БИО / органик козметика - Тема 3

• 82 414
  • 741
  •   2
Отговори
# 600
Моля, кажете нещо с отмиване, което да слагам в краищата на косата вместо конвенционален балсам или маска? Hug
http://www.lavera.com/lavera-products/organic-hair-care/conditio … -conditioner.html

Тия алкохоли не изсушават ли много?
Все пак става въпрос за коса, иначе не съм фен на етанол-а (само той суши, да не се бърка с другите мастни алкохоли) като консервант.

# 601
момичета някой ползвал ли е сапуна за коса на Trevarno organic?
За коса не, но много харесвам сапуните им, те са от малкото несъдържащи глицерин, които съм намирала  Peace Ползвам ги и за лице и за тяло.
Харесвам всичко на Треварно, което съм ползвала. В момента имам техен дневен и крем за около очи.

И да похваля друг любим продукт - гел с алое вера на Pure Nuff Stuff
Ползвам го за какво ли не, включително и за обем в корените на косата  Flutter

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 00:01 от cayenne

# 602
Благодаря ви за отговорите. Реших да пробвам с вазелина на Боди Д. Заприлича ми на един мехлем, който правеше дядо ми за вените и казваше, че с него ги облажва. Не съм предполагала, че може да се ползва и за суха кожа като цяло. Видях, че в Себамед лосиона има и глицерин и течен парафин. CI, виждала съм че в аптеките продават течен парафин в едни шишенца. По принцип брутално ли ще е, ако се ползва директно и колко време най - много без да навреди.

# 603
Аз съм със смесена към мазна кожа на лицето, плюс начална форма на акне и розацея, но поне веднъж седмично си мажа лицето с чисто масло от гроздови семки. Правя го вечер, а на сутринта кожата е свежа и няма никакви следи от мазнина. И досега нито са ми се запушили порите, нито се е получило някакво възпаление Peace

Съпругът ми редовно се маже с какаово масло и кожата му стана страхотна, той е с кожа като твоята. Моята кожа стана най - хубава, когато започнах да я почиствам редовно на козметик и да пия много вода. Сега започнах да правя маслени маски по препоръка на дядо  Laughing

# 604
# 605
# 606
# 607
  • Sredets/Burgas

За първи път чувам за това...
Ама що ли си мисля, че не е био...
Някъде има ли го състава?

# 608
  • Бургас

Нещо притеснително ли виждаш в състава, защото не знам как да тълкувам коментара ти  newsm78

# 609
  • Пловдив

За първи път чувам за това...
Ама що ли си мисля, че не е био...
Някъде има ли го състава?
Не е био, категорично Naughty
Ето състава: http://premiumhealthproducts.bg/Content/UserFiles/SV2_5988.jpg

# 610

Нещо притеснително ли виждаш в състава, защото не знам как да тълкувам коментара ти  newsm78
няма такава съставка, восък с емулГиращи свойства, това е елементаризъм. След като това е грешка, какво остава за останалото!

# 611
Восък с емулсиращи свойства пише!

# 612
И? Има и правописна грешка, но не само аз, но и доста други от пишещите тук ще видят. Има емулГатор, а не емулСатор, ерго - свойствата (биха били) са емулГиращи, а не емулСиращи.
Друго?

# 613
  • Sredets/Burgas
И? Има и правописна грешка, но не само аз, но и доста други от пишещите тук ще видят. Има емулГатор, а не емулСатор, ерго - свойствата (биха били) са емулГиращи, а не емулСиращи.
Друго?

Мисля, че не става въпрос за незнание или правописна грешка...
Това, което са написали идва от емулсия всъщност.... това са искали да кажат предполагам...
Ама тъй, с такъв "литературен" изказ, че да ти умре коня...

Тоест написали са нещо средно между двете думи...

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 09:11 от Butterfly_Lovehunter

# 614
Друго?

Мисля, че не става въпрос за незнание или правописна грешка...
Това, което са написали идва от емулсия всъщност.... това са искали да кажат предполагам...
Ама тъй, с такъв "литературен" изказ, че да ти умре коня...

Тоест написали са нещо средно между двете думи...
Аз нали затова написах, че са тотални аматьори! Едно е емулсия, друго - емулгатор... Нерде Ямбол, нерде Стамбол...

Общи условия

Активация на акаунт