КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 27

• 36 067
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Мечка , колко си права .Все едно за мен говориш.
Описала си ме много точно - две години ЛЕКУВАХ детето си по този начин при Лекар педиатър -хомеопат. Добре ,че проумях грешката си и спрях всичко това .Казвам си по добре късно отколкото никога . Сега съм в изходна позиция. Изчела съм толкова много литература и всички форуми от създаването им.Решилра съм че ще намеря истински хомеопат за детето си -било то и в друг град , по интернет и т.н.

# 616
искам да ви попитам нещо - за мнение разбира се който велае. Преди месец малкият имаше коннктивит , последван от някаква много  леко протекла  гнойна ангина,досега е нямал такива проблеми.....но 1 мес и половина по късно , Т 1 ден , налепи( т.е. пак гнойна ангина ) и на следва щият ден няма налеп,  няма Т
възможно ли е да е подтиснато от преният път, и мове толкова бързо да минава тази гнойна ангина
много моля за някакво  мнение по моя  въпрос,само да добавя, 4е от 1 седмица малкият всяка сутрин пла4е като  го оставям на ясла и искада го взема с мен , показва постоянно 4е му липсвам все се гушка и т.н....

При втората ангина пило ли е хомеопатично лекарство?

pipilota_2013, в София има прекрасни специалисти. В Добрич също. В Търговище, Попово работи възпитаник на Хомеопатично общество, КЛАСИК, според мен добър, били сме заедно на няколко семинара. Поинтересувай се, момичетата тук също могат да пишат за хомеопатите си и случаите си при желание. И успех!

# 617
Ами нали уж ХЛ се изписва за симптоми не за болест...
Simple Smile

Това какво означава? Не е ли така. Според специфичните симптоми на човека се предписва лекарството за него. Все пак никой не кара еднакво заболяванията. Вкъщи и тримата един грип го изкарваме по различни начини.

И всички пиете едни и същи схеми л-ва или не?

Трябва да се прави разлика между симптоми на болестта, симптоми на човека (конституционални) и тоталност на симптомите на болестта.

Например няма никаква находка в една мигрена, която протича с отвращение към шум и светлина, защото това е естественият ход на болестта. Но ако по време на мигренозния пристъп главоболието се подобрява от светлина, това вече е важно за предписанието и то ще се вземе предвид като симптом. В противен случай в реперториумите се насипва самосвал от симптоми и много ясно, че напред вечно ще излизат няколко поликреста (големи лекарства с хиляди симптоми) и така може да се изпусне вярното лекарство, което е в най-близко подобие.

Едни лекарства се влошават от движение, други се подобряват, независимо че и двете примерно кихат, имат болки в костите и хрема. Е как да комбинираш? Ми не става Grinning Едни са плачливи, други кротки, трети бесни по време на грип (като сме хванали грипа). Ако пък се изпишат две бесни, едното ще се подобрява от утешение, другото не. Изобщо няма как две лекарства едновременно да отговарят на конкретен случай, бил той остър, обострен или хроничен. Затова казах, че диференциалната диагноза, изборът между подходящите лекарства, е най-трудното нещо, затова е много по-лесно да се предпишат повечко, та дай боже го нацелим.
Често обаче в остро картината се сменя бързо и се изисква ново предписание. Лекарството може да се пада второ, но не и в един и същ момент или сега това, след два часа онова.

# 618
искам да ви попитам нещо - за мнение разбира се който велае. Преди месец малкият имаше коннктивит , последван от някаква много  леко протекла  гнойна ангина,досега е нямал такива проблеми.....но 1 мес и половина по късно , Т 1 ден , налепи( т.е. пак гнойна ангина ) и на следва щият ден няма налеп,  няма Т
възможно ли е да е подтиснато от преният път, и мове толкова бързо да минава тази гнойна ангина
много моля за някакво  мнение по моя  въпрос,само да добавя, 4е от 1 седмица малкият всяка сутрин пла4е като  го оставям на ясла и искада го взема с мен , показва постоянно 4е му липсвам все се гушка и т.н....

При втората ангина пило ли е хомеопатично лекарство?

да същото като първият път запо4нах го в4ера сутринта , ве4ерта ве4е нямаше Т , но пове4ко налепи , а нес сутринта и налепи няма

# 619
Да Мече ,спряла съм се на двама хомеопати от София .
Към момента везните клонят към единия.Има време ще реша.Но все еси мисля ,че един такъв голям град като нашия би трябвало да има истински хомеопат .Но уви. Затова и се зарадвах като разбрах че др Гълъбов се мести в Бургас да живее и работи .
Защо се избягва в този форум да се цитират имената на хомеопатите от който сте доволни или недоволни Ето аз казах какво ме смущава в Гълъбов и се оказа не напразно .
Мога да кажа и от кой не съм доволна .

# 620
Мисля, че е нормално от всеки един хомеопат, лекар и изобщо какъвто и да е специалист да има и доволни и недоволни. Което още повече обърква хората в избора им, ако само четат мнения в нета - а и каква е гаранцията, че са реални истории, а не реклама? Поне аз така разсъждавам...
Спомням си и интересната история на една мама, която обсъждаше лечението на детето си в нета и заради това била "помолена" от хомеопата да не го посещават повече  Laughing
Свят широк...

# 621
pipilota_2013, не се избягва. Коментираме ги, може би не във всяка тема и не непрекъснато, но са коментирани.

fata_morgana Simple Smile така е. Има един момент, че трябва да се отвориш и да споделиш с хомеопата си много лични неща. За да не е просто така на вятъра написано - аз разговарям с нашия хомеопат, мъжа ми обаче почва да бие отбой щото "всичко съм му казал, няма какво повече да му говоря. не ща да ходя при него" Simple Smile))))

Assamas, преди време ви питах, ама май така и не отговорихте - вие лекували ли сте се С КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ? А с Боаронска? Ако сте минали първо през боаронската и после през класическата, като възрастен човек, който може да разполага с мислите си много бързо ще разберете за себе си каква е огромната разлика между тях. И, че в същност боаронските предписания за пръст, за гъз ... не се различават по нищо от медикаментозните предписания.

# 622
Само че моята практика, и не само моята, сочи, че когато ми дойде едно дете от боаронец, изпило безброй и като брой, и като вид гранули, ми идва най-често в следното състояние:

На лечението на хората трябва да се гледа със смирение и никога по никакъв повод да не се коментира работата на колегите с подчертано негативен оттенък. Защото често тези хора успяват да излекуват човека а ти самият не можеш , защото не си всесилен. Защото винаги повече глави мислят по-добре от една. Ако бяхте учили в медицински университет, щеше да Ви е ясно какво огромно значение има етиката и колегиалността в една медицинска професия. На това човек се учи с години  в университета а после още повече става ясно с годините практика.

# 623
Да бе, много добре знаем какво значение има "етиката и колегиалността в една медицинска професия", най-вече когато става въпрос да си покривате взаимно грешките. Даже не е нужно да сме учили в медицински университет, представи си.

# 624
Единственото, което ми е ясно е, че нямате знания да коментирате нито хомеопатията като наука, нито принципите й. И понеже докато в страната във всяка една сфера (медици, съдебни лица, политици, хомеопати и прочие) битува правилото "гарван гарвану око не вади", хората ще бъдат лъгани. Докато успехите се аплодират, а грешките се подминават - никой няма да може да се огледа в огледало - нито лекар, нито пациент.

Най-лесното нещо на този свят е да кажеш "Случаят е извън моята компетенция, не мога да помогна, ще ви насоча към колега" и честно казано изобщо не ми е ясно (всъщност ми е ясно) как има хора с каквато и да е професия, на които това изречение да им горчи Rolling Eyes
Етика (вече съм ви обяснявала, не ви ли омръзна) не се учи в университет. Това се възпитава от най-ранна възраст. Освен това Grinning много по-богата култура дава световното книжовно наследство Wink, отколкото тясно специализираната медицинска литература - лично мнение. Всички разбраха отдавна, че в темата тежестта ви няма да дойде от медицинската ви диплома. Изберете друго, това се изчерпа. С оферта да обсъдите с личния си хомеопат калиевите лекарства в сико-сифилитичен миазъм.

Винаги ще има доволни и недоволни. Тук никой не обсъжда личните качества на човек, а това дали спазва или не правилата. Какво толкова неясно? Мисля, че има боаронска тема тук някъде.

Мисля, че е нормално от всеки един хомеопат, лекар и изобщо какъвто и да е специалист да има и доволни и недоволни. Което още повече обърква хората в избора им, ако само четат мнения в нета - а и каква е гаранцията, че са реални истории, а не реклама? Поне аз така разсъждавам...
  Peace
По този повод ако знаете колко приказки се изприказваха за единия гинеколог, при когото раждах едното си дете едно време и когото аз ценя...Та "свят широк"

tini_pini, чисто физически звучи много добре така на прима виста.

# 625
Преди бяхте коментирали хомеопатичните аптечки.
Сега започват ваканциите и се чудя дали не е добра идея преди пътуване да се запася с повече хл. Знам, че няма как да се предвиди каква картина би направило детето, но в повечето случаи успявам да намеря хл, което хомеопатът ми е казал по тел. Но ако съм в някое затънтено селце по баирите или на морето, съмнявам се , че ще го открия.
Как процедирате по време на почивките?

# 626
Единственото, което ми е ясно е, че нямате знания да коментирате нито хомеопатията като наука, нито принципите й. И понеже докато в страната във всяка една сфера (медици, съдебни лица, политици, хомеопати и прочие) битува правилото "гарван гарвану око не вади", хората ще бъдат лъгани. Докато успехите се аплодират, а грешките се подминават - никой няма да може да се огледа в огледало - нито лекар, нито пациент.

Не става въпрос за хомеопатичните познания на този или медицинските на онзи.Става дума за това, че че когато се говори за хомеопатия , не трябва да се критикува лечението или метода на един хомеопат от друг хомеопат. Защото това единствено може да навреди на авторитета на хомеопатичната професия като цяло. Особено в публичното пространство.

Когато един човек отиде на интервю при хомеопат, последният подробно обяснява и мотивира пациента относно основните принципи на хомеопатичното лечение. Пациентите са достатъчно интелигентни за да разберат основните принципи на хомеопатията и основанията за избора на начина на лечение.

Ако хомеопатите не работят заедно за авторитета на хомеопатията с нея е свършено , а следователно и с техните усилия да помогнат на хората.

# 627
Assamas, в тази тема професионални хомеопати почти няма.
Изобщо правиш ли разлика между класическа хомеопатия и боаронски миш-маш?
Това за авторитета на хомеопатията е така, но ти би ли защитил твой колега лекар, ако вместо да изпише на едно дете подходящо щадящо лекарство след обстоен преглед, изпише всичко, за което се сети наведнъж с цел все нещо да подтисне симптомите, без значение, че някое от лекарствата може и да навреди? И с ясното съзнание, че няма да помогне...
Не знам защо продължаваме да се опитваме да ти обясним всъщност  newsm78
А какъв точно е твоят интерес към хомеопатията? Изкарал си боаронски курс или какво?

# 628
Боаронското предписание и класическият метод нямат нищо общо, напротив, даже са противоположни. Официалната медицина и боаронопатията са ЕДНО И СЪЩО НЕЩО като тип предписание - симптомът да се потуши и толкоз, без оглед на цялостното състояние на човека.
Не може някой да ми твърди, че класическият и боаронският подход били две гледни точки на едно и също нещо, като още изначално нямат нищо общо. За пореден път казвам, че боаронското предписание НЕ Е ХОМЕОПАТИЯ, ТО ПРОСТО ПОЛЗВА ХОМЕОПАТИЧНИТЕ ЛЕКАРСТВА НА ПРИНЦИПА НА АЛОПАТИЧНОТО ЛЕЧЕНИЕ, а именно - за глава - аналгин; за бъбреци - роватинекс (примерно), за ситни обриви - тинктура алба (примерно). За главоболие - беладона (хич не му пука, че беладона е супер внезапна и бърза,а че температурата на детето в случая се вдига от вчера, докато стигне 40 градуса); за афти в устата - боракс; за не знам си какво - не знам си какво. После защо няма трайно здраве? Ми няма да има. 20 години пиете сода и всеки път ви помага с киселините..... Ще оздравяваме ли трайно; ще се разделим ли с нещо "нелечимо", или ще си помагаме всеки път, и всеки път, и всеки път...
(за да сме обективни, има наистина нелечими състояния)

# 629
Преди бяхте коментирали хомеопатичните аптечки.
Сега започват ваканциите и се чудя дали не е добра идея преди пътуване да се запася с повече хл. Знам, че няма как да се предвиди каква картина би направило детето, но в повечето случаи успявам да намеря хл, което хомеопатът ми е казал по тел. Но ако съм в някое затънтено селце по баирите или на морето, съмнявам се , че ще го открия.
Как процедирате по време на почивките?

Бих обсъдила с хомеопата какви точно лекарства да взема със себе си за всеки случай. Мисля и преди съм писала в темата - имаме такава аптечка в къщи. И я нося когато пътуваме за по-дълго.
Но пък в края на краищата не е фатално при спешен случай и липса на подходящо ХЛ и невъзможност да се набави в момента, да се приеме някой медикамент. Пък после вече да се направи каквото е необходимо със съответното лекарство.

Мече, те тия нелечими състояния, за които пишеш сигурно имаш предвид, че са изобщо нелечими. Надали имаш предвид, че са лечими с алопатия и нелечими с хомеопатия. Изключая хирургически намеси, когато те са неизбежни и вероятно (тук изобщо не съм наясно) част от денталните процедури.

Не става въпрос за хомеопатичните познания на този или медицинските на онзи.Става дума за това, че че когато се говори за хомеопатия , не трябва да се критикува лечението или метода на един хомеопат от друг хомеопат. Защото това единствено може да навреди на авторитета на хомеопатичната професия като цяло. Особено в публичното пространство.

Когато един човек отиде на интервю при хомеопат, последният подробно обяснява и мотивира пациента относно основните принципи на хомеопатичното лечение. Пациентите са достатъчно интелигентни за да разберат основните принципи на хомеопатията и основанията за избора на начина на лечение.

Ако хомеопатите не работят заедно за авторитета на хомеопатията с нея е свършено , а следователно и с техните усилия да помогнат на хората.

Когато е в РАЗРЕЗ с принципите на класическата хомеопатия защо това да не бъде казано? И изобщо не е вярно, че всеки хомеопат обяснява на пациента си за ХЛ. И изобщо не е необходимо пациентите да са интелигентни, щото ХЛ просто си действат. Няма значение дали човек е бял, зелен, умен или глупав.

И тоя разговор не ви ли омръзна вече колко поред теми?

Общи условия

Активация на акаунт