Фотография за начинаещи - 6

• 28 300
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
Nellinda,благодаря ти,че си се включила във фликър,за мен чуждия поглед върху нещата е много важен а критиките градивни! Жената от снимките съм аз, двете снимки от серията са проба за селфове....и да,наистина съм изтървала обработката(повече при едната).Още веднъж ти благодаря,че се включи и ме отрази!  bouquet

# 211
Едно днешно Яне.

Я. by ♣ Диването, on Flickr

# 212
Втори опит по темата от мен

DSC_06491 by klepsiela, on Flickr

DSC_0702 by klepsiela, on Flickr

# 213
  • София
Изобщо не е по темата, но най-после успях да докарам визията, която исках - като картина от старите майстори.  На крушите много им отива  Mr. Green
Изобщо не съм сигурна, че мога да повторя същата последователност от екшъни обаче.

Still-life with pears by rumburak, on Flickr

# 214
RумиK, хубава е. Би ли споделила повече за екшъните?  Wink

# 215
Solley, честит РД и от мен! Много прекрасни моменти ти желая! И да ги запечаташ на кадри Simple Smile   bouquet

Мира70, благодаря  Hug Баланса на бялото още го разучавам. Това което се получава при мен е от всичко по малко и най накрая нищо - когато снимам, докато мина през настройките(тези които съм разучила уж), и докато ги докарам, минават по 5 минути за всяка снимка  Laughing

И мен ме интересува темата с центирането, или по-скоро с композицията. Поразрових се из няколко книги в амазон, сигурно ще прегледам тази на Michael Freeman (THe Photographer's Eye - Composition), не знам дали ви е попадала, но човекът дава много примери - изглежда интересна. Ще докладвам. За мен композицията е една от най-трудните теми, наистина с практика май се постига, и усет оттам...

Много хубави и идейни снимки по седмичната тема!

# 216
  • Варна

Снимката с пеперудата е всичко, но не и центрирана. Кадрирана е според златното сечение, като основният елемент е главата ѝ.

Точно.

На мен съвсем центрирана ми изглежда, вярно, главата й се пада някъде в златното сечение, но няма кой знае какъв детайл по нея, за да привлича погледа. Rolling Eyes

Не знам за снимката с пеперудата, но стрийма, който си пуснала, Диваненце, е невероятен, такива портрети видях, че ми спря дъха! Party Благодаря ти за което!

Blue Spring by chockolina, on Flickr

# 217
Две снимки от мен по седмичната тема:

очи by yagodka Simple Smile, on Flickr

ръце by yagodka Simple Smile, on Flickr

# 218
Здравейте всички,
Ето къде сте се скрили и напълнили темата с прекрасни снимки. Гледам ли, гледам във фотографската и ми се губят доста хора и нали не съм от най-редовните посетители едва сега открих новата тема, нали и аз съм си за тука Simple Smile

за да не е само празен пост, една снимки от Куба.

# 219
  • Стара Загора
Красиии искам и аз с теб Mr. Green да попътувам Hug

Ден 99 - my new love by anton.slavi -hera, on Flickr
Аз съм с поредната си лИбоФ Joy много съм влюбчива и това е...слаби ангели имам
Текстурата е на Вейда Heart Eyes благодаря
За центрирането - обичам центъра аз....наклона  също....

# 220
Днес ми попадна тази статия из Фейсбука http://inews.bg/%D0%A2%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3 … 389_i.277253.html
интересно ми стана и сигурно ще го пробвам някои ден, най-вероятно ще се получат интересни отблясъци

А за центрирането аз много често го харесвам и имам няколко любими фотографки, които доста центрират, може би лицето е на горното сечение, но не е в точките, но въпреки това снимката въздейства. Всичко е до усещане, до излъчване. Затова фотографията е изкуство иначе всеки ще снима в златните точки и ще твори шедьоври

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 09:48 от Евелина Едрева

# 221
  • Deutschland
И аз да се престраша да се включа в седмичното предизвикателство с една снимка

Бебешки крачета by katetomarinova, on Flickr

# 222
  • София
Вчера забравих да честитя новата камера на Диването   bouquet Все такива красиви снимки да ни показваш с нея  Hug
Една калинка с цветенца от онзи ден да ви покажа

DSC_6329 by .:nellyli:., on Flickr

# 223
  • София
Ryans'Mom, нарочно ли си скрила екзифа?

⅞ ...and Happily Ever After, другия път ще запиша подробно какво правя, за да не забравя и аз.
Ползвах плъг-ин (Alien Skin) и текстура за да предаде стар вид цялостно, само по цветята изтрих, защото стоеше като напръскани черни точки.

# 224
Момичета, благодаря ви за поздравите и честитките за моето момче тук и във фликър, стоплихте майчиното ми сърце  Hug. Солей, честит РД и на теб на патерици, много цвят даваш ти на темата, бъди здрава! По седмичното предизвикателство имам идеи някакви, които лееекичко ме примързява още да реализирам, а и толкова стари кадри чакат обработка, дано се стегна и организирам някак. Пролетната ваканция на учениците ми предостави три деца и една тийнейджърка на разположение за фотографиране, ще подосаждам малко с тях и нацъфтели трънки.

Springtime by Pipiya1, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт