Фотография за начинаещи - 6

• 28 200
  • 746
  •   1
Отговори
# 525

Снимки на деца и въобще портрети рядко коментирам, защото не са ми страст и не се интересувам от портретна фотография. Чета коментарите към тях, за да понауча туй-онуй, но като цяло, на този етап не се задълбочавам.

Това, кога започват темите не е причина за броя снимки - ако нямаш идея и в сряда да е началото - все тая Wink Важното е, че накрая в темата има доста кадри и то добри  Hug
Аз тази седмица още се лутам в идеите си...

# 526
оле, колко сте изписали Simple Smile
за седмичната тема, предполагам, никой от нас няма нещо, без което чак да не може да живее, но има неща, без които животът ни би бил по-труден или поне не толкова щастлив. Simple Smile в тоя ред на мисли пак опрях до чашата с кафето и любимите книги, извинявам се Simple Smile
пак за седмичната тема: за мен не е проблем, ако има повече от един кадър с еднаква идея. всеки от нас снима по различен начин, пресъздава идеята по свой собствен начин. поне за мен е неразбираемо това "вече ми снимаха идеята, дано никой не ми снима идеята".
и за коментарите ще си кажа Simple Smile страхувам се да коментирам техническата част на кадъра, защото не мисля, че съм дорасла за това. за мен е най-важно кадърът да разказва история и това се опитвам да постигна сега, не че ми се отдава често. старая се да намирам време и да не подминавам кадрите с разказ, не че и това ми се отдава винаги. когато започна да разбирам и техническата страна, ще коментирам и нея Simple Smile

Week Challenge  Something I can't live without by mira-70, on Flickr

# 527
  • в Tara
nellyli, не се сърди  Peace
аз също качвам кадри, които за хората биха били безинтересни, но за мен по някакъв начин означават нещо,  не очаквам на всяка цена коментари, просто си съхранявам кадрите И на още едно място. някои са ми скрити, други се виждат..това, че никой не ги коментира не би трябвало да те притеснява. едно от малкото неща, които научих на курса бе,че по-важното е  ти самата да си харесваш нещата.
аз също липсвам събота и неделя, затова не съм наминавала, след малко ще  погледна да те покритикувам Laughing

по ? за тазседмичната тема.. аз  явно съм материалистка Blush Blushбезь толкова много неща не мога, че темата ще трябва да я удължим поне седмица и половина ако трябва да правя отделен кадър на всяко нещо, затова вчера щракнах ПОЧТИ всичко накуп. нещо обаче не останах доволна,  после може да ви го пусна да видите.

засега, набързо щракнах това

Sin título por Radostina Dicheva, en Flickr

# 528
пак за седмичната тема: за мен не е проблем, ако има повече от един кадър с еднаква идея. всеки от нас снима по различен начин, пресъздава идеята по свой собствен начин. поне за мен е неразбираемо това "вече ми снимаха идеята, дано никой не ми снима идеята".

напълно подкрепям  Peace

# 529
Isabell, закачката е, че и двете се интересуват от парфюми  Hug
Това, кога започват темите не е причина за броя снимки - ако нямаш идея и в сряда да е началото - все тая Wink Важното е, че накрая в темата има доста кадри и то добри  Hug

Да, напълно съм съгласна.  Simple Smile Heart Eyes Човек няма ли идея в главата си, е без значение кога се поставя началото на предизвикателството.  Wink А е друг въпросът дали имаше смисъл да се сменя денят, при положение, че повечето показват в края на седмичната тема кадрите си.  А причината да искат да бъде направена промяната, бе именно заради невъзможността да се снима през работната седмица и когато се постват снимки в края й, получават най-малко коментари.  Simple Smile Wink

Вероятно, началото няма такова значение.  Simple Smile Heart Eyes Просто с времето започваме да забелязваме повече детайли в снимките и вече добиваме представа какво ни харесва и какво не в една снимка, можем да се обосновем и затова и коментарите се увеличиха.  Wink  Дори снимки, постнати в последния ден на предизвикателството, получават повече критика от някои, които са представени в първите му дни.  Grinning

Поради тази причина ми се струва, че нямаше много смисъл да се прави промяна в деня за обявяване на нова тема, но това вече няма такова значение.  Peace Wink

# 530
  • Варна
Почти толкова не мога и без парфюм (тук Солей ще ме разбере  Laughing)

ПП Мимс, аз дори и без парфюм мога  Mr. Green

Понеже се включих със снимка на парфюм  Mr. Green, та тази шега не я разбрах между Мимс и Солей. Ще ми е интересно да вдигнете малко завесата? Wink

Simple Smile Защото и двете пишем активно в парфюмната тема (е, аз напоследък малко бия отбой, ама надявам се само временно). И Руми е редовна там  Simple Smile
Всъщност, точно заради парфюмната тема се регистрирах във форума преди няколко години и си ми е голяма тръпка.

Аз също рядко пиша под портретни снимки. Дори и да имам какво да кажа, фактът, че аз самата не правя такива някак ме спира, защото то е все едно да не съм шофьор, а да давам акъл как се кара кола. В редките случаи, когато съм се изказвала под такива кадри е било защото нещо неудържимо ме е впечатлило много - хубава обработка, силна емоция, някакъв изразен арт-ефект или кой знае какво, нямам точно обяснение, просто ме грабва. Иначе, бога ми, харесвам всичките ви деца  Simple Smile и старанието нещата да се правят по най-добрия възможен начин.

# 531
Аз пък ще се разпиша с малко от уикендния улов. Казвайте какво не ви харесва. Mr. Green

IMG_9094 by Jill on the go, on Flickr

IMG_9264 by Jill on the go, on Flickr

IMG_9069 by Jill on the go, on Flickr

nellyli, и аз ценя много коментарите ти, но напоследък не ми остава време да гледам снимки, за да се разпиша под тях.

# 532
За мен имаше смисъл от промяната на деня, защото наистина имам най-много време през уикенда.
Това обаче не означава, че ще снимам в събота и неделя и веднага ще кача снимките. Често от разходките не ми остава време и снимките си стоят в апарата. После започва работната седмица и не знам точно коя вечер ще имам време, сили и желание да обработвам. Така че е напълно възможно да снимам нещо в събота и чак в петък да го обработя. Ако задачката се обявяваше в понеделник, това в повечето случаи ще означава, че ще снимам чак през уикенда и няма да имам време да обработя.

# 533
Ето и от мен по седмичната тема  Grinning:

вода by yagodka Simple Smile, on Flickr

И някои други неща:

Untitled by yagodka Simple Smile, on Flickr

# 534
  • София
Смяната на деня е супер, защото като снимам в събота и неделя по новата тема, после имам една седмица да избера кадъра, да обработя, а и да преснимам, ако не харесам нищо. Иначе снимах в събота и до неделя не успявах да имам добър кадър.  Peace

и линк за новия брой на никонското списание (има интересни неща и за снимащите с други апарати):
http://tranzit.dir.bg/load.php?id=8wUfTbec1BIzAFrR1554567

# 535
Проблясък!  Crazy

edit: смяна на снимката - не бях качила тази, която исках  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 16:43 от Вейда

# 536
  • в Tara
и малко пасторални гледки, който иска да критикува, моля Grinning
обожавам това време, люляковото!!!

# 537
И аз не мога без книги и това са моите опити по темата:

_DSC7082sw by Katia (gogigo36), on Flickr

_DSC7099 by Katia (gogigo36), on Flickr

Хич не съм сигурна за обработката, така че ако имате някакви други предложения, казвайте.

# 538
  • София
и малко пасторални гледки, който иска да критикува, моля Grinning
обожавам това време, люляковото!!!

О, Хара  изби рибата с този кадър. Ужасно много ми харесва всичко в него  bouquet

Хора днес се разхождах в нашето село и видях най-красивата магнолия през живота си  Heart Eyes, но беше в средата на един двор и нямаше как да я снимам защото собствениците си бяха в къщи . Много ме беше срам  Mr. Green Сега сигурно ще я сънувам

# 539
Хора днес се разхождах в нашето село и видях най-красивата магнолия през живота си  Heart Eyes, но беше в средата на един двор и нямаше как да я снимам защото собствениците си бяха в къщи . Много ме беше срам  Mr. Green Сега сигурно ще я сънувам

Защо не помоли собствениците да я снимаш?  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт