Моля за мнение - киста

• 858
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте.
Ноември цикъла ми закъсня и след това продължи 3 седмици. Веднага след цикъла отидох на преглед. Оказа се че имам киста 51 мм. Гинеколога ми изписа Primolut - Nor и Vibramycin - 7 дни по 2 т.
След приема трябваше да изчакам да ми свърши цикъла и да отида отново на преглед. Кистата беше вече 17 мм. Тогава доктора каза че ще се реши проблема , да изчакам 3 цикъла /без повече да пия никакви лекарства/ и да отида отново. Януари и февруари /на 8 ,02/ имах цикъл и до момента третия не се появи. Реших да отида и се оказа че кистата отново е 5 см.
Според лекувация лекар трябва да се направи лапароскопия /не съм сигурна че правилно изписвам термина/.
Възможно ли е да се приложи медикаментозно лечение за да се избегна хирургична интервенция.  Има ли риск от усложнения ако не се премахне кистата

# 1
Здравейте,

Първо трябва да се оцени характера на кистата, да се проследи в динамика (минимум 3 месеца), да се изследват туморните маркери и ако не се повлиява от лечението (най-често противозачатъчни средства) се предлага оперативно лечение.

Поздрави,
Д-р Татяна Арабаджи
Акушер гинеколог
АГ Болница "Д-р Щерев"

# 2
Благодаря Ви
Да разбирам че това което съм описала не налага веднага оперативна намеса.
/Защото доктора при който бях иска операция следващата седмица/

# 3
Пропуснах да попитам
Това изследване на туморни маркери - как става. Изследване на кръв ли е и само в София ли се прави?

Общи условия

Активация на акаунт