Фотография за начинаещи - 6

• 28 320
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Юпиии, имам ново фото и нов обектив.  newsm18 newsm18 newsm18 Първа снимка!
Този път направих фотокаско.  Heart Eyes Дано никога не ми се наложи да го ползвам.

Я. by ♣ Диването, on Flickr

# 166
  • София
Честито! Страхотни снимки прави  Wink
Много дълго да си се гледате с новия Hug

# 167
  • Пловдив
Диваненце, честито!
Със здраве и безаварийно да си го ползваш!

# 168
Pipiya, честит рожденик! Да ти е жив и здрав.

Mira70, стискам палци да не е нещо сериозно с апарата. На баща ми изгоря Канона онзи ден - тогава разбрах, че всъщност фотоапаратите могат да правят това  Cry Дано не е такъв случая при теб Praynig

Диване, честит обектив!

Момичета имам запитване относно меренето. Вие как преценяте дали е добра светлината? От това което чета има няколко начина, сред които бял лист, длан, лице и тн. но и за тях трябва добра светлина. Или?.. Имате ли "сива карта"? Изобщо, от опит, какво бихте препоръчали като мерене?

# 169
Нещо от вчера.

what just happened? by Solley Eaton, on Flickr

Диване, честито и тук! Hug Много хубави моменти да уловиш с него. Хубава машинка е новият ти.  Peace Какъв обектив взе?

Pipiya, да е здрав и все така усмихнат рожденика ти!  Hug

Солей днес няма да пиша нищо...изказала си мислите ми Mr. Green и което е още по-отлично....получила си отговори...съответно и аз Mr. Green

Честно, Хера, аз основния отговор не го получих, но си направих изводи.  Hug

zai4e, на око я преценявам светлината.  Crazy Гледам скалата и толкоз. За вътрешни снимки въобще не се моря, само сменям настройката за белия баланс когато снимам децата в къщи. Имам сива карта (от има-няма 5 години), но не съм я ползвала нито веднъж, не е разпечатана дори.
На мен лично ми е излишен напън, нито имам подходяща светлина за в къщи, нито имам желание да правя такива снимки (за момента поне). Но ще ми е интересно да прочета мнения и съвети.

Имам питане за фликр. Някоя от вас светната ли е в коя часова зона им е часовника и как мерят 24часовия период? Не намерих опция за промяна или дори да е написано. Благодаря!

# 170
Благодаря, SolleyHug Отговорът ти ме изпълва с надежда, малко се бях стреснала от това мерене... И аз така процедирам - гледам скалата, насосвам. Не съм още много наясно с белия баланс, но чета и опитвам. Ще питам пак Simple Smile

За фликър намерих следното инфо: по дефолт е на Пасифик тайм, но можеш да го промениш по следния начин:

Go to Profile > Edit your profile information

You will see a drop-down menu that allows you to specify your time zone. Make the change and then hit "Save It" at the bottom of the page.

# 171
Здравейте, момичета! Включвам се с моята "компактка"  Wink

По темата (стари снимки, може ли?) Ще опитам да се реванширам с нови.

Our hands by Mornin' after dark, on Flickr

Извън темата едно цвете

Пролет by Mornin' after dark, on Flickr

Качила съм и 4 панинг опита, това е една снимка от първите ми опити, дано получа полезни съвети.

Опит 2 by Mornin' after dark, on Flickr

# 172
За фликър намерих следното инфо:

Мерси!  Hug Настроено ми е на моята часова зона, но не отчита коректно.  Thinking Минаха повече от 24 часа откакто сложих снимка в група с ограничение 1 снимка на ден и въпреки това не ми дава да добавя сега друга.  newsm78

# 173
Диване, честито и тук! Hug Много хубави моменти да уловиш с него. Хубава машинка е новият ти.  Peace Какъв обектив взе?

Ох, много се чудих за стъклото, накрая реших да взема 85. Чудих се между нея и 50. Ама парички йок за двете. Просто голям разход е.
Старата ми 50тка е цяла, нищо че се разпадна в ръцете ми. Ще пратя мъжа ми да я занесе в Профайлд да видят дали могат да я спасят или е за боклука. Ако не става, догодина ще му мисля. До края на годината ми е забранено да искам каквото и да е.  Crazy

# 174
Диването, чудесен избор е 85-та, малко ми идва дългичка у нас, но туй да и е кусура:) А какъв процент от стойността на камерата е фотокаското и покрива ли кражба?
От мен малко стрийт, който свързах със седмичната тема

ръце by di4kadi4kova, on Flickr
и един пловдивски шемет

94/365 by di4kadi4kova, on Flickr

# 175
Диването, чудесен избор е 85-та, малко ми идва дългичка у нас, но туй да и е кусура:) А какъв процент от стойността на камерата е фотокаското и покрива ли кражба?

Ами за малко по-малко от 150лв застраховах тялото и обектива. При всички случаи при повреда ще има и самоучастие, но застраховката, мисля, че покрива около 85% от стойността.

Цитат
Фотокаското е една добра инвестиция, за всеки, който иска да защити своята техника от най-често разпространените опасности: грабеж и кражба с взлом или от превозно средство; удар и изпускане; вода или влага от всякакъв вид; природни бедствия и пожар; несръчност, небрежност, злоумишлени действия от трети лица и др.

http://magazin.photosynthesis.bg/files/OU-Insurance_30_05_12.pdf

Обективът и на мен ми идва дългичък вкъщи, но това е положението засега. По-натам ще му мисля. Но пък в крайна сметка 85 на фул фрейм е като 50 на кропка, така че...  Laughing

# 176
Диване, честита ти 85ца. И аз имам и ми е най-любимият обектив в колекцията. За в къщи е дълъг, да, но си набавих и една 50ка (макар и да имам една мануален фокус) и проблемът с шавливите деца е решен. Simple Smile Но ако трябваше да избирам 50 или 85, без колебание щях да избера 85 - не знам, но моята е направо крийм машин на бленда 1.4. Simple Smile
Хайде пожелавам ти скоро и 50ка. Simple Smile

Моля за мнение - цветно или чб!

that's me on the glasses (color) by Solley Eaton, on Flickr

Мъжът ми ме изненада с хубав монитор за рд днес и като го включих и си погледнах черно-белите снимки ми стана лошо - всичко ми жълтее.  ooooh! Дори и тази горната, но съм прекалено изморена сега да я оправям на ново.

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 07:56 от Solley.

# 177
Сетих се!
Нова тема: Част от тяло / Body parts

Какво си се сетила?? Вили, те сланина искаха момичетата да снимат, само чакаха ти сега с част от тяло.  Joy Joy Joy

Аааа, аз това мога да го направя 2в1! Joy Joy Ама не знам кой ще иска да го гледа. Crazy

И аз имам идея, но не знам дали ще ми стигнат възможностите.

Само хубави неща мога да кажа за 85-цата до момента. Поздравления.

# 178
не знам, но моята е направо крийм машин на бленда 1.4. Simple Smile

85 взех, но на 1.8. Някой ден може и на 1.4. Въпреки, че мечтая Никон да изкарат нов 135мм на ф.2. Simple Smile

# 179
  • Стара Загора
не знам, но моята е направо крийм машин на бленда 1.4. Simple Smile

85 взех, но на 1.8. Някой ден може и на 1.4. Въпреки, че мечтая Никон да изкарат нов 135мм на ф.2. Simple Smile
И аз съм с 1,8...бива я...като за тези пари Hug но ти и най-смотания обектив да имаш...пак правиш страхотни снимки  Heart Eyes

Ден 97 by anton.slavi -hera, on Flickr

Солей честито ти проглеждане Hug Аз съм на лаптоп и карам на ляво и на дясно...все едно съм със затворени очи Tired но на вилата е така
И понеже ми се очертава доста пребиваване на вилата...спретнахме забавление на диваците ми

Ден 96 - снимката не е нищо особено дори и малко изрязано....но  … производство:)))) by anton.slavi -hera, on Flickr

My boy.... by anton.slavi -hera, on Flickr
И още една...но с очилата а той не искам много снимки с тях та..но пък ми хареса

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 12:47 от Хера

Общи условия

Активация на акаунт