Хормонални изследвания

• 55 328
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
Денис, тия хормони дето питаш никога не са били извън норми. С тях проблеми нямам.
И предпочитам да ида да си купя нещо от аптеката.

Танита, нали казах, че хормоните не съм мерила. Единствено, че точно преди година ме напомпаха с нечовешки дози естрогени и от там ми дойде проблема със съсирването. 
Затова ти предложих масло от вечерна иглика, то ще се справи в комбинация с Мака на прах 1/2 чаена лъжица 2х на ден за 2 месеца

# 436
  • София
Денис, тия хормони дето питаш никога не са били извън норми. С тях проблеми нямам.
И предпочитам да ида да си купя нещо от аптеката.

Танита, нали казах, че хормоните не съм мерила. Единствено, че точно преди година ме напомпаха с нечовешки дози естрогени и от там ми дойде проблема със съсирването. 

Анакапс на Дюкре
Новофан /тези са любимите на дъщеря ми Simple Smile/
Фитофанер на Фито
Пантогар / аз предпочитам тези, но са скъпички, а се пият дълго време/
Ревалид
Фитовал - не са скъпи, но също са добри
GNC Ultra Nourish-Hair- Women's

Този лосион е много хубав:
ХЕГОР

# 437
благодаря ти, денис
и аз харесвам ревалида и от него ще си взема.

# 438
Prolactin   94.18   mlU/l   М(83.0 - 414), Ж(90 - 523)
LH   17.44   IU/l   М(1.0-5. 8 ) Ж(фол 1.9-8.0; ов.11.3-59.0; лут 0.8-10
FSH   6.95   IU/l   М(1.0-10.5) Ж(фол 2.4-9.3; ов3.9-13.3; лут 0.6-10
Estradiol   0.35   nmol/l   М(0.0-0.13) Ж(фол 0.08-0.79; ов0.7-2.1; лут 0.0-1.13
Testosteron   1.94   nmol/l   M(6.8 -39.00) Ж(0.18 -2.55)

На кой ден от МЦ са правени тези ?

ПП. Другите са добре

На 3 ден. След повече от десет дни закъснение.

ЛХ е висок - показва ПКЯ
Пролактинът е на долна граница, не е добре и да е много нисък - трябва да го следиш. Пиеш ли нещо за Пролактин /Достинекс, Бромокриптин и т.н./ - да не би дозата ти да е неподходяща?
СПКЯ преди около 2 години ми казаха, че имам. Каква всъщност е разликата между СПКЯ и ПКЯ? Пила съм половин година противозач., почивка , после дуфастони, чудесии... Тези изследвания сама си ги пуснах, защото постоянно ми отказват направления и изследвания Sad Не пия нищо за пролактина. Трима лекари смених и всички като ме видят, че не съм спешна и... Плюс един ендокринолог, който ми пусна ТСХ и каза , че всичко ми е наред с щитовидната.
Както и да е, утре съм на преглед. Чудя се дали да й покажа резултатите от посл.2 месеца (с риск да ми се намуси и понахока защо така самостоятелно...) или да се направя на хамава и да си искам и следващия месец да си ги пусна + фоликуметрия?  newsm78

Последна редакция: чт, 25 юли 2013, 18:10 от кикимото

# 439
  • София
Prolactin   94.18   mlU/l   М(83.0 - 414), Ж(90 - 523)
LH   17.44   IU/l   М(1.0-5. 8 ) Ж(фол 1.9-8.0; ов.11.3-59.0; лут 0.8-10
FSH   6.95   IU/l   М(1.0-10.5) Ж(фол 2.4-9.3; ов3.9-13.3; лут 0.6-10
Estradiol   0.35   nmol/l   М(0.0-0.13) Ж(фол 0.08-0.79; ов0.7-2.1; лут 0.0-1.13
Testosteron   1.94   nmol/l   M(6.8 -39.00) Ж(0.18 -2.55)

На кой ден от МЦ са правени тези ?

ПП. Другите са добре

На 3 ден. След повече от десет дни закъснение.

ЛХ е висок - показва ПКЯ
Пролактинът е на долна граница, не е добре и да е много нисък - трябва да го следиш. Пиеш ли нещо за Пролактин /Достинекс, Бромокриптин и т.н./ - да не би дозата ти да е неподходяща?
СПКЯ преди около 2 години ми казаха, че имам. Каква всъщност е разликата между СПКЯ и ПКЯ? Пила съм половин година противозач., почивка , после дуфастони, чудесии... Тези изследвания сама си ги пуснах, защото постоянно ми отказват направления и изследвания Sad Не пия нищо за пролактина. Трима лекари смених и всички като ме видят, че не съм спешна и... Плюс един ендокринолог, който ми пусна ТСХ и каза , че всичко ми е наред с щитовидната.
Както и да е, утре съм на преглед. Чудя се дали да й покажа резултатите от посл.2 месеца (с риск да ми се намуси и понахока защо така самостоятелно...) или да се направя на хамава и да си искам и следващия месец да си ги пусна + фоликуметрия?  newsm78

ПКЯ са проява на СПКЯ  / грубо казано е едно и също ... донякъде/
СПКЯ е синдром / на ПКЯ/ - съвкупност от симптоми и един от симптомите може да е ПКЯ / поликистозни яйчници/

Нека пак да ти пусне изследвания + УЗ / така ще има проследяване на МЦ-ли

Ще чакам да пишеш

# 440
Днес ходих на лекар. Яйчниците ми не можа да види да уреда, защото ми бил празен мехура, другият път да отида с повече погълнати течности... Каза, че матката ми е ок, може би една идея по-вдясно, каквото и да значи това.
ФМ отказа да ми прави. Пусна ми Пролактин и Прогест. между 21-23 ден по ЗК и отделно андростендион платено. Не знам защо точно тези хормони избра, предположения? Направи ми и цитонамазка, която след 10 дни ще е готова.
Да пусна ли с андростендион и още нещо за всеки случай?

# 441
  • София
Днес ходих на лекар. Яйчниците ми не можа да види да уреда, защото ми бил празен мехура, другият път да отида с повече погълнати течности... Каза, че матката ми е ок, може би една идея по-вдясно, каквото и да значи това.
ФМ отказа да ми прави. Пусна ми Пролактин и Прогест. между 21-23 ден по ЗК и отделно андростендион платено. Не знам защо точно тези хормони избра, предположения? Направи ми и цитонамазка, която след 10 дни ще е готова.

на твое място веднага бих сменила лекаря ooooh! ooooh! ooooh!

# 442
  • Sofia
Бременна съм в 22 г.с. ТАТ - 234 при горна граница 115. МАТ, ТСХ, ФТ4 са в норма. Какво значи всичко това? Тотално съм изненадана. Tired За последно преди 5 години съм изследвала антителата. Бяха в норма.

# 443

на твое място веднага бих сменила лекаря ooooh! ooooh! ooooh!

Според мен й е старичък видеозона... Може и да греща, никак не ги разбирам хормоните и затова се допитвам до вас тук. В чудо се виждам при кого да отида  Tired
Ще си направя тези изследвания, ще видя какво ще каже, и другият месец ще потърся някой, който да вземе по-адекватни мерки.

# 444
  • София
Ами изследване на прогестерон се прави на 7-ми ден след доказана овулация и ако ти е по-късна (не на 14-ти ден), стойността няма да е показателна за нищо, ако я пуснеш на 21-ви ден.
Аз също мисля, че е трябва да смениш лекарката  Peace, след като не може да ти намери яйчниците  Shocked и ти пуска прогестерона на 21-23 ден, без да ти обясни, че се броят дни след овулацията, а не се пуска в който ден ти скимне.

# 445
Момичета дайте жокер  спрямо сегашните ми изследвания ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ МИСЛЯ,ЧЕ Е В ХОРНИТЕ МИ, от  5 години правим опити  за дете със съпруга ми и вече ми писва от докторски мнения   #2gunfire  и резултат 0!!! newsm78 посетила съм поне 4 ендокринолога-най-добрите из  П-в и София,10 Аг пак в П-в(АМАЛИЕВ,ТРОЯНЧЕВ,ВЕЛЕВСКИ,ДАСКАЛОВ,СТАВРЕВ и София
МИНАЛА СЪМ 3 НЕУСПЕШНИ ИНСЕМЕНАЦИИ,преди които съм изследвала почти всичко за хипофиза-ЯМР,
ЩИТОВИДНА,НАДБЪБРЕЧНА, ПКЯ ,лапароскопия,ИМУНОЛОГИЯ,ХОРМОНИ,ИНФЕКЦИОЗНИ МАРКЕРИ,ХЕПАТИТНИ МАРКЕРИ,БИОХИМИЯ,ХЕМАТОЛОГИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ #Crazy #Crazy #Crazy  и от всички става ясно че при мен са ПРОБЛЕМНИ:

TSH- 4 uIU/ml,3.8 (вече успях да го докарам до 1,95uIU/m )Peace
DHEA-S последно 5.8 µg/ml(0.9-3.6),преди това 5.4 µg/ml(0.9-3.6) и 500 ug/dL(18-391),
АНТИ-МЮЛЕРОВ ХРОМОН-3,3 ng/ml(0.9-1.7) Thinking
inhibin B 32.2 ng/l ,a  трябва да е  > 45, Crossing Arms
Prolactin последно 28.5  ng/ml(3.0 - 23.50)ctin последно ,преди това 23.8(3.0 - 23.50) и 610 mIU/L(34-581), #Cussing out #Cussing out #Cussing out
INSULIN 2.2 uU/mL (5-20)
Estradiol 57 pmol Whistling/(фол фаза 143-694 )
                              (овул. 345-1864)
                             (лут.фаза 176-1134)
                              (посменпауза 0-151)
TESTOSTERON и той все на горна граница хвърчи... #2gunfire
 добре че при ГЕННИТЕ  всичко е  ОК !!!:pray:

ако питате изследвала съм по схема 2-4 или 3-5 ден от мес.цикъл,сутрин на гладно ,за които е небходимо!!! само прогестерон -7 дни  след док.ову,всички останали с в норма:
FT3,FT4,
TAT,MAT,
LH,
FSH,
ANDROSTENDION,
17-0H PROGESTERON,
SHBG,
HIV,Васерман,
Tоксоплазмоза IgG +IgM,
CMV IgM,
Anti-HBs,Anti-HBC,Anti-HCV
Рубеола IgM+IgG ,
хламидия.

М.цикъл с продължение 28-32 дни,като и 3-те инсеминации са на естествен цикъл и без стимулации,само с витамин А+Е по мое решение достигат си 20 мм до 14-16 ден,таймиране на ову с прегнил и после минавах на дуфастон и прогестерон,и уж лигавицата на матката с  идеална дебелина  и пак... Blush Tired
 и при съприга  ми пускахме 4-5бр  спермограми с микробилогия и хепатитни маркери и всичко при него ок hahahaи пак няма никого насреща Thinking Crossing Arms Thinking ooooh! Crossing Arms
 Казаха да не го мисля и това направих мине една година нищо не следя хвърля папките с изследванията нищо не следя,немисля,потъвам в др.проблеми докато пак не хвана папката и към следващия доктор... КАТО ХОДЕЩ БАНКОМАТ СЪМ ЗА ЛАБОРАТОРИИ И ЛЕКАРИ Joy hahaha hahaha hahaha Joy

# 446
Денис, вчера посетих клиниката в Шумен.Останах очарована от др.Димов!!!
Пусна ми само три хормона на пети ден от месечният цикъл:
ЛХ -11,83
ФСХ-11,84
Естрадиол- 51
Тези резултати са при четири кисти от по 31мм всяка
Сега предстои проктин /в чист ден/
Препоръча ми инвитро в клиника Малинов  newsm78.Въпреки, че според него нямам ИЯР?!

# 447
Ако може коментар и за моите изследвания. На 23г. съм със СПКЯ.

Правени на 3 ден от МЦ.
Лутропин (LH)   5.49 фоликуларна фаза:2.4-12.6

Фолитропин (FSH) 4.62  фоликуларна фаза: 3.5 - 12.5

Естрадиол (Estradiol) 39.63  фоликуларна фаза: 12.5 - 166

Пролактин (Prolactin)  380 µUI/mL 127 - 637

Дехидроепиандростерон - сулфат (DHEA - S )286.1   148 - 407

Тестостерон (Testosteron) 0.508  Жени: 0.06 - 0.82

Изглеждат ми добре, чак другата седмица ще може лекар да  ми ги разчете. Мислех си, че щом съм със СПКЯ хормоните ще са доста зле.

# 448
Здравейте!
Искам да попитам, Денис ..
Правих си изследвания на TSH, приемам от 3-4м л-тироксин, поради това, че беше висок,(9.2) преди месец обаче, поради високата доза на лекарството ми падна много рязко на 0.009 и ендокриноложката ми намали дозата от 2 (по 50мл), на 1 и половина. Каза ми, чак септември да отида на преглед и да пуснем изсл. пак, но аз реших на своя глава да видя какво става, месец по-късно. Сега хормона ми е на 0.019. Според теб, след месец нормално ли е толкова да се покачи или е малко  newsm78

# 449
Здравейте!
Не съм сигурна дали въпроса ми е за тази тема , но ще съм ви благодарна ако споделите опит. След хормон изследвания се оказа , че съм с повишен Андростендион, заради което трябва да пия 3 месеца Диане 35 Sad и след това евентуално стимулация с Клостил. Започнах Диането , но се чувствам ужасно зле( изпила съм само 5 хапчета)- постоянно ми се гади , повръща ми се, коремът ме боли след всяко хранене и ми е ужасно подут, вие ми се свят и съм много отпаднала...Почти нищо не мога да хапна , от всичко ми се повдига. Моля ви, кажете на някоя от вас случвало ли се е такова нещо и ако да, преминават ли изобщо тези странични ефекти, защото не мога да си представя 3 месеца да се чувствам така Sad Утре имам час при гинеколога ми и ще го попитам за евентуална смяна на лечението.

Общи условия

Активация на акаунт