КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 27

• 36 059
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Аз правя избор измежду 3 показани лекарства, в зависимост от картината. Ледум най-често давам първо. Кърлежът се вади само от лица, които го умеят, аз не мога, а и не съм фен на буболечките изобщо Mr. Green. Пращам на лекар, който може да третира мястото. Ледум действа и като противотетанусна ваксина.

Нямам вина, че някой е приел казаното от мен за лична обида или нападка. Не мога да отговарям за неврозите на всеки, нито желание да следя да не затвърждавам нечия коекс система. Това все едно инженер да ми говори за висша математика и чертожни схеми, и аз да се правя на разбирач - ми не съм и не искам да бъда.
За сведение тези, които се опитват да ме учат как да се държа, щото видиш ли, нещо в поведението ми ги дразни, не са по-добре и от мен Laughing Естествеността ми винаги е била мой плюс и ми носи добро здраве, вместо определени хамелеонски позиции.

# 646
Не мога да отговарям за неврозите на всеки, нито желание да следя да не затвърждавам нечия коекс система.
За сведение тези, които се опитват да ме учат как да се държа, щото видиш ли, нещо в поведението ми ги дразни, не са по-добре и от мен Laughing Естествеността ми винаги е била мой плюс и ми носи добро здраве, вместо определени хамелеонски позиции.
Поне за своята си невроза можеш да отговаряш, явно не само хората имат такава.

Не ми обръщай внимание аз само наблюдавам що е това манталитет на хомеопата и обучаващите се в хомеопатия, и прекалено крайни, крайни изказвания.

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 17:06 от Ива_И

# 647
Доколкото чета в интернет, в повечето случаи, особено при децата, този вирусен менингит протича леко и възстановяването е пълно. И само 10-30% от заразените изявяват симптоми.

четох де що пише за този менингит и вярно само 1-2% от развилите го умират или получават трайни увреждания, ако не му бях извадила 3 броя и ако не бяха в него, нямаше да ми е такова едно неприятно и притеснено. Тук повечето хора я имат точно тая ваксина и като кажа,че ние не сме ваксинирани и ме гледат все едно нещо не съм с всичкия си, та се налага да обяснявам, че дори и медицинско лице е казвало, че това си е чиста фармацевтична индустрия и вероятността да се заразиш от ваксината е същата, като от кърлеж.  Днес като звънях на детския лекар да питам какво се прави в такава ситуация ми казаха да съм си помислела за ваксина. Мене от ваксината още повече ме шубе. Едно детенце миналата година след ваксина го ухапа кърлеж и го изтърваха...ужас!
Мече, тук ако отидеш доктор да ти вади кърлеж и ти се карат, що ги занимаваш с глупости, в аптеките се продават пинсети за вадене на всякакви гадинки. Явно е нещо страшно често срещано. Не познавам човек тук, който да не го е хапал, а живея във Виена  newsm78

# 648
SinioNebe, при вас пръскат ли за кърлежи?
В Германия това ми беше най-големия ужас, че изобщо не пръскаха, за да не убивали някакви други буболечки. Това ми идваше твърде крайно.

Наскоро гледах един български специалист по паразитология по тв. Той каза, че след вадене кърлежът се запазва и се праща да се изследва. За БГ в Института по паразитология.
Ако има Лаймска болест първи стадий, мястото се зачервява, по средата е бяло с червен кръг.
Конвенционалното лечение е АБ курс 5дена, 4 дена се почива и после още 5 дена АБ.

Аз мажа с Аутан в планината. Сигурно не е полезен, но много ги мразя гадините.

# 649
Пращат, друг път. Само ако настояваш, и то мисля, че трябва да си платиш изследването. Иначе ти казват да се наблюдаваш за температура, забравих колко седмици.

# 650
Да, да,исках да кажа, че човек може да си плати и да изследват кърлежа, ако иска. Миналата година в Пирогов ваденето на кърлеж струваше 40лв Simple Smile

# 651
Ехаааа....

# 652
Solei,не, не пръскат и на мен ми идва малко в повече това полазване...тук се води червена зона. В събота бяхме на зелено до Виена и резултата е в компания от 6 души  и 2 деца / 8 кърлежа... е малко е прекалено за 7 часа сред природата. А лятото тепърва почва.
За лаймската болест знам, тука няколко души около мен я лекуваха, за FSME- то съм се затръшкала.
Сега един приятел ми каза, че в България били вкарали и тая ваксина в задължителния паспорт на децата. Направо не мога да повярвам. Тук няма задължителни ваксини, как е при вас?

# 653
Не, няма такава ваксина от задължителните.

# 654
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
тук ако отидеш доктор да ти вади кърлеж и ти се карат, що ги занимаваш с глупости

до сега не са ме връщали за вадене на кърлеж, но прилежно чаках 2 часа, защото при кожния се влиза по ред, не дават часове. казвам, че не мога да го вадя и той ми го маха.

баща ми хвана лаймска болест от кърлеж в ДЕ и нямаше червени петна!!! само при 40% от заразените се появяват. незнам какви симптоми имаше, че е ходил да се изследва. даже нямаше забит кърлеж Rolling Eyes доста време пи антибиотици Confused

при нас също е червена зона, ужас някакъв Tired

# 655
Много неприятно, да. Май ще купувам някакви спрейове и ще се пръскаме. Явно последните 3г съм имала някакъв див късмет с лавандуловото масло. Може би се изпарява много бързо.
asyalein, и тук не връщат, но мрънкат. На мен преди 2 год. ми се заби един в Хърватска и ходих в болница да ми го махат, защото ми беше адски гадно. Там пък ми казаха да пия 3 дни антибиотик, аз бих отбой и пих разни по-приятни питиета пасващи на морето... нищо не завъдих.
А лаймската болест може и от паяк да се хване..поне тук де. На детето кърлежите ги видях вечерта в 10ч. Спеше и го преглеждах с едно фенерче. Като си представих да го водя по нощите по болници,да ми пуфтят разни насреща и да разбивам съня на детето след тоя хубав ден и просто ги извадих много внимателно един по един, после ги залях с вряла вода и в канала.
Днес му дадох ледума и го наблюдавам.

# 656
При нас в региона са рядкост, и в града, и по околните местности, въпреки че има доста тревопасни животни. Предпочитам да намажа с препарат против ухапване, когато ми се налага някъде да водя децата, пръскам и самите дрехи с "Бочко" против ухапвания от насекоми (комплексно), а под самите дрехи не мажа.

# 657
  • Пловдив
Може ли да ми кажете каква е идеята на разлеждането на ХЛ през 5-те чаши Rolling Eyes

# 658
Да се смекчи допълнително действието на л-вото.

Ася, сега се сещам,че и мен ме беше хапал кърлеж и беше излязъл сам. Беше точно на корема след едно стоене на поляна. Иначе нямаше да го забележа.

# 659
  • София - Варна - Бургас
Миналата година ми влезна едно кърлежче, на неудобно място над лакътя на дясната ми ръка, затова отидох в Пирогов. Пред кабинета от 1 час стояха 10-тина и никой не смееше дори да шукне, никой не ги викаше в кабинета. Опитах се да им кажа, че имат права - гледаха ме като извънземно... Нахлух в кабинета и преди да си отворят устата им казах че плащам на ръка. Извадиха го без да питат повече, оставих им 30лв и си тръгнах.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт