Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 509
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
А на мен след лапарото ми дойде точно на датата и беше бая силно но аз тогава бях с температура понеже след лапарото стигнах до перитонит.А след перитонита не ми идваше 56 дни и го стимулирах ме с хапчета.Момичета аз съм за ин витро и след тези две операции в рамките на повече от месец цикъла ми е един такъв идва ми ту  на 24 ден  ту на 31 ден  на 26 дни ами един неуравновесен перитонита ми беше на 21 юли и до сега не се ураввовесил смятам да пусна хормони понеже било хубаво а и аз бях дълго време със стендове в бъбреците и катетър

# 316
Здравейте момичета   bouquet Някоя да е пила билки и така да се е отървала от киста на яйчника..Моята е 7 см и ми казаха,че е за операция. В момента пия билки + хорм.хапчета , с надеждата да се размина с операцията

# 317
  • София
Здравейте,  на 11.06 беше моята лапароскопия. Направих я при доктор Еленчев в Мбал Надежда. Имаше съмнения за ракови образувания и подписах документи и за лапаротомия,  ако се наложи да ми махат матка, яйчниците.  За щастие при изследването по време на операцията резултатите не са показали злокачествени образувания и са ми запазили всичко.   Сега чакам хистологията на кистата,  която вероятно е ендометриоза. Пих дуфастон да не ми дойде цикълът,  защото датата която определихме беше около датата на идването.  Два дена след лапарото ми дойде. След. 30 дни съм на преглед.
За Надежда мога да кажа само хубави неща - страхотно отношение на целия персонал.

# 318
Здравейте,

Предстои ми лапароскопия.
Бях решила да не чета из нета, за да не се стряскам, но явно този влак отмина.
Преди месец лекарката ми откри киста около 3.5 см. Предписа ми противозачатъчни, но за съжаление откакто ги пия непрекъснато имам зацапване и изпадам в разни депресивни състояния, много, много се надявам да не се налага да ги пия след операцията, защото просто ме съсипват, винаги така са ми действали.
Бих искала да попитам нормално ли е това зацапване, което продължава вече 3 седмици и се слива с нормалния ми цикъл. Какво значи това? Гинеколожката ми е много заета и е абсурд да се свържа с нея или да отида на повторен преглед, а операцията е след няколко дена.
И друго - нямам представа от колко време се развива, но непрекъснато почти се чувствам подута последните месеци колкото и малко да ям. Дали има връзка с кистата?
И другият ми въпрос - операторът ми е от Майчин дом. Прочетох потресаващи истории, но не от скоро. Може ли някой да ми каже дали наистина е толкова зле? Сумата, която ми казаха, че трябва да платя за избор на екип, е голяма и не бих искала да мисля, че срещу нея стои някаква мизерия  Rolling Eyes.

Благодаря на всеки, който се отзове на въпросите ми. Може би страхът ми е твърде голям, като на всеки, който сега пристъпва към тази операция  bouquet. Благодаря за търпението.

Последна редакция: нд, 06 юли 2014, 00:49 от iliqnka

# 319
  • Норвегия
iliqnka, мога да отговоря само на последния ти въпрос с уговорката, че моята лапароскопия в Майчин дом беше преди 3 г. Възможно е и искрено се надявам да са направили ремонт от тогава до сега.

Когато видях състоянието на отделението помолих да ми дадат очистителното и се прибрах вкъщи за да пренощувам. Ако си от София можеш да направиш същото. Сутринта много рано в деня на интервенцията се явих и ме подготвиха за операционната (задължителна клизма). Страхът ме пусна едва, когато упойката подейства.  Laughing Няма страшно. Събуждаш се в интензивното по обяд, под постоянно наблюдение си, включена към апарат за кръвно налягане и с катетър. Нощуваш там и на сутринта махат катетъра, идва сестра за да те раздвижи и ако всичко е наред те качват горе в отделението, където след визитация те изписват.

Стисни зъби и очи и смело напред - лекарите са добри и в името на твоето здраве - всичко останало се преглъща.

Сега ми предстои втора лапароскопия, в друга болница и нов лекуващ лекар и нямам никакви притеснения. Бъди спокойна и вярвам, че всичко ще бъде наред.

# 320
  • София
Здравейте,

Предстои ми лапароскопия.
Бях решила да не чета из нета, за да не се стряскам, но явно този влак отмина.
Преди месец лекарката ми откри киста около 3.5 см. Предписа ми противозачатъчни, но за съжаление откакто ги пия непрекъснато имам зацапване и изпадам в разни депресивни състояния, много, много се надявам да не се налага да ги пия след операцията, защото просто ме съсипват, винаги така са ми действали.
Бих искала да попитам нормално ли е това зацапване, което продължава вече 3 седмици и се слива с нормалния ми цикъл. Какво значи това? Гинеколожката ми е много заета и е абсурд да се свържа с нея или да отида на повторен преглед, а операцията е след няколко дена.
И друго - нямам представа от колко време се развива, но непрекъснато почти се чувствам подута последните месеци колкото и малко да ям. Дали има връзка с кистата?
И другият ми въпрос - операторът ми е от Майчин дом. Прочетох потресаващи истории, но не от скоро. Може ли някой да ми каже дали наистина е толкова зле? Сумата, която ми казаха, че трябва да платя за избор на екип, е голяма и не бих искала да мисля, че срещу нея стои някаква мизерия  Rolling Eyes.

Благодаря на всеки, който се отзове на въпросите ми. Може би страхът ми е твърде голям, като на всеки, който сега пристъпва към тази операция  bouquet. Благодаря за търпението.
Iliqnka  Simple Smile, не се страхувай всичко ще отмине имай в пред вид ,че ако се страхуваш то трябва да е от факта че има риск ако оставиш кистата да порасне тя да ти изконсумира част от яйчниковата тъкан , което си лудост ,защото процеса после е необратим т.е намален яйчников резерв и евентуален стерилитет ,обаче ако те оперират имаш шанс след операцията да минеш на терапия ,която ще ти изпишат и съответно по- късно да станеш и майка , което горещо ти пожелавам.Горе главата и смело напред - мисли така трябва да съм силна , за да оздравея и да имам деца.На мен това ми помогна - зная че те е стегнала шапката , но повярвай ми , когато знаеш за какво и защо го правиш е много по- лесно знаеш в името на какво е , имаш цели за които да се бориш и най- вече първата е да си здрава! Peace

# 321
Много ви благодаря, момичета  bouquet.
Desislavastoycheva, напълно права си, много искам да мисля така, трябва да преодолея всякакви глупави страхове. Може би е малко смешно, но си взех и един ден болничен малко да преосмисля нещата и да прогоня всякакви подобни мисли.
Благодаря ви още веднъж за добрите думи и живот и здраве ще драсна след това.
На всички останали - всичко най-добро! Simple Smile

# 322
  • София
Здравейте!
Да се включа и аз в тази тема. Минах през лапаро. преди седмица. Имах неправилно зараснало секцио. Включвам се с цел да успокоя всички,на които им предстои Wink
Момичета,не се тревожете,не е толкова страшно,колкото ви се струва!!! На 5-6 ден вече сякаш нищо не е било  Peace Хем, при мен доста са рязали,възстановяването пак е много бързо.И понеже бях много уплашена реших да се включа и да споделя...
 Успех на всички!!!  Heart Eyes

# 323
Искам да споделя с Вас.
След оперативна лапароскопия плюс хистероскопия за премахване на 5 миомни възела вече 5 ден се чувствам ужасно подута и според приятелка все едно съм в 3-4 месец.Някой имал ли е същият проблем и как се преборихте с него?Операцията бе направена в Плевен в клинката на Горчев.

# 324
  • Перник
Искам да споделя с Вас.
След оперативна лапароскопия плюс хистероскопия за премахване на 5 миомни възела вече 5 ден се чувствам ужасно подута и според приятелка все едно съм в 3-4 месец.Някой имал ли е същият проблем и как се преборихте с него?Операцията бе направена в Плевен в клинката на Горчев.

Нормално е, ще се оправиш, няма страшно. още ден два и си ок, поне при мен беше така  Hug

# 325
Kristi, споко и аз го имах това усещане. Премина чак след 6-7 ден.

# 326
Искам да споделя с Вас.

Нормално е, все пак по време на операцията коремната кухина се пълни с газ.

# 327
Благодаря Ви и дано е скоро.

# 328
Здравейте, дами! След като прочетох доста и от предишните теми, реших да споделя и аз. На 48 години съм, преди 4 години ми откриха миомен възел/следи се периодично/, не ми създава проблеми. Но, през тези години на няколко пъти лекувах кисти с Дуфастон, Фемикур М и др. През юли тази година, след поредния преглед гинекологът ми откри отново киста, изписа Оргаметрил за 3 месеца. Доста зле ми повлия лекарството на психиката, но изтърпях. И за жалост, кистата е пораснала. По препоръка на лекаря правих туморен маркер СА 125 - при референтни стойности 35, моят резултат е 30. Ако бе над 35 следваше лапароскопия, а сега 3 месеца трябва да пия Фемоден. Притеснява ме приема на хормонални, през цялото време съм в депресия. Реших, че трябва да отида и при друг лекар. Молбата ми е, ако може на лични някой да ми даде име на добър специалист в София.

# 329
Здравейте, имам следното притеснение - знам, че д-р Попов е страхотен специалист. Но тъй като има гледната точка на хирург и знам, че много се старае при операциите, ми се струва, че един ин-витро специлист би бил по-щадящ откъм яйчникова тъкан отколкото един хирург. Имам вече 2 лапароскопии на ендометриозни кисти и силно намален резерв, трябва лапароскопията да се направи внимателно без излишно изрязване на здрава яйчникова тъкан. За съжаление, не се сещам за ин-витро специалист, който да съчетава уменията на добър оператор, освен д-р Стаменов и д-р Персенска. Моля помагайте със съвети!

Общи условия

Активация на акаунт