Обясни им, че има деца, дето изобщо не пропълзяват, а направо стават и тръгват. Хич не им се впрягай. И Тефи ти е писала за възглавниците...
И Виктор и Тони никога не са сядали пък нищо им няма. Тони също не се изправяше, ама си проходи нормално и няма проблем. Дано и неврологът да те успокои, че всичко е наред. А за пълзенето - в къщи никой не е пълзял. И Дейката прави някакви смешни движения, но не пълзи.
това до към 4ти клас. Сега вече нямам проблем с хапването 
Всичко е наред, просто педи се презастрахова. Различни деца, различни постижения. Едни ходят, други се изправят, трети лазят, четвърти като моето гюле само могат да седят.... Моето дете пък като не се опитва да каже нищо? само се хили глупаво с беззъбата си усмивка /а и зъби няма
/ и като яде нощно време по 2 пъти кво да кажа. А и е къс - само 67 см при 8800

/ и както каза Коралчето или го гледат както кажеш ти, или не го гледат въобще
Аз също съм на тая тактика с моите свеки. Те освен непоисканите си съвети и мнения и препоръки, пускаха и разни "ама ти доверие ли ни нямаш" и "две деца сме отгледали" и сега ги виждат децата само в мое присъствие. Ама са случили на снаха, а? 

. Ама не го насилвам хич, той си го търси 

и ще намина и през доки, Брани нещо подкашля, все си мисля че може да има задни сополи защото кашля най-много нощно време ама да не стане некой бронхит или нещо такова че още ми е прясно предишното боледуване

. А за опората за краката ставаше въпрос за по-късно когато могат и на обикновен стол да седят, май след 3 годинки могат. Точно тогава е важно да имат стъбилност под краката, опора, докатo сами могат да достигнат пода. Освен това не харесвам как изглеждат пластмасовите 
А аз щях на теб да ти пиша, че се чувстваме понякога провалени или недоволни заради високите очаквания към самите себе си. Аз одавна си преусмислям целите и ги напасвам според етапа, фазата в която се намирам
Ако не ме беше много срам, щях аз да ти покажа смешна снимка - ей таквози чудо никъде нема!
А ти си много сладка.
Дано се оправи свекър ти! 
Сега този семестър, който предстои съм го карала преди да прекъсна и той ми вика "нищо, че си го карала, ще идваш на лекции и без това нищо не знаеш".
Да, ще пътувам аз всяка седмица от Плевен до Шумен и няма да си гледам бебето
Една колежка не дойде, защото нейното е с температура 39 и той вика "хич не искам да ми се оправдавате с децата, това мен не ме интересува, да сте мислили, първо се завършва и тогава се правят деца" 
Няма такава гадост бе хора, аз за първи опитвам
Не ви знам под каква форма го ядете, но никак не бих го яла аз 
Или от овеса, вчера казах на свеки да и го направи с кърма, а то тогава повече каша отива

Като е по корем да и натискам крачетата да има опора да се учи да пълзи. За възглавницата, още от родилното свеки беше донесла и ме пита защо не и слагам, как може да спи без възглавница. Преди известно време и извадих възглавничката и тя си я маха, гушка си я и така спи. Да съм сложила втора, едната да спи на нея, другата да я гушка 
И обяснявам аз, че са ми забранили шоколада, с нейното захранване трябва по-внимателно, отговора "да бе, глупости". А свекър ми как се е изказал за дерматита, ще паднете. Получила го, защото аз в началото бях на диета, нали заради кърменето не трябва шоколад, боб, леща, консерванти и още 100 неща и бебето не приемало нищо от кърмата, а и с това захранване как няма да получи АД, аз нищо свястно не и давам, късно съм почнала, месо късно съм дала, само някакви изкилифирчени неща от рода на просо, пащърнак съм давала. Кое му е късното захранване на 5м. и месо на 7м.
Аз даже избързвам

Аз я въведох, защото четох, че от 7м. може
Може и от това да се петната
Ама голяма съм патка 
Там давали вкусни неща
Аз още не съм я отворила, но ще и дойде реда и на нея.