Отговори
# 510
Вчера имах кошмарна случка. Ще разкажа после. Сега имам въпрос. От 2 дена давам глутен, мога ли днес и евентуално утре да пропусна или да дам една лъжичка?

# 511
   Днес децата си объркаха режима, чак до 6 часа ме оставиха да спя, а вчера не са яли повече от обикновено. Странна работа, но може би за пръв път от доста време се наспах.

Гледам за села е ставало дума. Майка ми има къща на село, но там не живее никой през по-голямата част от годината, тя се връща за 1-2 месеца сумарно през годината. Втория ми татко е повече време там (3-4 месеца годишно), и двамата работят в чужбина. Планирам да се почувствам малко човек в началото на юни, ще изпращам Денислава за 2 седмици там, като се върне майка ми, хем да се порадва на внуче (тя иска мъжките повече, ама са малки още), хем да съм в рая само с 2 деца за гледане (аз такава конфигурация исках да се получи). А мъжлетата имат още 1-2 години да са си с мен, после може и тях да й дам, но с тях ще й е малко по-сложно.

Бобърче, и на мен ми допаднаха папагалите , търсех 3, но и 2 стават. Дано не бъркам кой беше писал за тях.

Относно хранене не се чувствам компетентна, въпреки че не ми е за първи път да захранвам, да не си помислите, че не чета всичко. Няма как да дам мнение без да съм сигурна в нещо просто.

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 12:37 от Five magnificent

# 512
Марли, забравих да ти кажа честит ви обелен пищоввв  Mr. Green
Анди е на 8 месеца и не пие грам вода! Предлагам му, но не иска, дали има и 5 мл на ден, ама по - скоро не..еми кво да направя, на мен си ми изглежда чуден  Mr. Green
Тефи, не знам как да го накараш  newsm78 то като не иска детето  Confused много гадно  Hug
Елсънче, чудна мама си  Hug
Лино, нещо с малкия ли  Cry за глутена можеш и 1 лъжичка да дадеш, хубаво е просто да присъства уж всеки ден, но не мисля, че е фатално и да пропуснеш  Hug

# 513
Елсииии,  Hug Всички избушваме рано или късно, аз самато също го правя - и аз плача с глас даже, страшна картинка е отстрани. Но ти пак си си силна  Hug

Това за водата доколкото ми казаха в центъра важи за здрави деца, при болни количеството трябва да е още по-голямо. И аз като Месечинка се чудя как да докарам повече от 20 мл, пробвах и с лъжичка, но е много бавно и пак не изпива много.

# 514
И Ина не пие грам вода  ooooh! Като Бюти.. ако ги докарам 5-10мл. на ден се радвам. Ако и давам с лъжица обаче пие, но много бавно и на мен все не ми се занимава  Blush

# 515
  • Добрич
Незнам и аз какво съм чела-недочела и си викам "тия пък хич не ме отразиха".  Laughing Ама така е, като чета по 2-3 поста ту през телефона, ту през компа.  Whistling

Тефи, да ти кажа и аз се замислям дали поема достатъчно течности напоследък, понеже едната сутрин памперса му беше абсолютно сух, което никога не е било. За мен това е добър критерий за това, дали пие достатъчно течности. Ние сме само на кърма и то предимно, твърдите храни хич не ги тачим.

Белверде, сама я свърших тая работа, като преди това се посъветвах с Накев и той ми даде зелена светлина. Отвори се от раз и си беше събрала това онова кожичката. Абе добре е, като има някакъв опит човек, чувства се по-уверен. Simple Smile

Елсънче, колко добре те разбирам.  Hug Не си го слагай на сърцето, мила, нормално е да ти е трудно с две малки деца. Ха едното, ха другото, голямото си иска своето, малкото пък въобще неможе без мама и така се губим в ежедневието, търчеейки между децата. И на мен често ми се реве и си поплаквам, но си казвам, че става по-добре положението с всеки изминал ден и гледам да не се оплаквам. Помощ не отказвам вече никаква, дори се съгласих с ММ да вземем жена да ми помага, колкото и да не ми се иска, но само за да му угодя, защото за него това ще ни реши проблема с моята постояяна заетост и натоварване. Ще видим каква ще я накъдрим и междувременно не губя ритъм и гледам да не се отпускам.
Не се отказвайте от кооператива, това ще те натовари допълнително, а трябва да се щадиш, че и ти не си от желязо.  Hug Hug

Аз ще се оправям и ще изчезвам. Хубав ден от мен  Simple Smile

# 516
Привет и от мен!
Позагубих се малко,но в събота цял ден миткане в това хубаво време,а вчера-чистене,гости и после бяхме на Рд  Crazy
Започвам да видим какво съм запомнила Thinking
Елсънче,невероятна майка си и съм убедена,че даваш 100% от себе си и Бобо е щастлив макар да не  е на постоянни обиколки по театри,циркове,концерти и т.н.
За Бобо  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Марли,честит  обелен/забелен #2gunfire  Hug
Лино Hug Hug Hug Hug Hug
Айрънче,как сте?Гледам висиш на балкона Hug
Галка,не мога да кажа за пюрето,но виждам,че няколко момичета вече са ти отговорили Mr. Green
Иглуб,как е ръката?
Миланова,палци за свекъра ти.
Блонди,тук съм,приятно ми стана,че си усетила липсата ми Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Твоята кокошчица много хубава Hug Следя я в фб  Laughing
Бютка,според мен ,ако си свикнала с този режим на хранене,продължи си,просто не прави водни дни,или пък след него направи ден с плодове и зеленчуци и малко ядки Hug
Белверде,внушителна колекция Mr. Green
Диди,завиждам за седнало и самозабавляващо се бебе Hug При нас това може да продължи не повече от 10 минути и след това мама-клоун трябва да се включи Mr. Green
И аз като Шехина не се интересувам от техники.Но ММ леко залита натам ooooh!
Шех,ако може да споделиш от къде взе фрак на Мандарин,че и ние сме на сватба и да го накипря Рош.Може и на лични Hug И задължително снимки искаме от натоварения уикенд Hug
Кашпи,кога сте на лекар за Ивайла?Взе направление или  Hug Hug Hug
Бобърче,за столчетата защо не провериш в Слон балон?Дали няма да има там?А иначе къде го намерихте тоз обяснителен продавач?
Тайра,как е малка сладка Емма?

А сега за нас Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Рош е строен в шезлонга и гледа Бейби тв,докато мама завърши поста в бг мамма Joy Joy Joy
Иначе е добре,хапва от няколко дни морков.Вчера бяхме на Рд и се държа мн културно.Игра си,скача,абе не мога да го позная какъв кротан е Mr. Green
Порицаха ме,че не може да пълзи,защото не му показвам как се прави  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Еми аз и секс не съм показала как се прави,ама той си се клеца денонощно Joy Joy Joy Joy Joy Това в кръга на шегата.
ОТ днес започвам серията по лекари-днес на разкрач при един Гинко Минкин,утре ще чакам пред кабинет на ендокринолог,че по ЗК нямала часове за тоз месец,а в частния не записва часове,отиваш и чакаш ooooh! ooooh! ooooh!
След това ще посетя и диетолог,но се чудя дали трябва да се изчакат резултатите от изследванията,които ще назначи еднокринолога.В тоя ред на мисли,Би би,тези изследвания,които ми спомена,че е хубаво да се направят,трябва ли в определен ден от МЦ да се правят или? Hug
Днес времето е кофти,тъй че ще ви следя изкъсо Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 517
Тадам Simple Smile

Елси, споко душа, всички сме така, но не всички си признаваме Simple Smile))) Малко преди НГ тръгваме за Боровец... и то следобед понеже сме много организирани и не тръгнахме сутринта, както беше плана. Съответно вече сме при метро на Цариградско и аз установявам че съм си забравила портмонето с все документи и пари у дома и един реееев, разтрепераха ми се ръцете, краката, почнах да си изсипвам съдържанието на чантата торба на седалката и рева ама вече и със сополи и гледам - насреща ми портомонето. А малчо седи и ме гледа и като ревна и той - бяхме опасна картинка. Мъжа ми седи и се смее... и те така.... а колко пъти съм ревала от някоя дума казана накриво от някой близък, но ми е ясно че са хормони и ще мине и замине и сега май-май пак съм си аз Simple Smile Аз не посмях да отида на лекар, а може би трябваше, доста нерви щях да си спестя, ама.... както и да е Simple Smile откакто родих мразя да ходя на лекари, не че преди много обичах де Simple Smile
разчитам на това че ще съм доста по-заета скоро, времето ще е много по-хубаво и те така Simple Smile

Бюти, как си днес? НА твое място спирам диетата от раз, но ти си знаеш Simple Smile

Иглуб разгледах календара на Естествени идеи, ами ние с малчо на нищо не можем да отидем освен на курс по английски.... или сме много големи за заниманията или много малки, стана ми тъпо, иначе локацията е супер удобна, направо идеал петров ми е, ама на.... като блях последните осем месеца Simple Smile

Тефи милото дете още се мъчи с тази болест Sad толкова ми е жал за болни дечица, не че има начин да се предотврати, всички ще минем през болести ама ако може по-малко и по-рядко най-добре, да цункаш патенцето сладко малко Simple Smile

ех любимата ми тема обувки - на мен също обувките никога не ми стигат, особено сега когато вече съм и 42 номер Simple Smile)))) някой стари по=широки обувки още си ми стават, ама повечето нъцки и онзи ден от Суисис си купих два чифта да не ходя боса, а пък те едни удобни и спортни екстра са за парковете и градинките Simple Smile и аз имам да ходя на сватба през август.... но има още мнооого време, само това ме крепи Simple Smile иначе да - черна рокля ще е Simple Smile и ще съм шаферка  Embarassed а иначе хич не си падам по официални обувки, само по спортни Simple Smile

Криси ме викаааа Simple Smile айде чаооо засега

а редактирам се Блонди набелязах си твоите брауните - мога ли да им добавя и орехи и да ги опека в тава вместо формички? А на по-добра рецепта попадала ли си веждувременно или тези са си дъ бест?

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 13:22 от Koralche_

# 518
Елсънче, каквото и да правиш ще си перфектна майка!  Hug Аз бях писала, че майките с две, да не говорим с три деца, сте железни!  Hug
Бобърче, чакаме ММ да вземе заплата ...  Rolling Eyes

Моят синковец си пийва много добре водичка. Само дето сега вече вечерно време не иска, но през деня си изпива към 100 мл. Ама аз му давам от втория месец някъде, като в началото и той не искаше.  Peace

# 519
  • Обетованата земя
Елсън, не се притеснявай, не си единствената, която се чувства така. И аз често се усещам, че искам много неща да се случат, да направя, да огрея навсякъде, но просто нямам физическата и емоционална възможност. Снощи се оплаквам на мъжа ми, че имам чувството, че не успявам да обърна толкова внимание на Иво, колкото искам(според него повече от това нямало накъде  Crazy), гузно ми е, понякога му се карам в ситуация, в която ако нямах второ дете със сигурност нямаше да му се карам и се чудя дали беше добра идеята с породени. От друга страна, когато и да се появи второто, първото малко или много се ощетява откъм внимание, а пък да остане само в семейството не е добре. И като се сетя колко много! исках второ, имах като че ли физическата нужда да имам второ бебче възможно най-скоро, и като си видя второто съкровище и всяко подобно размишление се изпарява! Не е лесно, но според мен като малко поотраснат и бебоците и започнат да са малко от малко самостоятелни, ще стане по-лесно.   Hug А и не искам никой да ми помага, хем аз сама да си ги гледам, защото са малки и имат нужда от мама, хем не обичам никой да ми се мотае в краката и да ми шета из къщата и в един момент ставам супер мама, ама такова понятие май няма. Таткото много помага откъм домакинстване, но той ходи и на работа и помощта е основно вечер, а аз вече съм се изнервила порядъчно през деня, колкото и да съм спокойна натура по принцип. Плюс това за 8те месеца на гледане на 2 бебета съм имала 2-3 изпускания на нервите (винаги са ставали след комбинацията кола с кафе  Blush ), но никой не е железен. И както Иглуб е казала, определено причина за всичко е че си поставям високи летви-да е сготвено, да е ошетано, да са нахранени, да са разходени, да са наспани, облечени, да обърна внимание на всеки в игри и занимавки, да сме на всяка манджа мерудия(рожден ден, или друго мероприятие), да се изкажа в Бгмама  Mr. Green, да поръчам снимки от сайтовете, да пиша в дневниците, да се разнообразя и аз с книга или филм по възможност, до скоро даже приемах поръчки за сайтове. Ако се разболеят купонът е пълен.  Crazy Няма почивка, всичко е на педал. Вечер да изкъпем едното, другото, вечеря, приказка и т.н.  Но сега е такъв период, ще мине. Плюс това много повече са хубавите дни от лошите, слава Богу! И покрай задълженията, се опитвам и да им се радвам, защото растат като гъбки и никога повече няма да са толкова малки и никога повече задълженията няма да са такива и връщайки се назад ще ми липсва всичко това.   Heart Eyes После ще има ходене на работа и пак едно и също, и ще си мечтая пак да съм в майчинство и да съм затрупана от тези емоции.  Mr. Green Не е лесно да си майка, най-лесно е когато си студент-осъзнал се, самостоятелен и грижещ се единствено за себе си.  Grinning
А някой беше пуснал във ФБ сайт с истории на многодетни семейства с 4 и 5 деца...евала им правя, не е за всеки!
Последното ми супер изнервяне беше в деня, когато пробивахме ушите на Матеа. Трябваше да сме там в 11. Тя обаче заспа и аз я изчаках да 11 без 15, като преди това приготвих чантата, баткото, себе си, само я облякох и излязохме. Докато отивахме Иво се моташе, тук се спре, там се спре, аз бързам, грешка беше че не взех бъгиборда. Стигнахме до сградата, и докато намеря правилния вход влязох в 3 други. После следваше опит да се натикаме всички в тесен асансьор. Най-после се добрах до мястото и ми дадоха да избирам измежду 100 вида обици. Пуснах две момичета да минат преди мен, после дойде мъжът ми и аз супер изнервена, припряна, после ми вика защо се държа така?  ooooh! Изглеждала съм на някаква притеснена майка дето я е страх от самата процедура...както и да е, излязохме и се запътихме към къщи, мъжът ми се върна на работа, а аз пак с двамата бързам, защото беше адски студ, Иво вече мнооого му се спи, крив е, тръшка се, аз го "тътря" към къщи, прибрахме се със скандал, той вика и крещи по улицата, съседки ни видяха и гледаха учудено, качихме се горе и го сложих да спи викайки и Матеа докато ни гледаше пък заспа изненадващо а аз като ревнаааааах, не мога да се оправя, добре че мъжът ми ме успокояваше по скайп, после и вечерта, няма как има и такива моменти. Но тогава не се оплаках тук, не обичам да се оплаквам,  чувствах провалила се майка, все едно не мога да предвидя нещата, така че да няма нерви нито от моя, нито от страна на Иво. Решението в случая беше бъгиборда, за да не се нервим, ама сега го осъзнавам. Та така.  Grinning
И пропуснах да похваля маймунката, вече яде охотно и домашна храна, така че пак ще почвам да й готвя.  Grinning

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 13:45 от didi24

# 520
  • Враца
Дафи, може да се оправи лактацията, давай й нощем често да суче. Колкото пъти се събуди все и бутай цицката. А при теб ли спи? Ако е при теб ще е още по-лесно. Wink Не бързай да правиш заключения, че ще приключваш с  кърменето. На мен така предния месец много ми намаля в един момент и след 2 дни ми дойде и се нормализира кърмата. Може пък и ти да си пред цикъл.  Peace Hug А дори и да не си пред цикъл, просто си има такива периоди, мисля, че всичко ще се нормализира.  Wink

Бютка, честита добра вест, дано всичко е ок до края.  Praynig

Диди, леле каква е тая Т? Що толкова ниска?  Shocked

Месечинка, аз чистото пуешко на Хип след като дадох първия път го разбих останалото с малко вода с пасатора и го налях и замразих във формичките за лед и си давах и следващите дни от него, даже още имам 2 кубчета. Не си променя състава след размразяване.  Peace

Белверде, Месечинка, вие какво решихте, ще чакате ли (или ще имате ли) месец между първото месо и глутена?  newsm78 И аз съм с едно вкарано месо и без вкаран глутен...

Белверде, Софи има много работа и няма много време за форума, но във ФБ се появява.  Peace Каза, че й е гадно само да се оправдава защо няма време да пише и, че ни чете и гледа във ФБ.

Блонди,  hahaha hahaha hahaha представих си Кам колко е сладка. А на теб пък от къде ти хрумна да и разпръснеш трохи? Като прочетох разхвърлях и си помислих, че следва играчки, а то било далеч по-интересно.  Hug

Елсиии
, много гуш от мен... дано скоро се мобилизираш и се справиш с кризата вътре в теб. Пожелавам ти скоро позитивизмът и чувството за хумор да се върнат на линия.  Hug

Лино, според мен дай поне някакво минимално количество.  Hug

И Криско не пие вода, днес сме на консултация, може да питам педи как да го накарам да пие, да видя какви бисери ще ми съчини.  hahaha

Диди, ти си като супермен (уомън).  Hug Много неща вършиш и пак си недоволна от себе си.  Naughty Но си права, че всички си имаме моменти, в които "издишаме".  Hug

Довечера ще се върна с отчет.  Hug

# 521
Здравейте, момичета  Hug
Чета ви, ама нещо не намирам време да се включа и аз. Малчо спи в момента, та ще се опитам да драсна 2 реда.
Май ще искам съвет от вас. Ицето не иска да си играе сам. Трябва винаги да съм около него. Когато сме двамата си играе, сяда, търкаля, смее се и т.н., но изчезна ли от стаята, за да отида до тоалетната дори и се започва с голямото реване. И съответно като ме види, спира. Когато го оставя с баща му ме забравя за известно време, но види ли ме, че преминавам през стаята започва пак рев и напоследък си играем на криеница с него, за да не ме види. Има ли някой подобен проблем, израства ли се това състояние? Ще се радвам на всяко едно мнение.
Бюти, аз като дете получавах копривна треска всяка пролет и есен. При мен лекарите го обесняваха, че е от стрес. Доста е неприятен обривът и съответно ту изчезва на дадено място, ту се появява. Майка ми ме мажеше с тетра (май смрадлика му викат още), много облекчаваше сърбежа. После си го израстнах. Дано на теб да ти е минало вече  Hug
Елсън, нормално е всеки да иска да бъде най-добрата майка, сигурна съм че си такава в очите на децата си. А и на всеки му избиват емоциите в даден момент. Горе главата  Heart Eyes
Васето, да бъдеш най-добрата вуйна на бебето с най-хубавата зодия  Flutter
Лино, дано всичко е наред при вас. За глутена не мисля, че е фатално, ако не се дава няколко дни.
Шехина, да си изкарате много хубаво на сватбата и те чакаме с разказ  Party
ДидиHug Hug Hug
И аз съм за национална срещичка, дано успея да се класирам за нея. Никой не каза къде се уговарята за софийските срещи  Crossing Arms  Mr. Green
Съжалявам, че не мога да се включа в момента по всички теми. Хубав ден на всички   bouquet

# 522
  • Варна
Фери,
ами няма да чакам цял месец Confused 20-на дни максимум се очертават, даже малко по-малко. Сега препрочетох цялата информация от Косе Босе, търсих и на други места в нета, не виждам никъде препоръка да се изчаква месец между първото месо и глутена, ако Гунди може да цитира къде точно го е видяла ще е добре...

# 523
Тефски, той Яворче сам ще си покаже, не мисли хитринки за апетит  Hug Щях да те питам, а ти онова правило за храната и количеството спазваш ли го?  Blush

Хубаво е да пият вода, след като е стартирало захранването, ама не всяко дете иска  Rolling Eyes Криско хич не пиеше. Камелия пийва доста, поне по 300мл на ден изпива.

Елсънче, гуш  Hug има такива моменти, особено с породени деца, много е трудно, наистина, аз не мога да се справя и затова не съм си и помисляла за такова нещо. Но рано или късно ще отмине и ще стане по-лесно  Hug

Лино, и да пропуснеш, нищо няма да се случи  Hug  Разкажи после.

Коралита, кои от двете рецепти, че нали сега правя едни с ментов крем? Можеш да сложиш орехи спокойно, да, както и да печеш в тава. Даже в тава е по-добре, защото има по-малко изпечени краища, което за брауниса не е добре.

ДидиHug а ти в отчетната на Иво пишеш ли също?  Simple Smile

Гунди, намерих един грамаден био карфиол днес, взех й, утре ще предложа, да видим. Взех и тиква-цигулка и тиквички, че фризерът се е поошушкал откъм нейните кутийчици  Grinning Днес ще падне експлоатация на уредчето  Mr. Green

Времето се позатопли, но започват пролетните дъждове. Аз не виждам тая година дали ще можем да излезем на разходка  Twisted Evil Crossing Arms

# 524

Е,по добре нямаше как да го напиша  Hug
А това че точно сега имаш нужда да си го изстрадаш ми е толкова близко и именно затова преди време се почувствах по онзи начин....но отстрани е трудно да се разбере.Сега като го видях толкова "мое" написано и то от друг се чувствам малко по-добре....доколкото може.

А точно сега ми иде да крещя ...зарязала съм децата тотално и го играя хамалин и хигиенистка..... ентусиазма ми секна защото въпреки че физически не съм сама все едно съм.Добре че свекито се занимава с децата и се справя,че иначе незнам.
Незнам докъде съм със захранване,незнам Явор какво прави....Калина е болна.... просто лягам на релсите и чакам да мине влака.....

Общи условия

Активация на акаунт