БИО / органик козметика - Тема 3

• 82 432
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Аз поръчвам от тук. Много по-евтини са.
http://www.iherb.com/Crystal-Body-Deodorant

# 571
Днес чакам спирала за очи и червило на Санте,да видим дали са сполучливи,също така ползвам крем за лице и измиващ гел http://www.borlind.com/n2574765/n.html
от крема и гела за лице вече си взимам трета опаковка,крема хидратира невероятно,а гела не изсушава,аз ползвам за проблемна кожа серията
ползвам също така паста за зъби Лавера,
Последно купих за децата едно био шампоанче, ,добро е http://kozmetika.bg/show/CATTIER/66539_БИО-шампоан-с-балсам-за-коса-с-аромат-ЯБЪЛКА/
Единствено за моята коса ползвам професионална козметика,не смея да рискувам с био продукти все още
Ще се радвам да споделиш после отзиви за декоративната козметика на САНТЕ Peace

споделям: спирала и очнала линия не ми допаднаха въобще,спиралата се рони,очната линия като покритие трябва да се повтори няколко пъти,червилото става,наситен цвят е,доволна съм само от пастата за зъби на Санте

Хмм, очна линия не съм ползвала на Санте, но ползвам тяхната спирала за обем и съм много доволна и нямам проблем с роненето...

# 572
Момичета, от кой био гел/пяна за почистване на лице сте доволни? (за нормална към смесена кожа)

Пяна Логона с мента № 1. Кожата ми доста се промени, откакто започнах да използвам био козметика. Беше суха, след това се нормализира и сега е по-скоро нормална към чувствителна, разбирайте и смесена. Използвам продукти за измиване отдавна и тази пяна е най-доброто средство, което съм ползвала Simple Smile

# 573
Благодаря ви. Hug Сега ще разгледам.

# 574
  • Бургас
Момичета, от кой био гел/пяна за почистване на лице сте доволни? (за нормална към смесена кожа)

Пяна Логона с мента № 1. Кожата ми доста се промени, откакто започнах да използвам био козметика. Беше суха, след това се нормализира и сега е по-скоро нормална към чувствителна, разбирайте и смесена. Използвам продукти за измиване отдавна и тази пяна е най-доброто средство, което съм ползвала Simple Smile

Ползвала съм този. Съвсем леко усещам опъване на кожата след измиване, но като мина отгоре с тампон с мицеларна вода е ок.
http://www.zoya.bg/%D0%A1%D0%B0%D0%BF%D1%83%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-% … 3%D0%BA%D1%82-v58

В момента ползвам този бебешки сапун за лице и съм много доволна. Не усещам никакво опъване на кожата след него:
http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D … %D0%BC%D0%BB.2374

# 575
  • Sredets/Burgas
Тия измивни продукти,
които имат по 5-6 масла извътре,
не ви ли запушват порите?!
Аз като видя в състава - oil и директно го отсвирвам....
Такива само за косата...

# 576
момичета някой ползвал ли е сапуна за коса на Trevarno organic?

# 577
Тия измивни продукти,
Такива само за косата...

Да, и аз това си мисля. Ще взема да пробвам Логона с мента, щом я препоръчвате.   bouquet

# 578
  • Пловдив
Тия измивни продукти,
Такива само за косата...

Естествените масла действат по съвсем друг начин, а не като всякаквите там -oil деривати и химични щуротии на петрола Wink Аз съм със смесена към мазна кожа на лицето, плюс начална форма на акне и розацея, но поне веднъж седмично си мажа лицето с чисто масло от гроздови семки. Правя го вечер, а на сутринта кожата е свежа и няма никакви следи от мазнина. И досега нито са ми се запушили порите, нито се е получило някакво възпаление Peace

# 579
  • Бургас
Тия измивни продукти,
Такива само за косата...

Да, и аз това си мисля. Ще взема да пробвам Логона с мента, щом я препоръчвате.   bouquet

Марката има ли я по магазините или само по интернет си я взимате?

# 580
  • Sredets/Burgas

Естествените масла действат по съвсем друг начин, а не като всякаквите там -oil деривати и химични щуротии на петрола Wink Аз съм със смесена към мазна кожа на лицето, плюс начална форма на акне и розацея, но поне веднъж седмично си мажа лицето с чисто масло от гроздови семки. Правя го вечер, а на сутринта кожата е свежа и няма никакви следи от мазнина. И досега нито са ми се запушили порите, нито се е получило някакво възпаление Peace

Мога да кажа само - блазе ти...
Явно е въпрос... на кожа...
Моята е нормална и чувствителна, склонна към акне...
На мен продукти с етерични или базови масла ми действат комедогенно...
Колкото и да ми пишат, че били с антибактериални свойства и дъра-бъра... аз се изпъпчвам...
Пробвала съм, все правя опити и всеки път се убеждавам, че не ми действат добре...

Същото се отнася и за "най-нежния" пенител коко-глюкозид... и производните му...
Бягам от тях, като дявол от тамян...

За ужас на всички био маниаци ползвам само миещи продукти
на база амониум лаурит сулфат  Mr. Green
Като уточнявам, че се отнася само за лицето и тялото...
За косата този пенител е кофти...

Всъщност се мия с това:
http://www.easyparapharmacie.com/fr/bio-secure-gel-douche-sans-s … nille-730-ml.html

Алоето е на второ място след водата, което мисля го  прави неизсушаващ и успокояващ...
Страшно съм доволна, че и как ухае на бурбонска ванилия, всеки път му се наслаждавам...
А съм направо съм в траур, че засега му спряха вноса  Tired ...

А понеже спомена, че действали различно...
Те, биопроизводителите така пишат и за био алкохола, че не изсушавал, че само дълбоко почиствал...
Спирт... за мен без значение как са го добили... си изсушава и още как...
Вече се понаучих да го избягвам в течни сапуни, кремове и лосиони за тяло, които го съдържат,
особено пък,  ако е на челните места в състава...

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 11:15 от Butterfly_Lovehunter

# 581
  • Пловдив
Мога да кажа само - блазе ти...
Явно е въпрос... на кожа...

Определено си е до кожа  Hug
А това, че даден продукт е био, не значи, че автоматично ще сътвори чудеса. Много хора правят реакции срещу даден компонент в био козметиката, затова винаги трябва да се пробва първо с мостричка, и после да се взима пълноразмерен продукт, че иначе става едно хвърляне пари на вятъра, а като цяло биокозметиката хич не е евтина Peace

# 582

споделям: спирала и очнала линия не ми допаднаха въобще,спиралата се рони,очната линия като покритие трябва да се повтори няколко пъти,червилото става,наситен цвят е,доволна съм само от пастата за зъби на Санте

Благодаря!  bouquet
Жалко, че само червилото става - бях се насочила към САНТЕ като декоративна козметика, но явно ще пропусна. Tired
С майка ми имаме по 3 червила Санте- трайни, наситени, нямат вкус на пощенска марка и са с приятна текстура. Напълно си заслужават парите.

За съжаление лаковете на тази марка се белят за няма и три дни, но пък като количество стигат за една година.

Кристалният стик Санте също е ефективен- ползваме го всички вкъщи. Не спира потенето, но предотвратява появата на неприятна миризма.

Напълно в духа на темата искам да похваля душ гела на Скин блосъм- хидратира кожата и за разлика от конвенционалните съдържащи СЛС продукти, не я прави склонна към излющване.
Към продуктите, които си струват парите, добавям и голямата опаковка бебешки шампоан на Bio secure- въпреки че е бебешки, правеше косата ми искрящо чиста и мека, а една туба ми стига за месец и половина.
Имам и балсам за устни Лавера със слънцезащитен фактор- в студеното време е незаменим продукт. Устните ми не се пукат, а ако съм била с червило и има щети от изсушаването, за един ден ми решава проблемите.
Кокосовото масло Логона ми беше незаменимата маска за коса цяла година- икономично, ухае приятно и ме предпазва от цъфтеж.
Имам и един бебешки крем за лице Лавера- ползвам го след епилация, за да предотвратя сърбежа и да успокоя кожата. Недостатък е миризмата.
Имам и Cattier bio nectar eternel- не ми допадат миризмата и текстурата, кожата ми лъщи, след като го нанеса, но ми е подарък и няма да му търся повече недостатъци.  Laughing

# 583
Моля, кажете нещо с отмиване, което да слагам в краищата на косата вместо конвенционален балсам или маска? Hug

# 584
  • Бургас
Моля, кажете нещо с отмиване, което да слагам в краищата на косата вместо конвенционален балсам или маска? Hug

Час преди да се изкъпя втривам в краищата на косата си кокосово масло (http://www.iherb.com/Cococare-100-Coconut-Oil-7-oz-198-g/41792#p … ;sr=null&ic=1).
Можеш да използваш и масло от жожоба, масло от пшеничен зародиш, арганово масло, бадемово и пр.

Общи условия

Активация на акаунт