Фотография за начинаещи - 6

• 28 296
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
  • в Tara
честит рожден ден Solley    bouquet дано не съм изпуснала деня Blush Blush

сутринта се врътках пред обектива по нощница.

въобще обаче не съм сигурна нито за композиция, нито за идея и изпълнение
нещо не одобрявам, вижте ако искате и критикувайте:

Week challenge- Body parts por Radostina Dicheva, en Flickr

Sin título por Radostina Dicheva, en Flickr

# 226
  • софия
Само това успях да измисля  Tired

Week challenge-body parts by Svetoslava!, on Flickr
 Честит рожден ден на Солей, извинявам се за закъснението!  bouquet
 Дивчо, честито ти придобивка, нека фокусът и музата бъдат с теб!
 Добре дошли на новите попълнения!

# 227
Не знам вече коя част да си снимам, че да стане прилична снимка  Tired
Това, ако минава по темата:

IMG_5917A by stefinka21, on Flickr
Ако не - още ще се мъча  Mr. Green

# 228
момичета, аз минах в отбора на д7000. като ми казаха цената за ремонта на д5000, реших, че икономически е по-изгодно да си купя нов. още го разучавам, но първи опити по темата с него Simple Smile

Week Challenge Body Parts by mira-70, on Flickr

Week Challenge Body Parts by mira-70, on Flickr

# 229
Много се колебах дали да публикувам тази снимка, имам голям проблем с голи деца, особено моите, ако са бебета го приемам напълно, дори като вида облечено бебче ми е странно, но вече с малко по-порасналите деца ми става едно ......, може би си е само в моята глава, незнам. Моля кажете как ви се струва и като идея и като обработка и въобще как я приемате

ангел/Body parts by evelinaedreva, on Flickr
На първата махнах лицето за да се приближава до седмичната тема, но пък е кофти от към кадриране, затова пускам и оригинала, без кроп и сепия

без обработката и кропа by evelinaedreva, on Flickr

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 20:45 от Евелина Едрева

# 230
Mira70, честита да ти е новата камерка! Бързо да свикнеш с нея, светлина и много добър фокус ти желая!    Simple Smile

Момичета, много хубави снимки видях по предизвикателството, браво на вас!  Simple Smile
Аз днес се мъчих по седмичната тема, вкъщи нямам достатъчно големи прозорци, светлината не ми достига, кадърът става шумен, снимах с отложен старт (опити за селфче), мъча се с един мини статив, изморително беше и накрая: нямам нито един читав кадър.  #Cussing out Ще видим дали ще се справя или ще пропусна.  Mr. Green Може и навън да снимам,  но нямам модел под ръка.  Tired

Малко свежест в тези дъждовни, ветровити и студени дни:

Freshness by Colorful Place, on Flickr

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 21:59 от Isabell

# 231
Nellinda,благодаря ти,че си се включила във фликър,за мен чуждия поглед върху нещата е много важен а критиките градивни! Жената от снимките съм аз, двете снимки от серията са проба за селфове....и да,наистина съм изтървала обработката(повече при едната).Още веднъж ти благодаря,че се включи и ме отрази!  bouquet

О, ами трябваше да напишеш че е селф, още по-добре си се справила тогава! Не е лесна работа  Laughing Красавица си и си на прав път със снимането, надявам се да видим още селфове от теб.

# 232
  • Варна
Честити нови камери на Диването и на Мира! Да няма никакви аварии и да си ги ползвате докогато решите!  Grinning

Не знам дали ще успея да снимам за седмичното предизвикателство, много ми се насъбра пътуване тия дни, но ще видя утре дали ще мога да хвана малко слънчице следобед и да направя нещо. Главата нали също минава за част от тяло  Mr. Green:

Serious S. by chockolina, on Flickr

И едно тъжно, безпролетно дърво:

Untouched By the Spring by chockolina, on Flickr

# 233
вместо част от тяло - част от бира:)

97/365 by di4kadi4kova, on Flickr

# 234
Записвам се с кадърче
Евелина Едрева, тъкмо качих и аз голичка снимка на моето дете, но понеже не намерих как да я направя видима само за контактите си, я изтрих. Притесняват ме голите снимки в публични албуми, иначе са си сладки хлапенцата голи.
Имам една молба. Преди време някой, може би Херка, ако не се лъжа, беше качила един хубав сет екшъни. Ако някой го има под ръка дали би го качил, че не ми отваря архива.  Praynig
Седмичното предизвикателство ме мъчи нещо, трябва да е селф поради липса на модели, но нещо не ми се получават.

# 235
Един такъв въпрос ми се върти в главата - колко живее една SD карта? Ще даде ли някакви признаци за край на живот, или просто един ден няма да мога да сваля снимките, които съм направила?

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 01:28 от Вейда

# 236
Един такъв въпрос ми се върти в главата - колко живее една SD карта? Ще даде ли някакви признаци за край на живот, или просто един ден няма да мога да сваля снимките които съм направила?

Интересен въпрос. Знам само, че е хубаво често да се форматира, за да се изчистват bad секторите и. Но не винаги устройствата, в които са поставени форматират добре (в случая фотоапарата) и има отеделна програмка за форматиране. Съжалявам, ако не откривам топлата вода, но предполагам това форматиране е свързано с живота и.

Допълвам:
Разрових се в нета, че и на мен ми стана интересно, пускам цитат:

Цитат>>>>Как стои въпроса с дълготрайността на такива карти при такава интензивна употреба от OS.<<<<
Много зле. Флаш паметта се износва доста бързо и много често дава проблеми и развива Bad "сектори".

Обикновено дават до около 1 милион цикъла на клетка ... ама май това производителите са си го изсмучили от пръстите.

Престави си някой сектор дето стои постоянно под 'FAT'(или inode, journal...) - таблицата. Понеже ОС-а непрекъснато пише там този сектор може да навърти 1 милион цикъла доста бързо.

Проблема е и че флаш паметите са организирани на банки - 128кб , 256 кб.. и т.н. И ако трябва да запишеш например само едни бит се търка целият блок. Т.е. заради един бит се износват едновреммено 256 Kbyte-а.

Заради тези проблеми всички флаш устройства изполват алгоритми за разпледеляне на изосването. http://en.wikipedia.org/wiki/Wear_leveling

# 237
Форматирам я на всяко слагане в камерата (или почти на всяко). И все пак се чудя, кога ли ще ми изневери... Веднъж вече затри около 30-тина кадъра от едно пътуване, за щастие, успях да възстановя една част от тях с една програма.

# 238
Благодаря за закъснелите поздрави!  Hug Много ми харесва да получавам такива, защото ми удължават празника.  Flutter

Ето от мен малко черно-бяло и цветно спокойствие Wink (и  отивам да ви гледам във фликр).

soul's resting place by Solley Eaton, on Flickr

seashells by Solley Eaton, on Flickr

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 07:22 от Solley.

# 239
Мира, честита камера, дълго и със здраве да си я ползваш Simple Smile
Флашката - мъжът ми се занимава с тази работа и не знам колко често се формтира, но съм научена (от него) - веднага щом приключа със снимките и се прибера да свалям всичко на компютъра и след това да трия..Т.е. ако се случи нещо - загубите са минимални. Ако пък се загуби нещо (изтрито по невнимание например) - трябва да не се снима нищо отгоре, а да се използват някакви програми за възстановяване...На 2-3 пъти ми се е случвало и всички изтрити кадри отново са били на лице.
Голи снимки и аз не качвам, но щом родителите са ок, не виждам нищо лошо. Сега качих една с пъпчето, но то на нея нищо конкретно не се вижда. Освен това и снимки на детето във Фликр още не съм качила, не мога да се престраша и това е... Пък ми е една красавица малката моделкааааа  Sunglasses
Та, тя не показа никакво желание за съдействие имах идея да нарисувам очички на коремчето, пъпчето да е носле, а отдолу уста...Да, ама не - тя не беше много съгласна, започна да търка, маже и трие, после взе маркера и се донарисува - себе си и стените Crazy Успях да щракна един-единствен кадър и него ви показвам като втори опит по седмичното предизвикателство.

Belly, belly by SheHadz, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт