Отговори
# 570
   Лино, не знам какво се е случило, но бъди силна, няма друг начин.

Скоро на много тънък косъм се размина на моите деца един инцидент. По един баир се засилила една мацка на видима възраст 5-6 години, с една тротинетка. Аз си имам фобия от такива експериментатори и се изнесох надалеч от нея, в последния момент завива към мен и се изстрелва пред количката, а тротинетката на 2 метра в другата посока. Шуртеше й кръв от носа, аз през това време си изричах моята лична молитва, защото си представих да беше се натресла на моите деца с тази скорост. Може би си беше коравосърдечно от моя страна, но в случая го усетих като нормална реакция. Оттогава видя ли тротинетка и това ми минава на забавен каданс.

И аз не обичам масажи да ми правят, на мъжа ми съм забранила особено по гърба, той пък е щастлив от това, така че няма недоволни.

Май и при нас започва някаква серия с повръщане. Вчера Владо си повърна доста от дневното ядене на веднъж, след това не е повръщал и днес го следя за такива изпълнения. Давам му и по-малко храна отколкото на брат му. Хич не ми се ходи да чакам пред кабинета на докторката ни и се моля да не е болен, а да е било само за тогава. При нас независимо, че съм с бебета няма начин да вляза по-бързо. Като водих каката с 40 градуса температура и тя заспа на едно от диванчетата в коридора, пак си чакахме час-два да влезем.

# 571
  • До морето
Ох, цяла нощ сънувам тези сушени доматки  Blush ммммммм, сега се чудя къде да го търся този сорт Рома, някакви идеи?

И аз да се разпиша, че много хубава среща стана, даже малко ме е яд, че бързахме толкова и не можах да обърна внимание на мамите, дето не съм виждала отдавна! Айде скоро пак  Hug Рожденния ден мина трагично, Самито и без това беше малко кисел, ама като отидохме набързо спукаха 2 балона до него и той като взе да пищи милия, изкара си акъла  Sad Та час и половина се гушкахме (млъкна само докато си изяде пюрето от сливи  Laughing) и накрая си тръгнахме, че ми се сви душичката да го мъча. Още като го сложих в колата и все да ми се хили и да ми приказва. А баща му беше много разочарован и му вика: "Сами, що бе тате не приказва горе? Сега няма да ми повярват, че казваш ТА-ТИ"  Joy Joy Joy Голяма драма  Joy Joy Joy

Лино, какво да ти кажа не знам! Ужасен ден си имала, аз сигурно нямаше да оцелея! Добре, че сте се разминали само с уплаха!  Hug Hug Hug

ВТД, щом искаш сутрин, следващата среща ще я направим сутрин, няма проблеми  Wink Иначе за схемата - това са точно думите на свекърва ми. Тя все ми вика " Да знаеш, дето толкова се вманиачававаш с това захранване, след някоя друга годинка ще се окаже, че и това е грешно и ще излезе нещо друго!"  Rolling Eyes Иначе забравих да ви кажа, онзи ден бяхме в тях на гости и тя държи малкия на масата и той си трака по чиниите с една негова лъжичка и тя по едно време вика "Искаш ли малко пюре" и му пъхна лъжицата в картофеното пюре, хванах я преди да му я пъхне в устата. Даже не успях да кажа нещо в първата секунда и ММ и се скара! Картофено пюре било, като й напомних, че е правено с прясно мляко, сол и маргарин и млъкна, после ходи да плаче в другата стая  Rolling Eyes , а на мен ми стана мъчно и не й се карах много!

Аз взех слънцезащитен, защото мойто клюкарче седи на слънце, не иска сенник, пречи му да вижда и няма как  Laughing Вече е с тен и прилича на майка си  Laughing

Бюти, как си? Честито олелване! Друг кой щеше да става леля, Васе ти ли беше?

Блонди, щях да казвам, не си глупава ти  Laughing Лобутенки харесвала  Laughing, знаеш какво да харесваш  Laughing

Снощи преди да си легна си мислех и за Елси и Диди и това, което споделиха, за двете деца и направо се усещам, че жестоко се наплаших! Знам, че е глупаво и като бяхме бременни се чудих на много от вас, ама аз сега си мисля, че когато и да родя второ, все ще ощтявам Самито по някакъв начин! Знам, че е тъпо да мисля по такъв начин, но точно така го чувствам в момента!

# 572
   И аз не обичам масажи да ми правят, на мъжа ми съм забранила особено по гърба, той пък е щастлив от това, така че няма недоволни.
Вие луди ли сте бе хора, аз да има как денонощно някой да ми прави масаж  Mr. Green Мнооооого обичам  Heart Eyes

Е добре де, тези слънцезащитни като са за над 3г. на морето какво ще правя. Тя тогава ще е проходила, мога ли да я спра да седи на едно място на сянка  ooooh!

Ина от снощи вика бабабаба. Цяла вечер го повтаря. Тази сутрин се събужда и вика баба. И сега продължава да бабосва  hahaha

# 573
Добро утро!

Пускам пост с една молба, който може да помогне на една 31-годишна майка, бореща с рак на кожата. Скривам текста, който иска да не чете.
Скрит текст:
Нямате си на представа колко шашнато остана момичето, като отидох да се запозная с нея. Оказа се, че работи близо до вкъщи. Сега се опитваме да помогнем, с кутии на някои места, с разпространение на информацията, с дарителски номер (процедурата е много тромава). Дано успеем - искрено се надявам да ви докосне нейната история. Основната грешка е, че година и половина я лекуват с греШни диагнози рак. Правят 5 операции, включително и премахване на яйчниците. Днес е пак на химиотерапия за 1 седмица, но въпреки това вчера нито за миг не загуби усмивката и позитивизма си.  Направо си копирам статуса от ФБ.

Днес се запознах с Милена, една много позитивна млада майка, която е готова на всичко за да живее и отгледа 5-годишния си син. Това, което трябва и иска, е да се подложи на таргетно лечение, което става с прием на точно определено лекарство по точно определена схема. Въпросното лекарство се предлага само от една фирма в България - Roche и лечението с него за месец е 20 000 лв, която сума е непосилна за младата жена. Лекарството не се поема от НЗОК към момента и не се знае кога и дали въобще някога ще се поеме. За начало на терапията изискват сумата за 3 месеца, понеже е безсмислено да се прилага, ако не може да направи поне три курса.

Та така добри хора - нека опитаме като за начало да съберем 60 000 лв за да може една млада майка да продължи да се радва на усмивката на детето си.

Дарителската Сметката е:
BG51STSA93000020909656 STSABGSF Банка ДСК Милена Живкова Янева

http://btvnews.bg/bulgaria/obshtestvo/31-godishnata-milena-v-ner … a-na-kozhata.html

Ако някой може да даде идеи за какво друго можем да направим, моля да сподели.

# 574
  • Обетованата земя
Самииии, не се плаши миличка!  Hug Аз го написах, за да успокоя Елсито, защото всеки си има такива моменти, съвсем в реда на нещата, ние не сме от желязо. Simple Smile Нека сега тогава да напиша нещата и от друга гледна точка. Една майка (поне аз) винаги ще чувства, че може да даде на детето си още и още, но все нещо пречи и не достига. Ако не бяхме си направили второто щастие какъв щеше да е сценария-Иво щеше да тръгне на градина, долу горе в момента когато се роди Теа, след навършване на 2 години, тъй като финансово щяхме да започнем да издишаме. И какво тогава-щях да му обръщам още по-мало внимание, защото щях да го виждам само вечер и събота и неделя. А сега, колкото и да има моменти на изнервеност, които пак казвам не са чак толкова често, детето си прекара третата година до мен, и се чувстваше спокоен и щастлив, а аз правех каквото мога за това да се чувства така. Винаги когато се удари мама е налице за да го цунка, ходим по градинки и разходки, играем тихи игри вкъщи, когато е студено. Вярно, шъткам от време на време, защото Теа спи, но той си свикна вече  Laughing, пък и Теа не й прави впечатление шума, когато наистина й се спи. Ето, стана почти на три и смятам че вече наистина е редно да тръгне с децата на градина и да се социализира, той няма търпение. Бях свидетел на всичко първо, което направи, на всяка първа дума, която каза. Всичко си се нареди както исках.  Mr. Green
 А да не говорим, като си ги гушна двамата и колко изпълнена се чувствам и как съм горда, че сме ги създали такива каквито са и че Бог ми е дал възможността да бъда майка на момченце и момиченце! Те самите така се обичат вече, винаги трябва да има и за Теа, Иво никога не я пропуска, заиграват се, аз не мога да ги разсмея така както те си правят веселото. А знам че тепърва все по-весело ще става и в момента е най-видима разликата която имат в годините- с времето ще се доближават все повече интересите им. Снощи бяха толкова сладки, застанали един до друг и представете си Матеа го закача. Седи, седи и се обърне и с лицето си го докосва и той се смее, направо седим с баща им и се разтапяме. (Бях ги строила един до друг и им пеех песнички, а те ме гледаха и се забавляваха  Grinning)  Вярно не е лесно, ежедневието е забързано, но пък хайде да не си кривя душата, вчера например около 2 часа, докато малката спеше, а баткото риташе топка и бягаше с една количка из стаята, аз си гледах "Султана", лежейки на дивана Wink. Така че има и напрегнати моменти, но повечето са прекрасни! Не се лишавайте от второ дете!  Hug

За масажите, ооо и аз как обичам, ама мъжът ми не обича да масажира и все го прави "отбий номер"  hahaha.

И да ви кажа какъв потрес изживях снощи, няма такава гнусотия. Нашия блок е стар, и това е причината всяка пролет да има неприятни изненади вкъщи. Снощи кой дявол ме бутна след кърменето на Теа да ми се докашля, бегом до кухнята и какво да видя там, оргия на 4 тлъсти нашественички. На пожар будих мъжа ми и се борихме с тях, умрях ви казвам, после едва съм заспала, а тази сутрин само се оглеждам. Райд ще играе яко... Sick Sick Sick

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 10:08 от didi24

# 575
Добро утро момичета!!!

Снощи много ми се спеше и нямах сили да ви чета, камо ли да пиша.

Марли, много хубаво, че сте решили да вземете жена да ти помага. То си е трудно с едно дете, пък си представям как се справяш с две малки.
Мама на Рош, да ще проверя в Слон Балон, а иначе този продавач е в Бебе Макс на Гладстоун. Столчетата там са доста хубави, макар и малко по-скъпи, но наистина като видиш разликата между да кажем БГ марки и примерно тези при тях виждаш за какво са по-скъпи. Аз не робувам на марки, нито, че само чуждите марки са хубави, а БГ не ги бива. Но което си е хубаво не мога да си изкривя душата и да каже, че не е, когато не ми е по джоба. Така, че всеки си преценя според разбиранията и възможностите. Иначе в Хипото бях гледала - бях си харесала едно Cosatto, но то е малко по-евтино, пък качеството, не може да се сравни.
Диди, прочетах ти поста и ми стана едно такова хем приятно, хем леко мъчно за дните, в които мъниците ще станат големи и вече няма да имат толкова нужда и желание да са с нас. Много мъдро си написала всичко и смятам, че всички тук споделят написаното от теб, особено мамите с по 2 и 3 дечица.  Hug Да и настина най-хубавите и лесни моменти в живота на човек са от студентските му години, поне за мен бяха така. И с много хубаво чувство си ги спомням. Както и най-добрите приятелства ми останаха от това време.
Хриси, до колкото съм чела това е просто период и после ще премине. При нас още не е така, но примерно с приспиването, е нещо такова, ММ може и два часа да се опитва да го приспива, но той рев, а взема ли го аз се успокоява за 2 минути и заспива. Хем се опитвам да не го приспивам всеки път аз, че и аз да си почивам от време навреме, но като го слушам да реве 5-10 минути и в един момент не издържам и го взимам, пък и ММ става раздразнителен като не се получават нещата при него  Peace
Блонди, цели 300м изпива Кам, как го правите  newsm78 Тя май не е кокошчица, а Жаба жабурана  hahaha За спрейчето на Мустела - сигурно е супер, не съм го пробвала, но щом е Мустела просто съм сигурна, че ще е много добре. Аз съм много доволна от другите им продукти - лосиони, шампоани.
Принцеската и тя била Стрелец  Wink
Лино, не разбрах точно какво е станало, но   Hug
Фери, освен риба и телешко, може и кебапчета и луканка и скоро и всякакви деликатеси - пастърма и тем подобни.  hahaha hahaha hahaha
Дафи и аз обичам много масажи. Ама ММ не обича да ми прави  Close Имам един ваучер за масаж подарък за 8-ми март и още не съм го използвала представятели си  Grinning

Малчо вече мрънка и е гладен трябва да изчезвам, после ще ви довършвам !

# 576
   Да, от второ не се лишавайте, с две е много хубаво (при мен това е до около 16.30 часа през седмицата). Като взема третото от градина и ми се разваля всякакъв график, започва лиготенето и  аз в зависимост дали съм вече на автопилот или още не съм, или я игнорирам или получава наказания. В градината гък не казвала, със свои хора се чувства свободна да бъде себе си. Като порасне ако още има "кифли", дъщеря ми може би ще е от техния отбор. Събота и неделя са натоварени емоционално и физически дни, може да се каже че от понеделник до петък си почивам.

Третото на нас ни идва като лукс на този етап, понякога си мисля, че може би трябваше да послушам себе си и да направя аборт, а не да следвам мечтата на мъжа ми за близнаци. Но каквото станало такова, обичам си ги децата.

# 577
Добро утро, банда  Hug

Диди, не уточняваш за нашественичките - с мустачки и дълги опашчици или черни, лъскави Мерцедеси, дето правят пук  Mr. Green

В Брюксел има много мишки и като живеехме в една стара къща временно, при един приятел, точно се беше родил Криско, и имахме такава мустаката нашественичка, тичкаше жизнерадостно из хола, докато гледаме филм, а Рашо крещеше с пълно гърло: Мишле, Мишле  hahaha

Сами, и аз като теб мислех, изобщо не можех да си представя да обичам още едно дете, но наистина всичко се нарежда. А и с времето когато човек е готов за второ, той узрява и го разбира, ще го усетиш, имате време  Hug

Диди, много хубаво си го написала  Heart Eyes

Бобърче, ами тя сама си пие, когато й предложа, явно си има нужда  Simple Smile

Дафи, ненавиждам масажи  hahaha Но не съм пробвала еротични, може и да ми хареса  Mr. Green

ВикТан, за твоето чудене за ранното захранване - не мисля, че си сгрешила. Моето разсъждение относно засилените алергии и проблеми при бебетата в наши дни е именно от ранното захранване преди, както сме били хранени ние. При тях се препредават гени и проблеми просто. Доказано е, че производството на имуноглобулин А започва едва в 5-ти месец и се засилва достатъчно след 6-ти, т.е. именно тогава е редно да започне захранването и червата да нямат тази пропускливост.
Другото което е, че преди някакси не се говореше толкова за тези неща, нямало е и форуми. Както и за Даун, когато правих амниоцентеза и свекърва ми казва - абе едно време кой е имал бебе с Даун. Имало е, но са се изоставяли по домове и всичко е ставало скрито-покрито.
Вярно е, че при някои бебета ранното захранване не дава странични ефекти, било то веднага или след години (защото диабет, холестерол, наднормено тегло, хормонални проблеми и подобни са си основно от това ранно захранване закъснелите реакции), но въпросът е струва ли си да се рискува? Според мен не  Simple Smile Просто не съм чула и прочела за разумен довод да се захранва рано. Няма такъв. За мен майките, които го правят, го правят от една единствена причина - нежелание да се информират и убеденост, че ако не го направят, лишават детето от нещо. Което е пълна глупост. Също и от скука, съдейки по себе си с Криско. Мляко, мляко, мляко - скука. Друго си е пюренце, кашичка... емоция в еднообразното бебешко ежедневие  Grinning

# 578
  • Обетованата земя
От пукащите, бррррррр........ Sick

# 579
За захранването и аз не знам, чудя се вече/аз съм решила моя начин на захранване де/..макар че повечето неща, които Блонди е изброила според мен дори да си захранил рано, ако после се храниш здравословно няма как да станат /наднормено тегло например/ и по-скоро са следствие от културата ни на хранене по принцип, а не от това дали си захранен на 4 или на 6 месеца..не знам и аз  Crazy Crazy
Галка  Hug
Сами, аз преди имах такъв страх като имам второ как ще съм, ама сега го нямам, сигурна съм, че ще го обичам точно колкото Анди и, че няма да ми е в тежест, ами само точно както казва Диди ще съм благодарна, че Господ ми е дал две деца  Heart Eyes
Дафи, какво стана с жълтъка, въведе ли както трябва или  я остави само с тогавашния  Mr. Green
Пейпърче, тъкмо вчера си мислех за теб, липсваш  ми във форума  Hug дано да ти мине бързо  ooooh! Hug
Диди, бррр, аз никога не съм намирала тук в Пловдиското вкъщи  Praynig ама във Видин най-редовно, а пък в студентски град направо им оставяхме по един тебешир и си рисуваха по пода  Joy Joy Joy

# 580
Бютифъл, лесното качване на килограми се нарича нарушена обмяна на веществата (метаболизъм) и няма връзка с приетите количества храна  Hug

# 581
  • София
за слънцезащитно - преди съм вземала Ла рош

Те са над 3г  Crazy

верно ли  Shocked аз чета упътванията или не го е пишело, или някакси съм го пропуснала...

е добре де, за мъниците какво се препоръчва?

# 582
Добро утро момичета,
Вие имате ли още косопад? Аз явно сменям козина, подстригах се и пак пада.
Сутринта пусках прахосмукачка и малкия прехласнат по нея я преследва от стая в стая  hahaha По едно време се обръщам него го няма, поглеждам в коридора, човека се изправил на рамката на количката и пристъпва след нея и реве, забравила съм да сложа контрата и човека проходи  hahaha Много смешно си мърда краката без да ги сгъва в коленете, като пластмасова кукла  hahaha Такава мания да се изправя на всичко, на играчките, на легена, за леглото и столовете не говоря, то е класика. И първото нещо като се събуди е да се завърти и да се изправи на кошарата и започва да се друска.
Ати браво на шушко, викаш да не се притеснявам и аз. Съседчето ни проходи на 10 месеца, като гледам моя и той почти е проходил.
Започнах да стягам багажа, милото взе да отказва работа да стоял с нас. Взе да става едно тягостно.
Исках да пиша и още но забравих какво.  ooooh!

# 583
Принцеска,  Hugот интернет магазина им ли ги взе, понеже във физическият им такъв нямаше нииищооо. Hug Иначе и аз щях да взема. А щом са био не знам , Ния два пъти повърна по малко и според мен й беше дошло повече количество? newsm78
Пайпърчее, Hug ходи ли / довлачи ли се до лекар?
ВикТан, според мен не е от рано/късно захранване, а от времето в което се раждат и растат децата ни- от това, което ние ядем и правим. Алергични реакции могат да се проявят и след време- години. И е факт, че децата като Ал на Айрънчето от както е захранен имаше повече проблемчета с определени храни... Hug
Блонди, аз много често ходя в Борисовата, с Вик само там джитках Peace
За слънцезащитни- искам да си намеря био козметика с Масло от малинови семки - има естествен слънцезащитен фактор между 28 и 50 (според качеството на маслото) и клинично значими противо възпалителни свойства, проучвала съм го доста. Ето ви статия :
http://cosmeticsandoils.blogspot.com/2013/03/slunceto-sluncezash … ti-i-maslata.html

# 584
Абе никой не ме отрази, мога ли да дам месото, въпреки че ще му е 4-ти ден в хладилника  newsm78
Блонди  Hug
А какво ще им стане на децата, ако не ги мажем  newsm78 /сега имам предвид, не лятото/ рак на кожата ли ще хванат  Crazy Crazy

Общи условия

Активация на акаунт