Домакини - първи сезон/девети епизод - пролетен :)

• 25 660
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
  • UK
Здравейте Hug
никакви ви няма днес
, аз цял ден насам-натам по задачи и ей сега си влизаме, ще правя салата зелена с домати чери, много я обичам така Mr. Green Имам да пека и едни наденички, чудя се на фурната ли или да ги метна на скарата Thinking Голяма дилема! Joy
Направих набързо и един крем мус какао с течен шоколад отдолу, познайте кой ме врънка досега да започне с вечерята ама от него Mr. Green
Мари Hug от точките и аз не разбрах, за какво иде реч Rolling Eyes Обаче се чудя друго, аз за Токуда, като частна клиника съм чувала отлични отзиви, ти сега направо ми ги направи на пух и прах Shocked Rolling Eyes
Славче Hug блазе ти, че си отслабнала, не за грипа Naughty Mr. Green
Марчето14 днес не се е вясвала, така като гледам и Луси и тя не е идвала  newsm78 Нощни радвам се, че мислиш за план Б Mr. Green
Фортуна и Лунчето отдавна не са идвали при нас Crossing Arms Ваничка и тя, къде ли е? Тите, Смърфи, Мама Коко, Куини, Ангелче, Кремито и то де е? На всички  Hug Аз отивам да мятам вечерята  chef а за мен ще си измия една голяяяяяяяяяма ябълка tooth

# 601
  • Талант на 2012,2013 г.
Мхм... отлични...зависи къде.

Смениха ги най-после. Срещу финансиране на протезите/т.е. на новите тръбички/от 134 лева. Това е. Ако искаш живот ще си плащаш.

Вече сме си в къщи, аз умирам от главоболие...

Светът ми е черен.

# 602
Марѝ, съжалявам да чуя, че ви тормозят така ...  Hug Sad Ще им се не види и частната болница!

# 603
Мари,  Hug Hug Hug
Аз минах днес през кръв и урина,всичко е наред.Ама стомахът продължава да ме боли,явно ще е така до края.Днес се разходих малко,но така се изморих,ужас.
Хубава вечер ви желая  bouquet

# 604
  • UK
Ста-ди почивай си повече  Hug Мари Hug от различни отделения са ми отзивите и наистина се учудвам за нещата Shocked как са при вас, при все, че е частна болница и си плащаш всичко ooooh! а как ли е по държавните болници Crazy не ми се мисли в такъв случай ooooh!

# 605
Да си отчета и аз : днес направих страхотна гъбена супа и кротони, пекох ребени пръстчета и зелена салата с риба тон и царевица. Нещо много ми е сдухано, изобщо не ми се става сутрин , камо ли да тренирам в 6....
Чета си за джинджифила и пише,че не е препоръчително да се дава на малки деца. А ми препоръчаха да си настържа два корена в буркан с мед и сутрин да хапваме по малко. Уж се опитвам мааалко по-здравословно да се храним с постепенни промени, но като застанах пред био щанда с дълъг списък в ръка щях да получа инфаркт...
Здравословното засега ми е : супа , салата и плодове да има всеки ден , розова хималайска сол взех и зехтин  Simple Smile
Парите за машина за хляб отидоха за лекарства миналия месец. В този ред на мисли който пече хляб с машина може ли да си каже с каква е , колко често пече и дали е доволен? Приемам и съвети за повече здравословни промени !
По темата за Токуда след ужасното ми раждане в Шейново си бях казала,че ако ще имам второ то ще е родено там, но вече много лоши отзиви чух и за там...
Мари  съжалявам,че минавате през такива трудности. За пореден път се убеждавам,че е по-добре да заминем някъде поне децата ни да имат шанс за по-добър живот! Hug  А ти слагаш ли джинджифил към храната на мъжа ти?
мама-коко  Joy Joy Joy за лошия шофьор
Нощни ти към Ла Лече Лига ли си консултант? Или аз нещо не разбрах?
Благодаря на всички за гласовете, вече съм с 125  гласа  Grinning
Който няма фейсбук блазе му...има много незагубено време  Joy

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 21:44 от Maria27

# 606
  • при късмета
Голямо затишие тази вечер,
Мари не знам какво мога да ти кажа вече, искам само да те прегърна, ама наистита  Heart Eyes
Maria27 аз за това нямам фейс. А машина за хляб имам "Мулинекс" и я ползвам всеки ден, понякога по два пъти.От всички програми само сладко още не съм правила в нея, ама това е защото има кой да ми го прави. А за здравословното хранене, не мога да помогна.
В това отношение всеки ден излиза ново двайсе, вече не знам на какво да вярвам.До сега например казваха, че червеното месо е най-добро, вчера чета имало вредно незнам къв си карнитин.
За детето много внимавах, кога му давам нещо ново и съм се съобразявала стриктно до около 3г. и половина.Предимно с алергените.Педиатърката го изхрани, само нея слушах. Направи лека алергия към шоколад от едно парченце и то беше навършил две.Не го близна 4 месеца след това и сега яде без проблем.Не знам захранването до каква степен е важно(аз мисля, че е), но детето ми на килограми върви по учебник от как се е родил до сега.И антибиотик пи за първи път, дни преди да навърши 4 години.
Много се разписах, вие сте

# 607
  • София
 wavey
Ехо, кой е тук и кой го няма...проверка ....не, няма проверка...нещо не съм в кондиция. Да пиша или да не пиша  newsm78, а има за какво да пиша.  Друг път.
Чао!

# 608
Аз съм тук  Simple Smile Цяла вечер не съм влизала и си мислех че сте изписали 100 страници, а то - затишие.
Мама-коко, и за мен е много важно захранването - как, кога и с какво. Внимавам доста какво давам на малкия, въпреки че имам някои прегрешения. За разлика от вашата педиатърка обаче, нашата изобщо я няма по тази част, и аз захранвах по схеми от форума   Rolling Eyes

# 609
  • при късмета
Аз много я питах за храненето на консултации.Единственото правило което спазвах, беше, че давам на детето нещо ново, когато организма му, е на възраст да се справи с усвояването му.
Най-сгрешеното в нашето отглеждане(когато ние сме били бебета) според мен е, че всичко е давано рано. Аз например съм яла попара на 3 месеца. Когато тъпчеш един организъм с нещо, което той не може да усвои правилно, той започва да работи неправилно изоснови.
Иначе и на двумесечно бебе да му дадеш каквото и да е то ще го изяде.Най-се ядосвам някоя баба като каже "ама защо не му даваш, нищо няма да му стане" или "ние така сме ви отгледали, пък нищо ви няма"

# 610
Здрасти и от нас! Ей сега се надигам.Като съм отнесла от 1 до 3.Добре,че детето е гледало детски на компютъра.Не ми се е случвало.Оказа се ,че кръвното ми е ниско,
Ангелче щом е на кърма не я тъпчи с излишни неща.Както са ти писали тя си има антитела и я предпазват от болести.Може да я имаш впредвид коластрата занапред като вече я захраниш.
Тати дойде и поста ми остана недописан.Ходихме да хапнем навън,че нещо не ми беше ок днес.
Баща ми имаше рд на този ден може би и за това ми е  кофти.
Нощни браво Simple Smile понякога е хубаво като се усмихваме  на нещо малко дори.
ЗА здравословно хранене не мога да кажа,че не обичам нещица дето не са никак полезни.Но хапваме риба един път седмично и готвя с зехтин от скоро.
Лека лягам си с малкия ! Hug на Всички!
Болните да оздравяват!!!

# 611
  • София
Добро утро, момичета!

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 07:47 от luss

# 612
Добро утро, мили дами!   bouquet
Как сте днес?
Славче радвам се да те видя! Хайде оздравявайте, че много се измъчихте вече... По въпроса какво ме е ядосало... Излизам с количката от супермаркета. До мен спряла една  censored и запушила входа (паркирала беше на забраненото). Оставила и много малко място между колите ни. Аз се мъча с бременния си корем някак си да мина, да си отворя вратата на колата и да си сваля покупките. Като си отворих вратата, я опрях лекичко на колата и, но наистина едва-едва. Нито съм я одраскала, нито следи от боя съм и оставила. Не съм малоумна, мога да преценя! Тя идва, бута ми вратата, започва да си гледа колата и ми вика "Я внимавай, че..." Аз ей така  #Crazy Хора, НИЩО и нямаше на колата и. Влезе си тя в нейната, запали и ще тръгва  Shocked А аз заклещена между количката и мойта врата  Shocked Щеше да ме събори! И ми отваря прозореца и крещи: "Я се махай, не виждаш ли че искам да изляза?!" Мале като ми кипна и като се развиках и аз "Бременна съм по дяволите, не мога да мръдна, не виждаш ли! Имам само 2 торби още, изчакай малко!" а тя "Че мен какво ме интересува че си бременна! И аз съм бременна, мамка му! Махай се да изляза!" Затвори си прозореца, настъпа газта, аз в последния момент се заврях в колата и си казах последната молитва. Замина тая  Rage а аз ревнах. Много ми стана гадно. Чак до вечерта ме държаха нервите. Абе хора, не съм идиот, никога не бих одраскала умишлено нечия кола, плюс това много внимавах и нищо не беше станало, ама... Както и да е.
мама-коко аз бих заложила на това, което и ти, плюс разделно хранене.
Maria27 гледам разни вкусотийки си наготвила... Мммм   chef Моята хлебопекарна е "Финлукс". Имам я от година и половина, често я ползвам и не съм имала проблеми.
Sta_di не се преуморявай така... При мен положението е същото... Като повървя малко повече после три дни не мога да се съвзема  Sick И ме е яд, че ми е зле  Crossing Arms
Марѝ  Hug Тъпо е, когато хем си плащаш всичко като поп, хем те разиграват  #2gunfire Жалката действителност е такава  #Cussing out Но ти си борбена, аз вярвам в теб! Знам, че ще преодолеете всичко това с мъжа ти!  hug
Опа, докато си допиша поста luss ме изпреварила  Embarassed Добро утро, мила! Радвам се, че си в настроение  Hug Благодаря за закуската и кафенцето!   bouquet

# 613
  • в сърцата на децата <3
Добро утрооооо  Hug
Ей ме на и мене - вчера, въпреки лошото време, бяхме цял ден на разходка. Лошо, лошо - колко да е лошо? Зимата на 5 градуса я изкарвах, сега на 10 се ослушвам. Беше ни първата разходка с количка. Едно мога да кажа - УЖАС! Тоя град не е за хора с колички, особено ако трябва да свършиш нещо. От центъра до Билата на гарата (пловдивчанки знаят къде е) няма как да минеш с количка удобно! На подлеза на гарата има релси, но са твърде тесни за нашите двойни гуми  Crazy След опита ми с всякаква бебепревозваща и бебеносеща техника мога да кажа с чисто сърце - слинга е най-удобен! При мен проблема е, че още ми е дебела трътката и като прибавим и бебето и 5-6 кила допълнителни работи за нея дето мъкна (памперси, кърпички - мокри и сухи, чай против колики - за всеки случай, портфейл, телефони, фотоапарат, резервни дрехи - боди, ританки и блузка) и.... вземѝ тия копитца после  hahaha Клетите ми те не издържат повече от 2-3 часа на това натоварване. А вчера с количката (единствен плюс!) излязохме към 12 и се прибрахме в 7. Днес като гледам времето ще е още по-хубаво и може би ще отидем до гребната пеша и ще се разхождаме там цял ден. Пловдивчанки, някой да иска да се разхожда с нас?

Тъй. Иначе трябва да ида на лекар, така и не отидох на безплатния след раждането, пропуснах срока, че имах други неща за вършене. И... трябва да ида. Мисля за утре да си запиша час. Ей, много не обичам да ходя по доктори значи... Въпреки, че Петрова толкова много я уважавам, пак не ми се ходи!
Педиатър търся, защото имам малко по-специфични изисквания - да не изписва АБ за всичко, да предпочита традиционната медицина и хомеопатията, да е против ваксините... Особено последното, защото с първите две и сама мога да се справя до някъде - вече имам опит с двама души лекувани по мое усмотрение и резултата винаги е ок - аз и ММ. Факт. Е, за малката няма да съм толкоз курназ, ама все пак  Mr. Green
Мария 27, от сега ти казвам, че здравословното хранене излиза мноооого солено понякога! Хималайска сол има много фалшива, внимавай от къде купуваш, че аз последния път купих една, която беше обикновена бяла, боядисана. Познава се (поне аз само така мога да я различа) по вкуса - с хималайската слагаш изключително малко и вече е солено, докато фалшивата е като другата - слагаш с голямата лъжица. Аз с едно пакетче от 500 гр. хималайска карам по около 6 месеца (ако не се хвана да правя туршия както есента). За сравнение - 1 кг бяла сол ми стига за не повече от 4 месеца, а от нея не ям по-солено  Peace Идеи за здравословно хранене мога да ти дам, но най-добре ще се чувстваш, ако слушаш вътрешния си глас. Аз, например, риба почти не ям. Много рядко хапвам по 1-2 хапки риба тон, просто не обичам рибената миризма. Но виж на салати мога да откарам с месеци - само да има сиренце и кисело мляко към тях. И от време на време - яйца. Месото е вредно по много причини - едно, че купешкото е пълно с химия, второ, че дори домашно отгледаното е вредно само по себе си. Но аз съм си застъпничка на вегетарианското (не веганското) хранене, така че за мен е така. Никого не карам да не яде месо! За зехтина - ако си се набутала да си купиш екстра върджин, за бога, НЕ готви с него! Силата му е в това, че не е минал термична обработка, като го сготвиш всичко хубаво в него отива по дяволите. По-добре готви с краве масло (вече по магазините има много хубаво българско - изобщо не е така скъпо като немското и аз го ползвам от почти година - около 10 лева е килограма, препоръчвам на Леново маслото). Маслото също не бива да се прегрява, защото прегаря много бързо, т.е. трябва бързо да добавяш каквото ще готвиш, а не да го оставиш в тигана на котлона и да правиш нещо друго. За машина за хляб не мога да помогна, аз меся на ръка, по-лесно и удобно ми е. Тия машини си ги недолюбвам от време оно.

Нощни, рядко пия сокчета  Mr. Green И аз си та убичам  Heart Eyes Знам за новите тенденции за захранване със зеленчуково пюре, вероятно така ще правим. Нищо, че майка ми ме убеждава да "пробвам" дали все пак няма да пие сокче от морков и ябълка. Смятам да пропусна. А самите плодове не се ли дават доста по-късно? Нали има опасност да отхапе парченце и да се задави  newsm78 Такива разни бях чела тука из темите на захранващите мами...
Хайде, прекрасни мои, мятам ви по едно кафенце и отивам да си сменям гащите на бубка, че мята ръчички  и ми се хили  Heart Eyes Офертата за разходка на гребната остава в сила  Hug

И една мъдра мисъл за днес -

# 614
Коконче този мус с шоколад... Как звучи само... Мням-мням...
За тези които съм пропуснала - простете! Хубав ден!  Hug hug

Общи условия

Активация на акаунт