Хормонални изследвания

• 55 144
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря ти Денис   bouquet
До сега съм нямала проблем с ТСХ-то,но и не съм го изследвала по време на цикъл(ако има някакво значение)
Миналия месец пих Примолют нор,заради киста в левия яйчник,а относно ФСХ-то съм пила преди 3 месеца Фемостон,за да намаля стойността му(беше 28 някъде) след прием от 3 месеца на Фемостона на контролата ми излезе 13.5,а на сегашната контрола 8.98

# 31
Здравейте! Резултат от днес-ТСХ->100...Във момента съм на Л-тирокс 0.25,немога да се свържа с лекарката,дали да не увелича дозата на 0.50 докато се свържа с нея?

# 32
  • София
Благодаря ти Денис   bouquet
До сега съм нямала проблем с ТСХ-то,но и не съм го изследвала по време на цикъл(ако има някакво значение)
Миналия месец пих Примолют нор,заради киста в левия яйчник,а относно ФСХ-то съм пила преди 3 месеца Фемостон,за да намаля стойността му(беше 28 някъде) след прием от 3 месеца на Фемостона на контролата ми излезе 13.5,а на сегашната контрола 8.98

На колко си год?
След като е бил толкова висок ФСХ - сега е добре Simple Smile

# 33
  • София
Здравейте! Резултат от днес-ТСХ->100...Във момента съм на Л-тирокс 0.25,немога да се свържа с лекарката,дали да не увелича дозата на 0.50 докато се свържа с нея?

Редно е лекар да промени дозата
Колко беше ТСХ преди лечението?

# 34
Моля за коментар и на моите изследвания. Забелязах,че FSH е високо, до сега никога не е било с такава стойност. Знам, че има някакво съотношение между тези изследвания, но не помня точно какво е.

LH  -4.71 mIU/ml  (жени фол.фаза 2.4-12.6; овул.фаза 14.0-95.6; лут.фаза 1.0-11.4, менопауза 7.7-58.5,мъже 1.7-8.6)

FSH  -10.14  mU/ml  (жени фол.фаза 3.5-12.5, oвул. фаза 4.7-21.5; лут.фаза 1.7-7.7; менопауза 25.8-134.8; мъже 1.5-12.4)

Естрадиол  - 94.53  pg/ml (жени-фол.фаза 12.5-166,овул.фаза 85.8-498, лут.фаза 43.8-211; менопауза до 54.7,мъже до 7.63-42.6)

Пролактин - 15.7  ng/ml  (3,24 - 29,12)

По тези изследвания, ще реши гинеколога дали ще почваме ин витро.

# 35
  • София
Моля за коментар и на моите изследвания. Забелязах,че FSH е високо, до сега никога не е било с такава стойност. Знам, че има някакво съотношение между тези изследвания, но не помня точно какво е.

LH  -4.71 mIU/ml  (жени фол.фаза 2.4-12.6; овул.фаза 14.0-95.6; лут.фаза 1.0-11.4, менопауза 7.7-58.5,мъже 1.7-8.6)

FSH  -10.14  mU/ml  (жени фол.фаза 3.5-12.5, oвул. фаза 4.7-21.5; лут.фаза 1.7-7.7; менопауза 25.8-134.8; мъже 1.5-12.4)

Естрадиол  - 94.53  pg/ml (жени-фол.фаза 12.5-166,овул.фаза 85.8-498, лут.фаза 43.8-211; менопауза до 54.7,мъже до 7.63-42.6)

Пролактин - 15.7  ng/ml  (3,24 - 29,12)

По тези изследвания, ще реши гинеколога дали ще почваме ин витро.

Да, ФСХ е висок - показва проблем, нещо пречи на О.

* Предполагам са правени на 3 ден от МЦ?!

# 36
На колко си год?
След като е бил толкова висок ФСХ - сега е добре Simple Smile

На 37 години съм
МЦ ми е през 29 дена-пиша го заради коментара на Естрадиола и да те помоля да ми обясниш какво е това изследване на SHBG и с какво може да ми попречи ниския тестостерон?

# 37
Да, ФСХ е висок - показва проблем, нещо пречи на О.

* Предполагам са правени на 3 ден от МЦ?!
Благодаря за отговора!

Да, на 3 ден са правени Sad.

# 38
  • София
 svetulka7 

SHBG или Секс Хормон Свързващ Глобулин
Той подтиска функцията на някои хормони и така повлиява бионаличността им.
Напр. за да активират растежа на клетките, Естрогените трябва да циркулират своборно в кръвния серум или да са свързани с албумин в серума. Естрогените, които са свързани обаче с  SHBG не са биологично активни
По отношение на Тестостерона , напр. - ако нивата на тестостерона са ниски, това повишава нивата на Естрогените и SHBG
Ефектът на Тестостерона се изразява в два механизма:
- активира андрогенните рецептори
- участва в превръщането на естрадиола и активирането на определени рецептори на естрогените
Рецепторите / вид протеин/  са структури, които се намират в клетките,за които хормоните се залавят и така упражняват въздействието си.

Оптималните нива на Тестостерона, осигуряват нормално развитие на ембриона в начална бременност

# 39
Благодаря ти отново Денис Hug Hug Hug
Като отида при доктора на преглед ,ще поговоря с него за тези неща   Thinking

# 40

Редно е лекар да промени дозата
Колко беше ТСХ преди лечението?

Преди да забременея и през бременноста си беше във норма.
дни преди да родя го пуснах и беше под нормата и док,ми намали дозата.Та до сега  сам на 0.25 . А иначе съм с Хашимото от 5 год.От днес пия по 0.50 докато се свържа с доки. newsm78

# 41
Здравей, denis_d !
Искам да те питам кога мога да си изследвам хормоните след раждане, за да видя дали всичко с тях е наред ? Не кърмя ( да уточня, ако това е от значение)

# 42
  • София
Здравей, denis_d !
Искам да те питам кога мога да си изследвам хормоните след раждане, за да видя дали всичко с тях е наред ? Не кърмя ( да уточня, ако това е от значение)

Индивидуално е, но поне 5-6 месеца -  на тялото му трябва времо докато се възстанови.

Какво те притеснява?

# 43
Здравей Денис, аз също искам да те попитам горе-долу кога хормоните след раждане влизат в норма? В моя случай с две думи: Имах раждане февруари 2012, за съжаление бебето ми почина. Правим опити вече година, а нищо не става. Забелязах, че сега преди цикъл, който е съвсем редовен, нямам никакви болки в гърдите, което е нормално да имам.Може би някой хормон още не се е наместил както трябва?

# 44
  • София
Здравей Денис, аз също искам да те попитам горе-долу кога хормоните след раждане влизат в норма? В моя случай с две думи: Имах раждане февруари 2012, за съжаление бебето ми почина. Правим опити вече година, а нищо не става. Забелязах, че сега преди цикъл, който е съвсем редовен, нямам никакви болки в гърдите, което е нормално да имам.Може би някой хормон още не се е наместил както трябва?
Много съжалявам миличка

Хормоните би трябвало вече да са се нормализирали, но има вероятност това, което си преживяла да се е  отразило на хормоните и все още да имаш хормонален дисбаланс.
Защо не направиш изследвания поне на основните хормони:
ЛХ, ФСХ, Е2 на 3 ден от МЦ,
Пролактин, Тестостерон, Кортизол
ТСХ и Т4

Общи условия

Активация на акаунт