КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 27

• 36 063
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • И аз не знам къде...
Здравейте,

Днес обсъдих с хомеопата какво да имам под ръка при евентуално ухапване от кърлеж и изобщо мазането срещу комари и кърлежи за синът ми.
Но сега ми идва на ум въпроса с мазането против изгаряне (слънчево).
Какво е мнението на хомеопатията за тези продукти? Аз купувам скъпи, без парабени уж, но с какво друго.......... newsm78!
Ще говоря и с хомеопата естествено, но т.к. не е спешно все още, ще се радвам да чуя и вашите мнения!

# 631
  • Русе
Няколко страници назад го коментирахме Wink. Нашата препоръчва масло от малинови семки.

# 632
# 633
  Длъжен съм още веднъж да изтъкна, че практикуването на какъвто и да е нетрадиционен метод на лечение без солидни медицински познания, може да се окаже опасно както за пациентите, така и за практикуващият. Нека всеки, на базата на собствената си осведоменост и разсъдъчно мислене реши как да лекува себе си и семейството си.
  Нито хомеопатията има бъдеще без пълно сливане с медицината, нито обратното.
   Изборът е в ръцете на всеки пациент как да разполага с здравето си.
  Както е казал народа- ''Ум царува, ум робува, ум патки пасе''.

# 634
  Длъжен съм още веднъж да изтъкна, че практикуването на какъвто и да е нетрадиционен метод на лечение без солидни медицински познания, може да се окаже опасно както за пациентите, така и за практикуващият. Нека всеки, на базата на собствената си осведоменост и разсъдъчно мислене реши как да лекува себе си и семейството си.
  Нито хомеопатията има бъдеще без пълно сливане с медицината, нито обратното.
   Изборът е в ръцете на всеки пациент как да разполага с здравето си.
  Както е казал народа- ''Ум царува, ум робува, ум патки пасе''.
Ако това е последният ви пост в тази тема, супер, ще го преживеем без коментари.

# 635
Здравейте, преди няколко страници писах за маслото от лавандула,за което винаги съм смятала, 4е пази от кърлежи. Ами преди 2 дни извадих 3 броя от краката на детето, въпреки, 4е го мазах 2 пъти същия ден. Сега съм в тих ужас и го наблюдавам. Стискайте палци да не е лепнал тукашния вирус, който при4инява менингит. Уф!

# 636

Ако това е последният ви пост в тази тема, супер, ще го преживеем без коментари.
  Стига да не се отправят обиди към лекарското съсловие и да не се критикуват конвенционалните методи на лечение по някакъв начин - няма да се намесвам. Още повече , че темата е интересна защото запознава хората със същността на хомеопатичният метод на лечение. Изпадането в крайности обаче, и поставянето на който и да е метод на лечение над другите, като се изтъква че са неправилни, представлява нарушаване на баланса. В такъв случай корективно мнение е наложително.

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 13:25 от Assamas

# 637
Некомпетентното мнение няма как да бъде корективно.

# 638
  ooooh!  На-патки няма да има, ама за на-кокошки не обещавам  Laughing

# 639

Стига да не се отправят напатки към лекарското съсловие и да не се критикуват конвенционалните методи на лечение по някакъв начин - няма да се намесвам. Още повече , че темата е интересна защото запознава хората със същността на хомеопатичният метод на лечение. Изпадането в крайности обаче, и поставянето на който и да е метод на лечение над другите, като се изтъква че са неправилни, представлява нарушаване на баланса. В такъв случай корективно мнение е наложително.

Искате да сте коректив а говорите глупости?!
Как няма да се критикуват лекарското съсловие и конвенционалните методи, ежедневно действията им граничат с престъпления на мноого от тях. Не да ги критикувам ами преди няколко месеца дори пуснах жалба срещиу един, и му назначиха комисия за проверка, установиха нарушения и го глобиха.
И аз се учудих даже.....не вярвах че ще стигне до край процедурата.

О не аз не съм от фанатизираните защитници на хиомеоптаията тук. Веднъж вече писах не съм очарована нито от официланата медицина, нито от хомеопатията.

Официалната медицина е трагедия в по голямата си част....мъка, мъка и тъга.   Но от както следя тази тема се убеждавам май че и при хомеопатията нещата са същите.......агресия, скандали, нападки и то все от уж компетентните.

# 640
Мече, дай ги тези хомеопати в Добрич, Търговище, Попово. Ако и в Шумен знаеш   bouquet

Извадихме на малкия ни син кърлеж, но не се обадих на хом. Дали не трябваше да му дадем нещо? Вие давате ли при ухапване от кърлеж?

# 641
Мече, дай ги тези хомеопати в Добрич, Търговище, Попово. Ако и в Шумен знаеш   bouquet

Извадихме на малкия ни син кърлеж, но не се обадих на хом. Дали не трябваше да му дадем нещо? Вие давате ли при ухапване от кърлеж?
                                                                                                                                                               Докато решите какво да му дадете намажете мястото с добро качество маслинено олио.Ние живеем на остров Крит в планинска местност.При нас също има много кърлежи.Винаги съм постъпвала така с моето дете и досега не сме имали проблеми,искренос се надявам и Вие.

# 642
Мече, дай ги тези хомеопати в Добрич, Търговище, Попово. Ако и в Шумен знаеш   bouquet

Нашия хомеопат каза Ледум ниска потенция по определен на4ин да го дам, днес ще купя. Говорих и с детския доктор, каза да наблюдавам за 4ервени петна,обриви и(или) висока температура 60 дни!
но май само аз от тук пишещите имам основание за притеснения, заради тая гадост с възпалението на мозъка. В България не бях 4увала за такова нещо, дори не знам как се казва тази болест на български. В превод е ранен,летен менигитоенцефалитис..някаква такава сложност Frühsommer-Meningoenzephalitis.

# 643
Доколкото чета в интернет, в повечето случаи, особено при децата, този вирусен менингит протича леко и възстановяването е пълно. И само 10-30% от заразените изявяват симптоми.

# 644

Нашия хомеопат каза Ледум ниска потенция по определен на4ин да го дам, днес ще купя. Говорих и с детския доктор, каза да наблюдавам за 4ервени петна,обриви и(или) висока температура 60 дни!
но май само аз от тук пишещите имам основание за притеснения, заради тая гадост с възпалението на мозъка. В България не бях 4увала за такова нещо, дори не знам как се казва тази болест на български. В превод е ранен,летен менигитоенцефалитис..някаква такава сложност Frühsommer-Meningoenzephalitis.

Ето един прекрасен пример за това как трябва да се търсят консултации и с двамата специалисти. Много правилно сте постъпили !

Общи условия

Активация на акаунт