Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 517
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Ясно.Много, много късмет ти желая и всичко да мине гладко.

# 286
  • Варна
Благодаря, нямах представа че здравната каса напълно покрива всичко от консумативи до цялата процедура...
Доволнa ли остана от условията в Окръжна?Успешна ли беше лапароскопията?

Доволна съм ,да.За съжаление не беше успешна,сега ще се подлагам на нова за премахване на тръбите.Стискам палци при теб находката да е добра... Peace
Благодаря.
Къде ще се оперираш този път?

Исках пак там,но понеже ми предстои Ин витро и моят лекар иска запис на лапарото ще се насоча към друга клиника,още го обмислям.В Света Анна за жалост не правят записи а на мен ми е необходим.

Намесвам се, извинявам се за което. Аз също си правих лапароскопия при д-р Славчев, в Окръжна болница. Всичко си мина по ЗК,платих 12лв. Д-р Славчев е невероятен лекар,и човек, с огромно добро сърце. Simple Smile
Таня, говори с него,да ти запише лапарото. Моето го записа.,направи всичко възможно. И имам запис. И на мен ми предстои АРТ процедура. Ако искаш, говори с него,мисля,че няма да ти откаже. Един от малкото лекари,които не гледат на пациентите си като  банкноти.
Ако искаш нещо да ме питап, пиши ми на ЛС.
 Hug

# 287
Благодаря, нямах представа че здравната каса напълно покрива всичко от консумативи до цялата процедура...
Доволнa ли остана от условията в Окръжна?Успешна ли беше лапароскопията?

Доволна съм ,да.За съжаление не беше успешна,сега ще се подлагам на нова за премахване на тръбите.Стискам палци при теб находката да е добра... Peace
Благодаря.
Къде ще се оперираш този път?

Исках пак там,но понеже ми предстои Ин витро и моят лекар иска запис на лапарото ще се насоча към друга клиника,още го обмислям.В Света Анна за жалост не правят записи а на мен ми е необходим.

Намесвам се, извинявам се за което. Аз също си правих лапароскопия при д-р Славчев, в Окръжна болница. Всичко си мина по ЗК,платих 12лв. Д-р Славчев е невероятен лекар,и човек, с огромно добро сърце. Simple Smile
Таня, говори с него,да ти запише лапарото. Моето го записа.,направи всичко възможно. И имам запис. И на мен ми предстои АРТ процедура. Ако искаш, говори с него,мисля,че няма да ти откаже. Един от малкото лекари,които не гледат на пациентите си като  банкноти.
Ако искаш нещо да ме питап, пиши ми на ЛС.
 Hug

В момента в окръжна очакват нова апаратура до края на април ,записа в окръжна ли ти го направиха.
Немога да пращам съобщение на лични,както и на мен не могат да ми пращат.Отдавна съм така,уж ми го оправиха проблема ,но ето че не ми ги получават съобщенията и спрях да се занимавам.Давам ти линк на фейса ми:  https://www.facebook.com/tanya.ivanova.10

# 288
Здравейте,
извинявам се предварително ако в по-предните постове има отговор на моя въпрос, но моля да ми кажете, на колко дена болнични имаме право след лапароскопия? И кой издава болничния?

# 289
Здравейте,
извинявам се предварително ако в по-предните постове има отговор на моя въпрос, но моля да ми кажете, на колко дена болнични имаме право след лапароскопия? И кой издава болничния?
Болничният го издават от болницата, в която ще се извърши лапароскопията. Моят спомен е, че може болничен за 1 месец, но не го твърдя със сигурност, тъй като аз поисках по-малко. Надявам се да се включи някой, който знае.

# 290
На мен ми дадоха 16 дни болничен но всяка клиника различно  май действа .Но повечето дават 30 дни

# 291
  • Варна
Здравейте,
Болничният го издават от болницата, в която ще се извърши лапароскопията. Моят спомен е, че може болничен за 1 месец, но не го твърдя със сигурност, тъй като аз поисках по-малко. Надявам се да се включи някой, който знае.

Така е , 1 месец мисля ,че е максимума, и го издава болничното заведение, където е правена лапароскопията.  Peace

# 292
Здравейте,

Така е , 1 месец мисля ,че е максимума, и го издава болничното заведение, където е правена лапароскопията.  Peace

Много ви благодаря момичета!

# 293
Здравейте.
Изчетох почти всичко, но все още ме е адски страх...
Предстои ми операция в края на месеца във ВМА София. Откриха ми киста на десния яйчник миналия месец след ужасна болка ниско в кръста. На снимките се вижда като тъмно петно и лекарите (бях при 4 различни) предполагат, че е ендометриозна киста (казаха, че само след операцията ще могат да потвърдят това). Големината е 6-7 см, с по-дебели стени.
Днес бях във ВМА след като си направих CA 125, HE 4 и Roma score. Всички резултати са ок и ми казаха, че мога да избера коя от двете операции да бъде - коремна или лапароскопия.
Честно казано, не знам как сама бих могла да избера... Ще помоля за мнения... Ако някой може да сподели опит с коремна или лапаро във ВМА ще бъде много благодарна.
Освен това ми казаха, че се плаща за консумативи - 2 бр троакари 5 мм и 1 шлаухсет (1 200 лв), които не се поемат нито от здравната каса нито от Генерали Закрила (в моя случай)...
Мерси предварително на всички  Simple Smile

# 294
Здравейте.
Изчетох почти всичко, но все още ме е адски страх...
Предстои ми операция в края на месеца във ВМА София. Откриха ми киста на десния яйчник миналия месец след ужасна болка ниско в кръста. На снимките се вижда като тъмно петно и лекарите (бях при 4 различни) предполагат, че е ендометриозна киста (казаха, че само след операцията ще могат да потвърдят това). Големината е 6-7 см, с по-дебели стени.
Днес бях във ВМА след като си направих CA 125, HE 4 и Roma score. Всички резултати са ок и ми казаха, че мога да избера коя от двете операции да бъде - коремна или лапароскопия.
Честно казано, не знам как сама бих могла да избера... Ще помоля за мнения... Ако някой може да сподели опит с коремна или лапаро във ВМА ще бъде много благодарна.
Освен това ми казаха, че се плаща за консумативи - 2 бр троакари 5 мм и 1 шлаухсет (1 200 лв), които не се поемат нито от здравната каса нито от Генерали Закрила (в моя случай)...
Мерси предварително на всички  Simple Smile
Моят опит е с миомни възли и операцията не е във ВМА. Но по отношение на избора, мисля, че ако е възможно, лапароскопската операция е за предпочитане, тъй като възстановяването е по-бързо. Изказвам лично мнение, без да искам да ти влияя на избора. За плащането - и аз платих, операцията не се поема от касата. Успех! Не се притеснявай, всичко ще мине, не е толкова страшно, колкото си представяш  Simple Smile

# 295
  • София
Здравей, присъединявам се към мнението на Herz. Добавям само, че аз направих операцията в Шейново и съм доволна. При мен беше киста на жълтото тяло 4-5 см. Пари за консумативи не са ми искали. Операцията се поема от ЗК, ако си здравно осигурена. Платих само 700лв. за избор на екип, защото се бях насочила към конкретен лекар + 3 дни болничен престой (около 20лв.) . Ако няма причина операцията да бъде коремна, всеки ще ти препоръча лапароскопска. Успех и не се тревожи, не е страшно.  Hug

# 296
  • София
Аз не бих се чудила изобщо! Ти защо се чудиш? Лапаротомията е отворена коремна операция...

# 297
  • София
d_lady, щом имаш възможност да избираш - определено лапаро. Отворените коремни операции са последвани от сериозни сраствания, при лапарото това е сведено до минимум. Най-вече заради това, защото срастванията могат да докарат какви ли не проблеми в бъдеще. Останалите причини момичетата са ги споделили.

# 298
Преминала съм и през коремна и през лапароскопия...ако имах избор никога не бих се подложила отново на коремна-НИКОГА Naughty Относно плащането-и за двете съм платила единствено за престоя в болницата.

# 299
Благодаря на всички за отговорите Simple Smile

Иначе, звъннях в НЗОК и ми казаха, че операцията се покрива от здравната каса, но не и консумативите. Иначе съм здравно осигурена, а имам и допълнителна застраховка (но и двете не вършат работа и ще трябва да си платя).
Някой може ли да сподели мнения за ВМА и някой добър оператор...?

Общи условия

Активация на акаунт