КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 27

• 36 784
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
Точно тези въпроси ми се въртят в главата. Ясно е , че тестовете не се препоръчват, но не мога да намеря обяснението.
Каква е разликата, когато детето се прибере от игра цялото в драскотини и е било в контакт с един куп алергени? Едва ли може да направи разлика дали е одраскано от другарчето си или от лекар.

Иначе тестовете са ми препоръчани от лекуващия алерголог на детето и както писах предишните резултати ни бяха изключително от полза - облекчиха много състоянието на детето и помогнаха да се преодолеят много проблеми.
Жизнената сила ще се справи в един момент-ок. Но до тогава или трябва излишно да лишавам детето от неща, които вече може да не са проблем за него, или пък го подлагам на излишни дразнители без да знам.

# 376
Не знам. Зависи от алергиите, които има детето. Защото...има един момент, в който може да се яви мечешка услуга това опазване. Thinking Но както по-назад писаха, важно е и силата на отговор, който дава детето - дали е животозастрашаващо и т.н.
Това едно. Второ - не знам самите тестове какъв вид и брой алергени вкарват. Набутах се из мрежата да чета видовете тестове. В смисъл ако се прави тест и за храни, и за медикаменти, и за дървесни и животински алергени, битова химия и т.н., срещата ще е ...доста мащабна.
Според мен във вашия случай е добре да си прецениш за момента към колко неща е алергично детето и на тази база да решиш има ли нужда от нови тестове.
Освен това не знам дали има значение чистия вид на алергена и разтвора, който се накапва - не съм наясно, но може да има отношение.

# 377
Ние сме правили два пъти кожен тест за общо около 80-90  алергена. От храните излезе, че е алергична към 4 неща, от другото към много, включително и хамстерът, който имахме. Махнахме него, единия килим, както и почти всички цветя от вкъщи. Храните не я пазя стриктно, но гледам рядко да ги яде. Според хомеопата кожните тестове не са показателни, защото хистаминът от първото надраскване се пренася с кръвта към второто и т.н. и така се омесват един вид и реакцията може да е по-силна. Също според него тя винаги ще си остане с атопична предразположеност.

# 378
Мече, благодаря Hug! Ще говоря с хомеопата, но знам какво ще ми каже и тя Peace.

Малката няма тежки алергии, но все пак има и излагането на обши алергени влошава дихателния статус. Сега, от много месеци не е правила спазми, но не е добре компенсирана като дихателна функция. А тази пролет изобщо не я ограничавам от към храни - яде ягоди, яйца в директна консумация и куп други. И в един момент не е ясно дали още не е компенсирала глада за кортикостероиди или аз провокирам с храната.

Ей такива мисли ми се въртят и повече клоня да тествам, още повече, че и преценката на алерголога е категорична. Не ми се вярва драстично да върна хомеопатичното лечение с един тест.

# 379
Шайн, ако ти се дават повече пари, може да й направиш кръвен тест. Те са по-добри и не излагаш детето на нищо.

# 380
Какво й е на дишането?

И аз мислех за кръвния тест, но...стана ясно, че наличието на разни антитела не означава защита или риск и т.н.

# 381
Здравейте! Не съм сигурна дали тук точно да задам въпросът си, но е спешно... Набързо да разкажа за какво става дума: ходих на комп.диагностика с Оберон и след "прегледа" ми изписаха няколко хранителни добавки и витамини и 3 хомеопатични лекарства. Хомеопатичните бяха за симптоми като подтиснати чувства, липса на увереност, неизразяване на емоциите, притеснителност и от този род... Казаха ми да ги пия веднъж на ден по 5гр сутрин, първо Стафисагрия 15CH и Игнация Амара 15CH и след закуска Аурум Металикум 15СН. Пих ги 2 седмици в този ред и преди 2 дни спрях (свършиха просто Simple Smile ), а и по принцип така ми казаха, 2 седмици да ги пия и после по веднъж на седмица... ПРОБЛЕМЪТ е, че тази вечер на долния клепач на дясното ми око излезе ечемик, болезнен е на допир, още не е зачервен, леко е подуто мястото. Чудя се дали е възможно да "доказвам" някое от хомеопатичните лекарства? Други новости след приема мисля не съм забелязала.

Благодаря за вниманието!

П.П. Утре ще звънна и на док., която ми ги назначи, но ще се раздвам и на вашите мнения   bouquet

# 382
Предписанието не отговаря на принципите на хомеопатията - не е класически хомеопатът ви  Peace

# 383
  • София - Варна - Бургас
Шайн, ако ти се дават повече пари, може да й направиш кръвен тест. Те са по-добри и не излагаш детето на нищо.

Този тест е несигурен, особено при деца под 5г. Има много по-лесен, точен и безболезнен начин не само за установяване на алергията, но едновременно с това и на подходящото хомеопатично лекарство, като се спазват принципите на класическата хомеопатия.
 При кожния тест, съществува опасност да се отключи и някоя нова алергия

# 384
Имате предвид апаратите от типа скенери ли?

# 385
  • София - Варна - Бургас
Не, класическия метод на Фол, който е безопасен и доста прецизен за установяване на алерги и причинителите - хранителни или такива във въздуха.

Последна редакция: пт, 26 апр 2013, 09:02 от Aleksander

# 386
Може ли повече подробности - може би аз бъркам биорезонанс със скенер?
Всеки хомеопат ли може да го направи?

# 387
  • София - Варна - Бургас
Може ли повече подробности - може би аз бъркам биорезонанс със скенер?
Всеки хомеопат ли може да го направи?

Има Биорезонансна диагностика, и Биорезонансна терапия. Говорим за диагностика, а не за терапия.
Диагностиката се базира на опита на китайските акупунктуртите точки  и меридиани, въз основа на които  немският лекар и учен Рейнхард Фол разработва метода кръстен на негово име.

Що се отнася за метод за установяване на алергени, това е много добър и достоверен тест.
 Лечението обаче трябва да е - класическа хомеопатия!

Не всеки хомеопат може да го направи, апарата е доста скъп, а и трябват умения, които се придобиват в специализирани курсове.

# 388
Много благодаря за информацията  Hug
А подходящо ли е за малки деца- в смисъл трябва ли да стоят спокойно на едно място няколко минути? Сами предполагам?
И само в София ли има?

# 389
И аз се присъединявам към въпроса на fata_morgana ...

Общи условия

Активация на акаунт