Сдружение "Фридрих Шилер" - прием 2013 г.

• 78 951
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
Да, въпрос на време беше да стигнем и до извода за киселото грозде, след като минахме през амбициозните родители и нещастните деца. "Дързост и красота" - 1345-ти епизод:-)))

# 691
Ами разбира се, че ще стигнем до киселото грозде като водите разговора все в тази посока. Хората, които имат деца в Сдружението ви казват, че не са ходили на частни уроци, не са плащали и са доволни, но вие пак упорствате - 60% деца с връзки, психоложката корумпирана, ниско ниво на обучение и т.н. Аз съм член на Сдружението и нямам подобна информация и наблюдения, интересно ми е вие откъде я имате. Според мен или стреляте в тъмното или сте с богато и нечисто въображение. В смисъл, че разсъждавате - щом има прием значи има корупция...а някой говореше, че трябва да сме позитивни, да променим мисленето си, за да променим и света около нас да бъде по-добър, по-справедлив... 

# 692
Не може ли заяждането да продължи като излезе списъка с класираните деца, защото сега малко безсмислено идва Laughing

Може ли някой запознат да каже дали има разлика в публикуваните правила за прием в сравнение с миналата година?

# 693
  • София
Не може ли заяждането да продължи като излезе списъка с класираните деца, защото сега малко безсмислено идва Laughing

Може ли някой запознат да каже дали има разлика в публикуваните правила за прием в сравнение с миналата година?

В момента ги умуват, каза Хедра. Може би ще има, предвид, че има рокади по върха в Шилер.

# 694
kikimora1, вие имате ли дете, което ще кандидатства тази година в Шилер? Ако детето ви е на съответната възраст, защо хабите енергията си в търсене под вола теле? Опитайте се да извлечете максималното като прочетете какъв материал трябва да покрие детето за изпита и го подгответе. Не обърквайте другите родители излишно, а също така и самата себе си. Вече няколко майки отрекоха децата им да са посещавали каквито и да е частни уроци, сред които между другото съм и аз самата.
Аз миналата година също бях малко скептична относно прозрачността на приема, но когато синът ми влезе в сдружението с един прекрасен резултат, разбрах, че не е било нужно толкова да се притеснявам. Все още съм убедена, че има деца, които влизат по втория начин, но важното е, че това са само единични случаи и не е правило.

# 695

В момента ги умуват, каза Хедра. Може би ще има, предвид, че има рокади по върха в Шилер.

Има ги поне от седмица публикувани на сайта, затова питам. Но не знам миналогодишните какви са. Ако някой ги има запазени, може да ми ги прати да търся прилики и разлики  Peace

# 696
wild poppy, предполагам, че изпита ще е отново върху логически задачи, подобни на миналогодишните. Едва ли някой ще има копие на тези от миналата година, понеже никъде не са били публикувани. Аз самата отидох да видя работата на сина си след като мина изпитът, но честно да ви кажа нищо не помня. Решавайте задачи от Азбука на мисленето и не се притеснявайте. Ако детето схване принципа на решаване, ще се справи.

# 697
gre4ko, Бих приела всяка една Ваша дума ако ми кажете колко души биха си признали, че са вкарали децата си по този начин. Да, "хора, които имат деца в сдружението казват, че не са давали пари" и "хора, които имат познати в сдружението казват, че са давани пари". И идваме до поговорката за крушата, която си има опашка.

Аз вярвам на човека, който ми каза това, защото го познавам. Зная, че целта му не е била да вкара децата си по програмата, защото има множество далеч по-добри избори. Интересът му въобще не е бил свързан с децата му, а е бил....а... да кажем спонсорско-проучвателен и научно-изследователско-филантропен с добри източници на информация. Дори в момента голямото му дете вече учи гимназиалното си образование в Швейцария - тоест немския му е перфектен.

И за протокола бихте ли ми казали дали в правилата за прием има изрично ограничение изпитващите да подписват декларация за липса на конфликт на интереси и дали има ограничение изпитващите да дават частни уроци. Благодаря предварително!

transi1, ако имах деца в тази възрастова група бих кандидатствала без каквато и да е подготовка, защото за мен е по-важно да разбера какъв е умствения им потенциал по принцип (така както приемат в паралелките с високо IQ в Европа). Би ми било любопитно да чуя чуждо, странично, компетентно мнение за способностите на моето дете без моя директна намеса. Защото с достатъчно упоритост и време - всяко второ дете може да покрие материала (и моля да не ме нападате за тези думи. Те не поставят под съмнение постигнатото от Вашите деца, но нека не омаловажаваме и възможностите на неприетите, които със сигурност са не по-малко умни:) и защото да не правим кавги на тема кои от приетите деца са по-умни: тези приети без подготовка или онези с подготовка по прословутата книжка:-))).

Ако има такъв висок - бих се замислила за общото цялостно ниво на развитие и бих предпочела програма, която него развива. Защото езикът е само елемент.

Ще дам пример с дете, което е печелило три пъти годишна стипендия от фондацията на Бербатов в коренно противоположни области - програмиране, английски език и литература. невероятно, нали:-)))

Последна редакция: пт, 24 яну 2014, 14:26 от kikimora1

# 698
Kikimora,всичко казано от вас е чудесно,но ви моля да престанете да спамите темата.Разбрахме мнението ви,благодарим ви за споделеното!Разбрахме за богатият ви шеф,който е решил да експериментира и провежда различни проучвания със собственото си дете,въпреки милионите прекрасни други перспективи пред него!Всичко разбрахме.Аз, както и другите родители в темата сме се събрали предполагам ,за да намираме полезна информация за сдружението,насоки за изпита,обучението и тн.На вас Шилер не ви е по вкуса и това разбрахме.

# 699
  • София
Защото с достатъчно упоритост и време - всяко второ дете може да покрие материала (и моля да не ме нападате за тези думи. Те не поставят под съмнение постигнатото от Вашите деца, но нека не омаловажаваме и възможностите на неприетите, които със сигурност са не по-малко умни:) и защото да не правим кавги на тема кои от приетите деца са по-умни: тези приети без подготовка или онези с подготовка по прословутата книжка:-))).
Да, kikimora1, наистина всяко второ дете е прието. Не са чак толкова много кандидатите - за едно място кандидатстват около 2 деца. Обикновено тези, които имат някаква предварителна подготовка по "прословутата" книга влизат, защото са наясно какво се иска от тях. Все пак това са малки деца, не могат да четат условията на задачите и трябва да са запознати горе-долу с това какво ще правят на изпита.
На мен също би ми било интересно да разбера дали има деца, които са влезли без никаква предварителна подготовка.

# 700
transi1, не питам за задачите от миналата година, а само дали това -  "Правила за прием на деца в подготвителна група за извънкласна форма на обучение по немски език в Сдружение „Фридрих Шилер“ за учебна 2014/2015г." (публикувани са на сайта) е същото като аналогичните правила от миналата година.

Аз пък не бих пратила дете за проверка на IQ да се явява на тест от "Азбука на мисленето", защото моите уважения към Румен Генков, но задачите му са точен пример за изискване на шаблонно мислене по нечии стериотипи, в случая на автора Peace Лично мнение.

# 701
dechy, само няколко поста по-нагоре ми беше отговорено, че за едно място се борят 5 деца. Не, че е нещо фатално, но така принизяваш малко програмата:-)) (в очите на разни, враждебни към мен, потребители)

За това казвам побългаряване - Немците от Шилер едва ли прилагат такъв подход при подобни програми в Германия. На местна почва те биха били далеч по-прецизни, отговорни и научни (специални тестове разработени съвместно от педагози, психолози и представители на МЕНСА).

Понеже си направих труда да прочета по-назад по темата - нали всички сме наясно, че буйни е различно от глупави и неможещи да работят в екип и развалящи дисциплината, а и не само това.

Идеята не е децата да са наясно и да са запознати с изпита, а да се отсеят. Това не става по този начин, но това е българско приложение взето наготово от лицея.

Всеки втори ще ти каже, че неговото дете е влязло без предварителна подготовка:-))))

# 702
Дъщеря ми решава от около седмица задачките от "Азбука на мисленето". Засега са ѝ интересни и го прави с удоволствие, но ще видим докога  Wink
Втори вариант ми е Луис Карол в 10-то училище. Разбрах, че и там е с изпит, така че сега оглеждам трети вариант, ако не я приемат и в двете училища.
След кандидатстването за детска градина, тази година с училището, не знам дали ще имам сили за изпита след 7-ми клас, да не говорим пък за кандидат-студентския (дай Боже)  Laughing

# 703
Може ли на мен някоя добра душа да ми изпрати тази "Азбука на мисленето"  Praynig
Мейла ми е:
Скрит текст:

# 704
По мейла не минават, аз ги свалих ето от тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=622567.60
Търсих да я купя, но не е налична в нито една книжарница.

Общи условия

Активация на акаунт