КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 27

• 36 084
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Аз да попитам на първоначалното ви интервю питаха ли ви за всички болести и симотоми извън гриповете, които сте имали по години. Имам чувството, че моя малко претупа нещата. Също открих, че на всички със съмнения за грип изписвс Инфлуенцинум, независимо, че не при всички симптомите са еднакви.
Това е сигурно др Гълъбов - работи в Бургас .
И аз се интересувах от него и начина на работа и това което пишеш е пракитка при всички пациенти . Инфлуенциум -за настинки ,Арника за травми ит.н.По 3-5 гр на два часа
Но тава което съм чела в темата Информативно за хомвеопатията - се отрича . Така че ние пациентите желаещи да се лекуваме с класическа хомеопатия сме в патова ситуация.
На кой да вярваме и възможно ли е такива схеми за спешни случаи. Да не би да има изключения.
А и за др Гълъбов се пише ,че е първия хомеопат в България и т.н...
Нека Мечка ,Дарина и другите запознати си дадат мнението .
Имах желание да запиша детето и себе си при него ,но ще изчакам за мнение .
Нали темата е за сподееляни на опит и занания

# 601
А някой знае ли кой софтуер ползват бг хомеопатите?
Различни са. Аз ползвам Радар 10. Мисля, че е най-масов.

За д-р Гълъбов...чаках да се оплаче някой. За съжаление при запитванията ми това получих като отговор - че често предписва боаронски схеми. Жалко...
Лични впечатления нямам, освен преди доста години с роднини.

# 602
Мечка ,благодаря за отговора !
А защо го правят ,аз това не мога да си обясня ???
Уж първия хомеопат , основоположник на хомеопатията в БГ ,книги издава .А накрая Боаронски методи.
Ох какво да правя - при кой да запиша детето си ?Така се зарадвах като разбрах , че започва да преглежда в Бургас .До сега не съм се записала ,защото изчаквах мнения от минали интервю познати.

# 603
Не мога да кажа. Една от теориите ми е, че е по-лесно. Вместо да се прави трудната диференциална диагноза измежду излезлите при реперторизация лекарства, по-лесно да дадем няколко от тях, които са съвместими, та...поне да забършем някой симптом. Но точен отговор на въпроса може да даде само този, който го прави.
И аз имам хомеопатични книги на д-р Гълъбов, ценни трудове по КЛАСИЧЕСКА хомеопатия, ама...

На доста хора сигурно им е трудно да направят разликата между методиките и в това няма нищо лошо. На тези, които са чели писаното тук из темите (за жизнената сила, индивидуалността, динамиката на процесите в човека и т.н.), им е абсолютно ясно и неопровержимо логично, че така просто не е редно. И освен това не просто защото на някой му е скимнало и го е написал, а защото над 200 години опит го потвърждава. И колкото и да се твърди, че човек се променя, да, променя се, но не и в тази посока - природните закони са неизменни.

# 604
  Tова, което мога да споделя  от моята практика е, че опитът на един специалист независимо в коя сфера работи зависи много от това ,колко случаи има и колко продължително време работи. Основното образование , което има в дадена област е само една основа. С практиката , човек се научава, кои схеми на лечение работят най-добре за различните клинични случаи. Много са важни курсовете и следдипломното обучение при утвърдени и дългогодишно практикуващи клиницисти.    Според мен класическата , както и клиничната/ Боаронската/ хомеопатия, представляват различни гледни точки на цялостното и пълно разбиране за хомеопатичното лечение. Класическата, както и клиничната хомеопатия се практикува от добри специалисти, при това с голям клиничен опит. Затова е важно, каква успеваемост има съответният клиницист , а не това дали работи с един препарат или комбинира съответните препарати. Ако един хомеопат редува хомеопатичните препарати,това съвсем не означава , че лечебният му подход е неправилен. По-скоро от гледна точка на дългогодишната му практика, той вероятно е забелязал, че такъв алгоритъм работи в полза на пациентите.

# 605
искам да ви попитам нещо - за мнение разбира се който велае. Преди месец малкият имаше коннктивит , последван от някаква много  леко протекла  гнойна ангина,досега е нямал такива проблеми.....но 1 мес и половина по късно , Т 1 ден , налепи( т.е. пак гнойна ангина ) и на следва щият ден няма налеп,  няма Т
възможно ли е да е подтиснато от преният път, и мове толкова бързо да минава тази гнойна ангина

# 606
 Tова, което мога да споделя  от моята практика е, че опитът на един специалист независимо в коя сфера работи зависи много от това ,колко случаи има и колко продължително време работи. Основното образование , което има в дадена област е само една основа. С практиката , човек се научава, кои схеми на лечение работят най-добре за различните клинични случаи. Много са важни курсовете и следдипломното обучение при утвърдени и дългогодишно практикуващи клиницисти.    Според мен класическата , както и клиничната/ Боаронската/ хомеопатия, представляват различни гледни точки на цялостното и пълно разбиране за хомеопатичното лечение. Класическата, както и клиничната хомеопатия се практикува от добри специалисти, при това с голям клиничен опит. Затова е важно, каква успеваемост има съответният клиницист , а не това дали работи с един препарат или комбинира съответните препарати. Ако един хомеопат редува хомеопатичните препарати,това съвсем не означава , че лечебният му подход е неправилен. По-скоро от гледна точка на дългогодишната му практика, той вероятно е забелязал, че такъв алгоритъм работи в полза на пациентите.
От това което чета , разбирем, че тези чести приеми на суха фолма работят при остри случаи
И спокойно мога да се доверя на лекаря.
Нека някой който се лекува при др Гълъбов сподели дали е доволен .Най вече какво е излекувал и как?

# 607
Това, което четете, не писано от хомеопат, а иначе Вие може да се доверите на когото прецените. Безброй пъти е писано в темата, че изчезването на симптомите не означава непременно излекуване, и че с неспазване на основни принципи на хомеопатията НЕ може да се постигне излекуване. Симптоматичното предписване на хомеопатични лекарства не е хомеопатично лечение, но ако някой все пак държи да го прави - не е нужно дава грешни пари на "хомеопат" - може да си чете описанията на гранулките и толкова.

# 608
  • Бургас
Ами нали уж ХЛ се изписва за симптоми не за болест...

# 609
Simple Smile

# 610
Това, което четете, не писано от хомеопат, а иначе Вие може да се доверите на когото прецените. Безброй пъти е писано в темата, че изчезването на симптомите не означава непременно излекуване, и че с неспазване на основни принципи на хомеопатията НЕ може да се постигне излекуване. Симптоматичното предписване на хомеопатични лекарства не е хомеопатично лечение, но ако някой все пак държи да го прави - не е нужно дава грешни пари на "хомеопат" - може да си чете описанията на гранулките и толкова.
Напълно съм съгласна с теб .
Следя темата от известно време и мястото на този потребител не е в тази тема.Но това е друг въпрос.

# 611
Само че моята практика, и не само моята, сочи, че когато ми дойде едно дете от боаронец, изпило безброй и като брой, и като вид гранули, ми идва най-често в следното състояние:

Цитат на майка: "Преди време имаше хреми, ангини, кашляше понякога, и вдигаше често температура висока и като че ли беше по-добре някак, не мога да обясня защо. Сега почти не боледува, да не говорим, че не вдига температура, което е много добре ( #Crazy), но не можем да се оправяме с него, сънува кошмари, иска да спи при някого, започна да се бие с другите деца, абе няма озаптяване"

Дори елементарните знания по Херинг, които трябва да има всеки хомеопат, ще обяснят защо така често се получава на практика. Замазва се физическото проявление на болестта и се вкарва на по-дълбоко психоемоционално ниво.

Цитат
С практиката , човек се научава, кои схеми на лечение работят най-добре за различните клинични случаи
С практиката хомеопатът се научава единствено, че няма универсални схеми при отделните пациенти дори с едно и също заболяване. ЗАЩОТО - не лекуваме болестта, а човека, болен от конкретна болест. И това е основата на хомеопатията като наука!!! ЗАЩО, а не КАК Grinning

Не може само поради неразбиране на хомеопатията, лекарствата й да се използват на алопатичен принцип - имам цирей - лекарство за цирей; говоря много - лахезис и тем подобни недомислици.
Хомеопатията е наука, а не апокрифна книжнина. Има ясно установени и поставени правила. Останалото са опити, които за съжаление имат и сериозни последствия.

Ето ви една схема - редувайте арника в ниска потенция в суха форма по няколко пъти на ден няколко дни преди раждане или операция например и ще сте ПОРЕДНИЯТ човек, когото упойката не го е хванала; или не са могли да му спрат кръвоизлива;  или е възпрепятствал раждането защото е доказал симптом ригидна шийка на матката.

Изумително е човек, изучаващ класическа хомеопатия да прокламира боаронска методика. Нека не излагаме Хомеопатичното общество, чиито основи и без друго са доста крехки предвид състоянието на хомеопатията в България.

Мисля, че  е крайно време да ви пусна един истински случай, за да се види ясно върху какво се предписва. Ще помисля по въпроса.

# 612
 tweetys , никак даже, явно не си чела нищо за хомеопатията.
Основното е, че се лекува човек, първопричината за болестта, а не се подтискат симптомите й - което е принципа на "традиционната" медицина.
Assamas, моля не обърквайте хората  Hug  И Вие разбирате от хомеопатия не повече от питащите тук  Peace
Мечка Малинарка , би ми било много интересно  Hug Досега съм чела описани случаи само на един индийски хомеопат.

# 613
  • Бургас
Simple Smile

Това какво означава? Не е ли така. Според специфичните симптоми на човека се предписва лекарството за него. Все пак никой не кара еднакво заболяванията. Вкъщи и тримата един грип го изкарваме по различни начини.

# 614
искам да ви попитам нещо - за мнение разбира се който велае. Преди месец малкият имаше коннктивит , последван от някаква много  леко протекла  гнойна ангина,досега е нямал такива проблеми.....но 1 мес и половина по късно , Т 1 ден , налепи( т.е. пак гнойна ангина ) и на следва щият ден няма налеп,  няма Т
възможно ли е да е подтиснато от преният път, и мове толкова бързо да минава тази гнойна ангина
много моля за някакво  мнение по моя  въпрос,само да добавя, 4е от 1 седмица малкият всяка сутрин пла4е като  го оставям на ясла и искада го взема с мен , показва постоянно 4е му липсвам все се гушка и т.н....

Общи условия

Активация на акаунт