Фотография за начинаещи - 6

• 28 260
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
  • Mostly in my mind
момичета, как винетирате с фотошоп?

С готов екшън. (Правила съм го само за тест.) С един клик става. Просто, като за мен.  Joy
да, и аз тъй. даже на някои снимки изобщо не пипам кървъс и левелс, всичко екшънчетата си правят  Blush

# 346
хелоу Simple Smile
молба: кажете къде съхранявате снимките си? на дискове е ужасно трудно и многобройно, щоъо вече много мг е само една снимка... флашки ли купувате? Crazy

# 347
хелоу Simple Smile
молба: кажете къде съхранявате снимките си? на дискове е ужасно трудно и многобройно, щоъо вече много мг е само една снимка... флашки ли купувате? Crazy

външен хард

# 348
# 349
Пак ли аз от първите  Embarassed

Нещо много тривиално:

Untitled by Фреш, on Flickr

Нещо кадрирането ме мъчи, как ли не въртях.

# 350
....
момичета, как винетирате с фотошоп?

Ctrl+J за дублиране на кадъра
Filter->Lens Correction->Custom
Vignette-> плъзгача Amount, наляво затъмнява, надясно изсветлява краищата на снимката.
Плъзгача Midpoint надясно издърпва винета в краищата, а наляво го приближава към центъра.

Ако вината ми е твърде силен, намалям опаситито на слоя, заради което задължително го правя в нов слой.

# 351
Хера, вивецата я качих в докса, но другите две са големи за там. давам линк към замунда, откъдето съм ги сваляла.

http://dox.bg/files/dw?a=478d104230
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=349229&hit=1
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=317740&hit=1

Докато сме на темата, някой може ли да прати линк към читава версия на ФШ 6, за 32 бита? Че всичко, което намирам, е за 64. Може и на лични.

# 352
  • Варна
Тузлата, Тюленово и Камен бряг ме вълнуват днес. Обувки не знам кога ще ме вдъхновят.

Уловена пролет by Mim'sMadMoments, on Flickr

Untitled by Mim'sMadMoments, on Flickr

Untitled by Mim'sMadMoments, on Flickr

# 353
И аз като Мимис още не съм на тема обувки, но тези дни ще мисля нещо  newsm78
Няколко снимки от разходката днес

балони by evelinaedreva, on Flickr

# 354
хелоу Simple Smile

външен хард
+1

Хм, новата седмична тема ме изкушава да се пробвам да снимам любимите сандали...
Аз определно ще снимам любимите сандали, но още не съм решила в какъв контекст...  Thinking

# 355
  • София
Ох сега издирвам Ник Софтуера защото не мога да го открия в нета....моля някоя добра душа... Praynig

Имам :
Nik Software Color Efex Pro 4.001
Nik Software Dfine 2.107
Nik Software HDR Efex Pro 1.202
Nik Software Sharpener Pro 3.005
Nik Software Silver Efex Pro 2.003
Nik Software Viveza 2.006

Whistling Казах ти че имам 57 GB  фото неща ( книги , софтуер, екшъни, текстури и какво ли още не )   Simple Smile Казвай какво ти трябва още.

Edira много полезно за винтирането, благодаря   bouquet
Аз го правех по друг начин, но твоя е по-лесен и ми харесва

Снимките ги съхранявам на лаптопа и един външен хард, но започва да не ми достига мястото  и ще трябва да измисля още нещо  Thinking

По седмичното предизвикателство ще снимам детски обувки най-вероятно, че моите лопати няма да са толкова фотогенични  Mr. Green

Последна редакция: нд, 14 апр 2013, 07:27 от nellyli

# 356
Нямам търпение да ви се похваря - най-накрая и аз си имам апарат като нормалните хора, а не полу-   ura Вчера се прибирам от курса и ММ ми вика айде да ходим да ти взимаме апарат.Аз даже незнаех какво да му пробвам в магазина, защото не съм работила никога с такива хаха  Laughing Но е страхотен, вкъщи го поразгадах,и много го обичам вече  Heart Eyes а забравих да кажа, че е Nikon D5100 с китовия обектив засега ,докато се науча да го ползвам  Grinning

# 357
WhiteDove, честита камера! Да я ползваш с удоволствие и умение Simple Smile

Да ви покажа част от улова тази седмца.

IMG_8686 by Jill on the go, on Flickr

# 358
  • софия
Nik Software е адски лесен, удобен и като за мен. Демек за тотални лаици.  Mr. Green
Само дет съм толкова кадърна, че нямам идея как да ви го метна, ако някой ми даде наставления, като за олигофрен, ще се пробвам.
 WhiteDove, честита ти камера, нека светлината и фокусът бъдат с теб!
По седмичната тема имам хиляда идеи, а имам ли толкова нищо не става, та ще видим. Laughing
 Благодаря на Еди за разясненията около винетирането   bouquet
 Отивам да гледам снимки. Whistling
 Мда и щот бликам от мозъчни клетки, забравих да си метна и снимката ooooh!

Cat by Svetoslava!, on Flickr

Последна редакция: нд, 14 апр 2013, 10:22 от СлаБе

# 359
Ох сега издирвам Ник Софтуера защото не мога да го открия в нета....моля някоя добра душа... Praynig

Имам :
Nik Software Color Efex Pro 4.001
Nik Software Dfine 2.107
Nik Software HDR Efex Pro 1.202
Nik Software Sharpener Pro 3.005
Nik Software Silver Efex Pro 2.003
Nik Software Viveza 2.006

Whistling Казах ти че имам 57 GB  фото неща ( книги , софтуер, екшъни, текстури и какво ли още не )   Simple Smile Казвай какво ти трябва още.

И аз искам, имам Color Efex Pro, от останалите кой ще ми е полезен при портрети?
Еди, благодаря ти и аз, този начин на винетиране не го знаех.
WhiteDove, честита придобивка, много красоти да сътвориш с нея.

От мен едни магнетични очи с пожелание за прекрасна неделя!

Oh, Those Eyes by Pipiya1, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт