Хормонални изследвания

• 55 281
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Момичета дайте жокер  спрямо сегашните ми изследвания ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ МИСЛЯ,ЧЕ Е В ХОРНИТЕ МИ, от  5 години правим опити  за дете със съпруга ми и вече ми писва от докторски мнения   #2gunfire  и резултат 0!!! newsm78 посетила съм поне 4 ендокринолога-най-добрите из  П-в и София,10 Аг пак в П-в(АМАЛИЕВ,ТРОЯНЧЕВ,ВЕЛЕВСКИ,ДАСКАЛОВ,СТАВРЕВ и София
МИНАЛА СЪМ 3 НЕУСПЕШНИ ИНСЕМЕНАЦИИ,преди които съм изследвала почти всичко за хипофиза-ЯМР,
ЩИТОВИДНА,НАДБЪБРЕЧНА, ПКЯ ,лапароскопия,ИМУНОЛОГИЯ,ХОРМОНИ,ИНФЕКЦИОЗНИ МАРКЕРИ,ХЕПАТИТНИ МАРКЕРИ,БИОХИМИЯ,ХЕМАТОЛОГИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ #Crazy #Crazy #Crazy  и от всички става ясно че при мен са ПРОБЛЕМНИ:

TSH- 4 uIU/ml,3.8 (вече успях да го докарам до 1,95uIU/m )Peace
DHEA-S последно 5.8 µg/ml(0.9-3.6),преди това 5.4 µg/ml(0.9-3.6) и 500 ug/dL(18-391),
АНТИ-МЮЛЕРОВ ХРОМОН-3,3 ng/ml(0.9-1.7) Thinking
inhibin B 32.2 ng/l ,a  трябва да е  > 45, Crossing Arms
Prolactin последно 28.5  ng/ml(3.0 - 23.50)ctin последно ,преди това 23.8(3.0 - 23.50) и 610 mIU/L(34-581), #Cussing out #Cussing out #Cussing out
INSULIN 2.2 uU/mL (5-20)
Estradiol 57 pmol Whistling/(фол фаза 143-694 )
                              (овул. 345-1864)
                             (лут.фаза 176-1134)
                              (посменпауза 0-151)
TESTOSTERON и той все на горна граница хвърчи... #2gunfire
 добре че при ГЕННИТЕ  всичко е  ОК !!!:pray:

ако питате изследвала съм по схема 2-4 или 3-5 ден от мес.цикъл,сутрин на гладно ,за които е небходимо!!! само прогестерон -7 дни  след док.ову,всички останали с в норма:
FT3,FT4,
TAT,MAT,
LH,
FSH,
ANDROSTENDION,
17-0H PROGESTERON,
SHBG,
HIV,Васерман,
Tоксоплазмоза IgG +IgM,
CMV IgM,
Anti-HBs,Anti-HBC,Anti-HCV
Рубеола IgM+IgG ,
хламидия.

М.цикъл с продължение 28-32 дни,като и 3-те инсеминации са на естествен цикъл и без стимулации,само с витамин А+Е по мое решение достигат си 20 мм до 14-16 ден,таймиране на ову с прегнил и после минавах на дуфастон и прогестерон,и уж лигавицата на матката с  идеална дебелина  и пак... Blush Tired
 и при съприга  ми пускахме 4-5бр  спермограми с микробилогия и хепатитни маркери и всичко при него ок hahahaи пак няма никого насреща Thinking Crossing Arms Thinking ooooh! Crossing Arms
 Казаха да не го мисля и това направих мине една година нищо не следя хвърля папките с изследванията нищо не следя,немисля,потъвам в др.проблеми докато пак не хвана папката и към следващия доктор... КАТО ХОДЕЩ БАНКОМАТ СЪМ ЗА ЛАБОРАТОРИИ И ЛЕКАРИ Joy hahaha hahaha hahaha Joy

Според мен имаш СПКЯ / ако не си правила скоро стимулация,АМХ може това да показва/
ДХЕА и Тестостерона са повишени, Пролактина - също

Инсулинът  нищо не показва - трябва да направиш тест за ИР

Няма как да стане без Ендокринолог - той трябва да разбере къде точно е проблема и да се лекуваш

# 451
  • София
Денис, вчера посетих клиниката в Шумен.Останах очарована от др.Димов!!!
Пусна ми само три хормона на пети ден от месечният цикъл:
ЛХ -11,83
ФСХ-11,84
Естрадиол- 51
Тези резултати са при четири кисти от по 31мм всяка
Сега предстои проктин /в чист ден/
Препоръча ми инвитро в клиника Малинов  newsm78.Въпреки, че според него нямам ИЯР?!

Дай рефер. на Е2
А предположение какви са кистите?
Много неприятно - дано бързо да изчезнат

# 452
  • София
Ако може коментар и за моите изследвания. На 23г. съм със СПКЯ.

Правени на 3 ден от МЦ.
Лутропин (LH)   5.49 фоликуларна фаза:2.4-12.6
Фолитропин (FSH) 4.62  фоликуларна фаза: 3.5 - 12.5
Естрадиол (Estradiol) 39.63  фоликуларна фаза: 12.5 - 166
Пролактин (Prolactin)  380 µUI/mL 127 - 637
Дехидроепиандростерон - сулфат (DHEA - S )286.1   148 - 407
Тестостерон (Testosteron) 0.508  Жени: 0.06 - 0.82

Изглеждат ми добре, чак другата седмица ще може лекар да  ми ги разчете. Мислех си, че щом съм със СПКЯ хормоните ще са доста зле.

Добре са
ЛХ е малко повишен, но може да показва по-ранна О.

# 453
  • София
Здравейте!
Искам да попитам, Денис ..
Правих си изследвания на TSH, приемам от 3-4м л-тироксин, поради това, че беше висок,(9.2) преди месец обаче, поради високата доза на лекарството ми падна много рязко на 0.009 и ендокриноложката ми намали дозата от 2 (по 50мл), на 1 и половина. Каза ми, чак септември да отида на преглед и да пуснем изсл. пак, но аз реших на своя глава да видя какво става, месец по-късно. Сега хормона ми е на 0.019. Според теб, след месец нормално ли е толкова да се покачи или е малко  newsm78

Нисък е -  но не е добре и рязко да се променя дозата.
Трябва да се консултираш с лекарят си - може би пак трябва да се коригира малко дозата - ТСХ трябва да е поне 0,2

# 454
Аз днес бях при гинеколожката, за да й покажа следните изследвания (последните 2 показателя липсват, защото не бяха готови, когато подготвях файла, но иначе са съвсем в норма) и тя нещо се шашна с този пролактин. Аз бях супер доволна от резултатите, а тя яко се притесни. Изписа ми бромокриптин и иска септември да правя снимка на главата.
Първо може ли да ми кажете бромокриптин как действа и има ли много странични ефекти.
второ - тя сега е сигурна, че проблемите с цикъла са от това, а все пак завишаването е леко.
трето-щеше а ми пуска прогестерон, но вече се отказа, скед като видя стойностите на пролактина.

Въобще как ви се струва?

Трябва да отида и на ендокринолог, но утре заминавам и няма как да стане в близките седмици.

Как мислите, дали да не изчакам консултацията с ендокринолог? Досега бях на дуфасто 2-3 месеца за регулиране на цикъла и сега ми каза, че може да го спра. Не искам да се тъпча излишно с хормони.

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 23:19 от red shoe

# 455
Здравейте, някоя имала ли е завишен 4-андростендион и оказва ли влияние върху зачеването? Правих си изследвания преди 2 дни и единствено този от хормоните е завишен.

# 456
rocada, и на мен само този хормон ми е завишен. Според гинекологът ми има значение за зачеването, така щяло да стане по - трудно. Изписа ми Диане 35 за 3 месеца, но никак не ми се отразяват добре тези хапчета, дано скоро поотминат тези странични ефекти и дано да има ефект от лечението.

# 457
  • София
Аз днес бях при гинеколожката, за да й покажа следните изследвания (последните 2 показателя липсват, защото не бяха готови, когато подготвях файла, но иначе са съвсем в норма) и тя нещо се шашна с този пролактин. Аз бях супер доволна от резултатите, а тя яко се притесни. Изписа ми бромокриптин и иска септември да правя снимка на главата.
Първо може ли да ми кажете бромокриптин как действа и има ли много странични ефекти.
второ - тя сега е сигурна, че проблемите с цикъла са от това, а все пак завишаването е леко.
трето-щеше а ми пуска прогестерон, но вече се отказа, скед като видя стойностите на пролактина.

Въобще как ви се струва?

Трябва да отида и на ендокринолог, но утре заминавам и няма как да стане в близките седмици.

Как мислите, дали да не изчакам консултацията с ендокринолог? Досега бях на дуфасто 2-3 месеца за регулиране на цикъла и сега ми каза, че може да го спра. Не искам да се тъпча излишно с хормони.

Пролактинът трябва да е около 200-300, ако е по-висок потиска О.
Започвай си лечението
ЛХ ти е завишен - може да показва ПКЯ

# 458
  • София
Здравейте, някоя имала ли е завишен 4-андростендион и оказва ли влияние върху зачеването? Правих си изследвания преди 2 дни и единствено този от хормоните е завишен.

Да, оказва влияние - потиска О.
Трябва да се лекуваш

# 459
Пролактинът трябва да е около 200-300, ако е по-висок потиска О.
Започвай си лечението
ЛХ ти е завишен - може да показва ПКЯ

denis_d, нямам кисти, няколко пъти ме гледа на ехограф.
Ще започна бромокриптина. Миналия месец нямах О. или поне не можах да я засека с тест.

# 460

[/quote]

Добре са
ЛХ е малко повишен, но може да показва по-ранна О.
[/quote]

Щом са ок, може ли със сигурност да се твърди, че СПКЯ? По ранна овулация този месец ли? Тъй като мин. месец нямах О.

# 461
Здравей, denis_d
Днес от изследванията ми излязоха: 

fT4   15.460   pmol/l   12.0-22.0
TSH   2.370   mIU/ml   0.27-4.20, като мин. месец TSH беше 1.03 и пия  л-тироксин 0,75 мг.
Какъв е твоят коментар, че нещо не мога да се свържа с ендокриноложката и много се притеснявам от покачването.

# 462
  • В сърцето на любимия човек
Цвети - това е информация от темата за Хашимото: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=731095.0

Какво е желателно да е ТСХ преди и по време на бременност:

TSH < 2,5 - преди бременност
TSH < 1,0 - в първи триместър
TSH < 2,5 - във втори и трети триместър

Дано да съм помогнала  Praynig

ПП: Виждам, че си във втори триместър, така че според информацията от темата, си в допустимите параметри.
Въпреки това задължително се консултирай с ендокринолога си.

# 463
  bouquet Много благодя!

# 464
  • София

Щом са ок, може ли със сигурност да се твърди, че СПКЯ? По ранна овулация този месец ли? Тъй като мин. месец нямах О.

Диагнозата /то дори не е и диагноза/ СПКЯ се поставя от лекар след поредица изследвания и проследяване на МЦ и О.

Общи условия

Активация на акаунт