Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема №4

• 182 159
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • София
На остъклена тераса.

Нямам тераса - кухнята е с двукрил прозорец, точно срещу рафтчетата с подправките.

# 526
Вие къде си държите зеленчуците?
Лук и чесън си държа в един плетен панер, който стои в/у хладилника, а картофи- в друг панер, в кутията за хляб, понеже не я ползваме от доста време.
За подправки съм си взимала навремето бурканчета от Емир, а след това и от джъмбо. Стоят в шкаф, някои съм надписала върху залепваща хартия на дъното, но това ми беше необходимо само в началото докато свикна кое, къде е Simple Smile

# 527
  • София
Лук, картофо, чесън, моркови, цвекло и ряпа държим в чекмедже под фурната, вградено между крачетата на шкафа (цялата кухня ни е от Икеа).

# 528
Лук, картофи, чесън и пр. държим в това, много е мъничко и компактно, стои между хладилника и стената, купувано е от Джъмбо.
Това са бурканчетата ми с подправки, също от Джъмбо, държа ги в чекмедже с разделител.

# 529
 ~honey~ ние също си мислехме за тези металните кошници.На мен ми се виждат доста удобни за зеленчуци.Сега сме си поръчали един шкаф,в които ще сложим такива кошници,поне 2.

# 530
  • София
YASEMINA, аз гледах в Икеа подобни кошници, но за съжаление не отговарят на размерите на шкафа ми с 2см Sad.
Ето тези:

Сега пада едно търсене в нета, но не намирам нищо подходящо...

Идеята на barbaletka ми хареса - с панери върху хладилника, хем е близо до другите зеленчуци в хладилника, хем е високо и не се вижда Wink

Госпожица Лаленце, не ти ли се развалят бързо зеленчуцте, когато са в шкаф, без да ги слагаш върху дишащи основи (в смисъл, че не могат да се проветряват - уф, дано ме разбра Simple Smile)?

# 531
  • София
аз ползвам това от икеа

на остъклена тераса

# 532
  • София
~honey~, и аз се притеснявах, когато приятелят ми го измисли, но не, не се развалят. Разбира се аз държа там по максимум 2 кг картофи, килограм моркови и няколко глави лук. Знам, че е хубаво да са на тъмно, а като са точно над плочките е и хладно. Един път имаше един забравен, изгнил морков, но мисля е нормално - сигурно е седял месец.

# 533

Може ли да ми кажеш приблизителни размери?

Скрит текст:
това са ми подправките и лукът и картофите

# 534
barbaletka, височината е 42 см, дългите страни са по 24 см, късите 20 см.

# 535
  • Русе
В тези чекмеджета на дупки си държа картофи, лук, в плетени кошници.

# 536
Арвен, благодаря  bouquet 

# 537
Идеята ти за чекмедже или плъзгаща се кошница под мивката е добра. Аз  държа в чекмедже картофите, лука, чесънчето  Grinning Отварям торбичките, за да не се "спаряват", но не ги вадя от тях, защото от зеленчуците пада понякога пръст, люспи... /Това последното го пиша, за да имаш предвид, ако решиш да сложиш кошница в пространството под мивката.

# 538
Може в кошниците да се сложат някакви кутии или по-ситно плетени панери, или пък от онези, които имат подплата, за да се избегне това замърсяване на шкафа Peace

Дали някоя е поръчвала от тук: http://www.crateandbarrel.com/kitchen-and-food/food-containers-storage/1

# 539
Моите зеленчуци седят в един шкаф, на който сме монтирали от тези кошници от Икеа и съм супер доволна http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=37069

Общи условия

Активация на акаунт