КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 27

• 36 284
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Е, то в интернет може да намерите много неща - в подкрепа на всяко твърдение.
"Независимо от формата, под която се продават в аптеките**, хомеопатичните лекарства са два основни вида:
• Монопрепарати – приготвени само от едно изходно вещество;
Специалитетисъвкупност от няколко хомеопатични лекарства, които имат и по-специфични показания, но лесно могат да бъдат препоръчани и от фармацевта.

**На нашия фармацевтичен пазар има качествени, одобрени от оторизираните институции на РБългария хомеопатични медикаменти на фармацевтичните компании-“Boiron” (France), “Heel”и”DHU” (Germany) – бел. авт."

За каква хомеопатия става въпрос в случая...
а може ли някой да даде линк , в подкрепа на обратното или то просто си се знае и се предава от 4овек на 4овек-покажете ми ...както навсшкъде може да про4етете , 4е трябва да има интервал м-у хранене (пиене )и приема на лекарството, или как да се съхранява, покажете къде пише 4е трябва да се приемат в те4но състояние-само за това моля  Peace

# 556
http://www.homeopathybg.org/members/haneman/Index.html
§ 247 от Органон, но нека се включат и по-компетентните  Peace

# 557
tini_pini

предава се от уста на уста, щото никой не си прави труда да почете

Например тук или Кент, Дж. Тайлър, „Лекции по философия на хомеопатията". Или някоя от книгите на Витулкас .... или изобщо каквато и да е цивилизована литература по въпроса.
И не ми обяснявайте колко много неща има в интернет, щото не е това мястото, когато трябва да сме сигурни за здравето си.

fata_morgana просто трябва да се прочете. § 247 може частично да отговори на въпроса. Всяко едно важно нещо Ханеман го е повторил по няколко пъти. Така че да няма и грам съмнение в казаното от него.

Иначе - когато лекарството е течно, то може да бъде динамизирано. И в тази си динамизация да отговаря на динамичната жизнена сила. И да не бъде повторена потенцията при приема на лекарството. А не трябва да бъде повторена, щото веднага след първия прием на лекарството, жизнената сила е изменена. И ако повторим, вместо да дадем едно рамо, то ще я подтиснем. Щото ще дадем лекарство със сила, която е била необходима преди първия прием.

# 558
DarinaK  Hug за това се сетих, защото не съм чела много. Пък и аз не вярвам много хора да си направят труда да прочетат Органон, че и да го разберат, освен ако не смятат да стават хомеопати Wink
Така че колкото и да е сдъвкана една информация предполагам, че tini_pini пак ще си вярва на хомеопата, а не на нас  Peace

# 559
Права си Simple Smile Всеки прави своите избори.
Органона на мен ми беше труден, но изключително интересен. Не мисля би било във вреда на който и да е да го прочете. Ако не греша в аптеката на Чаталджа има и едно преработено издание, където трудният оригинален стил е леко преработен и малко по-лесен за четене.

# 560
Непременно ще го потърся следващия път като ходим там, а преди това ще трябва да дочета най-после на Витулкас книгата  Blush

# 561
Е не е задължително де Simple Smile напълно успешно е лечението, ако не е чел човек Simple Smile

# 562
А, не, на мен ми е интересно, но нямам кураж да уча хомеопатия. Искам само така - да мога да си обяснявам за себе си действията на лекарствата и други неща.

# 563
Лекарствата в суха форма за много по-лесни за пренасяне и по-издържливи на влияния, вкл. атмосферни и облъчване. Пресметнете колко сукусии ще претърпи едно течно лекарство, докато стигне от Англия до тук например. Силата му ще бъде доста увеличена, тоест вече няма да отговаря на потенцията си.

По другия въпрос - защо лекарството трябва да бъде динамизирано преди прием, е писано много назад и то обширно.

# 564
тъкмо това щях да питам - ей така между другото си поръчах 2 лекарства от ибей и днес ми додоха - на гранулки, в пликче, яко са се одрусали, ама нали нищо им няма?

# 565
  • Бургас
Аз пак с въпрос. Ако е предписано едно х лекарство + шуслерова сол това в разрез ли е с класическата хомеопатия?

# 566
Аз пак с въпрос. Ако е предписано едно х лекарство + шуслерова сол това в разрез ли е с класическата хомеопатия?
Няма да може да се прецени кое от двете е повлияло на проблема, за който са предписани.

# 567
Опитен хомеопат може да ги съвмести и разграничи. От лично мнение ще се въздържа.

# 568
незнам и аз на какво да вярвам вече.....Х лекува и своите деца по този начин, излекувала е толкова мн хора , лекува и нас успешно досега .....затова съм в 4уденка , аи говорих с нея по този въпрос

# 569
В случая не става въпрос за вяра, а за знания.

Общи условия

Активация на акаунт