КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 27

• 36 306
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Малкия ни син прави тантруми от около 7 м. Опитахме какво ли не. Хомеопатът започна с Хамомила, Чина, Тунеркулинум, Сулфур последно. Все високи потенции. Повлиява се за много кратко между 5 и 14 дни и после тантрумите се връщат.

Зная че всеки случай е индивидуален, но все пак ми се искаше да попитам дали има някое дете което да се е повлияло от хомеопатия с подобен казус. Много трудно ни е, реве за всичко, понякога по вече от час без да можем да го успокоим/разсеем с нищо. И започва от нищото, просто ей така. Очакваме бебе скоро и аз дори не искам да си представя какво ще бъде ако тантрумите продължават...

Всякакви насоки оценявам.

# 511
  • София - Варна - Бургас
Малкия ни син прави тантруми от около 7 м. Опитахме какво ли не. Хомеопатът започна с Хамомила, Чина, Тунеркулинум, Сулфур последно. Все високи потенции. Повлиява се за много кратко между 5 и 14 дни и после тантрумите се връщат.

Зная че всеки случай е индивидуален, но все пак ми се искаше да попитам дали има някое дете което да се е повлияло от хомеопатия с подобен казус. Много трудно ни е, реве за всичко, понякога по вече от час без да можем да го успокоим/разсеем с нищо. И започва от нищото, просто ей така. Очакваме бебе скоро и аз дори не искам да си представя какво ще бъде ако тантрумите продължават...

Всякакви насоки оценявам.

Както се казва: All the time. За другите не знам, но това е перманентното ежедневие на класическия хомеопат. Не е нещо екзотично и непознато. И е лечимо, ако не от първия, то от втория или третия път. Така че оптимизъм.

# 512
Здравейте! От известно време се информирам за класическата хомеопатия и стигнах до решението да лекувам децата си по този начин. Вече 8 месеца сме при класически хомеопат. Децата ми са още малки и често боледуващи, та често имаме досег до хомеопата заради острите състояния. Не съм компетентна да давам оценка на хомеопата ни, имам й доверие, децата създадоха много лесно връзка с нея, но има нещо, което ме гложди. Тези остри състояние обикновено свършват със сериозни усложнения, които ХЛ не успява да овладее. Пример: дъщеря ми преди време прекара тежък вирус - почти 10 дни с изгаряща Т /около39 гр/, раздираща кашлица /поредни нощи не спа тогава/, спазъм и т.н. Накрая самата хомеопична лекарка изписа АБ. Обаче детето се изтощи до неузнаваемост.
Сега малкия започна по празниците с вирус - вдига Т над 40 гр, има спазъм и свиркат дробовете, задържани секрети, а не откашля. Вече 8 дни поддържа една никаква Т - до 38 гр, често е 37.7. Всеки ден сме на контрола да слуша гърдичките, поддържаме връзка и по тел. Но ефекта от лечението засега липсва, а детето е вече изтощено, мрънкащо и т.н. В такива моменти започвам да си задавам въпроса дали постъпвам правилно? А оттук идва и въпроса ми към вас: нормално ли е лечението на тези остри състояния да е така продължително? На вас случвало ли се е при несправяне с ХЛ хомеопатът ви да изпише алопатично лекарство?

# 513
А оттук идва и въпроса ми към вас: нормално ли е лечението на тези остри състояния да е така продължително? На вас случвало ли се е при несправяне с ХЛ хомеопатът ви да изпише алопатично лекарство?
Два пъти сме имали остри състояния и двата пъти сме се справяли за ден-два само с ХЛ, алопатично никога не ни е изписвал  Peace

# 514
  • София
Бибка, определено не е добре тази работа. То без нищо за 3-5 дни си се оправят децата. Аз бих потърсила май друг хомеопат...

# 515
Освен това алопатични лекарства на хора има право да предписва само лекар, защото това е учил! Нито фармацевт има това право, нито мед. сестра.

# 516
аз не уточних - тя е лекар и класически хомеопат. фигурира в списъка на класическите хомеопати, не е самозванка. и въпреки това...тя ме убеждава, че продължителното болестно състояние и Т не е притеснително, че хомеопатичното лечение изисква търпение и време, но заслужава ли си след всеки вирус да стигаме до бронхити и други нерадостни неща?

# 517
Не, определено не е нормално. Фактът, че децата стигат до такава фаза на изтощение сам по себе си е показателен. Едно е да се просне на легло за един ден или една нощ , за да се бори организма, но съвсем друго е това да продължава няколко дена.
Ако след първия ден нещата се влошават, хомеопатът ни коригира или приемите, или потенцията, случвало се е да смени и лекарството. Но не е нормално на следващия ден детето да е по-зле от предишния.
Дъщеря ми боледува много. Много и сравнително тежко. До сега не се е оправяла с един прием като с магическа пръчка, но всеки следващ ден детето е в пъти по-добре и остават някакви леки симптоми. Обикновено до 3, максимум 4 дена всичко приключва изцяло. Освен ако няма спазъм. Тогава самият спазъм изчезва за часове, но отхрачващата кашлица продължава 2-3 дена.

# 518
И според мен не е нормално. Дъщеря ми също правеше мног остри картини, но се овладяват за 1до 2 дена максимум и след това остават леки симптоми като сополи и кашлица.
Скрит текст:
Единствено в самото начало организмът беше толкова слаб, че една много висока Т не се повлия от хомеопатия или по-скоро аз не издържах на страха и я заведохме в спешното през нощта и ни приеха. В болницата само я наляха с физ р-р и на следващия ден вече беше добре. Държаха ни 3 дена, но нищо повече не са й давали.

# 519
................Вече 8 дни поддържа една никаква Т - до 38 гр, често е 37.7. Всеки ден сме на контрола да слуша гърдичките, поддържаме връзка и по тел. ................
Аз знам от нашият пулмолог , понеже сме астматици , че тази температура я правят понеже имат кислородна недостатъчност.......

# 520
klem4e,  не е нормално толкова време да е с кислородна недостатъчност. Ако е на лекарства, съгласна съм , че може да продължи с дни. Но за 8 месеца опит и при двамата хомеопати спазъмът отпуска буквално за часове. После може да има усложнения- отдолу да се окаже находка на бронхит или дори пневмония, но самите спазми се повлияват светкавично.
А моето е с много тежки спазми, не е като да не знам за какво иде реч. И споделям опит от двама хомеопата с коренно различен подход и методика на работа.

# 521
  • София - Варна - Бургас
аз не уточних - тя е лекар и класически хомеопат. фигурира в списъка на класическите хомеопати, не е самозванка. и въпреки това...тя ме убеждава, че продължителното болестно състояние и Т не е притеснително, че хомеопатичното лечение изисква търпение и време, но заслужава ли си след всеки вирус да стигаме до бронхити и други нерадостни неща?

Зависи в кой списък, може ли само линк, без името, че нещо много ме съмнява...

# 522
Предписанията не са коректни, независимо дали става въпрос за точното лекарство или точната потенция. Защото да не забравяме симилимум означава НЕ САМО най-подобното лекарство, но и най-точната потенция и най-точната доза. Симилимумът е съвкупност от тези неща.
В случая според мен болестта просто следва естествения си ход, тоест продължава да си се усложнява; от по-маловажни органи и системи влиза на по-дълбоко ниво.
От друга страна - твърде възможно е не просто жизнената сила на детето да е слаба, а неправилното хомеопатично лечение да отслабва в момента организма, да го потиска, и от там да се получават тези усложнения.

Скрит текст:
Мисля, че това бе поредния случай (за съжаление), в който се вижда съвсем ясно, че това, че едно лице е лекар, изобщо, ама изобщо не означава, че може да работи като хомеопат или има необходимите хомеопатични знания.

# 523
Шаин , не се уточних....права си , става въпрос за състояние при което е на стандартните лекарства , а не на хомеопатия . За старото наше време .......т.е. миналото ни.

# 524
 МНОГОКРАТНИЯТ ПРИЕМ НА ЛЕКАРСТВА В СУХА ФОРМА, без те да се потенцират/ динамизират чрез разреждане е неправилно...

така ли е в действителност,аз и децата ми се лекуваме само и единствено със лекарство в суха форма,да разбирам ли че не е правилно

Общи условия

Активация на акаунт