~ Съла-(С участието на Джансу Дере и Мехмет А. Алакурт) Тема 2 ~

• 96 079
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
  • Разград

# 31
  • Разград

Любимите аксесоари.

# 32
Заинтригува ме....вашият Мехмет, ще го прослушам....тук, във вашето филмче....макар, да го гледах ..малко..в игралният му проект "Фетиш" /не съм сигурна, но/...Фантастичен...в онези одежди....наистина, хубавец...голям!  Naughty Mr. Green Mr. Green  Отиват му такива..достолепни роли.... bowuu bowuu bowuu

# 33
  • Разград
Заинтригува ме....вашият Мехмет, ще го прослушам....тук, във вашето филмче....макар, да го гледах ..малко..в игралният му проект "Фетиш" /не съм сигурна, но/...Фантастичен...в онези одежди....наистина, хубавец...голям!  Naughty Mr. Green Mr. Green  Отиват му такива..достолепни роли.... bowuu bowuu bowuu

Ще се радваме тъкмо ще се отбиваш по-често при нас. Сериала си заслужава да се гледа.

# 34
  • Разград

# 35
  • Learn to fly. Fly away.
Добро утро!

Ето една интересна статия:
Характера на човека се познава по гласа му
http://www.estir.net/index.php?option=com_content&view=article&id=30

# 36
  • БГ
Добър ден,момичета! Hug Hug Hug
Стигнахме вече и до това - лудата Есма и непоправимия Берзан отвлякоха принцът на аширета!
Ужасен свят! #Cussing out

# 37
# 38
Здравейте милички,
Толкова уютна е станала темата - почти колкото спалнята на Боран ага.

Добре дошли на новите момичета - нито за миг няма да съжалявате ако останете тук и загледате филма - Боран ага ще ви "влезе под кожата" и няма лесно да го изкарате.
Толкова силни моменти има във всяка серия, че ви размазват и поне час, ще се чувствате като омагьосани .... поне аз съм така.
Незнам кое е това, което ме привлече - дали екзотиката на мястото в което е сниман филма - със специфичната архитектура и уредба на домовете, дали героите и техните взаимоотношения, основани на правила и обичаи, до голяма степен непознати за мен и будещи меко казано нодоумение - възможно ли е това и как се живее в такава среда, дали невероятната харизма на Мехмет Акиф, или  пък тази на Джансу Дере - незнам, но знам, че съм в плен на този филм и сигурно още дълго няма да спра да го гледам.

Възхищавам се на любовта на Съла и Боран, на онези петминутки на усамотение, в което ежедневно показват обичта си, уважението си и любовта си един към друг - и всеки път по толкова уникален начин.
Дори героите , които изпълняват отрицателните роли са представени така, че зрителя  да не се изпълва с омраза към тях, а със съжаление  - за това, че са жертва на една система, на едно възпитание с криворазбрана идея за чест и достойнство. Промяната която настъпва в тях, след като срещнат любовта, кара зрителя да си даде сметка, че всеки човек носи доброто у себе си, че всеки човек е роден да раздава любов и обич към ближните си, а не насилие, но много важно е в каква среда ще израсне и дали тази среда ще му позволи да се развият тези чувства.
В този район на Турция , в който се развива историята на филма, някой в продължение на векове е успял доста успешно да подтиска именно тези чувства и да изправя хората срещу собствената им същност - да подтиска чувствата им и желанията им, да ги прави бездушни, да обръква живота им и ценностите заложени у всеки човек.
За това аз подхождам със съжаление  и към Джихан и към Берзан - и двамата са достойни мъже, отдадени на идеята в която са възпитани и нямащи възможност да обмислят действията си по друг начин, освен по този по който са възпитани, убедени, че постъпват правилно. Жертви на умела манипулация...
За мен Берзан е образ достоен за уважение - образ, при който в един момент надмощие взема вроденото желание на всеки човек да обича и да бъде обичан, да бъде родител и от този момент, той се отказа от всичко, за да постигне това . На моменти държанието му беше изключително джентълменско и според мен  превъзхождаше  Боран ага по сила на характера и психологическа устойчивост.

Куин, статията която си постнала ми беше доста интересна - наистина тона на гласа е от съществено значение.
Можеше да кажа нещо и за лудата Есма - е тя си е типичен представител на нашето съвремие и оправдание за постъпките й няма - действия породени от алчност, от завист, от суета.
Берзан, просто беше ядосан на Боран и остави нещата на самотек, в ръцете на Есма. Но аз мисля, че и Боран не постъпи правилно, като не каза на Берзан, че всъщност Зелиха е избягала - може би се срамуваше, че не е успял да я "уварди" - аз си мисля, че Боран се убеди, че Берзан няма да навреди на Зелиха и въпреки това не му каза и с това предизвика гнева му и той пусна в ход Есма. Мисля , че Боран се нуждаеше от този урок - да изпита болката на бащата, който не може да бъде до сина си. Но за съжаление болката изпита напълно невинен човек - Съла

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 11:49 от Mar-Mil

# 39
Малеееей, що мисъл, що чувства съм изляла, дано имате търпение "да ме изчетете"

# 40
  • Learn to fly. Fly away.
Привет отново!
Аз мога да кажа за себе си, че започнах да гледам филма, заради тьоретата.
Някакъв друг и непознат за мен свят, за който съм чувала само от познати, които са живяли и работили в арабските страни. Постепенно ме завладя и играта на актьорите. Всички до един представят изключително добре силните и колоритни персонажи във филма.

Ще цитирам едно изречение от статията, което ми направи впечатление и заради което най-вероятно са направили модулацията на гласа на Мехмет:
" При разговора различните народи използват различна сила на гласа. Например в арабския свят разговорът достига такова равнище на децибелите, което в нашето общество би се смятало за проява на агресивност и караница. Обаче арабите смятат тази шумност за израз на сила и искреност, докато тихият тон се смята за проява на слабост."
Слушах му снощи модулирания глас и не ми хареса особено. Wink

А Есма нали беше бременна от Джихан. Какво се случи с бебето й?
Ако искате, отговорете в спойлер.

И нещо не по темата - май се разболявам  Sick kaffeetrmker_2
Пращайте ми Боран ага да ме лекува  Embarassed Crazy

# 41
  • БГ
Алю-ю-ю-ю-ю, Куини - болна ли си newsm78  - идвам веднага! Peace

# 42
Цитат
А Есма нали беше бременна от Джихан. Какво се случи с бебето й?

Скрит текст:
При една нелепа случайност, във фирмата на Съла, след като се скараха с Дилавер и в присъствието на Съла, Есма падна , започна да се свива от болки в корема и в болницата направи аборт. След тази загуба, тя изпадна в състояние на психическа нестабилност, изпълнена с омраза към Съла, която според нея е виновна за загубата на бебето й. Обвиняваше я за това, че Съла е щастлива от живота - има мъж който я обича, има дете, а тя няма нищо. Лекарите бяха категорични, че аборта не се дължи на падането й, а на факта, че бебето е било мъртво от няколко дни - просто случайност - аборта да съвпадне с падането й във фирмата.

# 43
  • БГ
Сега - сериозно!
Мари Hug обичам да чета дълги постове с мнение за даден сериал.
Така усещам сякаш човека,с когото общувам виртуално по-ясно, опитвам се да разбера ценностната му система,чувствата,които го вълнуват и т.н.Сякаш усещам инстинктивно добър ли е или лош!
Затова и си подбирам темите , в които пиша.Има такива,в които и пистолет да ми опрат на челото няма да пиша за нищо на света,там ако не си заслепен фен на някоя актриса те залива поток от помия,агресивност и злост.Пък аз съм човек,които щом нещо не харесвам си го казвам в прав текст,ама нали знаете,че като хвърлиш камък в калта и теб те изпръсква мърсотията.А пък да се водят такива елементарни словестни битки за мен е пълна простотия.Нито аз ще ги променя,нито те мен!

Цитат
Берзан, просто беше ядосан на Боран и остави нещата на самотек, в ръцете на Есма. Но аз мисля, че и Боран не постъпи правилно, като не каза на Берзан, че всъщност Зелиха е избягала - може би се срамуваше, че не е успял да я "уварди" - аз си мисля, че Боран се убеди, че Берзан няма да навреди на Зелиха и въпреки това не му каза и с това предизвика гнева му и той пусна в ход Есма. Мисля , че Боран се нуждаеше от този урок - да изпита болката на бащата, който не може да бъде до сина си. Но за съжаление болката изпита напълно невинен човек - Съла

Аз съм съгласна с това,но мисля,че Берзан,който съвсем не беше лекомислен и добре знаеше за състоянието на Есма подцени сериозността на болестната й мания.Или пък беше много самонадеян и смяташе ,че държи нещата под контрол,ама - не!
А иначе и аз го съжалиш , той като всеки нормален човек искаше да е щастлив и обичан,но пътят,по който вървеше към тази цел беше тотално сбъркан от наша гледна точка.
Явно беше прав когато казваше на Боран,че те двамата са еднакви - земята,аширета,обичайте - това е тяхната среда,така са научени да живеят,така и те ще учат децата си.Шансът,който тази капризна дама Съдбата даде на Боран,срещайки го със Съла,не се усмихна на Берзан.
Но...аз си мисля и върху това,че не случайно съдбата на Съла е отредила да се роди в онзи край,но да се възпитава и отглежда в по-цивилизована среда,при Зелиха нещата не стояха на тази плоскост.
Хайде стига ви засега,че пак ме хвана словореята! Joy Joy Joy

# 44

Общи условия

Активация на акаунт