Отговори
# 615
Хеее хее хубава тема сте засегнали. Ами аз пък мисля,че е важно да се поставиш в гледната точка на отсрещния човек, нашите приятели, които са над 30 до 36 години, не само че нямат деца, ами все още водят живот като че са на по 20 години , те не се радваха да са лели и чичовци и ние , понеже са ни приятели така научихме децата си да ги какосват, но наистина се получиха кофти ситуации- особено в рода на мъжът ми, където има прескочени поколения- сега една сестра и брат Той до скоро не женен беше , а вече е над 42 годишен, съответно още няма деца и е "батко", ТЯ женнена и родила преди 22 г., синът й на 22 стана баща (заедно с Ния се роди и неговото) та тя е "леля" и то няма как, понеже синът е е "батко" Joy Обаче пък др. случай, много жени като въпросната ни братовчедка, която на 43 стана баба на своето си внуче се кефи да е баба, но не иска да е такава за други деца, ами то нормално жените вече раждат на по толкова и за каки се бройкат.Свекърва ми родила на 37 и хич не й се искало на 39 да я наричат баба и приела едно обръщение, което се предава от години в рода- "стара майка", аз като етнолог, предложих и нашите деца така да я наричат за да се запази и предаде в поколенията, но тя отказа и каза, че на тях иска да е баба.  33uu Затова за мен е важно другия какво мисли. Аз се обиждах на 20-25, сега на 35 с тенденция да стана на 36 след два месеца (точно) ами к'во да се сърдя жива лелка съм newsm27   Въпреки, че някои баби без очила не разбират това superuu
Принцеска, привилигировани сте вие в Пловдив. Crazy Hug

# 616
Годинка ми звучи приемливо. Назад гледам много мами дават, а на мен ми се струва рано, но да се допитам за всеки случай, да не би да лишавам децата от нещо важно. Благодаря ти!   bouquet

# 617
Гунди, пак хубав и умерен пост от теб. Обичам те, кака    Mr. Green Heart Eyes

Камелия хапна карфиолеца. Беше много тиквички и малко карфиол, но достатъчно като се оригна после да засмърди наоколо  Joy Имаше масълце и най-важното - нямаше месо, та си го омете с кеф  Tired

И парка Заимов ми е близо, аз живея точно зад Райфайзенбанк, имам за съсед Орлин от Кафе, когото съм возила в количка като малък  Mr. Green Ники Кънчев на ъгъла, Лили Иванова недалеч на Оборище, Жоро Пентаграма, стар приятел, Жельо Желев и др. Южният ми е далечко, но такситата са на линия. Белвреде, това за теб  Heart Eyes

# 618
Момичета, видяхте ли, че Холи Бери пак е бременна? На 47 години  Crazy А аз си мислех, че съм дърта за 3-то  Party

# 619
Абе не сте ли навън в това хубаво време  Mr. Green
Оф за лельосването не ми се говори  Joy
Рошке, писах вече, че съм шести номер  Hug
Браво на Рош, а на теб успех с диетата.   Hug Аз също съм много демотивирана – след петната съм + 2 кг..човек да се чуди на диета ли съм или обратното..но се надявам да е нещо хормонално, че съм ядосана така  #2gunfire
Блонди и аз мисля тия дни да го вкарам карфиола..то на къде братче по да засмърди  Joy Joy
Хехе, познаваш го ти хай-лайфа  Mr. Green
Самимами, с този аватар ми приличаш на Нели_о..  Twisted Evil
На 47 ли стана тая бе  Shocked баси как си минава времето  Joy Joy

# 620
  • By the sea
Добър ви ден! bouquet
Реших аз днес, както си куцукам, да спретна няколко зеленчука на пюрета за фризера, та поднових запасите на тиква, морков, батат и тиквички. А и поръчката от забебо.бг дойде и денят кажи-речи премина в сортиране на манджи.
Тефи, и вие сте били болнички, така ли Hug Тайра, да забравите бързо за кашлицата Hug
Бютка, можеше да си го замразиш месцето, сега и мене ме е яд да не стане зян  Joy Hug
Диди, много ми харесва написаното за дечицата Heart Eyes
Моята баба и тя е станала баба на 39, а повечето й съседки й казват "како Дианче", нищо, че са й наборки Wink А сестра ми /Бюткин набор/ много държи да бъде "леля" Crazy
Мами и папи ми звучи много мило като обръщение за баба и дядо Blush
За Бебемакс-а в Бс само положителни отзиви мога да дам Simple Smile
Рошке, голям си ентусиаст за диетите, браво и за прегледа Hug
КиК, много мило ми стана за твоите ембриончета и от сърце ти го пожелавам!  bouquet
Моля за съвет по храненето ни Rolling Eyes Навъртяхме 10 дни овес, мога ли да дам спелта още 4-5 дни и после месцето 1-2 вида в рамките на 2 седмици, междувременно редувам овес и спелта, после пшеницата и 7 вида зърна пак около 2 седмици и след това други меса...Май не го написах както исках първоначално Crazy Или пък след овеса да предложа ечемик? ooooh! Мислех да направя дом. каша ръж, но зверски ме домързя, а и не можах навреме да си намеря био зърна Rolling Eyes
Аааа, знам го аз къде живее Никито Кънчев, нищо, че не съм софиянка Mr. Green А Ж.Желев е личен приятел на семейството на ММ, че там са си така, де, съграждани, да не кажа съселяни Mr. Green
Браво на кака ви Холи Crazy

# 621
  • До морето
И аз като Пейпърчето да питам- ние сме вече 10 дни на овес, кога мога да мина към друго? Имам каша на Милупа 7 зърна, кога мога да я дам?

Бюти, оф, ами този ми е само временно докато измисля нещо, че Йори ми омръзна? На Нели_о същия ли е?

О, Блонди, ти си от онези кореняк софиянки  Laughing  като остарееш (след около 60 години  Heart Eyes ) ще си от онези надути лелки с червилце, дето разхождат малки кученца и им викат "Ела тук, мамо"  Mr. Green

# 622
Сами, не е същия май, ама не знам що на нея ми напомня  Mr. Green
За кашата 7 зърна май е по - добре поне 3-4 да са въведени  Crazy аз на 15 ден овес минах на пшеничния грис и оттогава сме на него, много му аресва  Hug
Пейпърче, къде намери спелта, или ти правиш  Hug
Аз утре мисля да въведа киноата..само не знам всеки път прясна ли да варя  newsm78

# 623
О, Блонди, ти си от онези кореняк софиянки  Laughing  като остарееш (след около 60 години  Heart Eyes ) ще си от онези надути лелки с червилце, дето разхождат малки кученца и им викат "Ела тук, мамо"  Mr. Green

Ех, че си миличка, значи ще съм на 99  Joy И кученцето ще е с палтенце, а аз ще си нося чантата преметната през ръката  Simple Smile

Иначе не съм коренячка - майка ми е от Плевен, а татко ми от южна България и по-точно селцето Търнак, до Кнежа  Blush

# 624
  • Варна
Момичета,
да вмъкна и аз въпрос - има ли така да се каже забранени или поне нежелани комбинации на зеленчуците? Защото аз ги комбинирам както ми кефне, примерно сваря един батат и към него добавям я тиквичка, я броколи, мешам тиква и картофи с батат, тиква с пащърнак и т.н. всякакви шантави мешаници. Замислих се да не би да гафя генерално.
Второто ми питане беше за батата - може ли да се замразява на пюре и след това като другите ли се размразява, т.е. не както картофа да трябва едва ли не да го готвя наново?
И накрая - дайте някоя лесна рецепта за вратни пържоли с кисело зеле Joy

# 625
  • До морето
Бютка къде намери пшеничен грис?  И нали Блонди каза, че може направо пшеница след овеса? На 15тия ден викаш, значи имам още 5 дни да го мъдря  newsm78 Другите какво вкарахте като втори глутен?

Месечинке, че какво има да се обърка, то все зарзават- аз ако знаеш днес каква крем супа направих (за нас де) - картофи, тиквичка, моркови, праз, пипер, червен лук, целина и мааааалко чесън. Сварих, пасирах, БОМБА стана  Laughing

ПП. Така как е аватара?

# 626
  • Пловдив
Сами и аз дадох пщеничен грис с ябълка и банан на Тьопфер,но днес за първи път след вчерашната ни консултация.Смесих кърма,овесена каша, много малко от пшеничния грис и половин пюренце ябълка с банан.Утре ще увелича гриса за сметка на овеса Hug

# 627
Месечинке,аз пробвах да замразя батат,не ми се получи,много течен стана като се размрази.За смесването на зеленчуците и аз така правя,днес менюто на бухтичка беше тиквички с царевица,картоф с морков и пуешко Laughing
Диди,страхотен пост HugЗа теб съм останала с впечатление,че си много спокойна и грижовна майка и съм сигурна,че нервните и напрегнати моменти са в пъти по-малко от щастливите мигове с децата.При нас е много по-лесно,защото Марти е голяма,обаче има огромна промяна в нея откакто се роди бебето-преди беше егоист,първо дете,първо внуче,свикнала цялото внимание да е за нея,сега стана много по-отговорна,умира за Велито,двете са влюбени една в друга,което много ме радва.
Блонди,ти си далеч от 47,тъй че имаш много време за трето.За мен 47 си е множко вече за бебе,ама който както го чувства.
Бютка,къде го видя туй хубавото време,цял ден е 8 градуса тук,излязохме за малко,намръзнахме се и се прибрахме набързо.И аз давам пшеничен грис от три дни,много е вкусен,7-те зърна за по-нататък съм ги приготвила.
За косопада-при мен спря 5 месеца след раждането,ходих на три възстановяващи процедури при фризьор и изведнъж спря,даже сега забелязвам,че косата ми расте много по-бързо.
Аз от вчера съм вкисната,разбрах,че приятелско семейство,което чакаха бебе август месец са го загубили и ми е много мъчно,от вчера само това ми е в главата,никога няма да проумея защо се случват такива неща SadВ такива моменти осъзнавам каква щастливка съм и как на моменти не оценявам това което имам и се ядосвам за дреболии-не спяла Велито,не ядяла,които са пълни глупости на фона на трагедиите,които се случват.

# 628
  • Варна
В такива моменти осъзнавам каква щастливка съм и как на моменти не оценявам това което имам и се ядосвам за дреболии-не спяла Велито,не ядяла,които са пълни глупости на фона на трагедиите,които се случват.
Абсолютно... като си помисля днес как се ядосах, че спа само 10 минути, а си бях наумила сто неща да свърша, докато спи... После цял ден си виках ква съм идиотка, още ми е тъпо, че реагирах така. Много съжалявам за близките ти, наистина е ужасно това, което им се е случило Sad

# 629
  • София
Привет от нас  Hug
И днес почти никакво време за мен  Mr. Green С двама болни е ужасно,особено ако единия е ММ  hahaha
Вал Емма откакто се разболя яде по 3-4 пъти на ден.Сега като е по-добре си яде твърдо 4 пъти.Повече не иска.Не знам дали е нормално и дали трябва да се притеснявам ама така или иначе нищо не мога да направя.
На мен ми се случва да ми викат ''лельо'' и в началото ми беше много странно,но сега не обръщам внимание,нищо че съм на 25  Whistling
Днес яде месо за първи път от не знам колко време вече насам.Хапна си все едно никога не е спирала  hahaha Явно й омръзна млякото и затова хапваше скромни количества.С пюретата проблеми нямам.Утре сме на консултация и да видим какво ще каже педи.Дано всичко си е наред с малката  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт