През ЮНИ моето тумбаче, ще е вече малко пеленаче!

• 27 292
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
А някой ако ми обясни логиката за трето дете отново да е 200лв сумата.....Т.е аз причината я знам, ама ще прозвучи расистко да я кажа.

# 61
zornica88, за изчисляване на майчинските. Ако в последните 24 месеца не си имала промяна на сумата на която те осигуряват, майчинските са без промяна. ако си имала промяна в заплатата, те се отразяват, те се отразяват. Поне така схванах аз от счетоводната тема Simple Smile

Kцlsches Mдdel , да оздравяваш бързо Simple Smile

alex__n , по принцип можеш да си пуснеш кръвен тест за антитела за варицелата. Есента аз се бях уплашила от контакт с болен от варицела,  тъй като според майка ми и спомените ми, никога не я бях карала. Пуснах си такъв и се оказа, че имам имунитет - тоест явно съм я изкарала като дете толкова леко,че никой не е разбрал. Така или иначе тогава четох много и наистина варицелата е опасна само в първите месеци и ако си болна при раждането. На този етап няма риск за бебето.
Стискам ти палци. Теоретично мисля, че ако нямаш имунитет могат да ти сложат имуно или гама-глобулин (? или нещо подобно беше), но не знам някъде да го правят това в Бг.

Мечо Пух, расистко или не, мисля,че точно това е причината....

Иначе и аз бях днес на лекцията, но познавам само pkrassimira... ама все пак пихме кафе двете Simple Smile

Уф..аз съм в болниче от 19ти февруари, но имаше някаква грешка при подаването на болничния лист и още не са ми привели нищо Sad Даже на сайта на нои пише,че не е и обработен още....

А иначе - листа за 45 дневния от личния лекар ли се взема или от аг-то?

# 62
  • София
Мечо Пух бЪш това е причината  #2gunfire

*Dora аз 100 % нямам антитела мила защото не съм карала нищо при това на 101% . силно се надявам да не хвана нещо точно сега защото би било ужасно.... толкова съм се пазила цял живот и сега баш когато съм бременна да хвана някоя шарка.. незнам.. полудявам при мисълта  #Cussing out

А за 45 дневния болничен се издава от докито, който следи бременността, той ще ти издаде и направление за раждане и т.н.

# 63
  • София
Ааа,може...аз така си го обяснявам за мен си. А защо държавата решава точно това,не знам.

# 64
alex__n мен като малка ме водиха при съседчето като беше болно от шарка, че да я хвана и аз (и я хванах де, даже точно варицелата е било, че се обадих на майка ми преди малко за всеки случай да я питам, та ми каза), защото децата ги карат много по-леко, а и тъкмо за да не се притесняваме като порастнем и тръгнем да бременеем..

# 65
Dora дано си права за майчинските.
А иначе за 45 дневния може и личната да го изкара на мен ще е така понеже лекарката която ми следи бременността не работи със здравната каса и ми каза, че джипитата имат право и те да изкарват Wink мен обаче пак ме вкарахте в размисъл трябва ли ми направление за раждане ако ще раждам в частна болница?

# 66
  • София
Трябва ти независимо в каква болница ще раждаш
Коригирам се ... трябва ти ако искаш да ти приспаднат 400лв от касата, тъй като повечето частни болници го правят

# 67
  • Sofia
Аз 2 от шарките съм ги карала като дете, а за други 2 имам имунизации според инфото в стария ми картон. Въпреки това бях чела преди 1-2 години (племенника тогава кара май беше варицела и беше на 1-2 годинки и наистина много леко я мина ) малко спорна информация дали ти е гарантиран имунитета до живот  newsm78

# 68
  • София
Nagaina- знам мила, но моята майка ни е гледала и тричките сестрички като цветя в саксийки и не е позволила да изкараме нито една гадна шарка или друга кофти болест...

# 69
alex__n всичко ще е наред  Hug Аз съм сигурна, че няма как да си се заразила в неделя, вие двечките бяхте седнали доста далече една от друга  yes

# 70
  • София
Мами да ви питам тъй като не ми е много ясно в 8м. ли трябва да почнем да ходим в болницата където сме решили да раждаме или няма такова правило, че не съм много наясно. newsm78

# 71
Здравейте и от мен.
Ние пък вчера се запознахме с доктора, при когото ни посъветваха родя. И съм с леко смесени чувства. От една страна беше мил и позитивен, даде ли телефона и вдигаше постоянно на всички, от друга е тооооооолкова зает, че ни отдели само 10 минути, наречете ме лигла, но всички лекари до сега бяха доста по изчерпателни в прегледите си и някак си ми изглеждаха по- заинтересовани.

И още едно разочарование - няма места при препоръчания ни педиатър. Случайно да имате някой предвид в района на Борово, Стрелбище или околията?

# 72
  • София
Nagaina- да и аз на това се надявам  Praynig

Cvety_U86 аз онзи ден звънях в 2-ра Градскам тъй като съм решила ако доркетам до 36-37 да раждам там и те ми казах мах месец и половина преди терион да започна да ходя там - горе долу 34 г.с.

MalenaTak е тези педита е ужас - нас ще ни водят на 17 да се видим с педито на наша близка и ако ни откаже поради някакви си причина незнам какво ще правим  #Cussing out
Според мен направи ресърч в чичо гугъл за педи в най-близката ти болница и така, аз друг вариант не се сещам  newsm78

# 73
# 74
Привет-мривет  wavey

Алекс много хубава темичка  Hug

Аз доста време не съм се включвала, защото нищо интересно не се случва покрай мен  Tired
Днес изпрах дрешките на бебчо, изгладила съм ги, нагънала, подредила и го чакат хихи  Hug Heart Eyes
В четвъртък съм на консултация, да го видя моя мързеливко колко е пораснал  Heart Eyes Казвам мързеливко, защото тук 3-4-5 дни едвам едвам ме ритка и едни лекички преобръщания ... Мамин послапивко  Heart Eyes
Днес и аз се сетих за Явор, For girls who ride как сте мила ?
Иначе и на мен ми отичат краченцата, за киселините пък да не говоря - няма, няма и като почнат  #2gunfire Хайде ставам усмихнат следобяд сладурки  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт