КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 27

• 36 795
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
Привет!
И аз се включвам с въпрос за ментата  Simple Smile.
Сина ми е на назначено хомеопатично лечение. Естествено спряхме забранените храни и аромати, но аз забравих да попитам доктора ни дали и подправката джоджен спада към ментите. Според мен - да, но все пак не съм сигурна.
За всеки случай съм спряла да готвя ястия, които имат нужда от такова подправяне, но пък влизаме в сезона на зелениите и е малко трудно  Grinning.
Може ли да споделите мнение?
Гответе си каквото ви се яде. Въпреки, че джодженът е в едно семейство с ментата, няма да ви антидотира лекарството, ако си хапнете боб с много джоджен Simple Smile

# 166
Идеята ми всъщност беше ако някой от вас е използвал и знае за хомеопатични лекарства за тези проблеми да ме насочи към нещо конкретно.
Благодаря ви предварително!
Хомеопатичното лечение не е "да опитаме".  Попрочетете и напревете избор, който ви удовлетворява и не следвайте съвети от рода на "можеш да опиташ", това не е храна или питие, нито нов медикамент за изпробване.

# 167
Малко да ви "завърна", че започнахте много медицинска терминология да вкарвате в темата за хомеопатия  Laughing

Интересна информация има и в двата филма - развенчаваща фармацевтичната индустрия. Но нямат никаква връзка с хомеопатията Simple Smile нали щяхте да ни връщате по темата.

# 168
И още нещо да питам, задължително ли е класическият хомеопат да е и лекар? Аз мисля, че нашата не е, но не съм сигурна.

Хомеопатът на дъщеря ми е класически хомеопат, но е и лекар. Не бих поверила живота на детето си на човек, който няма никакво медицинско образование.

# 169
  • Обетованата земя
Лошото е, че хората около мен са скептични относно хомеопатията, и при първият спазъм след започнато хомеопатично лечение ще бъде отново отречена.
Спазмите са тежко състояние и винаги ходим при педиатъра, ако е много сериозно и при пулмолога. Съответно те не вярват в хомеопатичното лечение на това състояние и директно действат с тежката артилерия вентолин и урбазон (и слава Богу че са измислени, защото понякога са животоспасяващи). И няма какво да правя освен да включа и конвенционалната медицина. А съм сигурна, че спазмите няма да секнат от раз, но няма да се отказвам. Освен всичко друго пием и Сингулер всяка вечер, който помага наистина за по-рядкото появяване на спазмите. Спряхме го сега за 2 месеца, през които бяхме на Боаронова х-я (няма друга в града) и спазъмът който последно получи беше доста сериозен. И сега мъжът ми има още по-лошо мнение за хомеопатията, било пирамида, само сме си давали парите и т.н. Няма да е лесно, само се моля да оцелим правилния човек и правилното лекарство!  Praynig
И боароновият хомеопат беше лекар, но въпреки това не забеляза някои неща(не усети спазъма в зародиш). Аз най-много вярвам на педиатърката, тя е страхотен диагностик, никога не ме е разочаровала, а и много добре познава детето ми. Но пък как да ги съчетая с класическият хомеопат...

# 170
Идеята ми всъщност беше ако някой от вас е използвал и знае за хомеопатични лекарства за тези проблеми да ме насочи към нещо конкретно.
Хомеопатичното лечение не е "да опитаме".  Попрочетете и напревете избор, който ви удовлетворява и не следвайте съвети от рода на "можеш да опиташ", това не е храна или питие, нито нов медикамент за изпробване.

Ами всъщност аз вече направих своя избор: Arnica montana 9CH - 10 дни, след това Natrum sulfuricum 15CH - 3 месеца(на листовката пише,че е точно за лимфедем), паралелно с това Рутин капсули, тъй като имам и доста проблеми с капилярите.

# 171
Fantasy@ няма да постигнете излекуване на нищо. Изборът е изцяло ваш какво да направите.

didi24 има доста литература но въпроса. Може да вземете някоя, която да прочетете заедно в къщи и да добие и съпруга ви достатъчно представа за какво става въпрос. Мисля в спирала.нет имаше една от книгата на Витулкас.

# 172

Ами всъщност аз вече направих своя избор: Arnica montana 9CH - 10 дни, след това Natrum sulfuricum 15CH - 3 месеца(на листовката пише,че е точно за лимфедем), паралелно с това Рутин капсули, тъй като имам и доста проблеми с капилярите.
Според мен това не е информиран избор, но имате право на какъвто си пожелаете.

# 173
DarinaK , едновременно сме писали Simple Smile

# 174
да Simple Smile така се случи .....

# 175

Според мен това не е информиран избор, но имате право на какъвто си пожелаете.

Не разбирам, какво имате предвид?

# 176
Fantasy@, ако си беше направила труда да прочетеш поне началото на темата, към която ти дадох линк, щеше да разбереш какво имат предвид.

# 177
didi, аз не съм спирала да следя детето си при лекар, защото в такова състояние е лудост да се остави  наблюдение Peace.
След правилно хомеопатично лечение обикновено спазмите стават много по-леки и се разреждат. Пожелавам ви да намерите добър хомеопат, защото грешното лечение от своя страна наистина води до влошаване на състоянието.
Когато сте на хомеопатично лечение, не е необходимо да го споменаваш пред лекаря ти. Нека той ти даде обективна оценка на състоянието и ако се влошавате , тогава включвай медикаментите. Възможно е да има и такива моменти. Но има разлика между леки хрипове, макар и астматични и тежък спазъм. Аз лично не съм очаквала всичко да изчезне като с магическа пръчка, но от както започнахме хл имаме един спазъм и то много, много лек след ужасната вълна от грип, която беше тази година.
Щом така или иначе сте спрели сингулара, сега е идеалният момент да започнете, защото детето поне не приема допълнителни медикаменти.

# 178
  • Обетованата земя
Шайн, Сингулера го спряхме от февруари и началото на април направи спазъма. Аз не казах на педиатърката, че го спираме, и като отидохме, тя съвсем безпристрастно каза че не е имал толкова тежък спазъм, и каза явно Сингулера само не помага, ще включим и Флексотид(като каза първо да мина през пулмолога да го чуе в това състояние и той да прецени). Тогава си признах, че го спрях и сме на хомеопатия и тя каза, че сега не е подходящ момент да го спираме, поне да минат цъфтежите и полените и към края на май може. И пак го почнахме. Сега часът ми при класическият хомеопат е точно в края на май и мисля да спрем Сингулера, миналото лято го бяхме спрели и нямаше проблем, и ако взима точното лекарство ще има време организмът да се изчисти лятото.
 Наистина има разлика от спазъм до спазъм и аз затова много се доверявам на педиатърката, защото съм сигурна, че много на нейното място и Аб биха включили, че и в болница биха ни пратили, а тя умее да прецени кога ще мине само с Вентолин и кога няма да може без Урбазон.  Confused

За книгите, аз имам 2 вкъщи и редовно си ги прелиствам, само че са леко противоречиви-едната е на боароновия принцип и между другото тя е доста по-убедителната. На Жак Буле е "Речник по хомеопатия". Другата е  по-постна, но пак е интересна.. Тя е по- близо до класическата теория. На Алисън и Антъни Бейли е -"Новият домашен хомеопатичен наръчник". Мъжът ми едва ли ще седне да чете такава литература, но ако види положително повлияване при детето няма да го отрече, така че дано!
Благодаря ви, че споделихте! Много е успокоително да чуя, че има повлияли се положително с хомеопатия!  Hug

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 23:58 от didi24

# 179
диди24 и дъщеря ми беще на мотелукаст всеки ден, и на нея и бяха изписали флексотид,после го замениха с будиеър джет,и на нея при спазъм ако не и повлияе помпата,приемаше вместо венозен урбазон,едни таблетки/забравих им името/те бяха в краен случай,но... си правеше спазми детето  е то сериозни.След започване на хомеопатия отново си правеше спазми,имаше и тежки,но започнах да ги овладявам с хом.лекарството за спазъм/което е според състоянието на детето,индивидуално е/и веднага да се застраховам след приема на грнулите пръсках и вентолин.
С две думи не спрях от раз лекарствата,които ползвахме назначени от алерголожката,но след поредния спазъм реших да изчакам само с прием на гранули и ставаше....след 10-15 мин детето изведнъж спираше да кашля,да свирят гърдичките ,започваше да си диша спокойно все едно нищо не се е случило.И така постепенно спрях всички хапчета,вентолини,кортикостероди.щерка ми след 6месеца на хомеопатия,не се е разболявала/преди постоянно през седмица лепваше хрема и веднага после правеше спазъм/.Сега си ходи на градина редовно,весела е,гушка се  и постоянно повтаря колко ме обича, с две думи промени се и емоционално.

Така,че това влошаване отначало и ние го имахме,но аз вярвах в този вид лечение и знаех какво да очаквам и го приемах нормално
По -скоро прочети повече литература за хомеопатията,осмисли я за теб и ако прцениш ,че това е за вас давай смело...

Общи условия

Активация на акаунт