Цветни яйчица плетем, че пролетта настъпва с всеки ден! - 89

• 87 633
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Снежинка, благодаря ти  Heart Eyes

mishche, още един урок за свързване (не си писала на една или две куки си плела):
http://attic24.typepad.com/weblog/joining-granny-sqaures.html

# 241
Снежи, Блубери, Ох, на баба, Кармела   чудесни неща сте направили, изпипани и до последния детайл, както винаги  Hug Със здраве да се фръцкате  Wink  Simple Smile
Кармелка, специални поздравления за парапета на входа, дано да има повече ценители на красивото, че да се задържи по-дълго време. За съжаление на българина не му пречи, но защо пък да не го махне  Simple Smile  Включвам се и с моето второ одеалце, абсолютен дебют на 1 кука  Simple Smile

# 242
Браво jenipa, одеялото е много хубаво.Поздравления.
Момичета, много хубави неща сте изплели. Аз напредвам много бавно с моята жилетка, защото децата бяха болни и хич мямам време за нищо, най-малко за плетката Embarassed Cry поне да ви покажа модела Laughing http://natalystyle.ovo.bg/_fr/0/5885562.jpg, но като жилетка. Изплетох гърба по схемата и сега трябва да започвам двете половини за предницата newsm78

# 243
Докато не е минал Великден да покажа, че все пак изплетох една торбичка за яйце:

Плановете са да оплета поне още 4за децата, които са ни най- близки.

# 244
Благодаря ви за бързите отговори. Ще видим как ще се справя.
А нещо за обточване на краищата да препоръчате?
иначе съм плела квадратите на една кука (granny square puff stitch), не знам на български как точно се наричат.

# 245
а и на кого му се плете на 2 мм куки  Laughing

на мен Simple Smile
винаги залитам по жълтото, а на мен изобщо не ми ходи. Наистина си намерила вярното жълто, блузката е нежна и изящна  Peace

на снежинка и jenipa линковете не отварям тук..

# 246
  • Стара Загора
carmela,много оригинално.Супер.В нашият блок най-много ден му давам за съжаление  ooooh!
jenipa,одеалото е много хубаво.Направо разкош  bouquet
Да не забравим и една торбичка за яйце  newsm51
Момичета,издирвам прежда която да има процент вълна/по възможност по-голям/,но да е тънка.Примерно на 2,5 номер.Моля,помагайте.

# 247

Кроше 10 означава, че 1 грам от нея е дълъг 10 метра. Следователно 100 грама са 1000 метра.....
Весела Ахрима  Hug Преждата на Женя е точно такава, видях в линка, че е 350 ярда, което си е приблизително 320м, значи е 10/3. Аз плета румънската Романа, която е 20/3 (667м)  - два пъти по-тънка, на кука 1,10 – 1,25, така че нейна 2,5 кука си е съвсем подходяща! Зависи си от ръката Laughing

И на снимката ми харесва как се получава, малко по-рехаво е от оригиналния модел, ето неговата прежда  http://www.infiniteyarns.com/product.asp?P_ID=794  50гр/158м

Снеж, бъркаш. 350 ярда са, но кълбото не е 100 грама. Погледни препоръчителната кука - 1.5 мм.

# 248
jenipa,  Hug абсолютният ти дебют на една кука е възхитителен!   bouquet И много издържана цветова комбинация! Поздравления,  продължавай с едната кука! Grinning
Момичета,издирвам прежда която да има процент вълна/по възможност по-голям/,но да е тънка.Примерно на 2,5 номер.Моля,помагайте.
Препоръчвам Суперуош на Ализе:http://alize.gen.tr/?is=urun_detay&id=120. Предлагат я и Александър (в магазина им имат много по-голямо разнообразие на цветове от сайта)
75% вълна, 50гр/210 м, плела съм я на 2,5 (ръкавички на чорапени куки), и на 3 жилетка, за да бъде по-мекичка! Аз плета на врат, и плетката ми е по-стегната, но за тези размери куки е пефектна! Laughing
Весе, това не съм го видяла! Hug Затова ми се видя прекалено рехаво, ама нали знаете - от ръка до ръка.... hahaha

# 249
  • Стара Загора
Снеж,благодаря сърдечно.  bouquetАз също я гледах,но никога не съм плела с нея и не бях сигурна за резултата.В моето магазинче тук,мисля че също ще я има.

# 250
На етикета пише yrs:400 m:365 . Грамаж не виждам, което ми се струва невъзможно , но мисля че е 100 г.

За преждата на модела казват - Yardage: Аpprox. 158 m per 50g , което е 316 м за 100 гр. Аз по това се подлъгах, но тяхната е по-пухкава. Сега си го обяснявам. Понеже е летен потник и исках да е нещо тънко.

Дали ще заприлича на дреха с този конец или да търся нещо друго? Все пак трябва и да се носи след като се оплеете.  newsm78

Снеже, твоята туника с какво е плетена? Очите ми останаха в нея.  #Crazy

Carmela,  поздравления. Много добър избор на цвят и много добре оформено. Браво! Ще ми се и аз да мога да произвеждам с твоята скорост. Но за сега между деца (живи и здрави да са ми), работа и време много не остава. Често плета в колата, докато мъжа ми кара. Ха-ха. Тогава има спокойствие.  Joy

# 251
Дали ще заприлича на дреха с този конец или да търся нещо друго? Все пак трябва и да се носи след като се оплеете.  newsm78

Снеже, твоята туника с какво е плетена? Очите ми останаха в нея.  #Crazy

Женя, извинявай, Blush и в предишния си пост ме попита, пропуснала съм да ти отговоря! Преждата е тази: http://stenliyarn.com/site/4-Prevdi-Lqto/16l-Kaliforniq/flypage-s.tpl.html, плетена е на кука №3. Мека, много приятно усещане на кожата, не е еластична.

А за твоята прежда и аз се чудих, стана ми интересно, гледах по сайтовете, наистина за първи път виждам такова нещо - метраж пишат, а не пишат грамажа! ooooh! Аз бих те посъветвала да изпареш това, което си направила, и да го изгладиш! Когато имам някакви съмнения, постъпвам така - гладя зверски (ако позволява преждата - при 100% памук - задължително!) Като изсъхне от парата, тогава преценявам дали ми харесва или не! И все пак - мисля, че малко по-тънка кука ще е по-добре! Hug

# 252
# 253
  • Пловдив
tani_4_ka - първо не разбрах, после се засмях - май всички сме от тази категория.
А сега и с въпроса ми момичета да ви занимая. Плета си новия проект. РокАта е ей тази и съм стигнала до ханша, където трябва да се разшири. И си мисля да пусна по още една бримка ( синджирче) там където свършват повтарящите се елементи - сега между две стълбчета са две бримки, а надолу да ги направя по три, та да се разшири естествено роклята. Как ви се струва като идея. Плета на кука 2,5, мислех си да мина на три, или 3,5 но ще станат по-рехави фигурите и не знам как да постъпя. newsm78

# 254

Общи условия

Активация на акаунт