С шкембе си е най - добре - 12

• 87 526
  • 328
  •   1
Отговори
# 120
Знаех си! Коте, радвам се искрено! Hug Сега ще дишаш една идея по-свободно!

# 121
Знаех си! Коте, радвам се искрено! Hug Сега ще дишаш една идея по-свободно!

Благодаря ти  Hug

# 122
Хайде, мисли сега за пачангата на разбирачката и по въпросите за момичешките и момчешките семенца, Коте.  Grinning

# 123
Жив и здрав да е Стилиянчо! Много радост да донесе на мама и тати!

Коте, радвам се, отдъхни!
И честити розови гащи!  Hug

# 124
  • Варна
Добре дошъл на малкия Стилиян! Да е здрав и мама и тати винаги да се гордеят с него!

# 125
Ехаааа каква хубава новина ....да е жив и здрав малкия Стилиян, прекрасно детство му пожелавам и да бъде на мама и на тати гордостта...На мама Роси пожелавам от тук нататък да познават само щастието и усмивките на лицата никога да не слизат. Бързо възстановяване и още веднъж честитооо   bouquet Hug
Другите мами ги чакаме всяка по реда си със същото нетърпение  Hug
Коте честити розови гащи и аз съм на мнение че и момиченца трябват че напоследък само мъже се раждат и не знам къде ще ги търсим тези снахи  Hug

# 126
А мен кой ме би да им разяснявам в мойта отчетна как е редно да се говори с майка с репродуктивни проблеми/след загуба... нали съм много устата,
обясниха ми набързо как едва ли не завиждам и им насаждам чувство за вина, а освен това съм била в тежка депресия, разбирате ли, ама трябвало да ми мине вече и да гледам напред  Sick
Искам да се учи емпатия в училище  ooooh!

# 127
А мен кой ме би да им разяснявам в мойта отчетна как е редно да се говори с майка с репродуктивни проблеми/след загуба... нали съм много устата,
обясниха ми набързо как едва ли не завиждам и им насаждам чувство за вина, а освен това съм била в тежка депресия, разбирате ли, ама трябвало да ми мине вече и да гледам напред  Sick
Искам да се учи емпатия в училище  ooooh!

Коте,затова аз не съм казвала в нашата отчетна тема ,през какво съм минала и какво още преживявам,цялата бременност я карах(и още я карам) със страх,не им се сърди,само този който не е минал незнае какво ни е в главите и душите.Ако трябва влизай чат-пат ,не си го причинявай,все пак в теб расте нов живот и сега това е на първо място  Hug .Опитай се да се разсейваш с неща,които обичаш да правиш(хоби,туризъм и т.н.) Гушки  Hug

Марго,как си миличка? още броени дни и ...... Crazy Laughing Hug

# 128
Оф, ми... аз съм такава, войнствено настроена луда Mr. Green

Не знам... може би покрай работата на Фондацията, или просто така, но Мери е супер голяма (и нормална) част от живота ми, аз вече свикнах всеки ден да говоря за нея по някакъв повод и ми е странно да я премълчавам. Не мисля, че им я натрапвам, ама като почнат да ми обясняват как този или онзи техен приятел с репродуктивен проблем или със загуба "реагирал тъпо", т.е. не е организирал парти по повод щастливата новина за тяхната бременност и полудявам  #Cussing out

Хайде вие двете на финалната права Simple Smile по вода да ви върви  Heart Eyes

# 129
  • Варна
Коте отстрани нещата изглеждат доста различно, така че е ясно че не могат да те разберат, като не са го преживели. А и да няма много хора преживели нашите неща е най-добре.
Онзи ден при лекарката на ЖК точно това коментирахме, че някои мами въобще не се пазят, тя даже се възмущаваше, че видяла една бременна около 6-ти месец качена на някакви въжета да се дърпа с ръце и пързаля на някаква дъска. Но като никога не са се сблъсквали с нещо неприятно, както се казва им е широко около врата.
И да не забравя да ти честитя розовите гащи!
Весе добре съм, от време на време имам контракции, пия лекарствата и чакам другата седмица да се върне док. и да уточняваме нещата.

# 130
Абе, аз не вярвам в това, че не можеш да си емпатичен, ако не си преживял нещо. Вярно, не можеш да го разбереш на 200%, но емпатията не означава непременно всичко да разбираш, а да си с отворено сърце и отворен ум, и да стъпваш леко, а не като слон в стъкларски магазин.
Може би съдя по собствените си най-прекрасни приятели, които никога не са преживявали подобно нещо, но имаха уникално адекватни реакции, повечето (слава Богу).

Както и да е. Аз съм си аз Wink Вече изхвърчах от първата си отчетна малко след ражаднето на децата, колко му е да изхвърча от тази още преди раждането  Mr. Green

Тия лъвски бебета, дето ги раждате, ще ви изядат ушите, да знаете Wink

# 131
Коте, а според мен има и нещо друго. Нежеланието да се опиташ да разбереш, да знаеш изобщо... сякаш ги предпазва да не се случи на тях самите. Зло, за което не знаят, не е зло. По-лесно е да не се замислят за тези неща, да ги игнорират, да се правят, че не съществуват, защото... така им е по-уютно и спокойно. Заради собственото им спокойствие. Има такива хора, повярвай ми!
 За съжаление, всички тук от опит знаем, че загубите се случват обаче и че е добре да се говори за това.
 Гуш на всички бременни тумбаци! Hug

# 132
Коте, а според мен има и нещо друго. Нежеланието да се опиташ да разбереш, да знаеш изобщо... сякаш ги предпазва да не се случи на тях самите. Зло, за което не знаят, не е зло. По-лесно е да не се замислят за тези неща, да ги игнорират, да се правят, че не съществуват, защото... така им е по-уютно и спокойно. Заради собственото им спокойствие. Има такива хора, повярвай ми!
 За съжаление, всички тук от опит знаем, че загубите се случват обаче и че е добре да се говори за това.
 Гуш на всички бременни тумбаци! Hug

Да бе, както рони каза, ние сме дълбоко суеверна нация... всеки си плюе в пазвата да не е той, ама умрем за жълтите истории на другите...
Мен най-много ме дразни това "ние сега сме бременни, и трябва да сме налудно позитивни, сакън нещо да не се урочасаме с лощи мисли"  Mr. Green
Ми, не съм налудно позитивна, нито умрелите бебета са ми фикс идея, просто никой не е застрахован, нали?  Sad

Hug Hug Hug

# 133
Коте, аз смятам, че хората, които си заравят главата в пясъка с нищо не си помагат, нито на себе си, нито явно имат желание да видят действителността.. Скъсах се да споделям линка към петицията за мъртвородените бебенца във ФБ, е, ако и три мои приятелки са я споделили и подписали ще е добре. Дори очаквах коментари как развалям спокойствието на някого... За огромно съжаление никой не е застрахован, обаче хората или са станали страшно безсърдечни, или всеки си гледа само от собствената камбанарийка, удобно сгушен в личното си щастливо балонче. Впрочем, възхищавам ти се за силата и куража, за загрижеността за другите хора с тази съдба, които иронично не го оценяват сякаш.

Аз, със загубено близначе в ранна седмица и спонтанен аборт пак в ранна седмица съм убедена, че просто няма как да съм налудно позитивна оттук нататък. При една следваща бременност съм сигурна, че малко или много ще имам някакви страхове.
А откакто родих съм научила имената на поне 40 синдрома/заболявания и пр. ей така от личен интерес. Малко като самобичуване е, но не мога просто да седя дезинформирана заради личния си комфорт при положение, че трябва да отгледам човек...
Не зная защо го пиша това, извинете ме, че така нахлух в темичката ви. Много положителни мисли към бремелинестите.

# 134
Честито на мама Роси ,да расте щастливо и безгрижно Стилианчо . Hug Laughing
Коте,честити розови гащи  ,отдъхни си малко и се наслаждавай на бременноста си до колкото можеш ,аз бях много зле психически ,но пък крайният резултат си струва всички страхове Laughing.
Веси ,Марго ,служба не остана  Laughing Mr. Greenчакаме всеки момент да чуем благата вест.
Момичета в последно време никак не ми стига времето ,лято е ,все сме на вън ,в ремонт сме и т.н. но след този месец съм на линия винаги. Hug   

Общи условия

Активация на акаунт