решавате аз само казах какво знам и на какво са ме учили.Смятам ,че всяка майка знае какво е най-добро за детето и:))))

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 20:01 от buf

# 370
  • София !
Vili_R - След всяка смяна на памперса я мия и я бърша с хавлийката , изобщо не ми е минал през акъла че може да е от това  newsm78 . Освен да пробвам и аз с тензух пък да видиме , може да има ефект ..

buf - Сега като ходим при лекарката ще видиме какво ще каже за кожата .. Виж това не знаех че не сме за Бочко щом сме по проблемни .. Иначе имах предвид за гънки зад коленцата , под мишниците , под вратлето ( малко се пухкави и си имаме гънчици хихи ) , и там много се подсича , единственото нещо което помогна е този баркоч  Simple Smile от аптеката . Както казах обаче той верно че помага , но бил само за подхранване , а ако има инфекция не помагал ( така каза лекарката ни ) .. Много благодаря за отделеното внимание  Hug

Относно свинската мас - Ние си имаме дори домашна свекървата ни даде , и то НЕ ПОМОГНА !! Мазах я , първия път имаше лек ефект и после абсолютно без ефект : (((  Confused

По въпроса за викането - Габи понякога така се извиква че направо  Mr. Green ... Научила се е да вика ааааа ... ъъъъъъ.... оооооо .. оооооо  Joy ( още малко и азбуката ще каже  Crazy ) , та с баща й като почнат и двамата да викат става страшно - ДА НЕ СИ ОКОЛО ТЯХ  Whistling  Laughing !!
А ние сме и много жилави , като си лежи така си стъпва на крачета и с гъзето се избутва назад  Laughing , с ръце и крака постоянно маха направо ще изхвръкне  Simple Smile , набира се поне на 5см. от възглавницата сама , а когато и подадеш пръстче направо те хваща и се набира да сяда  Crazy !! Опасна ми е малката мишка , много ми е жилава , здрава ( пу пу дано все така да е ) , ама пусто подсичане много ни тормози  Confused .
.

Айде аз пак с въпросите  Laughing :

1) Момичета как сте с нощното хранене ?? Ние сме си на 3 часа , сега след баня заспива т.е. към 21:00 и най - много да спи до 2:00/3:00 от там на там на 2 часа и половина 3 .. При вас как е ??
А сега пък като заспа в 19:30 и още спи  #Crazy ... чудя се има ли намерение да става скоро хаха , дори спи в коша от количката  Simple Smile .. Понеже пътувахме днеска и като се прибрахме застанахме половин час пред нас и тя заспа .. голям сън му удари  Mr. Green !!

2) Кърмите ли още ??

3) Захранване някоя да е започнала ??

И най - накрая да кажа - Днес бяхме на ортопед , всичко с малката буба е наред  newsm44, много е жизнена , здрава , може да си сяда безпроблемно , да стъпва - НЯМА ПРОБЛЕМ !! Доктора дори се пошегува след прегледа нали я съблече и вика : ''Айде оправяйте си я вие че направо не отговарям като я гледам как се мята на сам на там хаха  Crazy '' , щеше да падне от леглото там ( това на което преглеждат ) , нали все се ''мятаме'' насам/натам  Simple Smile .. Каза ни че не иска да ни вижда повече , в смисъл че детето е в ПЕРФКЕТНО СЪСТОЯНИЕ - точно така се изказа човека , а какво по хубаво от това : ))))))))  Heart Eyes !!

# 371

Айде аз пак с въпросите  Laughing :

1) Момичета как сте с нощното хранене ?? Ние сме си на 3 часа , сега след баня заспива т.е. към 21:00 и най - много да спи до 2:00/3:00 от там на там на 2 часа и половина 3 .. При вас как е ??
А сега пък като заспа в 19:30 и още спи  #Crazy ... чудя се има ли намерение да става скоро хаха , дори спи в коша от количката  Simple Smile .. Понеже пътувахме днеска и като се прибрахме застанахме половин час пред нас и тя заспа .. голям сън му удари  Mr. Green !!

2) Кърмите ли още ??

3) Захранване някоя да е започнала ??

Ето и моите отговори на въпросчетата ти Simple Smile:

1) Тук не знам какво да казвам, защото нашият разбойник от 4 дни иска да си сменя режима. Преди това бяхме като заспи към 21,30-22,00ч, та се събуждаше чак след 6ч (дори към 7,00-7,30ч). Последните дни обаче е решил, че ще заспива рано - към 19-20ч като пропуска къпане и хранене и спи до към 2,00-3,00-4,00ч  #Crazy.От там будуваме около 1-1,5 ч и заспива и след 3-4 часа пак се събужда да яде. Накакъв ужас  Crossing Arms! От къде му дойде това ново двайсе, нямам идея. Днес обаче го изхитрихме и не стана така както го беше замислил  Laughing. В 19,15ч го видях че започва да мига на парцали и да се унася и много екстренно и бързо го спретнахме за баня. Изкъпахме го и в 20ч хапна. В 20,30ч беше заспал. Събуди се към 21ч, но след 15 мин заспа пак. Да видим как ще сме тази нощ.... Дано да поспи както преди  Praynig.

2) Да кърмим се!

3) Все още не сме се захранили, но на 28.05 ставаме на 4 месеца и влизаме в 5-я и смятам да го започна с пюренце от тиква. Така ме посъветва и педито ни.

За подсичането - Пробвай наистина с тензухче. То е тъничко и памучно и обира всякаква влага. Възможно е с хавлийката да не успяваш да попиеш добре и като намажеш с кремчето отгоре да го запечатваш и после от там да се обрива. Аз само така го подсушавам нашият малчо и нямам проблеми  Peace. Дано да помогне! Стискам палци!

# 372
Ох и ние сме много жилави, въртим се с надолу навсякъде, надолу главата, намирам я с крака на възглавницата, направо ще изхвръкне, вчера  я заварих хваната за играчките на  гимнастиката и се напъва да се вдига  Shocked . Като се къпем сме на такъв шезлонг - поставка за къпане и по някое време си се изпъва и си сяда направо и ние като бяхме на лекар вчера и докторката се видя в чудо докато я прегледа Grinning  И ме пита постоянно ли е така...викам даже докато спи  Joy
 Иначе аз захранвам, ядем пюре от пъщарнак, морков, морков + пъщарнак. От магазина купувам само този пъщарнак, иначе моркова го правя вкъщи. Сокчета пием морков, ябълка и нектарче от банан. Още не сме изместили хранене, но до края на 4м мисля да сме го постигнали, но зависи от бебка, в никакъв случай не я насилвам Simple Smile Иначе се кърмим още, аз малко се притеснявам, че намаля кърмата, но док ме успокои, че просто тя вече изсуква повече и нямам как да пълня фризера ( понеже й казах, че имам едно чекмедже във фризера пълен с кърма  Joy )

# 373
  • София
И Ния маха с всичко възможно, вдига си крачетата на високо и си ги друсва на креватчето- такъв тътен се носи.. Laughing И тя си надига главата, и сутрин, като ставам от леглото, и тя се опитва миличката, а как ще устискаме до шестия месец да не седне, не ми е ясно... Хич не обича да стои по корем, а като лежи по гръбче се избутва на зад и се приплъзва, като змия Simple Smile Добре, че има обиколници, за да не си блъска главичката в леглото!

Иначе още нищо не съм давала освен млекце, днес сме на ваксини и предполагам, че лекарката ще каже нещо по въпроса за захранването.

# 374
На нас ни каза...след 4 навършени, но аз както вече казах давам сокчета от месец насам, а вече и по малко пюренце Simple Smile))) ами аз си я облягам да посядва малко... то се набира сама и се изправя, само да и подам пръстче да се хване.. за да не е баш седнала сега се коткаме на шезлонга ...

Общи условия

Активация на акаунт