Хормонални изследвания

• 55 256
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Момичета, надявам се някой да ми помогне  Simple Smile
Трябва да пускам TSH, TAT, MAT и пролактин. В същото време пия витамини и минерали /в които се съдържа и йод/, Ранитидин и Афламил. Гинеколога ми е в болничен и не мога да се консултирам с него. Дали тези лекарства биха повлияли на резултатите?
Не , няма проблем
Не трябва да си пила кафе, чай /зелен, черен/ и нищо с кофеин преди изследването

# 601
  • София
Три поредни дни изследвах пролактин, за да видим дали е висок, защото предният месец беше малко над нормата. Този месец е ок. При рефер.стойности 86-612, той се движи между 300-400.

Андростендиона ми е: 3,20 при реф.ст. 0.39-2.08

DHEA-S   :                    16.52 при реф.ст. 1.8- 7.7

Предполагам не са добре. Направлението ми още си важи за ендокринолога, но тя тази седмица е отпуска. А от другата аз няма да съм вече в града и близките 3-4 месеца няма да се връщам. Ако й се обадя другата седм. дали ще ми направи консултация по телефона?! Sad Или да търся друго ендо в новия град.
Предписа ми преди десетина дни метфогама и си я пия по  половин хапче сутрин и вечер.

Пролактинът е добре да е около 200-300, следи го на 5-6 месеца
Андростендиона и ДХЕА са високи - трябва да се разбере къде е причината
Имаш ли изследвани  17ОН Прогестерон и Тестостерон?
Пиши какво лечение ти е назначил лекаря

# 602
  • София
Може ли коментар на изследванията ми? На трети ден са правени, след дуфастон за предизвикване на М.

TSH         2.6        mlU/ml      0.38-4.31    
Тестостерон         2.8        nmol/L      Ж 0.32-2.6    
FSH         2.47 3- ти ден        IU/L      жени фол.фаза 4.5-11
LH         1.53 3- ти ден        IU/L      жени фол.фаза 1.7-13.3

Благодаря предварително   bouquet

ТСХ е добре да е под 2,0, но не той е проблема
ЛХ и ФСХ са ниски - нещо потиска функцията на яйчниците

Тестостеронът е висок, трябва да се изследват Андростендион, ДХЕА и 17ОН Прогестерон / на 3 ден от МЦ/
Най-вероятно няма да има О. и не се знае кога ще бъде М.

# 603
  • София
Денис, здравей!
Днес бях на контролно изследване за пролактина. Паднал е до 22 при референтни граници 3-23,5. Гинеколожката ми каза да си пия по 1/4 бромокриптин до забременяване. От месец съм на тази доза, започнах от 3/4 на ден преди три месеца, после на 1/2 и сега ми е минимална. Хубавото е, че и раничката, която ми откри и тушира преди 6 месеца, вече е напълно здрава. Сега очакваме бебчо с усмивка Simple Smile
Hug
Браво!
Всичко вече е ОК. сега остава да чакаме чудото да стане.
Стискам палци Peace

# 604
Може ли коментар на изследванията ми? На трети ден са правени, след дуфастон за предизвикване на М.

Тестостеронът е висок, трябва да се изследват Андростендион, ДХЕА и 17ОН Прогестерон / на 3 ден от МЦ/

На 4 ден късно ли е вече? Sad Днес беше 3-ти

# 605
  • до най-прекрасния мъж
Денис, здравей!
Днес бях на контролно изследване за пролактина. Паднал е до 22 при референтни граници 3-23,5. Гинеколожката ми каза да си пия по 1/4 бромокриптин до забременяване. От месец съм на тази доза, започнах от 3/4 на ден преди три месеца, после на 1/2 и сега ми е минимална. Хубавото е, че и раничката, която ми откри и тушира преди 6 месеца, вече е напълно здрава. Сега очакваме бебчо с усмивка Simple Smile
Hug
Браво!
Всичко вече е ОК. сега остава да чакаме чудото да стане.
Стискам палци Peace
Благодаря, Денис   bouquet

# 606
  • София

На 4 ден късно ли е вече? Sad Днес беше 3-ти

Късно е
17ОН Прогестерон трябва да се изследва на 3 ден от МЦ - за др. няма значение
Остави ги за следващия МЦ

# 607
Момичета, надявам се някой да ми помогне  Simple Smile
Трябва да пускам TSH, TAT, MAT и пролактин. В същото време пия витамини и минерали /в които се съдържа и йод/, Ранитидин и Афламил. Гинеколога ми е в болничен и не мога да се консултирам с него. Дали тези лекарства биха повлияли на резултатите?
Не , няма проблем
Не трябва да си пила кафе, чай /зелен, черен/ и нищо с кофеин преди изследването

Благодаря много!   bouquet
Аз междувременно вече ги пуснах, спазих изискването за кофеина, резултатите ми са добри  Simple Smile

# 608
Три поредни дни изследвах пролактин, за да видим дали е висок, защото предният месец беше малко над нормата. Този месец е ок. При рефер.стойности 86-612, той се движи между 300-400.

Предполагам не са добре. Направлението ми още си важи за ендокринолога, но тя тази седмица е отпуска. А от другата аз няма да съм вече в града и близките 3-4 месеца няма да се връщам. Ако й се обадя другата седм. дали ще ми направи консултация по телефона?! Sad Или да търся друго ендо в новия град.
Предписа ми преди десетина дни метфогама и си я пия по  половин хапче сутрин и вечер.

Направих консултацията. Каза ми да си пия метфогамата до живот едва ли не... Само ми вдигна дозата, тъй като освен че ми убива апетита се чувствам добре и не ми се гади или повръща. Вече е едно сутрин и едно вечер. Не ми каза да правя други изследвания, а да отида след 6 месеца пак и чак тогава...

# 609
  • София

Направих консултацията. Каза ми да си пия метфогамата до живот едва ли не... Само ми вдигна дозата, тъй като освен че ми убива апетита се чувствам добре и не ми се гади или повръща. Вече е едно сутрин и едно вечер. Не ми каза да правя други изследвания, а да отида след 6 месеца пак и чак тогава...

Нивата на Андрогените са високи.
Направи и другите изследвания и се консултирай с друг Ендокринолог. Има някъде проблем
Метфогамата  е добре да я пиеш, но тя няма да те излекува / в случая/

Ще чакам да пишеш
Не се притеснявай - коригира се с медикаменти, но лекар трябва да ти постави точната диагноза /и да ти назначи правилното лечение/

# 610
Ще ходя за пръв път да си изследвам хормоните и понеже не съм хич наясно кога и кое да изследвам и ми се иска с едно ходене да изследвам колкото се може повече неща! Та...в тоя ред на мисли точно утре ми е 3 ден от МЦ, кое точно да пускам, някой ако сподели ще съм много благодарна...

# 611
  • София
Ще ходя за пръв път да си изследвам хормоните и понеже не съм хич наясно кога и кое да изследвам и ми се иска с едно ходене да изследвам колкото се може повече неща! Та...в тоя ред на мисли точно утре ми е 3 ден от МЦ, кое точно да пускам, някой ако сподели ще съм много благодарна...

ЛХ, ФСХ и Е2 - на 3 ден от МЦ
Пролактин / да не е правен секс и да не са пипани гърдите 1-2 дни/
Тестостерон, Андростендион
ДХЕА, 17ОН Прогестерон - на 3 ден от МЦ
ТСХ и Т4 / да не си пила кафе и нищо с кофеин/
ТАТ и МАТ

# 612

ЛХ, ФСХ и Е2 - на 3 ден от МЦ
Пролактин / да не е правен секс и да не са пипани гърдите 1-2 дни/
Тестостерон, Андростендион
ДХЕА, 17ОН Прогестерон - на 3 ден от МЦ
ТСХ и Т4 / да не си пила кафе и нищо с кофеин/
ТАТ и МАТ

Благодаря ти Денис  Hug  bouquet

# 613
Денис, това ли са хормоните на надбъбречната жлеза?

Андростендион
ДХЕА, 17ОН Прогестерон

# 614
  • София
Денис, това ли са хормоните на надбъбречната жлеза?

Андростендион
ДХЕА, 17ОН Прогестерон

Да  Peace / но има и други, напр кортикостерон, кортизол, кортизон, естроген и т.н./

Общи условия

Активация на акаунт