КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 27

• 36 285
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Държим ги в метална кутия в гардероба, в спалнята, където други електроуреди освен крушка и нощна лампа няма. Е, понякога има и мобилен телефон, но на повече от два-три метра от гардероба.
Омекотител не ползвам отпреди хомеопатията, а и са от страната на закачените сака, палта и "зазимените" дрехи  Mr. Green

# 541
  • Русе
Аз ги държа в спалнята на тоалетката, обвити в метално фолио и прибрани в метална кутия. Наблизо няма контакти и т.н. Парфюма ми също е на повече от метър разстояние, но пък мисля, че е добре затворен - трябва да си допра носа до шишето, за да усетя миризма.

# 542
извода ,който си правя от всичко написано и казано до тук,че приемането на лекарството в суха форма вероятно може да доведе и до подтискане на симптоми /болест/ и да си мислим, че сме добре.......правилно ли разсъждавам...
Така е. Когато приемите са чести и в суха форма. Друг вариант е да направите доказване, тоест да изявите симптоми от картината на самото лекарство.

Дрехите не миришат чак толкова силно, освен това да не забравяме, че лекарствата все пак са с капачета - било течни или сухи. Имах предвид разтвореното в чаша лекарство да се пази далеч от миризми - например подправки.

# 543
Здравейте! Някой може ли да ми каже на кое хомеопатично лекарство е съкращението
N-V 200CH.

# 544
 може да е nux vomica, но в никакъв случай не съм сигурна. питай най-добре източника

# 545
Възможно е да е nux-v (това е коректното съкращение). Само че лекарства от две имена, чието първо започва с N, а второто - с V, не са малко. Попитайте предписалият ви го.

# 546
ние СЪЩО СЕ лекуваме с лекарства само в суха форма(на гранулки де).Трябва Ли хомеопата да каже да са в те4на , т.е. тези потенции които изписва , ако ги разтворя във вода води ли се те4но състояние или се предписва специфи4на потенция , и в колко вода се разтваря Peace

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 10:59 от tini_pini

# 547
предписва се в колко вода да се поставят гранулите, да се разбърат и точно колко да се приеме от тази вода на еди какъв си период от време

# 548
предписва се в колко вода да се поставят гранулите, да се разбърат и точно колко да се приеме от тази вода на еди какъв си период от време
Точно така. И това се съобразява с пациента, състоянието му, лекарството, потенцията и т.н. Няма как да стане във форум. Попитайте го.

# 549
Точно така. И това се съобразява с пациента, състоянието му, лекарството, потенцията и т.н. Няма как да стане във форум. Попитайте го.
Този хомеопат не се съобразява със тези неща - това са глупости за нея   / когато бяхме нейни пациенти съм питала /.

# 550
Клемче - а новият ви хомеопат събразява ли се и кой е той , ако е уобно, ако не на ЛС

# 551
аз говорих с Х и тя каза 4е не случайно  ХЛ се продават в такъв вид и няма зна4ение дали ще разтваряш или не. Peace

# 552
аз говорих с Х и тя каза 4е не случайно  ХЛ се продават в такъв вид и няма зна4ение дали ще разтваряш или не. Peace

Не случайно се продават И течни И на гранули. И не случайно г-н Ханеман е писал доста по въпроса.

Изборът е ваш.

# 553
без да споря  Peace, търся си инфо, но от това което намирам никъде не пише , че задължително тршбва да е в течна форма - пише си 4е има различни форми, течни, гранули, прах4ета и т. н .и това въпрос на избор кое да се ползва
например тук
http://homeopath.bg/%d1%85%d0%be%d0%bc%d0%b5%d0%be%d0%bf%d0%b0%d … 1%82%d0%b2%d0%b0/

# 554
Е, то в интернет може да намерите много неща - в подкрепа на всяко твърдение.
"Независимо от формата, под която се продават в аптеките**, хомеопатичните лекарства са два основни вида:
• Монопрепарати – приготвени само от едно изходно вещество;
Специалитетисъвкупност от няколко хомеопатични лекарства, които имат и по-специфични показания, но лесно могат да бъдат препоръчани и от фармацевта.

**На нашия фармацевтичен пазар има качествени, одобрени от оторизираните институции на РБългария хомеопатични медикаменти на фармацевтичните компании-“Boiron” (France), “Heel”и”DHU” (Germany) – бел. авт."

За каква хомеопатия става въпрос в случая...

Общи условия

Активация на акаунт