БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 108

• 58 328
  • 716
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря ви didida и Hrisi  Hug

# 151
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria

Съжалявам, че се изказвам в разрез с всеобщото мнение, но гобленчета и бродирани картички са ужасно глупави подаръци според младите хора.Кой 18г. човек ще оцени това?Миналата година разговарях с едно момче чиято баба се беше побъркала да бърза да му ушие гоблен за абитуриентската вечер.Беше много тъжен и разочарован и то с основание.Младежите не очакват гобленчета и бродирани картички, аз тях са безсмислени.
 Нито има кой да оцени труда и времето на гобленаря, нито пък някой ще е впечатлен от подаръка.За по-улегнали хора е по-приемливо, но за абитуриенти......
  Деси, аз също съм фен на твоето момче! Hug Heart Eyes

Има логика в твоята мисъл, но мисля че бабата е сгрешила. В този момент момчето иска пари, дрехи, аксесоари, а не гоблени. Най-вече от най-близките си хора.

Но на 14.02. направих картичка (уж от името на дъщеря ми) за гаджето й той много я хареса  Thinking(поне така каза). Но 14.02. не е като абитуриентската вечер.

А аз си мисля, че Теди ще направи нещо малко и символично с което да уважи дамата на сина си и с което тя да запомни този ден.

# 152
А как се правят книгоразделители? Може ли някакви схемички и идеи?

Май се ламинират  newsm78 .....много сложно ми се вижда.Иначе е много идейно

# 153
  • София
Биляна съгласна съм с теб, че на абитуриентската си вечер младежите очакват по-голям и интересен за тях подарък (или пари), но картичките или малките гобленчета са просто допълнение към основния подарък.  Hug И досега наблюденията ми са, че дори и на тази възраст оценяват, когато нещо е направено специално за тях.

Сигурно не съм се изразила достатъчно точно Blush, но Бачийска ме е разбрала много добре.
А аз си мисля, че Теди ще направи нещо малко и символично с което да уважи дамата на сина си и с което тя да запомни този ден.

yes защото момичето е съученичка на сина ми и ми се иска да получи нещо лично, за спомен че са били заедно на този бал (те няма да си разменят други подаръци)
Това с книгоразделителите не ми беше хрумнало - благодаря много за идеята - струва ми се подходящо.  Hug

# 154
А как се правят книгоразделители? Може ли някакви схемички и идеи?

Май се ламинират  newsm78 .....много сложно ми се вижда.Иначе е много идейно
Да, и аз това се чудех, как ще седи твърдо... newsm78

# 155
Съжалявам, че се изказвам в разрез с всеобщото мнение, но гобленчета и бродирани картички са ужасно глупави подаръци според младите хора.Кой 18г. човек ще оцени това?Миналата година разговарях с едно момче чиято баба се беше побъркала да бърза да му ушие гоблен за абитуриентската вечер.Беше много тъжен и разочарован и то с основание.Младежите не очакват гобленчета и бродирани картички, аз тях са безсмислени.
 Нито има кой да оцени труда и времето на гобленаря, нито пък някой ще е впечатлен от подаръка.За по-улегнали хора е по-приемливо, но за абитуриенти......

Дано не се обидиш, но не съм съгласна, изобщо даже. Аз завърших миналата година (мисля, че повечето от вас знаят) и мога със сигурност да кажа, че както аз се зарадвах на мечето от мама така и приятелките ми бяха изключително щастливи, че сме решили да им подаря нещо, направено специално за тях. Вероятно много зависи от човека, но пари всеки може да ми даде, но първо, не всеки би се захванал да отдели от времето си, за да ме зарадва, и второ, такъв подарък показва, колко добре този човек ме познава. Имах съученички, на които не съм подарявала бродирани неща, а само сме говорили за това, и те също бяха много ентусиазирани. Дори вчера бях на гости на една приятелка в София (тази сутрин трябваше да бъда на интервю за виза рано, а нямах транспорт от тук) и с нея си говорехме, че много би се зарадвала, ако И подарят бродирана картичка и би означавало повече отколкото купената отпечатана.
И понеже до тук примерите ми са само с момичета, за Коледа подарихме на моя приятел и брат му по една бродирана топка за елха, както и бутилка вино с престилка (отново бродирана). Трябва да отбележа, че бяха много доволни, защото е нещо различно. Бродираните подаръци не са толкова чести (с изключение на този форум), и доставят една по-специална емоция.
И пак казвам, не искам да създавам спорове, просто реших, че като човек в тази възраст, мнението ми би било от полза.

# 156
Виктория е забравила, но миналата година заедно с нейния бал празнуваше завършването си и синът на наши приятели. За него правихме това
За друго близко момиче правихме това
И двете бяха с рамки, но имам снимки само на варианта преди рамките. Отделно имаше и картички, в които бяхме сложили и пари. Гобленчетата са малки и са правени специално за повода.
За приятелките на Виктория правихме такива
Всички, които получиха такива подаръци от нас бяха много впечатлени и са си ги закачили на стените. Всичко си зависи от човека. Ако съм сигурна че няма да ми се оцени труда, купувам нещо от магазина, но специалните за мен хора ценят това което правя и за тях шия и подарявам с удоволствие.
А за картички- ето моите абитуриентски картички:

teddybearm, ако нещо ти допада- свиркай, имам схемите и ще ти ги пусна.

# 157
На ММ сестра му тази година има бал и досега не мислех да шия нещо, но това мече ме грабна. Роси, ти го показа, така че се обръщам към тебе, ще може ли схемата на розовото мече?

# 158
   А на мен таралежчето,ако може.Благодаря!

# 159

Схемата на мечето е малко мътна, но  аз ших по нея. Ших го с Ариадна, ако искаш ще ти дам номерата.

# 160
И аз ще кажа по темата за бродираните подаръци Simple Smile Специално за случая, който обсъждаме, мисля, че децата биха се зарадвали на нещо толкова персонално, изработено специално за тях. Аз направих бродериите като допълнение към основния подарък, тъй като той беше паричен, а много ми се искаше да има и нещо по-лично. Подарила съм 4 от тези мечовци и един котарак Simple Smile Всички деца са ми много близки роднини и бяха изненадани и очаровани от специалното отношение. И със сигурност не сметнаха подаръците за "ужасно глупави".

# 161
  • София
Инатче, аз с молба към теб и всички Praynig Като си разглеждала сайта на "Джули арт", имаше ли някаква покана за кръстница? Може и някой друг някъде да се е натъквал на нещо подобно, много ми трябва, а нямам време да потърся, а и линка изгубих  Hug

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 20:56 от -=Деси=-

# 162

Благодаря, много мило  Hug

Мимито и Светла, търсейки неоткриваемата икона на Св. Николай, случайно свалих тези две на Татяна, първата я качвам в РМ, втората е сканиран файл, ако ти хареса - ще ти я метна и нея (че нещо не е особено симпатична)  Hug http://dox.bg/files/dw?a=a17d08a77f

Скрит текст:

Благодаря , Деси , свалих я..   bouquet
 А на тази втората имаш ли ключ с номерата на конците ? Защото аз я свалих от един от твоите линкове , но е само със снимка на чилетата , без да има номерата на конците  Rolling Eyes Тя всъщност отговаря ли на православна икона , или е по-скоро като картинка newsm78
Скрит текст:
защото е с по-малко цветове и ще е по-лесна за шиене  Wink
п.п. вижте на какво попаднах - молитва та преди започване шиене на икона ... http://www.supersadovnik.ru/hmforum/post.aspx?id=340067&pg=11
по средата на страницата е
Но не мога да й направя точен превод от руски  Embarassed

# 163
Тийнейджърите също се радват на нещо, което е направено специално за тях и също не смятат бродериите за "ужасно глупави". Миналата година направих картички - мартенички за приятелките на дъщеря ми, които страшно много се харесаха. За всякакъв повод бих ушила нещо, просто ако повода е голям няма да е само бродерия, а ще има и допълнение - пари, друг подарък ... Само някой неблагодарник не би оценил труда и желанието на един човек да те зарадва. Да подариш бродерия е нещо лично. Не бих подарила на всеки.  Peace

# 164
  • София
Благодаря , Деси , свалих я..   bouquet
 А на тази втората имаш ли ключ с номерата на конците ? Защото аз я свалих от един от твоите линкове , но е само със снимка на чилетата , без да има номерата на конците  Rolling Eyes Тя всъщност отговаря ли на православна икона , или е по-скоро като картинка newsm78
Скрит текст:
защото е с по-малко цветове и ще е по-лесна за шиене  Wink
п.п. вижте на какво попаднах - молитва та преди започване шиене на икона ... http://www.supersadovnik.ru/hmforum/post.aspx?id=340067&pg=11
по средата на страницата е
Но не мога да й направя точен превод от руски  Embarassed

Не, и при мен е само скан. Не се подлъгвай, че са по-малко цветовете, фонът е убийствено много  Simple Smile

Молитвата е непреводима, но доколкото е почти на славянски, не пречи да се прочете и така Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт