КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 27

• 36 054
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Според Вас носи ли някаква отговорност класическия хомепат, ако по негово предписание сте спряли всички други хапчета и пиете само това което ви е дал. Хомеопата при когото ходих ми каза да спра абсолютно всичко, без значение за какво го пия. " Е ще покървиш около месец, но всичко ще мине" цитирам. Малко несериозно ми се вижда такъв отговор на моя въпрос дали няма да имам проблеми. Ако човек кърви около месец и не се взимат мерки според мен после няма да има нужда от нищо повече.

# 661
Каква отговорност имаш предвид?

# 662
Например ако вследсвие това кървене се усложнят нещата и се наложи сериозна интервенция. Уточнявам - абсолютно здрава съм, нямам никакви проблеми . Вследствие на недобре свършена работа от АГ при  2 -рото секцио се наложи да приемам лекарства за контрол на кървенето. Сигурно са много вредни , ама ме е страх да ги спра.... Повярвайте ми знам какво е да кървиш повече от месец. 

# 663
Когато човек решава да прекъсне назначено му от лекар лечение, той го прави на своя отговорност.

# 664
На мен ми се струва рисково - без да познавам цялостно случая - а и информацията е крайно недостатъчно.  НО не виждам защо непременно трябва да кървите цял месец, докато ви подейства хомеопатично лекарство Rolling Eyes
Би трябвало да има по-бърз ефект и пак казвам, не познавам случая ви, защото е възможно и да не е така, понякога в организма има процеси, за които трябва просто време, а ние не знаем при вас какво точно се е случило, нито от кога сте в това положение. Според АГ колко време трябва да пиете лекарствата и ангажира ли се с някави прогнози?

На въпроса ви е редно да ви отговори юрист. Аз от право не разбирам; ако имате близък, може да се консултирате каква отговорност носи хомеопатът, каква - лекарят. (при условие, че хомеопатът ви не е лекар). Иначе Алексче е права, макар че има и една тънка етична нишка за спирането на лекарствата... въпреки че няма как да докажете, че някой ви е забранил медикаментите.
Успех в решението.

# 665
Нещата у нас по отношение на отговорността все още са твърде размити, дори когато става дума за лекарите, камо ли за алтернативните методи на лечение, така че силно се съмнявам ilyova да може да търси каквато и да е съдебна отговорност от хомеопата, ако ѝ стане нещо, защото си е спряла лекарствата по негов съвет (в случай, че това беше въпросът).

# 666
Правилно си ме разбрала Алексче. Да си кажа честно достраша ме да спра лекарствата и само си платих прегледа, взех каквото ми приготви и дотам. Мисля, че тази хомеопатка не е лекар иначе би ми казала.

# 667
И аз не бих посмяла вероятно.

Виждам, че секциото е правено преди повече от 3 години, това е много време - установено ли какво точно е усложнението, на какво се дължи кървенето? През цялото време оттогава ли приемаш лекарства?

# 668
Ндобре зашита матка от "великия" доктор. Кървенето започна още веднага след раждането, но той твърдеше , че е цикъл. Ама това на мен ми е второ раждане и няма как да ме преметнат по този глупав начин. Направих хистероскопия в София в Малинов и се оказа, че матката не е зашита. Пих първо кръвоспиращи доста време и сега съм вече само на противозачатъчни. Знам, че са супервредни ама ме е страх, че ако ги спра може пак да се почне и тогава става сложно. Февруари бях на преглед при д-р Сигридов и каза, че дефекта на матката постепенно изчезва но ....

# 669
  • София - Варна - Бургас
ilyova  
Цитат
Според Вас носи ли някаква отговорност класическия хомепат, ако по негово предписание сте спряли всички други хапчета и пиете само това което ви е дал...

Отговора е прост: няма право. Няма право да спира лекарства, чието спиране би могло да застраши здравето и живота на човека, например като такива при високо кръвно или сърдечна недостатъчност, Елтироксин, при епилептични припадъци, при шизофрения и т.н. и т.н. Това може да направи само предписалия ги лекар, когато прецени че подобреното състояние на пациента позволява намаляване или спиране на съответното алопатично лекарство.

# 670
  • Бургас
И какво излиза? Че с хомеопатия, в случая, няма как да се помогне? Или с паралелно взимане на алопатични лекарства би могло да има положителен ефект лечението?
Пък и много ми е странно, нямаше ли как в момента на откриването на проблема - да се зашие както трябва матката и да няма нужда да се взимат тези лекарства години наред?

Последна редакция: чт, 23 май 2013, 08:13 от Катёнок

# 671
  • Бургас
А в какво трябва да се разреждат течните ХЛ? Лекарката на детето ги разрежда в спиртен разтвор, а моя - във вода. Кое е по-правилно?

# 672
В правилното съотношение на спиртен разтвор просто са трайни. Това е разликата. Като вид консервант.

Не е вярно, че хомеопатията не може да помогне в случая на жената. Може да ускори процеса по зарастване на тъканите. Съвсем отделен е въпросът дали хом.лечение ще е правилно. Мисля, че проблемът е открит по-късно и са преценили, че за момента втора операция е рискова за пациентката, да не говорим и че е била и с бебе на ръце. Но това могат да кажат само лекарите.

# 673
Мисля, че има как. Дъщеря ми няколко месеца си приемаше лекарствата за хроничното заболяване и успоредно при остри състояния беше на хомеопатично лечение. От приетите хомеопатични лекарства провокира и изчисти и много други стари проблеми, въпреки подтискащото действие на алопатичните лекарства. Сега вече сме спрели алопатичните, но по преценка на лекуващия лекар и хомеопатът ще има няколко месеца свобода да твори.

В този ред на мисли малката направи един спазъм от нищото преди десетина дена. Не бяхме в града и нямаше от къде да намеря антимонум. Имах един стар, който ми се мотаеше в чантата до телефона без предпазно фолио. Стоял е до лаптоп, микровълнова, където се сетите. В този момент нямах друг избор, освен да дам точно от него. Подейства си за няколко часа Peace.

# 674
Здравейте , може ли да се помогне със хомеопатия на човек във прединсултно състояние в болница , наливан със системи , при условие че никога не е лекуван със хомеопатия и не е минавал съответно интервю. Подобрение във болницата няма .

Общи условия

Активация на акаунт